Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل آموزش فنی حرفه‌ای آذربایجان شرقی، حوزه IT و حوزه مکانیک خودرو را جزو مشاغل پر متقاضی در اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای عنوان کرد.
به گزارش ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی، یعقوب نماینده به در نشست خبری به مناسبت آغاز هفته ملی مهارت با اشاره به گستردگی دامنه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای اظهار کرد: آموزش‌های سازمان فنی حرفه‌ای شامل آموزش‌های رسمی در حوزه‌های مختلفی همچون دانشگاه و آموزش و پرورش و آموزش‌های غیررسمی مانند آموزش‌های کوتاه مدت مبتنی بر شغل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 وی با اشاره به برنامه‌های آموزشی فنی و حرفه‌ای برای دانش آموزان بیان کرد: این آموزش‌ها در قالب آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و طرح ایران مهارت به دانش آموزان ارائه می‌شود، طبق طرح ایران مهارت، تمامی دانش آموزان دوره اول دبیرستان باید با کسب گواهینامه و تسلط داشتن به یک مهارت وارد دوره دوم دبیرستان شوند، این طرح از سال گذشته در حال اجرا بوده و دانش آموزان به این منظور یک دوره ۶۰ ساعته را طی می‌کنند.
 نماینده در ادامه با اشاره به طرح‌ها و مدل‌های آموزشی مختلف در اداره کل فنی و حرفه‌ای استان گفت: حضور متقاضیان آموزش در مراکز فنی و حرفه‌ای و بهره‌مندی از بخشی از آموزش‌های رایگان و یا تحت آموزش قرار گرفتن در آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای خصوصی با پرداخت هزینه و آموزش‌های سیار از جمله مدل‌های آموزشی مختلف ارایه شده توسط این اداره کل به شمار می‌آید.
 وی با اشاره به آموزش مهارت آموزی در محیط کار واقعی گفت: آموزش مهارت آموزی در محیط کار واقعی و یا استاد شاگردی سابق نوعی نظام آموزشی کامل است که در کشورهای پیشرفته مانند کانادا و آلمان اجرا می‌شود، خوشبختانه اجرای این طرح از سال گذشته در استان ما نیز شروع شده است.
 وی افزود: در این طرح اصناف با عمل به مسئولیت اجتماعی خود نیروی کار متخصص و ارزان تربیت می‌کنند، بیمه حوادث این نیروها توسط اداره کل فنی و حرفه‌ای انجام شده و این نیروهای کار مشمول قوانین کار و تامین تامین اجتماعی نمی‌شوند.
 مدیر کل فنی حرفه‌ای آذربایجان شرقی اضافه کرد: خوشبختانه سال گذشته به ۱۲۰ درصد از تعهداتمان در این حوزه عمل کرده و بالغ بر 3200 نفر نیروی کار ارزان با اجرای این طرح تربیت شدند.
 وی متذکر شد: با وجود ۱۲۰ هزار واحد صنفی کارفرمایی در استان این آمار بسیار پایین بوده و باید از تمام ظرفیت استان در اجرای طرح استاد شاگردی استفاده شود.
 وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه ۸۰ درصد مشاغل نیازی به دانشگاه رفتن ندارند، اظهار کرد: با وجود احساس ضرورت برخی افراد برای داشتن تحصیلات دانشگاهی به منظور بهره‌مندی از شغل، اکثر افراد با داشتن مدرک دیپلم هم می‌توانند از پس بسیاری از مشاغل بربیایند.
 نماینده در ادامه با اشاره به ارایه آموزش‌های مجازی توسط اداره کل فنی و حرفه‌ای آذربایجان شرقی اظهار کرد: با توجه به پیش روی دنیا به سمت آموزش دیجیتال و تساوی در دسترسی به آموزش و بهره‌مندی معلولان و افراد پرمشغله از آموزش‌ها ۵۰ مورد محتوای آموزشی در قالب آموزش‌های مجازی ارائه می‌شود.
 وی به آموزش‌های مهارتی بنیان اشاره کرد و گفت: در این طرح با انعقاد قرارداد با افراد کار آفرین و خواهان تولید محصول از ایده کار آفرینان حمایت می‌شود.
وی ارائه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای در تمامی پادگان‌ها و برگزاری آزمون‌های کتبی و عملی برای تعیین صلاحیت حرفه‌ای افراد را از دیگر اقدامات این اداره کل عنوان کرد.
 نماینده تعداد مراکز فنی و حرفه‌ای دولتی در سطح استان را ۲۳ مورد ‌خواند و گفت: به جز شهرستان‌های چاراویماق و خدا آفرین در تمامی شهرستان‌ها مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای دولتی وجود دارد و تعداد آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای خصوصی نیز بیش از ۵۰۰ مورد است.
 وی افزود: بیش از چهار هزار شغل در دنیا شناخته شده است که آموزش بیش از ۵۵۰ حرفه توسط اداره کل فنی و حرفه‌ای انجام می‌شود.
 وی در ادامه بیان کرد: سال گذشته ۴۰ هزار نفر از بخش دولتی و ۳۲ هزار نفر از بخش خصوصی توسط اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای تحت آموزش قرار گرفتند و امسال این اداره کل به حوزه آسیب‌های اجتماعی به ویژه حوزه بیکاری اعتیاد و سکونتگاه‌های غیر رسمی ورود پیدا می‌کند.
مدیر کل آموزش فنی و حرفه‌ای آذربایجان شرقی افزود: هم اکنون در چند سکونتگاه غیررسمی مانند یوسف آباد و محله ملازینال تبریز و دو محله شهرستان مراغه حضور داریم و توانمندسازی‌های لازم در خصوص مبارزه با آسیب‌های اجتماعی در این محلات انجام می‌شود.
 وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اجرای "طرح تکاپو" توسط اداره کل آموزش فنی حرفه‌ای استان اظهار کرد: این طرح توسط وزارت کار مطرح شده و به توسعه کسب و کارهای پر رونق استان اشاره دارد.
 وی خاطرنشان کرد: با اجرای این طرح، تلاش‌ها برای وارد کردن فناوری به عرصه‌هایی مانند تولید کفش، بافت فرش، حوزه حمل و نقل، بسته‌بندی محصولات و دیگر حوزه‌ها است.
 نماینده در ادامه با بیان اینکه سالن‌های زیبایی که از اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای مجوز گرفته‌اند، حق دخالت در امور درمانی را ندارند، گفت: در این راستا با دانشگاه‌ علوم ‌پزشکی‌ تبریز هم عقیده بوده و در صورت مشاهده و دریافت گزارش برخورد قانونی می‌شود.
 وی گفت: آموزش در حوزه مباحث انرژی خورشیدی، بورس و نانو منحصر به اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای آذربایجان شرقی بوده و مشابه این دوره‌ها در جاهای دیگر کشور برگزار نمی‌شود.
 وی خاطر نشان کرد: طبق رهگیری‌ها و رصدها ۳۴ الی ۴۱ درصد آموزش‌ها به بیکاران در این اداره منجر به اشتغال شده است.
نماینده در پایان از راه‌اندازی سامانه آموزش مجازی اداره‌کل آموزش‌ فنی‌وحرفه‌ای استان همزمان با هفته مهارت خبر داد.
انتهای پیام انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال آلمان خودرو دیپلم کانادا مکانیک قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۸۳۵۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا آموزش مهارت به کارگران ضرورت دارد؟

معاون سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور گفت: با کسب مهارت ها و دانش جدید از طریق آموزش، کارگران می توانند صلاحیت های خود را افزایش دهند و شانس پیشرفت شغلی خود را در سازمان خود یا در بازار کار افزایش دهند. - اخبار اقتصادی -

علی حسین شهریور، معاون سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اظهار داشت: آموزش مهارت ها به طور کلی هم برای موفقیت فردی و هم برای موفقیت واحدهای تولیدی و خدماتی ضروری است، چراکه کارگران را قادر می سازد تا رقابتی باقی بمانند، بهترین عملکرد خود را داشته باشند و به موفقیت کلی کسب و کار کمک کنند

وی افزود: مهارت افزایی کارگران دلایل مهمتری هم دارد که از جمله آن می‌توان به بهبود عملکرد شغلی اشاره کرد؛ آموزش مهارت ها به کارگران کمک می‌کند تا دانش و توانایی های لازم را برای انجام کارشان به طور موثرتر و کارآمدتر توسعه دهند.

معاون سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور پیشرفت شغلی را از دیگر دلایل ضرورت مهارت‌‌افزایی دانست و گفت: با کسب مهارت ها و دانش جدید از طریق آموزش، کارگران می توانند صلاحیت های خود را افزایش دهند و شانس پیشرفت شغلی خود را در سازمان خود یا در بازار کار افزایش دهند.

شهریور با بیان اینکه "مهارت افزایی کارگران به افزایش بهره‌وری می‌انجامد"، اذعان داشت: آموزش می‌تواند منجر به افزایش بهره‌وری شود، زیرا کارگران در نقش‌های خود مهارت بیشتری پیدا می‌کنند و برای مقابله با چالش‌هایی که در کار روزمره با آن‌ها مواجه هستند، مجهزتر می‌شوند.

وی ادامه داد: انطباق پذیری نیز به‌دنبال افزایش مهارت حاصل می‌شود؛ آموزش مهارت ها به کارگران کمک می کند تا با آخرین روندهای صنعت، فناوری ها و بهترین شیوه ها به روز بمانند و به آنها اجازه می دهد با محیط های کاری در حال تغییر و الزامات شغلی در حال تحول سازگار شوند.

معاون سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور، روحیه و مشارکت کارکنان را از نتایج مهارت افزایی دانست و گفت: سرمایه گذاری در آموزش مهارت ها به کارکنان نشان می دهد که سازمان آنها برای توسعه و رشد آنها ارزش قائل است، که می تواند روحیه، مشارکت و رضایت شغلی کلی را افزایش دهد.

وی افزود: از دیگر دلایل مهم مهارت افزایی حفظ استعدادها در نیروی کار است؛ ارائه آموزش مهارت ها می تواند با نشان دادن تعهد به توسعه کارکنان و ایجاد فرصت هایی برای پیشرفت در سازمان، به حفظ استعدادهای برتر کمک کند.

 شهریور در پاسخ به اینکه "آموزش مهارت به کارگران با چه چالش های روبروست؟"، اظهار داشت: کمبود زمان و منابع، مقاومت در برابر تغییر،  شکاف های مهارتی و دسترسی به فرصت های آموزشی از مهمترین موانع مهارت آموزی و آموزش کارگران است.

وی افزود: کارفرمایان ممکن است برای تخصیص زمان و منابع کافی برای برنامه های آموزشی، به ویژه در صنایعی که سرعت بالایی دارند، که زمان در آنها اهمیت دارد، با مشکل مواجه شوند.

معاون سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در تشریح  فاکتور مقاومت در برابر تغییر گفت: برخی از کارگران ممکن است در برابر یادگیری مهارت ها یا فناوری های جدید مقاومت نشان دهند، به خصوص اگر با وظایف شغلی فعلی خود احساس راحتی کنند.

وی ادامه داد: همچنین شناسایی مهارت های خاصی که کارگران باید توسعه دهند می تواند یک چالش باشد، به خصوص اگر ارتباط بین کارفرمایان و کارگران وجود نداشته باشد.

شهریور با اشاره اینکه  دسترسی به فرصت های آموزشی می‌تواند یک چالش در مسیر مهارت افزایی کارگران باشد، گفت: برخی از کارگران ممکن است به دلیل محدودیت های جغرافیایی، محدودیت های مالی یا سایر موانع به برنامه های آموزشی دسترسی نداشته باشند.

معاون سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در پاسخ به‌اینکه  "راهبردهای ارائه آموزش مهارت‌های مؤثر به کارگران کدامند؟"، گفت: توسعه آموزش و توانمندسازی کارگران نیازمند داشتن برنامه و راهبرد از سوی کارفرمایان است که برخی از آنها شامل انجام نیازسنجی آموزشی، برنامه های آموزشی، ارائه حمایت مستمر، استفاده از فناوری و تشویق فرهنگ یادگیری مستمر است.

شهریور با بیان اینکه "شکاف‌های مهارتی خاص و نیازهای آموزشی نیروی کار از طریق نظرسنجی، مصاحبه و ارزیابی عملکرد شناسایی شود"، گفت: باید برنامه های آموزشی سفارشی تدوین شود که نیازهای خاص نیروی کار را با در نظر گرفتن سبک ها و ترجیحات مختلف یادگیری برآورده کند.

وی افزود: برای حمایت از کارگران در حین آموزش مهارت‌های جدید و به کارگیری آن‌ها در نقش‌های خود، راهنمایی، مربیگری و منابع ارائه شود.

معاون سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در توضیح استفاده از فناوری به‌عنوان یک راهبرد ارائه آموزش مهارت‌های مؤثر به کارگران گفت: از پلتفرم‌های آنلاین، جلسات آموزشی مجازی و سایر ابزارهای دیجیتال برای ارائه فرصت‌های آموزشی انعطاف‌پذیر و در دسترس برای کارگران استفاده گردد.

شهریور خاطرنشان کرد: باید فرهنگی را پرورش داد که برای یادگیری ارزش قائل است و کارکنان را تشویق می کند تا به طور مستمر مهارت ها و دانش خود را بهبود بخشند.

وی ادامه داد: سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور به عنوان تنها متولی مهارت افزایی و سنجش مهارت و صلاحیت شغلی و حرفه‌ای کارگران، ابتکارات و برنامه های متنوعی برای ارائه آموزش و سنجش مهارت کارگران و شاغلین بنگاههای اقتصادی دارد‌؛ در این سازمان، بیش از 11500 استاندارد شایستگی حرف و مشاغل مختلف تدوین شده که آموزش و سنجش آنها در 657 مرکز دولتی و بیش از 22 هزار آموزشگاه فنی و حرفه‌ای آزاد ارائه‌ می شود.

معاون سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور با بیان اینکه "با راه اندازی بیش از 4040 مرکز آموزش جوار کارگاهی و بین کارگاهی فرصت های ارزشمندی برای مهارت افزایی کارگران فراهم شده است"، گفت: کارفرمایان در تعامل و ارتباط با سازمان می توانند از از ظرفیت‌های گسترده آن استفاده کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بودجه مناسب برای بروزرسانی تجهیزات فنی‌و‌حرفه‌ای مهاباد در نظر گرفته می‌شود
  • کلاس آموزش بازیگری کودک بارانا
  • حوزه نظارت بر کیفیت آموزش دانشگاهی در قزوین احیا شد
  • مشاغل بدون آسیب شناختی کدامند؟
  • دانشگاه علوم پزشکی مشهد، میزبان جشنواره شهید مطهری
  • برگزاری پنج دوره تخصصی توانمندسازی مشاغل گردشگری در گلستان
  • یک‌میلیون و ۷۱۹ هزار و ۵۶۵ نفر ساعت آموزش فنی و حرفه‌ای در قم ارائه شد
  • دیدار مدیران کل امور اتباع و فنی و حرفه‌ای استان قزوین
  • پرداخت ۱۵ میلیارد تومان تسهیلات به مشاغل خانگی در مراغه
  • چرا آموزش مهارت به کارگران ضرورت دارد؟