Web Analytics Made Easy - Statcounter

هنوز چند روزی از روز «بدون پلاستیک» نمی گذرد که شهرداری تهران در ابتکاری، به شهروندان در ازای تحویل انواع بطری ها، دوچرخه برقی به صورت قرعه کشی هدیه می دهد.

به گزارش شریان نیوز،  شهرداری تهران در ابتکاری جالب با نصب دستگاه‌های خود دریافت بطری (RVM) در ۵۰ نقطه شهر تهران اقدام به جمع آوری انواع بطری‌ای پلاستیکی، شیشه‌ای و فلزی می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهره برداری از این دستگاه‌ها که در شعب فروشگاه شهروند نصب شده است، روز شنبه توسط حناچی، شهردار تهران آغاز شد. این دستگاه‌ها قابلیت تحویل گرفتن خودکار انواع بطری را دارد و در ازای هر بطری برگه‌ای به شهروندان جهت شرکت در قرعه کشی ماهانه یک دوچرخه برقی می‌دهد.

بر اساس گزارش‌ها سالانه بیش از ۱۷۷ هزار تن پلاستیک در ایران تولید می‌شود، یعنی ۴ درصد از نفت تولید شده در کشور، صرف تولید مواد پلاستیکی می‌شود و حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ سال طول می‌کشد تا این مواد پلاستیکی تجزیه و نابود شوند.

تولید انواع پلاستیک در جهان اثرات مخربی بر محیط زیست و زندگی جوامع بشری گذاشته است. در واقع با پیشرفت تکنولوژی و تغییر سبک زندگی، انسان به سمت تولید موادی روی آورد که علی‌رغم برخی از کارکرد‌های مفیدش، ضرر و زیان‌های جبران ناپذیری را نیز به همراه داشت.

حال بیشتر کشور‌های دنیا برای مقابله با آلودگی‌های زیست محیطی، سعی دارند که تولیدات مواد پلاستیکی خود را کاهش دهند، به همین منظور کنوانسیونی در سازمان ملل وضع شد که بر اساس آن موادی که مستقیما به آب ریخته می‌شوند، باید زیست تجزیه‌پذیر باشند. نکته مهم و قابل توجه این است که بخش عمده از این مقدار پلاستیک را بطری‌ها تشکیل می‌دهند.

سریع القلم مدیر عامل فروشگاه‌های زنجیره‌ای شهروند در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در حاشیه افتتاح مراسم رونمایی از نخستین دستگاه خود دریافت بطری شیشه و پت در این فروشگاه گفت: اولین دستگاه خود دریافت انواع بطری‌های نوشیدنی (RVM) را خریداری و مورد بهره برداری قرار دادیم.

مدیر عامل شهروند با تاکید بر سیاست تشویقی برای دریافت پسماند ارزشمند گفت: زمانی که شهروندان بطری شیشه و پلاستیک را به دستگاه تحویل می‌دهند دستگاه به آن‌ها رسیدگی می‌دهد و شهروندان پس از آن روی رسید نام و شماره تلفن خود را درج میکنند و در صندوق قرعه کشی قرار میدهند.

سریع القلم گفت: در پایان هر ماه قرعه کشی انجام می‌شود و به قید قرعه یک دستگاه دوچرخه برقی به شهروندان اهدا می‌شود.

مدیر عامل فروشگاه شهروند با اشاره به ویژگی‌های دستگاه گفت: این دستگاه با قابلیت پرس همزمان میتواند بارکد، جنس، رنگ شیشه، پت و بطری را در خود ذخیره کند.

سریع القلم در توضیح ظرفیت دستگاه خود دریافت انواع پت بطری و شیشه گفت: این دستگاه ظرفیت ۲هزار تا ۲هزار و ۵۰۰ پت را دارد.

او گفت: این دستگاه دارای ۳مخزن است که مخزن اول برای الومینیوم، مخزن دوم برای بطری پلاستیکی و مخزن سوم برای شیشه است.

مدیر عامل شهروند با تاکید بر توانایی افزایش مخازن این دستگاه تا ۸دمحزن گفت: با استفاده از این دستگاه میتوان پسماند را درمبداء تفکیک کرد و پسماند ارزشمند را جداسازی و بسیاری از هزینه‌های جاری این بخش را کاهش داد.

سریع القلم با اشاره به نقش تکنولوژی در بازیافت گفت: شرکت شهروند در دوره جدید مدیرت شهری همواره جزء اولین شرکت‌هایی بوده که تکنولوژی را در خدمت شهروندان قرار داده و با بهره گیری از فناوری‌های روز دنیا خدمات مطلوب تری به مشتریان خود ارائه کرده است.

او با اشاره به اهدف به کارگیری این دستگاه گفت: دریافت راحت و سریع انواع پسماند‌های خشک از شهروندان و ذخیره‌سازی آن‌ها برای ارسال به مراکز بازیافت جزء یکی از اهداف استفاده و به کارگیری این دستگاه است.

سریع القلم با برشمردن یکی دیگر از ویژگی‌های استفاده از دستگاه خود دریافت بطری و شیشه گفت: یکی دیگر از ویژگی مهم استفاده از دستگاه خود دریافت انواع بطری‌های نوشیدنی (RVM) مشارکت شهروندان در امر بازیافت و تفکیک زباله است.

مدیر عامل فروشگاه شهروند گفت: شاید یکی از دلایلی که شهروندان تفکیک زباله را جدی نگرفته اند را در عدم مشارکت آن‌ها در این کار دانست که با ورود این دستگاه شهروندان بیش از پیش با تفکیک و بازیافت زباله آشنا و مشارکت کاملی در این حوزه داشته باشند.

منبع: شریان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۷۶۲۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت حل مشکل پله برقی‌های خاموش تهران/ ۶۰ یونیت تا ۳ ماه آینده نصب می‌شود

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان _ حسین قربانی؛ برای در امان ماندن از خطرات تردد از عرض خیابان و یا استفاده از حمل و نقل عمومی شهروندان تهرانی مجبور هستند از پل‌های مکانیزه استفاده کنند تا به مقصد برسند.

ساعت حوالی یک ظهر است پیرزنی که به آرامی قدم برمیدارد به یکی از پل‌های مکانیزه می‌رسد که هنگام مشاهده پله برقی خاموش این پل آهی از نهادش بلند می‌شود، اما مجبور است ارتفاع بلند این پله برقی را طی کند تا به آن سوی خیابان برسد و آرام آرام قدم روی پله می‌گذارد و خودش را بالا می‌کشد و زیر لب حرف‌هایی می‌زند و از این وضعیت گلایه می‌کند در گوشه دیگری از شهر مادری با کالسکه خودش را به پل مکانیزه می‌رساند تا به آن سوی خیابان برود، اما پله برقی خاموش این پل مجبورش می‌کند کودکش را بر روی دستانش به بالا ببرد، اما نگاه ملتمسانه او انتظار کسی را می‌کشد تا کالسکه کودکش را تا آن سوی پل حمل کند این تنها گوشه‌ای از مشاهدات در خیابان‌های پایتخت است که مشکلاتی را بر عبور مرور شهروندان ایجاد کرده است.

یکی از مطالبات همیشگی شهروندان از مدیریت شهری حل مشکل پله برقی‌های خاموش در شهر است که سال گذشته مدیرعامل سابق سازمان زیباسازی شهر تهران گفته بود ۵۰۰ یونیت پله برقی در پایتخت وجود دارد که این ناوگان پله برقی قدیمی و از سال ۸۳ نصب شده است و تعداد زیادی از این پله‌ها نوسازی نشده است.

علی‌رغم اقدامات انجام شده برای بهبود وضعیت پله برقی‌های خاموش سطح شهر، اما همچنان این مشکل در برخی از پل‌های مکانیزه ادامه دارد و باعث ایجاد اختلال در تردد مردم شده است.

اواخر سال ۱۴۰۲ و همزمان با بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ شهرداری تهران گلایه‌های متعدد مردم از این موضوع به شورای شهر تهران رسید و اعضای این شورای با رأی خود مدیریت پل‌های مکانیزه را به معاونت فنی و عمران شهرداری تهران سپرده و بودجه نگهداشت پل‌ها را نیز از سازمان زیباسازی کسر و به بودجه معاونت فنی و عمرانی اضافه کردند.

هادی حق‌بین معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: گلایه به حق مردم تهران در خصوص خرابی پله‌برقی برخی پل‌های مکانیزه را از ایام پایانی سال گذشته در دستور کار قرار دادیم.

وی با بیان اینکه جلسات متعددی در این خصوص با معاونت خدمات شهری و معاونت ترافیک شهرداری تهران ظرف دو هفته گذشته برگزار شده است گفت: همزمان موضوع انتقال حقوقی وظیفه مدیریت پل‌های مکانیزه به معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران پیگیری شده که در شرف انجام است، اما در این مدت موضوع رها نشده بود بلکه پیگیری‌ها از پیمانکاران و تولید کنندگان انجام شده است.

حق‌بین گفت: مسئله خرابی پله‌برقی‌ برخی پل‌های مکانیزه تهران در چند بخش بررسی و پیگیری می‌کنیم که در بخش اول ۶۰ یونیت جدید است که باید جایگزین پله‌های برقی فاقد کارایی شوند و اولین پروژه در بزرگراه شهید چمران و محدوده گیشا در حال اجرا است به صورتی که پل جمع‌آوری شده و پل جدید با شکل جدید ظرف دو هفته آینده نصب خواهد شد.

وی افزود: این رویه برای ۵۹ یونیت دیگر ظرف چهار ماه آینده دنبال خواهد شد و تاکید شده که این کار با سرعت بالاتری انجام و ظرف سه ماه به پایان برسد.

معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران با بیان اینکه امیدواریم با پیگیری‌های انجام شده و اقدامات در دست اجرا تعداد کمتری از پله‌برقی‌های شهر خاموش باشند گفت: برخی از پل‌های مکانیزه اساساً کارایی ندارند با هماهنگی معاونت ترافیک شهرداری و پلیس راهور باید جمع‌آوری یا تبدیل به رمپ شوند که با طرح‌های جایگزین و آرام سازی معابر این امکان فراهم خواهد شد و تعدادی از پل‌های مکانیزه ممکن است حذف شوند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • کشف یک دفینۀ «معطّر» در زیر خانۀ اولین رئیس‌جمهور آمریکا (+عکس)
  • شهروندان تخلفات رانندگان تاکسی را گزارش دهند
  • آخرین وضعیت حل مشکل پله برقی‌های خاموش تهران/ ۶۰ یونیت تا ۳ ماه آینده نصب می‌شود
  • ثبت نام رانندگان تاکسی برای دریافت خودروهای برقی آغاز شد
  • ثبت‌نام تاکسیران‌ها برای دریافت خودرو‌های برقی آغاز شد
  • آغاز ثبت‌نام تاکسیران‌ها برای دریافت خودروهای برقی
  • ثبت‌نام تاکسیران‌ها برای دریافت خودروهای برقی آغاز شد
  • حکایت تاکسی برقی تهران!
  • انتقاد چمران به نمای شیشه‌ای ساختمان برخی دستگاه‌های دولتی و بانک‌ها
  • زمان آغاز به کار تاکسی‌های برقی/ تسهیلاتی برای تاکسی‌رانان