Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-26@10:02:54 GMT

سهم عمده استان کرمان در اقتصاد کشور

تاریخ انتشار: ۳۰ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۸۰۷۳۲

سهم عمده استان کرمان در اقتصاد کشور

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان،  جعفر رودری رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان در نشست با کارشناسان بخش‌های مختلف استان کرمان آب را یکی از مهمترین عوامل طبیعی ناپایداری توسعه استان دانست و گفت: استان پهناور کرمان با حدود ۱۰ درصد از کل تخلیه آب‌های زیرزمینی کشور سالانه شاهد ۸۰۰ میلیون متر مکعب کسری مخزن است که باید در این حوزه نگاه زیربنایی داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی توسعه پایدار را رویکردی از تعامل سرمایه‌های انسانی، اجتماعی، طبیعی و فیزیکی دانست و اظهار داشت: توسعه پایدار منجر به احساس سلامت، شادابی و رفاه یا به طور خلاصه احساس خوب زیستی در افراد جامعه خواهد شد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان با تشریح ساختار کلان اقتصادی استان و اینکه استان پهناور کرمان با سهم۴ درصدی از جمعیت و۳/۵ درصدی از تولید کشور، ۷۰ هزار میلیارد تومان برآورد تولید ناخالص داخلی در سال ۹۷ داشته اضافه کرد: مقایسه سهم بخش‌های عمده اقتصادی استان با کشور نشان‌دهنده سهم قابل ملاحظه بخش کشاورزی در اشتغال و تولید نسبت به متوسط کشور (رتبه اول کشور در اراضی باغی، رتبه اول کشور در تولید محصولات جالیزی، رتبه دوم کشور در تولید محصولات گلخانه‌ای، رتبه سوم کشور در تولید محصولات نیمه گرمسیری) و فاصله معنادار سهم بخش خدمات نسبت به متوسط کشور است که می‌تواند نقشه راهی برای برنامه ریزی استان برای تقویت و استفاده از پتانسیل‌های فراوان استان در این بخش باشد.

وی با اشاره به کاهش منابع ذخیره آبی کشور در سال ۸۰ تا ۴۵ درصد نسبت به میانگین اقلیمی عمده مسائل و مشکلات توسعه پایدار استان را پس از خشکسالی و بیلان منفی بیش از ۸۰۰ میلیون متر مکعبی آب‌های زیرزمینی، سیل و زمین لرزه اعلام کرد و افزود: ۶۴ درصد جمعیت شهری استان روی گسل با میزان خطر لرزه خیزی زیاد سکونت دارند و بر اساس آخرین آمار‌ها از سال ۱۳۴۷ تا کنون بیش از ۳۶۵ زلزله با قدرت بالاتر از ۳/۵ ریشتر در استان روی داده است.

رودری با اشاره به عدم تعادل‌های فعلی در استان گفت مناطق جنوبی استان با داشتن قریب ۲۱ درصد از مساحت کل استان حدود ۲۴.۳ درصدی جمعیت استان را شامل می‌شود، تمرکز واحد‌های صنعتی در استان به گونه‌ای است که ۱۰ واحد صنعتی استان بیش از ۷۸ درصد از ارزش افزوده کل اقتصاد استان را به خود اختصاص داده و تمرکز آن‌ها فقط در پنج شهرستان استان است.

وی همچنین با اشاره به عدم تعادل در بخش معدن و کشاورزی گفت: تنها ۱۰ معدن از کل معادن استان بیش از ۹۵ درصد کل ارزش افزوده استان را در این بخش شامل شده و ۷۵ درصد از باغات در شمال استان و قریب به ۶۰ درصد از ارزش افزوده این بخش مربوط به پسته بوده که تنها ۴۵ درصد از کشاورزان از آن سود می‌برند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان یکی از مهمترین عوامل ناپایداری توسعه استان را عوامل طبیعی دانست وافزود: حدود ۵۰ درصد اقتصاد استان به طور مستقیم و یا غیر مستقیم به عوامل طبیعی وابسته بوده و در برابر این عوامل آسیب پذیر است؛ و‌ی به کمبود آب اشاره کرد و صرفه‌جویی را تنها راه برون رفت و جبران بیلان منفی دشت‌های استان دانست و گفت: بر اساس برنامه ریزی‌های انجام شده در صورت صرفه جویی و کاهش مصرف ۹۰۲ میلیون متر مکعبی طی سال‌های برنامه ششم و ۱۸۰۰ میلیون مترمکعبی در پایان برنامه هفتم توسعه و در یک افق ۲۰ ساله دشت‌های استان به حالت پایدار خواهند رسید.

رودری مهمترین قابلیت‌های توسعه استان را در توسعه بخش کشاورزی، فعالیت‌های معدنی، گردشگری و صنعت توریسم و همچنین بهره برداری از انرژی خورشیدی با توجه به واقع شدن در ذوزنقه انرژی خورشیدی عنوان کرد.

وی چشم انداز توسعه استان را به عنوان استانی توسعه یافته، برخوردار از پیوند‌های اقتصادی اجتماعی و فرهنگی درون استانی و فرا استانی، پاسخگو به نیاز‌های ملی منطقه‌ای به ویژه به عنوان مهم‌ترین پسکرانه سواحل مکران و دست یافته به اقتصادی پیشتاز و پررونق با تکیه به تولید و صادرات فرآورده‌های معدنی، محصولات صنعتی و کشاورزی و ارائه خدمات گردشگری بازرگانی و ترانزیت بین المللی با تقویت پیوند‌های درون منطقه‌ای و ملی، تقویت و توسعه آموزش عالی استان و ایفای نقش محوری در منطقه و مدیریت ذخایر آبی و بهره برداری بهینه از منابع آب، تغییر الگوی کشت و توسعه صنایع کم آب بر دانست.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان جهت گیری‌های کلی توسعه استان را بر مبنای سه محور اصلاح ساختار سهم بخش‌های اقتصادی، توجه به مساله بحران آب و اتکا به آب قابل برنامه ریزی و تعادل‌بخشی زیرساخت‌های توسعه در مناطق استان عنوان کرد و افزود: در این راستا جهت‌گیری استان در بخش کشاورزی افزایش بهره وری و تغییر الگوی کشت از کشت‌های آب بر به کشت‌های گلخانه ای، تاکید بر محصولات رقابتی و صادراتی مثل پسته، مرکبات، خرما، گردو، بادام، زیتون، گل‌محمدی، گیاهان دارویی، کرک و پشم با قابلیت‌های صادراتی و ذخایر ژنتیکی شامل گیاهی و دامی، برخورداری استان زنجیره کامل پرورش طیور است.

وی از معدن به عنوان دیگر قابلیت استان یاد کرد و اظهار داشت: جلوگیری از خام فروشی مواد معدنی، کشف، استخراج و فراوری مواد معدنی از قبیل مس، زغال سنگ، آهن، کروم، تیتانیوم، خاک نسوز و سنگ‌های زینتی و قیمتی و قابلیت بالای ایجاد صنایع و فرآوری آنها، تکمیل زنجیره تولید معادن فلزی در درون استان و منطقه و استفاده از ظرفیت بالقوه معادن در جنوب و شرق استان از اولویت‌های کاری تعریف شده در این حوزه است.

وی به بخش خدمات اشاره کرد و گفت: تقویت و گسترش خدمات گردشگری در استان با توجه به ظرفیت‌های مستعد بخش گردشگری، استفاده از موسسات تحقیقاتی و واحد‌های فناوری برتر و دانش بنیان، تقویت هاب منطقه‌ای برای پیوند مراکز تجاری بندری منطقه با مناطق ملی، تولید و تجارت انرژی‌های تجدید پذیر در استان، خدمات بهداشتی درمانی در منطقه جنوب کشور از جمله برنامه‌های این بخش است.

انتهای پیام/ی

توسعه پایدار و اقتصاد مقاومتی، آینده استان کرمان را امیدوار کننده می کند

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اقتصاد مقاومتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۸۰۷۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۱۱.۱۵ درصدی مبادلات گمرکی آذربایجان شرقی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی صادق نامدار به کسب رتبه هفت کشوری گمرکات استان در مبادلات تجاری اشاره و اظهار کرد: میزان صادرات سال گذشته از گمرکات استان بدون احتساب صادرات نفت خام، نفت کوره، نفت سفید و صادرات از محل تجارت چمدانی را ۲ میلیون و ۹۳۰ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۵۴۱ میلیون دلار بود و این کالا‌ها به ۱۰۳ کشور مختلف دنیا صادر شده است.

وی پنج کشور عمده مقصد صادراتی آذربایجان شرقی را به ترتیب کشور‌های ترکیه ۳۰.۸ درصد، عراق ۲۰.۲ درصد، ارمنستان ۱۷.۵۷ درصد، جمهوری آذربایجان ۳.۶ درصد و گرجستان ۳.۵ درصد برشمرد و گفت: پنج قلم کالای عمده صادراتی استان نیز به ترتیب شامل انواع میلگرد فولادی، پلیمر‌های استایرن، قیر نفت، سیم مفتول و کشمش انگوری بود.

نامدار افزود: در بخش واردات ۱۲ ماه سال ۱۴۰۲ در مجموع ۵۴۹ هزار تن کالا به ارزش یک میلیارد و ۷۵۰ دلار از مبداء ۶۳ کشور مختلف از طریق گمرکات استان وارد شد که رشد ۲۹ درصد در وزن و ارزش دارد و از این نظر بین استان‌های کشور در رتبه نهم قرار داریم.

وی پنج کشور عمده مبدا واردات کالا از گمرکات استان بر اساس میزان واردات را به ترتیب کشور‌های ترکیه ۵۷ درصد، امارات متحده عربی ۱۲درصد، چین ۱۱درصد، آلمان پنج درصد و کره جنوبی ۲ درصد عنوان کرد و گفت: پنج قلم عمده کالای وارداتی به ترتیب شامل، کامیون‌های کشنده، شمش طلا، انواع توتون، گوشت منجمد گاوی و پودر کاکائو بوده است.

نامدار افزود: در بخش ترانزیت خارجی در ۱۲ ماهه سال گذشته ۶۰۷ هزار تن کالا از گمرکات استان منتقل شد که با اختصاص ۳.۴ درصدی از کل ترانزیت کشور به خود، رشد چهار درصدی دارد.

وی گفت: پنج کشور عمده مقصد ترانزیتی از گمرکات آذربایجان شرقی به ترتیب شامل کشور‌های جمهوری آذربایجان، ترکمنستان، ازبکستان، ترکیه و عراق بوده است.

نامدار اضافه کرد: در بخش درآمد، وصولی گمرکات استان ۷۰ هزار و ۱۰۵ میلیارد ریال بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۴۰۱ به میزان ۳۳ درصد افزایش دارد.

آذربایجان شرقی دارای سه اداره کل گمرک در تبریز، سهلان و جلفا و سه واحد گمرکی در مراغه، خداآفرین و نوردوز و همچنین سه دفتر گمرکی در شهرک صنعتی شهید سلیمی شهرستان آذرشهر و شهر بناب است.

 

دیگر خبرها

  • اختصاص عمده کشت نهال در کشور به خوزستان
  • راحت می‌گویند از افزایش نرخ ارز سود نمی‌بریم و نقشی در آن نداریم!
  • استاندار: عمده کشت نهال در کشور به خوزستان اختصاص یافت
  • امنیت غذایی فرابخشی است/ تدوین ۵ برنامه جهش تولید در کشاورزی
  • عمده کشت نهال در کشور به خوزستان اختصاص یافت
  • واگذاری روابط حاکم بر اقتصاد به مردم شرط تحقق مشارکت مردمی در تولید
  • آذربایجان شرقی مبدأ صادرات به ۱۰۳ کشور دنیا
  • کارگران رکن اصلی جهش تولید و رونق اقتصادی هستند
  • افزایش ۱۱.۱۵ درصدی مبادلات گمرکی آذربایجان شرقی
  • جهانگیری: از نظر توسعه و اقتصاد، نصف ترکیه و عربستان شده‌ایم