Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش «نماینده» ، فروردین‌ماه سال جاری درست در زمانی که کشور با سیل ویرانگر در شمال و جنوب دست‌وپنجه نرم می‌کرد، آذری‌جهرمی، وزیر ارتباطات در ژنو و در اجلاس جامعۀ جهانی اطلاعاتی در گزارشی به‌صراحت پیاده‌سازی موفق سند ۲۰۳۰ در وزارت ارتباطات را اعلام کرد و از انجام اقدامات زیرساختی گسترده برای محقق شدن این سند سخن گفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نکتۀ قابل‌توجه اینکه در حالی آذری جهرمی با افتخار از اجرای سند ۲۰۳۰ در وزارت‌خانۀ متبوعش سخن می‌گوید که دولتی‌ها بارها و مؤکداً اجرای این سند در دولت را رد کرده‌اند.

در همین راستا «نماینده» به سراغ «عباس پاپی‌زاده» عضو فراکسیون نمایندگان ولایی و نمایندۀ مردم دزفول در مجلس شورای رفت و دربارۀ این موضوع با وی به گفت‌وگو پرداخت.

پاپی‌زاده گفت: «معتقدیم هرگونه برنامۀ توسعه‌ای برای کشورمان باید یک برنامۀ بومی باشد و به‌اصطلاح اگر هم قرار است در جایی از تجارب دیگر کشورها استفاده شود، باید دربارۀ موضوع مدنظر مطالعه‌ و بررسی انجام شود و با شرایط داخلی کشور ازجمله شرایط فرهنگی، مذهبی و اجتماعی تطبیق‌سازی شود.»

وی تصریح کرد: «سند ۲۰۳۰ سندی است که بدون در نظر گرفتن شرایط فرهنگی، مذهبی و اجتماعی ایران نوشته شده است و اکثر بندهای آن با شرایط فرهنگی، مذهبی و اجتماعی تناقض دارد و عملاً نمی‌تواند در کشور ما به این صورت اجرایی شود.»

عضو فراکسیون نمایندگان ولایی با بیان اینکه اجرای چراغ‌خاموش سند ۲۰۳۰ توسط قسمت‌هایی از دولت خلاف قانون است، تصریح کرد: «مجلس چند بار نسبت به عدم اجرای این سند ورود کرده است و اگر باز هم گزارش‌های مستندی مبنی بر اجرای سند استعماری ۲۰۳۰ به دستمان برسد، سکوت نخواهیم کرد و مجدد نسبت به مقابله با اجرای آن ورود می‌کنیم.»

پاپی‌زاده در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه مگر خودمان در اسناد بالادستی، قواعدی برای توسعۀ کشور ترسیم نکردیم که مدیران کشور مکلف به تبعیت از آن باشند و دیگر به‌سمت برنامه‌ریزی‌های خارجی‌ها نروند، چرا دولت به‌صورت مخفیانه در برخی از وزارتخانه‌ها این سند را اجرایی می‌کند، گفت: «طبق قانون، اجرای هرگونه موافقت‌نامه یا معاهدۀ دوجانبه یا چندجانبه و در واقع معاهدۀ بین‌المللی منوط به تأیید مجلس شورای اسلامی است. سند ۲۰۳۰ هم تا الآن مورد تأیید مجلس شورای اسلامی قرار نگرفته است و برخی اوقات گزارش‌هایی را داریم که دولت فراتر از قانون اقدام می‌کند و سعی می‌کند تحت عنوان برنامه‌های داخلی، قسمت‌هایی از سند ۲۰۳۰ را اجرا کند که این موضوع خلاف قانون است و مجلس هم بارها ورود کرده و برخورد و تذکرات لازم را انجام داده و مؤثر هم بوده است. اما اینکه در روزهای اخیر چه اتفاقاتی افتاده نیاز به بررسی‌های مجدد دارد.»

نمایندۀ مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه شورای عالی فضای مجازی یا شورای عالی انقلاب فرهنگی در قبال این موضوع وظیفه‌ای دارند، پاسخ داد: «متأسفانه شورای عالی فضای مجازی تعطیل است که این موضوع منجر به نابسامانی‌هایی در فضای مجازی شده که هم امنیت ملی و هم امنیت فرهنگی ما را تهدید می‌کند.»

وی در ادامه تصریح کرد: «متأسفانه بی‌بندوباری به‌شدت و به‌راحتی در فضای مجازی اتفاق می‌افتد و عملاً نظارتی بر روی فضای مجازی وجود ندارد.»

عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه شورای عالی فضای مجازی هیچ راهکار اساسی‌ای در ساماندهی فضای مجازی نداشته، گفت: «خوشبختانه بعضی از گروه‌های فرهنگی مردمی به‌صورت آتش‌به‌اختیار تشکیل شده است و در راستای فرهنگ‌سازی در فضای مجازی اقداماتی انجام می‌دهند.»

منبع: نماینده

کلیدواژه: سند2030 ماهنامه نماینده نماینده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namayande.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نماینده» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۹۷۱۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زوج شاهنامه‌خوان بام ایران در شهر‌های ایران خوان خرد می‌گسترانند

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری، یکم اردیبهشت هم‌زمان با بزرگداشت استاد سخن سعدی شیرازی در شهرکرد و در چند متر آن طرف‌تر از تندیس فردوسی نامدار، گروهی از هنرمندان چهارمحال و بختیاری برنامه خود را برای رهگذران به اجرا گذاشتند.

شاهنامه‌خوانی و پرده‌خوانی پیران با تجربه و کودکان مشتاق با سعدی خوانی شاعران و ادب دوستان در فضایی که هر لحظه بر تعداد مخاطبانش افزوده می‌شد، نخستین صحنه از ویژه برنامه برخوان خرد را شکل داد تا اردوان بیرگانی و همسرش مهرانگیز قلاوند نخستین زوج شاهنامه‌خوان کشور، آماده سفر به دیگر شهر‌های ایران شوند و شاهنامه‌خوانی خود را برای دوستداران ایران‌زمین به ارمغان ببرند.

این زوج نقال و شاهنامه‌خوان برنامه مشابه دیگری را نیز در همان روز اول اردیبهشت در بوستان تهلیجان شهرکرد و زیر باران بهاری اجرا کردند که آن هم مخاطبان پرشماری را به شوق آورد و لحظاتی دلنشین را برای آنان رقم زد.

اردوان بیرگانی درباره این ویژه‌برنامه فرهنگی گفت: برخوان خرد نام ویژه برنامه‌ای است که قرار است در مرحله نخست در هفت شهر ایران شامل شهرکرد، خرم‌آباد، همدان، تهران، بابل، گرگان و مشهد اجرا شود.

وی با بیان اینکه این ویژه‌برنامه را خود و همسرش در نظر گرفته‌اند و می‌خواهند آن را شش مرحله دیگر هم اجرا کنند، افزود: شاهنامه‌خوانی و نقالی بخشی از هنر و فرهنگ ایرانی است که اجرای آن به شیوه خیابانی و میان رهگذران می‌تواند هم بازنمایی از گذشته نه چندان دور این هنر باشد و هم به بازخوانی داستان‌های شاهنامه و ترغیب مردم به خوانش این کهن اثر فارسی کمک کند.

بیشتر بخوانید

معرفی برترین های جشنواره آوا‌ها و نوا‌های بومی محلی

بیرگانی که کار شاهنامه‌خوانی را از سال ۷۶ آغاز کرده است، ادامه داد: برای تعیین شهر‌ها در ویژه‌برنامه بر خوان خرد، اولویت و انتخاب را بر وجود تندیس فردوسی در میادین این شهر‌ها گذاشته‌ایم و در هر مرحله از اجرا، آخرین بخش برنامه به شهر مشهد و آرامگاه فردوسی منتهی می‌شود تا به نوعی دین خود را به این شاعر بلند آوازه ادا کنیم.

وی با اشاره به اینکه شیوه شاهنامه‌خوانی او و همسرش ترکیبی از یک بازی محلی با نام رستم بازی و نوع بیان استادان نقال است، تصریح کرد: گرچه لباسی که در هنگام اجرا بر تن داریم بخشی از لباس بختیاری است، اما وجود رنگ سفید و سیاه در لباس مردانه بیش از آنکه تاکیدی بر هویت محلی باشد نگاهی به نبرد سیاهی و سپیدی در شاهنامه دارد و تا حدودی به پوشش ایرانیان باستان نیز نزدیک است.

این هنرمند شاهنامه‌خوان درباره حضورش در برنامه‌های مختلف فرهنگی و هنری هم افزود: عمده حضور من و همسرم به عنوان شاهنامه‌خوان در جشنواره‌ها و همایش‌ها به بخش غیررقابتی باز می‌گردد به دلیل آنکه شاهنامه‌خوانی یک اجرای تک نفره است و امکان سنجش شیوه اجرایی ما با دیگر افراد وجود ندارد از این رو اجرا‌های من و همسرم بخش جداگانه را در بسیاری از برنامه‌های فرهنگی تشکیل می‌دهد.

بیرگانی که دختر خردسالش با نام گردآفرید را هم با شاهنامه انس داده و از او یک شاهنامه‌خوان کوچک تربیت کرده است، یادآور شد: آشنا کردن کودکان با میراثی همچون شاهنامه و دیگر آثار مهم ادبیات فارسی اثری انکارناپذیر در رشد هویتی آنان دارد و شاید اجرای ویژه‌برنامه بر خوان خرد که گردآفرید هم در آن نقشی دارد بتواند خانواده‌ها و کودکان دیگری را به این سمت و سو سوق دهد.

گفتنی است، بر اساس جدول اجرای ویژه برنامه بر خوان خرد، مرحله نخست این برنامه ۲۵ اردیبهشت هم‌زمان با روز پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی در آرامگاه این شاعر نامدار به پایان می‌رسد.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • زوج شاهنامه‌خوان بام ایران در شهر‌های ایران خوان خرد می‌گسترانند
  • رصد صفحات فضای مجازی قم در قالب طرح نور /به ۱۵۰ نفر تذکر داده شد
  • راهبرد اصلاح طلبان برای مدیریت فضای داخلی مجلس دوازدهم/اعتراف تلویحی هم میهن: آشوب‌های ۷۸ کار دوستان ما بود!
  • اجرای هوشمندانه طرح نور در فضای مجازی
  • پلیس اصفهان خبر داد: اجرای هوشمندانه طرح نور در فضای مجازی
  • نظارت پلیس فتای قم بر فضای مجازی همزمان با اجرای طرح نور
  • ضرورت آگاهی و اطلاع شهروندان از شگرد‌های جدید کلاهبرداری در فضای مجازی
  • شوخی گلزار با مردم
  • بررسی دلیل کمبود و گرانی دارو در دستور کار نمایندگان قرار گرفت
  • تحقیق و تفحص از وزارت جهاد کشاورزی در دستورکار امروز مجلس