Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر خارجه کشورمان گفت: باید علیه تاکتیک‌های قلدرمآبانه و نقض حقوق بین الملل ایستادگی کرده و برای مواجهه با دشمنی رژیم اسرائیل و آمریکا نسبت به فلسطین تردیدی به خود راه ندهیم.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در جلسه کمیته فلسطین وزیران امور خارجه جنبش عدم تعهد اظهارداشت: در شرایط حاضر، وظیفه ما است که متحد بمانیم و در صفی واحد با دیگر سازمان‌های همفکر و اکثریت قریب به اتفاق اعضای مجمع عمومی سازمان ملل متحد علیه تاکتیک‌های قلدرمآبانه و نقض حقوق بین الملل ایستادگی نماییم و برای مواجهه با دشمنی رژیم اسرائیل و آمریکا نسبت به فلسطین تردیدی به خود راه ندهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



متن کامل سخنرانی ظریف به شرح زیر است:

بسم الله الرّحمن الرّحیم
آقای رئیس
عالیجنابان
خانم‌ها و آقایان

امروز در زمانی دور هم گرد آمده ایم که مردم فلسطین در وضعیتی نامطمئن و بی ثبات به سر می‌برند. پی گیری سیاست یکجانبه گرایانه افراطی و نادیده انگاری حقوق بین الملل توسط دولت کنونی آمریکا مسأله فلسطین را تشدید کرده است. این سیاست اثری سه گانه بر جای نهاده است:

اول اینکه دولت آمریکا با تمام توان در پی آن است تا موضوع فلسطین را به حاشیه رانده و مرکزیت و ربط آن به عنوان مسأله محوری در خاورمیانه را کاهش دهد. در دستیابی به این هدف، کوشش‌هایی برای اولویت بخشیدن به برخی موضوعات غیر مهم و جایگزین کردن آن‌ها بجای مسأله فلسطین در دستور کار برخی کشور‌های وابسته در منطقه در حال انجام است. مایه تأسف است که برخی در این دام گرفتار آمده اند و با تمرکز بر موضوعات غیر مهم، در مسیر پیشبرد دستور کار آمریکا و رژیم اسرائیل گام برداشته و در نتیجه توجهات را از آلام مردم فلسطین منحرف می‌سازند. این مسأله‌ای مهم است که جنبش ما باید در مقابل آن مقاومت کرده و تمامی کوشش خویش را برای خنثی ساختن آن مصروف دارد.

دوم اینکه دولت آمریکا اکنون پرده از چهره فریبکارانه اسلاف خویش بر افکنده و با تمامی قوا در صدد برآمده است تا حقوق مردم فلسطین به ویژه حق تعیین سرنوشت آنان را به محاق برده و لگدمال نماید. زیرپا نهادن حقوق بین الملل در اینجا بیش از هر جای دیگری، تکان دهنده و شنیع است. با وجود قطعنامه‌های صریح مجمع عمومی و شورای امنیت سازمان ملل متحد در باره قضیه فلسطین، آمریکا از اینکه به صراحت الزام مربوط به ایجاد یک دولت فلسطینی پایدار به عنوان اولین گام اجتناب ناپذیر برای رسیدگی به دیگر جنبه‌های مسأله فلسطین از جمله وضعیت اقتصادی فاجعه آمیز فلسطینی‌ها را نادیده انگارد، شرم نمی‌کند. تحرکات شرورانه‌ای مانند شناسایی قدس شریف به عنوان پایتخت رژیم اسرائیل و انتقال سفارت خود به این شهر که هر گونه کوشش برای یافتن راه حلی عادلانه و ماندگار برای بحران فلسطین را مانع شده و ناکام می‌سازد، وضعیت را وخیم‌تر ساخته است.

سوم اینکه تلاش‌های ساده لوحانه و ناشیانه در زمینه تحمیل به اصطلاح «معامله قرن» بر فلسطینی‌ها و منطقه نمایان گر آن چیزی است که آمریکا برای فلسطین در انبان خویش دارد. آنان در توهم این اندیشه قرار دارند که صلح و رفاه اقتصادی می‌تواند بدون پرداختن به موضوع اشغال که در مرکزیت مسأله فلسطین قرار دارد، محقق گردد. از آنجا که این طرح توطئه آمیز حق فلسطینیان برای تعیین سرنوشت خویش را انکار می‌کند و معامله خرید استقلال سیاسی و تشکیل دولت فلسطینیان در مقابل برخی کمک‌های مالی را مطرح می‌سازد، پر واضح است که تلقی تمامی فلسطینیان از آن به عنوان یک پیشنهاد غیر قابل قبول و غیر قابل اجرا، امری قطعی باشد. تردیدی نیست که هر گونه ابتکار منفصل از حقوق بین الملل و مخالف حقوق انسانی و سیاسی فلسطینیان، شدنی و عادلانه نخواهد بود و بنا بر این، با نگون بختی و خواری شکست را پذیرا خواهد شد.

آقای رییس.

حمایت مطلق آمریکا از اشغالگر فلسطین تنها و تنها صهیونیست‌ها را برای به زیرپا نهادن حقوق بین الملل، دامن زدن به نقض حقوق بشر و ارتکاب اعمال بیرحمانه علیه مردم فلسطین و استعمار سرزمین آنان تشجیع نموده است. سیاست خشنود سازی اسرائیلی‌ها هرگز جواب نداده است و در آینده نیز کارساز نخواهد بود. صلح، تنها از طریق خاتمه دادن به اشغالگری، پایان بخشیدن به نظام آپارتاید و اجازه به فلسطینیان برای برخوداری از یک دولت کامل متعلق به آنان قابل دستیابی است. به منظور تحقق این مهم، اقدامات جدی باید فوراْ توسط جامعه بین المللی به منظور پاسخگو نمودن رژیم اسرائیل صورت گیرد. برای موارد نقض و تعدی، باید پیامد و عقوبتی باشد.

نیاکان ما در جنبش عدم تعهد حق داشتند که موضوع فلسطین را در اولویت دستور کار خویش قرار دهند. در شرایط ناخوشایندتر و دشوارتر کنونی برای فلسطین، لازم است که ما بر این سیاست پایمردی و پایداری بورزیم. در شرایط حاضر، وظیفه ما است که متحد بمانیم و در صفی واحد با دیگر سازمان‌های همفکر و اکثریت قریب به اتفاق اعضای مجمع عمومی سازمان ملل متحد علیه تاکتیک‌های قلدرمآبانه و نقض حقوق بین الملل ایستادگی نماییم و برای مواجهه با دشمنی رژیم اسرائیل و آمریکا نسبت به فلسطین تردیدی به خود راه ندهیم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: ظریف فلسطین آمریکا اسراییل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۸۶۸۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزینه‌های مقابل بایدن در چگونگی مواجهه با توافقنامه دوحه

نماینده ویژه پیشین آمریکا در امور صلح افغانستان اظهار داشت برای دولت جو بایدن درباره چگونگی مواجهه با توافقنامه دوحه سه گزینه وجود داشت. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «زلمی خلیلزاد» نماینده ویژه پیشین آمریکا در امور صلح افغانستان در کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا گفت برای دولت بایدن درباره مواجهه با توافقنامه دوحه سه گزینه، عدم اصرار بر مشروط بودن توافق و تاکید به عقب نشینی و مبارزه با تروریسم، خروج از توافق و سرانجام پذیرش مشروط توافقنامه دوحه، وجود داشت.

وی افزود رئیس جمهور بایدن گزینه خروج مشروط نیروها از افغانستان را انتخاب نکرد در حالی که گزینه پذیرش مشروط توافق دوحه را توصیه کرده بودم.

خلیلزاد ادامه داد «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا هم نظر من را توصیه کرده بود اما افراد دیگری در دولت واشنگتن با این استدلال که طالبان حملات‌ خود را علیه نظامیان آمریکایی از سر می‌گیرند از پذیرش توصیه ما خودداری کردند.

نماینده ویژه پیشین آمریکا در امور صلح افغانستان خاطرنشان کرد نخستین گام‌ها به سوی گفتگو درباره توافق با طالبان در دولت اوباما برداشته شده بود.

خلیلزاد: آمریکا امید به پیروزی برابر طالبان را از دست داده بودموافقت «بلینکن» با ارائه اسناد بررسی خروج نظامی آمریکا از افغانستان به کنگره خلیلزاد: خروج نظامیان آمریکایی دلیل تشدید جنگ در افغانستان نیست

خلیلزاد اظهار داشت کاخ سفید و شورای امنیت ملی آمریکا روند کامل عقب‌نشینی نظامی در سال 2021 را هدایت می‌کردند و در ماه آگست که خروج مرگبار اتفاق افتاد، تصمیم مهم درباره تعامل با طالبان از سوی شورای امنیت ملی دولت جو بایدن گرفته می‌شد.

وی خاطرنشان کرد دولت اشرف غنی با اصل آزادی زندانیان مخالف نبود بلکه با تعداد زیاد آن مخالف بود.

نماینده ویژه پیشین آمریکا در امور صلح افغانستان با اشاره به تاثیر خروج نظامی آمریکا تصریح کرد این روند تاثیر روانی داشت و بر موازنه قدرت برای دولت اشرف غنی تاثیر منفی گذاشت.

خلیلزاد درباره برنامه‌ریزی احتمالی وزارت خارجه آمریکا در افغانستان هم گفت که این وزارتخانه فاقد هرگونه برنامه‌ریزی بود.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • هم‌اینک دنیا فلسطین را به عنوان یک کشور مستقل دارای حقوق‌ بین‌الملل به رسمیت می‌شناسد
  • تصویب یک طرح برای جرم‌انگاری انتقاد از اسرائیل در آمریکا
  • سرکوب جنبش‌های اعتراضی دانشجویان حامی فلسطین جلوه حقوق بشر آمریکایی است
  • انتقاد از سکوت مدعیان حقوق بشر از کشتار زنان و کودکان در غزه
  • تصویب طرحی در آمریکا برای جرم‌انگاری انتقاد از اسرائیل
  • سرکوب جنبش‌های اعتراضی دانشجویان حامی فلسطین نشان از عدم پایبندی مدعیان حقوق بشر به آزادی است
  • سرکوب دانشجویان آمریکایی توسط پلیس نقاب دروغین حقوق بشر را از چهره ایالات متحده انداخت
  • لفاظی مقام سابق آمریکا در مورد اقدام تنبیهی اخیر ایران علیه اسرائیل
  • گزینه‌های مقابل بایدن در چگونگی مواجهه با توافقنامه دوحه
  • رفتار آمریکا با دانشجویان حامی فلسطین حقیقت حقوق بشر آنها را روشن کرد