Web Analytics Made Easy - Statcounter

باند فاسد حاکم پشت سر نامزدهای سیاسی درمی‌آید تا آنها دموکراسی را از کار بیاندازند. نامزدها نیز دستانی را که به آنها غذا می‌دهند گاز نمی‌گیرند. جدال اصلی بین دموکراسی و الیگارشی است، نه چپ و راست.

سرویس جهان مشرق- وقتی رقابت‌های انتخاباتی شروع می‌شود، عبارت‌هایی مانند «نامزد راستگرا» یا «دیدگاه‌های بسیار چپ» را ممکن است بارها و از رسانه‌های مختلف بشنویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رابرت ریچ در نشریه گاردین طی یک یادداشت هشدار داده است که فراموش نکنید مدت ها است دیگر هیچ رویارویی واقعی میان چپ و راست وجود ندارد چون ثروت بیسابقه و قدرت سیاسی در نوک هرم جمع شده است.

«نیم قرن پیش، زمانی که یک طبقه متوسط و بزرگ در آمریکا وجود داشت، آنها که در جبهه چپ بودند به دنبال شبکه‌های امنیت اجتماعی قویتر و سرمایه‌گذاری دولتی در آموزش، راه‌سازی و پژوهش بودند و آنها که در جبهه راست قرار داشتند، در پی تکیه بیشتر بر بازار آزاد بودند. اما وقتی که ثروت و قدرت در نوک هرم متمرکز شد، هر کس دیگر، چه قبلاً راست بوده باشد و چه چپ، دچار فقدان قدرت و کاهش امنیت می‌شود.»

اکنون دیگر وقتی بحث در آمریکا پیرامون افزایش حمایت اجتماعی از طبقات پایین، مثلاً بیمه همگانی،‌ صورت می‌گیرد، نسبت به آنچه در دهه‌های پیش در فضای سیاسی آمریکا در جریان بود یک بحث جزئی بر سر تفاوت‌های پیشِ پا افتاده به شمار می‌رود. اکنون دیگر کار از کار گذشته است. آیا می‌توان در آمریکای امروز در مورد کاهش قدرتِ آن یکی دو درصدِ ثروتمند و افزایش قدرت سایر مردم یک سیاست اجرایی را اتخاذ کرد؟

نویسنده به یک پرسش مهم می‌رسد: پس چرا هنوز در رسانه‌های رسمی از اصطلاح چپ و راست استفاده می‌شود؟ و خود پاسخ می‌گوید:«حدس می‌زنم به این دلیل باشد که الیگارشی جدید اگر آمریکایی‌ها بر اساس همان خطوط قدیمی تقسیم شوند، احساس امنیت بیشتری دارد. این‌گونه آنها دیگر نمی‌فهمند دقیقاً چه کسی جیب آنها را خالی می‌کند و فکر می‌کنند مشکلاتی که دارند نتیجه رأیِ مردمی است که در جبهه روبرو قرار دارند.

به نظر رابرت ریچ، «اکنون بزرگترین دوگانه در آمریکا، جدال الیگارشی و دموکراسی است:«باند فاسد حاکم پشت سر نامزدهای سیاسی درمی‌آید، نامزدها نیز دموکراسی را (به نفع خود) از کار می‌اندازند. نامزدها دستانی که به آنها غذا می‌دهند را گاز نمی‌گیرند». 

اگر مالیات جدی بر شرکت‌های بزرگ می‌خواهید، بروید شبه جزیره اسکاندیناوی. در آمریکای امروز هیچ افزایش جدی مالیات بر ثروتمندان نداریم، هیچ گونه قانون جدی ضدتراست علیه تبانی شرکت‌های چندملیتی بزرگ نداریم، هیچ قواعد معناداری برای جلوگیری یا مقابله با «اعتیاد وال استریت به قمار بر روی پل مردم» نداریم و ... . همه اینها بر روی یک ترس استوار است که رسانه‌های رسمی از «سوسیالیسم» در دل مردم انداخته‌اند و رئیس‌جمهور آمریکا نیز بر آن سوار می‌شود.

او مخالفانش را به این متهم می‌کند که می‌خواهند آمریکا را به چاه سوسیالیسم بیاندازند اما به قول برنی سندرز، سناتور منتقد آمریکای، خود طرفدار آن بخش از سوسیالیسم است که مربوط به حمایت دولتی از بنگاه‌های اقتصادی است، البته این ایده را در مورد صنایع بزرگ و شرکت‌های گردن کلفت اجرا می‌کند زیرا این سیاست به نفع همه همه میلیاردرها از جمله خود ترامپ است! همان میلیاردرهایی که هزینه ستاد انتخاباتی نامزدها را نز تأمین می‌کنند!

رابرت نیچ اختلافات جناحی را تنها یکی از بازی رسانه‌ایِ نوک‌نشینانِ قدرتمند در هرم قدرت آمریکا برای ایجاد اختلاف میان مردم می‌داند و ایجاد درگیری‌های نژادی میان برتری‌طلبان سفیدپوست با بقیه مهاجران به آمریکا یا دعوای مسیحیان اوانجلیست با سکولارها بر سر حق سقط جنین برای زنان را یک نمونه قدرتمند دیگر در حال و هوای این روزهای ایالات متحده معرفی می‌کند.

منبع

https://thehill.com/homenews/campaign/448079-sanders-trump-believes-in-socialism-for-large-corporations-and-the-wealthy

https://www.theguardian.com/commentisfree/2019/jul/07/donald-trump-oligarchs-democrats-right-left

منبع: مشرق

کلیدواژه: دادگاه نجفی بازار سکه و ارز اخبار خودرو نفتکش انگلیسی ترامپ برنی سندرز سوسیالیسم گاردین جنبش زنان جنبش دانشجویان جنبش سیاه پوستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۸۲۲۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سخنگوی عرب زبان وزارت خارجه آمریکا استعفا کرد

 به گزارش­ سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از رویترز، سخنگوی عرب زبان وزارت خارجه آمریکا به دلیل مخالفت خود با سیاست واشنگتن در رابطه با جنگ غزه، استعفا کرد.

وب سایت این وزارتخانه نشان داد که هاله گریت همچنین معاون مرکز رسانه منطقه‌ای دبی بود و تقریباً دو دهه پیش به عنوان افسر سیاسی و حقوق بشر به وزارت امور خارجه پیوست.

او در وب‌سایت شبکه‌های اجتماعی لینکدین نوشت: من پس از ۱۸ سال خدمت برجسته در مخالفت با سیاست غزه آمریکا، در آوریل ۲۰۲۴ استعفا کردم. 

یکی از سخنگویان وزارت امور خارجه که در نشست مطبوعاتی روز پنجشنبه درباره این استعفا گفت این وزارتخانه کانال‌هایی برای نیروی کار خود دارد تا در صورت مخالفت با سیاست‌های دولت، نظرات خود را به اشتراک بگذارند.

پیش از این نیز سه مسئول آمریکایی در اعتراض به حمایت‌های آمریکا از رژیم صهیونیستی در جنگ غزه استعفا کرده بودند.

نزدیک به یک ماه قبل، آنل شلین از دفتر حقوق بشر وزارت امور خارجه استعفای خود را اعلام کرد و جاش پل، مقام وزارت امور خارجه در ماه اکتبر استعفا کرد.

طارق حبش، یکی از مقامات ارشد وزارت آموزش آمریکا که فلسطینی-آمریکایی است، در ماه ژانویه از سمت خود کناره گیری کرده بود.

آمریکا در بحبوحه حمله مداوم اسرائیل به غزه که ده‌ها هزار شهید برجای گذاشته و سبب ایجاد یک بحران انسانی شده است، در سطح بین المللی و گروه‌های حقوق بشری به دلیل حمایت از اسرائیل مورد انتقاد شدید قرار گرفته است.

گزارش‌هایی از نشانه‌هایی از مخالفت در دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، با ادامه افزایش تلفات در جنگ وجود دارد.

در ماه نوامبر، بیش از هزار مقام در آژانس توسعه بین المللی آمریکا بخشی از وزارت امور خارجه، نامه سرگشاده‌ای را امضا کردند که در آن خواستار آتش بس فوری شدند. اسنادی که از سیاست دولت انتقاد می‌کنند نیز به کانال مخالف داخلی وزارت امور خارجه ارسال شده است.

این جنگ همچنین باعث بحث شدید و تظاهرات ضد جنگ در سراسر آمریکا، مهمترین متحد اسرائیل شده است.

دیگر خبرها

  •  دیپلمات آمریکایی در اعتراض به سیاست بایدن در غزه استعفا کرد
  • سخنگوی عرب زبان وزارت خارجه آمریکا استعفا کرد
  • «وعده صادق» از بزرگ‌ترین موفقیت‌های نظامی تاریخ معاصر ایران بود/ ایران چگونه نتانیاهو را کیش‌ومات کرد/ چرا آمریکا پشت اسرائیل را خالی کرد؟
  • نخست وزیر اسپانیا در فکر کناره گیری از قدرت
  • جابری انصاری: عملیات وعده صادق یک نمایش قدرت بزرگ بود
  • فارن افرز: چرا قدرت بزرگ‌تر همیشه در ژئوپلیتیک بهتر عمل نمی‌کند؟
  • تحریف بازدارندگی، سناریوی جدید علیه عملیات وعده صادق/ عبدالحمید می‌خواهد در چارچوب نظام فعالیت کند!
  • نانسی پلوسی: نتانیاهو باید استعفا کند
  • درس بزرگ کودکان و زنان غزه به تاریخ
  • آغاز‌گر اصلاحات بزرگ