Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا؛ مدیر بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء در گفت وگو با شفقنا به برنامه های حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در ایام تابستان اشاره کرد و ابراز داشت: حضرت آیت الله جوادی آملی هرگز لحظه ای در زندگی خود فراغت به معنای تعطیلی و بیکاری نداشتند بلکه همواره مشغول مطالعه و درس و بحث و تحقیق بودند و اکنون که به عنوان شخصیت علمی و فرهنگی شناخته می شوند مرهون تلاش و کوشش پایداری است که لحظه ای ایشان را متوقف نکرد و در سفر و حضر، تحقیق و مطالعه و تالیف آثار و کتب و سخنرانی به مناسبتهای مختلف امر همیشگی بود و برای ایشان هرگز ملال آور نبود بلکه همه اینها را در مسیر شادی روح و نشاط جان خود می دانستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با اشاره به سطوح تدریس و تحقیق در اساتید حوزه و دانشگاه بیان داشت: اساتید حوزه و دانشگاه دو سطح کار دارند؛ یک سطح تدریس است که در کرسی حوزه یا دانشگاه انجام می شود و طلاب و دانشجویان در درس شرکت می گیرند و متون درسی را فرا می گیرند اما سطح دیگر، تحقیق است که در کنار فرصت تدریس جمع نمی شود لذا باید در فرصت تحقیق یک جدایی باشد که انسان به صورت متمرکز یک کار تحقیقی انجام بدهد.

جوادی آملی در مورد برنامه های تابستان حضرت آیت الله جوادی آملی گفت: این مرجع تقلید شیعیان در طول این سالها، ایام تحصیل را به تدریس و ایام تعطیل را به تحقیق می پرداختند و کتاب چون محصول تحقیق است در تابستان ها نگارش می یافت لذا کتاب هایی که ایشان چه در گذشته و چه حال تالیف کردند در ایام فصل تابستان بوده است.

او یکی از برنامه های حضرت آیت الله جوادی آملی در ایام تابستان را اشتغال به جلد ۵۵ و ۵۶ تفسیر تسنیم ذکر کرد و افزود: آیات سوره مبارکه طه و انبیا در این دو جلد تفسیر می شود که تا جلد ۴۷ چاپ شده و حضرت استاد به صورت مکرر، تحقیقات آن را انجام می دهند و برخی هم در حال اعمال اصلاح و ویراستاری است.

مدیر بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء شرح حکمت متعالیه را برنامه دیگر آیت الله جوادی آملی در فصل تابستان ذکر و تصریح کرد: جلد هشتم اسفار که بحث نفس می باشد، مورد تحقیق است که دو جلد آن تحقیق شده و در حال ویراستاری نهایی است که در سال جاری منتشر خواهد شد و پیش بینی می شود به ۷ جلد برسد.

او در مورد کتاب رحیق مخدوم گفت: شرح جلد ۸ و ۹ اسفار در مورد نفس و معاد است که محقق مربوطه مشغول است که بعد از تحقیق خدمت استاد عرضه خواهد شد تا نظرات نهایی و اشارات و لطائفی که اضافه می کنند به کتاب ضمن نظرات نهایی ایشان انجام شود که بالغ بر ۱۵ جلد خواهد شد.

جوادی آملی در مورد شرح فصوص هم ابراز داشت: این کتاب در حوزه عرفان نظری است که شارحان و محققان حکمت و عرفان در این میدان نظرات فراوانی دارند اما مقدمه قیصری بر کتاب محی الدین بر این کتاب، ۱۲ فصل است که به ۳ جلد خواهد رسید و تحقیق این کتاب در حال انجام است و آخرین تحقیقات در باب عرفان نظری با قلم و اصلاحات حضرت آیت الله جوادی آملی ارائه خواهد شد.

او در ادامه به کتاب «سَلُونِی قَبْلَ أَن ْتَفْقِدُونِی» که به تحریر نهج البلاغه اختصاص دارد، اشاره و خاطرنشان ساخت: این کتاب به ۲۲ جلد خواهد رسید که جلد اول آن منتشر شده و جلد دوم آن هم طی یک ماه آینده منتشر خواهد شد که این کتاب در مسیر تحقیق ایشان قرار دارد و جلد سوم هم تحقیقات آن به آیت الله جوادی آملی ارائه خواهد شد.

استاد حوزه علمیه قم همچنین سفر زیارتی آیت الله جوادی آملی به مشهد مقدس بعد از گذشت ۱۵ سال را برنامه دیگر ایشان ذکر کرد و گفت: تولیت آستان قدس رضوی، دیدارهایی با شخصیت ها و نخبگان حوزوی و دانشگاهی مشهد، دیدار با خدام و دست اندرکاران آستان و نیز نماز جماعت در صحن جامع رضوی برای ایشان پیشنهاد کرده است که بعد از استقرار در مشهد و بررسی نسبت به این برنامه ها اظهارنظر خواهند کرد.

او درس اخلاق در روستای احمدآباد دماوند را برنامه دیگر این مرجع تقلید ذکر کرد و گفت: این برنامه از طریق تلویزیون اینترنتی اسراء برای علاقمندان قابل دریافت است و در پایان تابستان به قم مراجعت خواهند کرد تا اول مهرماه به تدریس جزء ۳۰ قرآن کریم بپردازند و اینگونه یک دوره ۴۰ سالگی تفسیر قرآن کریم توسط آیت الله جوادی املی به اتمام خواهد رسید و یک تفسیر گویا با تحقیق و بررسی نهایی از استاد در تاریخ اسلام و مکتب تشیع و قرآن باوری جامعه اسلامی ماندگار خواهد شد.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: جوادی آملی مشهد حرم امام رضا 15 سال تحقیق و مطالعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۸۰۶۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری، برای نخستین‌بار + عکس

در این مکتوبه که پس از تبعید رضا خان و در ابتدای سلطنت محمدرضا پهلوی نگارش شده است امام با مهیا دانستن شرایط برای قیام اسلامی از حق طلبان درخواست می‌کند که منافع شخصی را رها کنند و به فکر حرکت اصلاحی به منظور اعاده اسلام باشند.

یکی از نکات بسیار مهم این نامه امتزاج دقایق عارفانه و آیات قرآنی به منظور انعکاس وظیفه کنشگری عموم و خواص است. از آغاز که با استناد به آیه "قُلْ اِنَّما اَعِظُکُم بِواحِدَةٍ أنْ تَقُومُوا لله مَثنی وَ فُرادی" کلام پی گرفته می‌شود و با حکایت مبارزات پیامبران ادامه پیدا می‌کند و درنهایت با استناد به آیه " وَ مَنْ یَخْرُجْ مِنْ بَیْتِهِ مُهاجِراً اِلَی الله ِ وَ‏‎ ‎‏رَسولِهِ ثُمَّ یُدرِکْهُ الْمَوتُ فَقَد وَقَعَ أَجْرُهُ عَلَی الله" سخن پایان می‌پذیرد.

۳۰ سال پس از نگارش این متن توسط امام خمینی در تاریخ ۱۳۵۳/۱/۱۷ آیت‌الله سید علی خامنه‌ای نیز دست خطی را در این دفتر مرقوم می‌کنند که امروز برای نخستین بار توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر می‌شود.

آیت‌الله خامنه‌ای نیز در یادداشت خود با استناد به آیه " وَإِذْ أَخَذَ اللَّهُ مِیثَاقَ الَّذِینَ أُوتُوا الْکِتَابَ لَتُبَیِّنُنَّهُ لِلنَّاسِ وَلَا تَکْتُمُونَهُ فَنَبَذُوهُ وَرَاءَ ظُهُورِهِمْ وَاشْتَرَوْا بِهِ ثَمَنًا قَلِیلًا" از عدم کنشگری متولیان امور دینی و عموم امت اسلامی در قیام برای تحقق اسلام گله کرده و آمدن روزی را آرزو دارد که با کنار رفتن مکاتب مادی و سست پایه، اسلام به عنوان برنامه زندگی و بنیان اساسی نظام اجتماعی به کار گرفته شود.

متن کامل این نامه بدین شرح است:

 زیارت گنجینه گرانبهائی از کتاب و نوشته‌ی اسلامی که محصول کوششی ارجمند است بیننده را به یاد اقیانوس بیکران فرهنگ عمیق و غنی و عریق اسلام عزیز می‌افکند که در روزگار ترکتازی افکار و مکاتب و فرهنگ‌های سست و بی پایه‌ی بشری و در عهدی که پوشالی‌ترین بنیان‌های فکری را در فکر و دل جهانیان مرتبت‌ها و پایگاه‌هاست همچنان و همچنان در عزلتخانه‌ی کتاب‌ها و کتابخانه‌ها زندانی است و در محوطه ئی بسی دور از زندگی و عمل پیروان اسلامی، تبعیدی؛ و متولیان و منادیان و مدعیانش را چیزی که کمتر به خاطر است و بیشتر در نسیان، رسالت و مسئولیت و تعهد خطیری است که قرآن و اسلام بدوش آنان نهاده که: و اذ اخذ الذین اوتو الکتاب لتبیننه للناس و لا تکتمونه. به امید آن روز که امت عظیم اسلام، قرآن و اسلام را همچون برنامه‌ی زندگی و بنیان اساسی نظام اجتماعی به کار گیرند... به امید بیداری‌ها و درس گیری ها... به امید تجلی حماسه‌ی اسلام و تشیع در زادگاه و پرورشگاه اسلام و تشیع در روز دوشنبه ۱۲ ربیع الاول هزار سیصد و نود و چهار هجری قمری در حضرت مؤسس عالیقدر کتابخانه ادوم الله برکات وجوده الشریف نگاشته آمد

منبع: مرکز اسناد انقلاب اسلامی

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • تنها مکتبی که قادر به اداره جهان بوده قرآن و عترت است
  • ببینید | خاطره جالب روحانی معروف از آوازخوانی در حضور رهبر معظم انقلاب و آیت الله جوادی آملی
  • انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری، برای نخستین‌بار + عکس
  • افزایش ظرفیت تولید کاغذ تحریر/ ناشران و مخاطبان کودک و نوجوان حمایت می‌شوند
  • برای نخستین‌بار؛ انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری+عکس
  • پاسخگویی به مسائل شرعی فرصتی برای ارتباط مردم با روحانیت است
  • انتشار متن نامه شهید سردار زاهدی به رهبری
  • انتشار متن نامه شهید سردار زاهدی به رهبری/ شهید زاهدی چه هدیه‌ای تقدیم رهبر انقلاب کرد؟
  • آیت‌الله جوادی آملی: حجاج باید پرچمدار فرهنگ ایران اسلامی باشند
  • توصیه مهم آیت‌الله جوادی‌آملی به روحانیون کاروان‌های حج