Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-07@16:06:52 GMT

7 اتفاق ناشی از غفلت شستن دست‌ها

تاریخ انتشار: ۳۱ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۹۰۱۷۴

آفتاب‌‌نیوز :

اگر از شستن دست‌ها در طول روز غافل شوید، ممکن است مسبب بروز مشکلاتی جدی باشید. در اینجا به ۷ اتفاقی که ممکن است در پی نشستن به موقع دست‌هایتان رخ دهد، اشاره خواهیم کرد:

۱. ممکن است دچار یک بیماری تنفسی جدی شوید

مادران همیشه به درستی این جمله را تکرار می‌کنند: اگر دست‌هایتان را نشویید، بیمار می‌شوید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بله، ممکن است دچار سرماخوردگی عادی شوید؛ اما مشکل می‌تواند بسیار جدی‌تر از یک بیماری معمولی و متداول باشد. آنفلوانزا، ذات‌الریه، آدنوویروس و حتی بیماری دست و پا و دهان (نوعی بیماری ویروسی) همگی مسائلی هستند که در پی غفلت از شستن دست‌ها به سراغتان خواهند آمد. شستن صحیح دست‌ها می‌تواند احتمال ابتلای شما به سرماخوردگی و بیماری‌های تنفسی را از ۱۶ تا ۲۱ درصد کاهش دهد.

۲. شاید دچار اسهال شوید

بیماری‌های مرتبط با اسهال، به راحتی می‌توانند به افرادی که دست‌هایشان را نمی‌شویند، ضربه بزنند. شستن دست‌ها پس از استفاده از سرویس بهداشتی، عملی کلیدی برای حفظ بهداشت دست‌ها است. باکتری‌ها و ویروس‌های موجود در مدفوع می‌توانند سبب بیماری‌های مختلف مرتبط با اسهال، شامل سالمونلا، نوروویروس و ای.کلای شوند.

۳. می‌توانید دچار مسمومیت غذایی شوید

دیگر چه زمانی شستن دست‌ها نقش کلیدی در جلوگیری از بروز بیماری ایفا می‌کند؟ زمانی‌که شما آشپزی می‌کنید. شستن مکرر دست‌ها برای پیشگیری از آلودگی ضروری است. ممکن است غذاهایی مانند گوشت خام، سبزی‌های شسته نشده و تخم‌مرغ، پناهگاهی بالقوه باشند برای باکتری‌هایی مضر، که می‌توانند شما را بیمار کنند.

۴. احتمالاً دیگران را آلوده می‌کنید

به یاد داشته باشید که دست‌های شما در طول روز تقریباً هر آنچه در اطرافتان وجود دارد را لمس می‌کند. این بدان معنا است که اگر شما پس از لمس چشم‌ها، دهان، بینی و صورتتان، دستگیره در را لمس کنید، دیگران را نیز در معرض میکروب‌های خودتان قرار خواهید داد و نیز زمانی که شما دستگیره در را لمس می‌کنید در معرض میکروب‌هایی که فرد قبلی بر روی آن به جای گذاشته قرار می‌گیرید.

۵. ممکن است افراد دچار سیستم ایمنی ضعیف را در معرض خطر قرار دهید

خطر نشستن دست‌هایتان این است که ممکن است در معرض عفونت‌های بالقوه مضر قرار بگیرید و همچنین دیگران را به خصوص نوزادان، افراد سالخورده و افرادی که دارای ضعف ایمنی و حساس به عفونت هستند آلوده کنید. به عبارت دیگر، پس از رفتن به سرویس بهداشتی و یا دست زدن به غذاهای بالقوه آلوده، شما می‌توانید عوارض زیادی برای کسانی که در اطراف شما هستند و سیستم ایمنی ضعیفی دارند، ایجاد کنید. با رعایت شستن دست‌های خود، این خطر را کاهش دهید.

۶. می‌توانید در ایجاد مقاومت به آنتی‌بیوتیک دست داشته باشید

شستن دست‌ها مهم‌ترین گام در جلوگیری از ابتلا به آلودگی و عفونت در مرحله اولیه است. بنابراین شستن مکرر دست‌ها می‌تواند تعداد دفعات انتشار عفونت را کاهش دهد، عفونتی که اغلب با آنتی‌بیوتیک درمان می‌شود. با شستن دست‌ها می‌توان جلوی یک‌سوم از بیماری‌های مرتبط با اسهال و یک‌پنجم از بیماری‌های تنفسی را گرفت. این عمل همچنین می‌تواند باعث پیشگیری از انتشار عفونت‌های مرتبط با اسهال در افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف تا میزان ۶۰ درصد شود. عفونت کمتر به معنای درمان کمتر با آنتی‌بیوتیک است؛ زیرا استفاده زیاد از آنتی‌بیوتیک‌ها موجب مقاومت به این دسته از داروها خواهد شد. شستن دست‌ها همچنین می‌تواند مانع ابتلا به بیماری‌های مرتبط با میکروب‌های مقاوم شده به آنتی‌بیوتیک، که به سختی درمان می‌شوند، گردد.

۷. ممکن است بیش از حد از پاک‌کننده‌ها استفاده کنید

پاک‌کننده‌های مایع (بدون نیاز به آب) و دستمال‌های مرطوب قطعاً در مواقع ضروری مفید هستند؛ اما استفاده همیشگی از آن‌ها درست نیست. فقط صابون‌ها نیستند که عوامل بیماری‌زا را از بین می‌برند، اقدامات مکانیکی از صابون زدن تا مالش و سایش دست‌ها با هم و پاک کردن میکروب‌ها و جرم‌ها، چیزی است که شستن دست‌ها را مؤثر می‌کند. شستن دست‌ها باید به طور کامل با میزان کافی صابون و ساییدن دست‌ها حداقل به مدت زمان ۲۰ ثانیه انجام شود. عوامل بیماری‌زایی وجود دارند که پاک‌کننده‌ها نمی‌توانند آن‌ها را از بین ببرند، مانند باکتری کلستریدیوم دیفیسیل که افرادی که برای طولانی مدت از آنتی‌بیوتیک استفاده کرده‌اند را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

منبع: تبیان

منبع: آفتاب

کلیدواژه: شستن دست اسهال ذات الریه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۹۰۱۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تزریق این دارو فقط در بیمارستان انجام شود

سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده‌های سلامت گفت: تزریق آنتی‌بیوتیک "سفتریاکسون" فقط باید با تجویز پزشک و صرفاً در بیمارستان انجام شود.

به گزارش مشرق، زهرا جهانگرد با تاکید بر اینکه تزریق آنتی‌بیوتیک "سفتریاکسون" فقط باید با تجویز پزشک و صرفاً در بیمارستان (در مکان مجهز به تجهیزات احیاء و تیم متبحر برای انجام عملیات احیاء) انجام شود، اظهار کرد: در صورت مصرف دارو در مراکز فاقد تجهیزات، منجر به عوارض دارویی شده، جان بیمار در خطر خواهد بود.

وی افزود: به‌منظور پایش علائم بالینی و تحت‌نظر به‌منظور پایش وقوع عوارض ناخواسته احتمالی، بیماران باید حداقل ۳۰ دقیقه پس از تزریق تحت نظر باشند و در صورت بروز هرگونه علائم و نشانه‌های ازدیاد حساسیت، تزریق دارو قطع و اقدامات حمایتی و درمانی لازم بر اساس علائم بالینی انجام گیرد.

سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده‌های سلامت توصیه کرد: از تجویز و مصرف داروی سفتریاکسون در موارد مصرف تایید نشده و فاقد اندیکاسیون‌های تایید شده و همچنین مصرف خودسرانه و غیرمنطقی داروهای آنتی‌بیوتیک از جمله داروی سفتریاکسون اجتناب شود.

منبع: همشهری آنلاین

دیگر خبرها

  • اگر دست‌تان سوزن سوزن می‌شود احتمالا به این بیماری‌ها دچار شده‌اید
  • ناهنجاری گوژپشتی چگونه مشخص و درمان می‌شود؟
  • ناهنجاری گوژپشتی چگونه تشخیص و درمان می‌شود؟
  • اگر دستتان سوزن سوزن می‌شود به این بیماری‌ها دچار شده‌اید
  • دلیل مهم دل درد صبحگاهی و درد معده بعد بیدار شدن
  • بدترین اتفاق برای پرسپولیس در آستانه بازی حساس با نساجی
  • تزریق این دارو فقط در بیمارستان انجام شود
  • آزمایش خون ممکن است آرتروز زانو را پیش‌بینی کند
  • تزریق سفتریاکسون فقط باید در بیمارستان انجام شود
  • تزریق آنتی بیوتیک در مطب، زن جوان را راهی بخش مراقبت های ویژه کرد