Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی ربیعی با تأکید بر اینکه از نظر دولت انتخابات شورایاری‌ها قانونی است و باید برگزار شود گفت: سازمان بازرسی کل کشور در این زمینه سخت‌گیری می‌کند

قدس آنلاین: علی ربیعی سخنگوی دولت در پاسخ به قدس آنلاین درباره ایراد و شبهه حقوقی سازمان بازرسی کل کشور به برگزاری انتخابات شورایاری‌ها هم از جهت فقدان قانون معین ، اظهار داشت: شورای اسلامی شهر تهران مصوبه‌ای برای برگزاری انتخابات و تشکل شورایاری‌ها داشته که این مصوبه در هیئت تطبیق مصوبات شوراها با قانون مورد اعتراض قرار نگرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در ترکیب این هیئت یک قاضی عالی‌رتبه منتخب رئیس قوه قضائیه نیز حضور دارد و بر این اساس که مصوبه مذکور مورد تأیید قرار گفته هم اکنون کاملا قانونی و لازم الاجراست.

سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: هیئت وزیران نیز با رویکرد افزایش مشارکت مردم و حضور انها در صحنه و از انجا که می‌دانیم حضور و تشکیل شورایاری‌ها نشاط جامعه را به دنبال داشته است و تقویت یک نهاد مدنی برخاسته از متن مردم و از پایین جامعه اثار مثبتی دارد مصوبه‌ای را برای همکاری وزارت کشور با شورای شهر و شهرداری برای اجرای این انتخابات گذراند.

ربیعی گفت: این مصوبه از سوی رئیس مجلس هم مغایر با قانون شناخته نشده است و معیار ما برای اینکه کدام مصوبه دولت مطابق با قانون م کدام مغایر و خلاف قانون است اعلام نظر رئیس مجلس و هیئت تطبیق مصوبلات دولت با قانون است بنابراین این برداشت را داریم که انتخابات شورایاری‌ها و تشکیل ان کاملا قانونی است.

سخنگوی دولت در پاسخ به این سوال که ناصر سراج رئیس سازمان بازرسی کل کشور اظهارات یک عضو شورای شهر تهران در مورد تأید و موافقت سران قوا با برگزاری انتخابات شورایاری‌ها را نادرست عنوان کرده و گفته است تنها وزارت کشور حق برگزاری انتخابات را در کشور دارد و برگزاری این انتخابات توسط شهرداری‌ها غیر قانونی است، به خبرنگار قدس آنلاین گفت: شاید آن عضو محترم شورای شهر که گفته‌اند این مسئله در جلسه سران قوا مطرح و با آن موافقت شده اشتباه کرده‌اند و از این جهت که یک قاضی عالی رتبه در هیئت تطبیق حضور دارد، از سوی دیگر رد نشدن مصوبه از سوی رئیس مجلس و در نهایت اینکه دولت هم وافق برگزاری این انتخابات است اینگونه استنباط و استنتاج کرده‌اند که سران سهقوه با آن موافق هستند.

ربیعی تصریح کرد: حدود 12 هزار نفر برای حضور در انتخابات شورایاری‌ها ثبت نام کرده اند که 99 درصد انها تأیید صلاحیت شده اند و بیشتر رد صلاحیت شده ها هم به دلیل نقص مدارکشان بوده است.

وی افزود: فکر می‌کنیم باید به این اتفاق کمک کیم. 4 دوره این انتخابات برگزار شده و شورایاری‌ها شکل گرفته‌اند و الان دوه پنجم است اگر این حرکت ا منع کنیم انهم در شرایطی که مردم مشتاق مشارکت هستند نوعی سخت‌گیری‌است.

سخنگوی دولت اظهار داشت: دولت موافق است و استنباط ما اینست که شهرداری‌ها می‌توانند این انتخابات را برگزار کنند و منع قانونی ندارند، انشاالله سازمان بازرسی کل کشور هم سخت‌گیری را کنار بگذارد.

ابهامی که پابرجاست

گفتنی است  با وجود شروع مراحل اجرایی پنجمین دوره انتخابات شورایاری‌ها، چندی پیش رئیس سازمان بازرسی کل کشور در نامه‌ای به سران قوا و نیز وزارت کشور این انتخابات را غیرقانونی دانسته و خواستار جلوگیری از برگزاری آن شده بود که شهردار تهران در واکنش به وی اعلام کرده این انتخابات مصوبه دولت است. روز شنبه هم رئیس ستاد هماهنگی شورایاری‌های شهر تهران گفت: «ظاهرا در جلسه سران سه قوه انتخابات شورایاری‌ها مورد بررسی قرار گرفته و این موافقت از سوی سران سه قوه کسب شده است.» اما دیروز بار دیگر رئیس سازمان بازرسی به بحث انتخابات شورایاری‌ها ورود پیدا کرد و اظهارات رئیس ستاد هماهنگی شورایاری‌های تهران مبنی بر موافقت سران قوا با برگزاری انتخابات شورایاری‌ها را نادرست خواند و گفت: تا الان چنین چیزی اعلام نشده است.

سراج در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آرش میلانی عضو شورای اسلامی شهر تهران و رئیس ستاد هماهنگی شورایاری‌های تهران از موافقت سران قوا برای برگزاری انتخابات شورایاری‌ها خبر داده است، اظهار کرد: چنین چیزی صحت ندارد؛ اتفاقاً امروز در معاونت حقوقی ریاست جمهوری حضور یافتیم و مسائل مورد نظر خود را ارائه کردیم.

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه محسن هاشمی گفته سازمان بازرسی برگزار انتخابات شورایاری‌ها را به موافقت سران قوا منوط کرده است، گفت: برگزاری انتخابات شورایاری‌ها نیاز به قانون دارد اما گفتیم چون ممکن است زمان‌بر باشد می‌توانید از ظرفیت سران قوا استفاده کنید وگرنه این مساله نیاز به قانون دارد.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور افزود: این موضوع هم مربوط به چند ماه قبل است که اعلام کردیم اما متأسفانه آقایان اقدام نکردند. وی تاکید کرد: آنچه مدنظر ما قرار دارد، قانون است وگرنه با شورایاری‌ها مشکلی نداریم و شاید برای نظام و کشور هم وجود چنین نهادی مفید باشد. ضمن اینکه مسئول برگزاری انتخابات طبق قانون، وزارت کشور و بجز وزارت کشور، هیچکس حق برگزاری انتخابات ندارد.

هرکس برای انتخابات شورایاری هزینه‌ای کند، باید پاسخگو باشد

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با تأکید دوباره بر غیرقانونی‌بودن انتخابات شورایاری‌ها اظهار کرد: هرکس برای انتخابات شورایاری هزینه‌ای کند، باید پاسخگو باشد. ناصر سراج رئیس سازمان بازرسی کل کشور در جریان بازدید از نمایشگاه الکامپ تصریح کرد: انتخابات شورایاری‌ها صددرصد غیرقانونی است و وزارت کشور دادخواستی برای ابطال مصوبه سال ٧٨ شورای شهر اعلام کرده بود، اما به‌دلایلی انصراف داد. انتخابات باید در قانون احصا شده باشد و در اصل ۱۰۰ قانون اساسی هیچ جا اسمی از شورایاری برده نشده است.

وی ادامه داد: در مورد هزینه‌هایی که برای شورایاری از قانون بودجه عمومی و دولتی هزینه می‌شود چه‌کسی باید پاسخ دهد؟ ما دنبال این موضوع هستیم و اگر تمکین کردند بهتر و بعداً فرصت دارند لایحه بدهند و قانون آن را تصویب کنند و در غیر این‌صورت ما هم قبل از آن اقدام خواهیم کرد و هم بعد از آن، اگر هزینه‌ای در این رابطه شد فردی که این هزینه را کرده است مسئول است.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: شورایاری ها انتخابات سازمان بازرسی سراج شورای شهر شهرداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۹۹۴۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دبیران احزاب در رقابت انتخاباتی کمیسیون ماده ۱۰ حضور دارند

مدیرکل سیاسی وزارت کشور گفت: دبیران کل احزاب سیاسی کشور در رقابت انتخاباتی جهت کمیسیون ماده ۱۰ قرار دارند. - اخبار سیاسی -

عبدالله مرادی مدیرکل دفتر امور سیاسی وزارت کشور در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به قانون فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی که در ماده 10 آن اعضای کمیسیون فرا قوه‌ای احزاب جهت رسیدگی به درخواست‌های تأسیس، پروانه فعالیت، انحلال و غیره حضور دارند، عنوان کرد: در این کمیسیون دو نفر از نمایندگان احزاب سیاسی عضویت دارند که طبق قانون از طریق انتخابات مشخص می‌شوند.

زمان بندی انتخابات عضویت در کمیسیون فراقوه‌ای احزاب اعلام شد وی ادامه داد: با توجه به مصوبات قبلی کمیسیون در خصوص انتخابات دبیران کل احزاب سیاسی برای تعیین نماینده احزاب در کمیسیون ماده 10، کمیسیون هیات نظارت بر این انتخابات متشکل از 3 عضو کمیسیون جناب آقای دکتر امیری اصفهانی به‌عنوان نماینده دادستان کل کشور و جناب آقای دکتر شریعتی نیاسر به عنوان نماینده قوه مقننه  به همراه دبیر کمیسیون خواهند بود.

مدیرکل دفتر امور سیاسی وزارت کشور افزود: با توجه به مصوبه جلسه 28/1/1403 کمیسیون احزاب تاریخ برگزاری انتخابات (10/3/1403) تعیین گردیده و برنامه زمان‌بندی انتخابات مذکور مستند به بند 3 ماده 10 قانون نحوه فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی و دستورالعمل مربوط و رویه حقوقی تنظیم شده است.

مرادی اظهار داشت: بر اساس دستورالعمل مربوط فقط احزابی که مجامع عمومی را در مهلت مقرر قانونی برگزار کرده و به تایید کمیسیون احزاب رسیده باشد می‌توانند در انتخابات شرکت کنند که با توجه به تعداد اندک احزاب واجد شرایط (37حزب، 25 حزب ملی و 12حزب استانی)، کمیسیون تسهیلاتی را برای احزاب قائل شد و لذا همه احزابی که صرفاً مجامع خود را در برگزار کرده‌اند (107حزب) می‌توانند در این انتخابات مشارکت کنند.

وی ادامه داد: فراخوان برگزاری انتخابات روز یکشنبه 16/2/1403 در سکوی اطلاع‌رسانی وزارت کشور منتشر شد و دعوتنامه برای دبیران کل احزاب ارسال شد و تاکنون تعداد 3 دبیرکل احزاب ملی و 4دبیرکل احزاب استانی داوطلب نمایندگی احزاب شده و نام‌نویسی کرده‌اند.

دبیر کمیسیون ماده 10 احزاب و عضو هیات نظارت بر انتخابات تاکید کرد: انتخابات روز پنج شنبه 10/3/1403، انتخابات احزاب ملی رأس ساعت 09:00 صبح و انتخابات احزاب استانی رأس ساعت 14:00 بعدازظهر در محل وزارت کشور برگزار خواهد شد.

مرادی در پایان بیان کرد: براساس بند 3 ماده 10 قانون احزاب، مدت قانونی حضور  نمایندگان دبیران کل احزاب در کمیسیون دو سال انتخابات است اما نمایندگان فعلی از تاریخ 6/9/1398 به بعد (4 سال و پنج‌ ماه) در جلسات کمیسیون حضور داشته‌اند بنابراین اجرای قانون و برگزاری انتخابات اجتناب‌ناپذیر است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خراسان جنوبی آماده برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی است
  • بازدید مسئولان از خط تولید فولاد مبارکه ثمرات بسیاری دارد
  • سازمان همکاری اسلامی خواهان آتش بس فوری در نوار غزه شد
  • دبیران احزاب در رقابت انتخاباتی کمیسیون ماده ۱۰ حضور دارند
  • برخورد قانونی با سوءاستفاده کنندگان از قانون معافیت سربازی
  • برخورد قانونی با سوء استفاده کنندگان از قانون معافیت سربازی
  • تاییدتشکیل سازمان «سپند»/ آغاز ثبت‌نام نمایندگان کاندیداها در سامانه داوطلب
  • روش‌های عجیب برخی کاندیداها برای رأی آوردن
  • توضیحات مهم سخنگوی شورای نگهبان درباره لایحه عفاف و حجاب/ تشکیل سازمان «سپند» تأیید شد
  • مشکل اصلی برای آتش‌بس در غزه شخص نتانیاهو است