Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، ابراهیم هزارجریبی با بیان اینکه برآورد می شود در سال جاری میزان خوداتکایی پنبه ۱۰ تا ۱۵ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته باشد، گفت: در سال گذشته تولید پنبه در داخل کشور حدود ۵۰ هزار تن بود و خوشبختانه پیش بینی می شود در سال جاری میزان تولید این محصول به ۶۰ تا ۶۵ هزار تن برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه امسال کشت پنبه در سطح ۸۲ هزار هکتار را برنامه ریزی کرده بودیم، گفت: تاکنون که زمان کشت به پایان رسیده در ۸۶ هزار و ۸۸۰ هکتار از مزارع، پنبه کشت شده و این میزان سطح زیرکشت نسبت به پیش بینی ما حدود ۶ درصد افزایش داشته است.

مجری طرح پنبه کشور یادآوری کرد: سال گذشته در ۷۰ هزار و ۸۰۰ هکتار از اراضی پنبه کشت شد که سطح زیر کشت این محصول در سال جاری نسبت به پارسال از رشد ۲۳ درصدی برخوردار است.

وی با اشاره به اینکه پنبه از مواد اولیه مهم صنعت نساجی کشور است و این صنعت سالانه ۱۲۰ هزار تن به این محصول نیاز دارد، افزود: در حال حاضر به صورت میانگین ۵۰ درصد از این نیاز در داخل کشور تولید می شود.

هزارجریبی درباره الزامات خوداتکایی کشور در تولید پنبه گفت: کشور سابقه طولانی در کشت پنبه دارد و علاوه بر آن صنعت نساجی کشور به پنبه تولید داخل نیاز دارد؛ ضمن آنکه کشورهای بزرگ تولیدکننده پنبه نیز در پی آن هستند تا دیگر ماده خام نفروشند و فراوری آن را انجام دهند تا از ارزش افزوده آن بهرمند شوند؛ بنابراین لازم است در این زمینه به خوداتکایی برسیم.

وی استان‌های خراسان رضوی، خراسان جنوبی، گلستان، دشت مغان اردبیل، فارس و خراسان شمالی را از استان های مهم تولید کننده پنبه کشور عنوان کرد و افزود: پنبه گیاه بهاره است و کشت آن از ابتدای بهار آغاز و برداشت این محصول نیز از استان های شمالی از اوایل شهریورماه شروع می شود.

مجری طرح پنبه کشور، در خصوص حمایت از پنبه‌کاران و پرداخت تسهیلات به آنان گفت: حمایت های عمومی در قالب یارانه کود، بذر و برگزاری دوره‌های آموزشی برای بهره‌برداران و کشاورزان ارائه می‌شود، همچنین به‌صورت اختصاصی نیز برای توسعه کشت نشایی، کشت حفاظتی، برداشت مکانیزاسیون، تجهیز سامانه‌های آبیاری تحت‌فشار نیز در صورت تمایل کشاورزان به آنان تسهیلات یارانه‌ای پرداخت می‌شود.

او با تاکید به اینکه روش‌های کاشت جدید و آموزش آن به کشاورزان را در دستور کار داریم، گفت: همچنین مزارع کشت الگویی را در سراسر کشور ایجاد کرده‌ایم و کشاورزان از این مزارع به جهت بهره مندی از آموزش بازدید می کنند.

سال گذشته به دلیل قیمت مناسب پنبه در بازار، دولت خرید تضمینی انجام نداد

هزارجریبی در بخش دیگری از صحبت های خود به وضعیت مکانیزاسیون مزارع پنبه اشاره کرد و گفت: کاشت مکانیزه به وسیله دستگاه ردیف‌کار انجام می شود اما در حوزه برداشت به دلیل کوچک شدن سطح مزارع و بزرگ بودن کمباین‌های برداشت و همچنین قیمت بالای آن به صورت دستی است که البته در حوزه برداشت آموزش‌هایی برای استفاده از کمباین‌های موجود در کشور و همچنین واردات کمباین‌های جدید را در دستور کار قرار داریم.

مجری طرح پنبه کشور درباره قیمت تضمینی محصول پنبه نیز گفت: قیمت مصوب خرید تضمینی پنبه در سال زراعی جاری ۳,۶۱۲ تومان در هر کیلوگرم تعیین شده است؛ در سال گذشته به دلیل قیمت مناسب پنبه در بازار، دولت خرید تضمینی انجام نداد.

وی از دیگر موضوعات مهم در کشت پنبه را افزایش بهره‌وری آب عنوان کرد و گفت: باید بتوانیم با وجود محدود بودن آب تولید بیشتری داشته باشیم تا سطح کشت و تولید افزایش پیدا کند. در این راستا توسعه آبیاری تحت‌فشار، توسعه کشت نشایی، توسعه کشت حفاظتی، استفاده از ارقام زودرس از برنامه‌هایی است که می‌تواند بهره‌وری آب را افزایش دهد و در دستور کار قرار دارد.

هزارجریبی گفت: پنبه گیاهی است که تحت تأثیر آفات قرار دارد و آسیب زیادی می بیند و در صورتی که با کنترل آفت، هزینه‌های داشت را کاهش دهیم، سبب رونق تولید پنبه در سال های آتی خواهد شد.

کد خبر 4672489

منبع: مهر

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی پنبه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۸۵۹۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی نقض در اجرای قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی در مجلس

رسیدگی به گزارش کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی درباره نقض و استنکاف در اجرای قانون خرید تضمینی خرید محصولات کشاورزی با اصلاحات و الحاقات بعدی ر دستروکار نمایندگان در جلسه علنی امروز قرار دارد. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، دقایقی پیش جلسه علنی امروز (یکشنبه نهم اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی به ریاست محمدباقر قالیباف رئیس قوه مقننه و با حضور اکثریت نمایندگان آغاز شد. دستورکار این جلسه به شرح زیر است:

ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون اقتصادی درباره طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی (ایرادات شورای نگهبان)
گزارش کمیسیون انرژی درباره لایحه ارجاع اختلاف شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با شرکت بازرگانی دولتی هند (اس. تی. سی) به داوری
گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها درباره طرح اصلاح جدول حوزه‌های انتخابیه مجلس و تعداد نمایندگان آن‌ها
گزارش کمیسیون اجتماعی درباره لایحه یک فوریتی پیشگیری از آسیب دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوءرفتار
گزارش کمیسیون اجتماعی درباره طرح استفساریه ماده 48 قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی به مقررات مالی دولت (1)
گزارش کمیسیون کشاورزی درباره طرح استفساریه جز یک بند الف ماده 9 قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب 1400
گزارش کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی درباره نقض و استنکاف در اجرای قانون خرید تضمینی خرید محصولات کشاورزی با اصلاحات و الحاقات بعدی.

انتهای‌ پیام/

دیگر خبرها

  • برداشت گندم از مزارع کرمانشاه آغاز شد
  • بیش از ۷۷۰ هزار تن گندم در خوزستان خریداری شد
  • خرید بیش از ۷۷۰ هزار تن گندم در خوزستان+فیلم
  • خرید تضمینی گندم ۳۰ درصد افزایش یافت
  • تامین ۵۰ درصدی پنبه مورد نیاز صنعت نساجی کشور
  • ضرورت خرید تضمینی ۲ میلیون راس دام مازاد از دامداران
  • خرید تضمینی دانه‌های روغنی به بیش از ۶۰ هزارتن رسید
  • ۷۰ درصد پنبه کشور در گلستان تولید می شود
  • بررسی نقض در اجرای قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی در مجلس
  • خرید تضمینی گندم به بیش از ۶۰۰ هزارتن رسید