Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@09:40:30 GMT

۲۵ جنگل دست کاشت در خراسان رضوی ایجاد شده است

تاریخ انتشار: ۱ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۰۵۴۴۴

۲۵ جنگل دست کاشت در خراسان رضوی ایجاد شده است

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی روز سه شنبه در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: تاکنون گستره ای ۹۳۷ هکتاری در این استان زیر پوشش جنگل دست کاشت بیابانی قرار گرفته و بر این اساس هم اینک خراسان رضوی بیشترین میزان جنگل بیابانی کشور را در مقایسه با دیگر استانها دارد.

علیرضا صحرایی میزان متوسط سالانه فرسایش خاک را در خراسان رضوی ۱۵ تن ذکر و بیان کرد: ایجاد جنگلهای دست کاشت سبب مهار ۱۵ کانون دچار بحران فرسایش بادی در سطح محیط زیست طبیعی این استان شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: به این ترتیب ایجاد جنگلهای دست کاشت بیابانی با توجه به شرایط آب و هوایی خراسان رضوی از جمله اقدامات موثری است که با هدف افزایش فضای سبز و جلوگیری از گسترش بیابان در دست اجرا قرار دارد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی دیگر هدف ایجاد جنگل دست کاشت را حفاظت خاک در برابر فرسایش بادی ذکر و بیان کرد: نخستین عملیات ایجاد جنگل دست کاشت در خراسان رضوی سال ۱۳۴۴ در شهرستان سبزوار آغاز شد و از آن زمان تاکنون بکارگیری این شیوه در سطح استان تداوم یافته است.

وی ادامه داد: گرچه نگهداری از جنگلهای دست کاشت در حاشیه شهرها به شهرداریها و پیمانکاران واگذار شده اما با نظارت موثر و مستمر اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری هرگونه قصور در این بخش با فوریت مورد رسیدگی قرار گرفته و در چارچوب مدیریت جنگلهای دست کاشت با چنین مواردی برخورد جدی صورت می گیرد.

صحرایی گفت: با توجه به وجود عرصه‌ های بیابانی در ۱۶ شهرستان خراسان رضوی و لزوم ایجاد جنگلهای طبیعی و گونه‌های گیاهی قابل بهره برداری در این بخش، سالانه یک میلیون اصله نهال توسط نهالستانهای مجاز در خراسان رضوی تولید می شود.  گونه‌های قابل بهره برداری در جنگلهای دست کاشت شامل پسته، سماق، بادام، عناب و همچنین گیاهان دارویی است.  

هشت میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار از کل مساحت ۱۱ میلیون و ۳۰۰ هزار هکتاری خراسان رضوی عرصه منابع طبیعی و تحت نظارت و حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری است. همچنین یک میلیون و ۳۵۰ هزار هکتار از گستره عرصه های منابع طبیعی این استان با فعالیت ۷۲ هزار خانواده بهره بردار به صورت مشارکتی مورد حفاظت و صیانت قرار دارد.  

خراسان رضوی منطقه ای خشک و نیمه خشک محسوب می شود زیرا ۷۵ درصد وسعت آن در اقلیم بیابانی یعنی خشک، نیمه خشک و فراخشک قرار دارد. یک میلیون و ۶۵۱ هزار و ۵۱۱ هکتار از گستره این استان مناطق بیابانی متاثر از کانونهای فرسایش بادی است. این مساحت حدود ۳۰ درصد از کل وسعت خراسان رضوی را شامل می شود. است.

وسعت مراتع خراسان رضوی شش میلیون و ۵۶۶ هزار و ۲۹ هکتار معادل ۵۶ درصد از کل مساحت این استان است. مساحت جنگلهای خراسان رضوی نیز با محاسبه بیشه زارها، درختچه ها و جنگلهای دست کاشت حدود یک میلیون هکتار یعنی ۸، ۵ درصد از وسعت استان را شامل می شود.  

۷۴۹۶/۱۸۵۸

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۰۵۴۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اراضی ملی در شهرستان طرقبه و شاندیز رفع تصرف شد

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان رضوی گفت: اراضی ملی شهرستان طرقبه و شاندیز به مبلغ ۳۴ میلیارد و ۹۶۰ میلیون تومان رفع تصرف شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، وحید داعی در جمع خبرنگاران از خلع ید و رفع تصرف اراضی ملی به مساحت 13 هزار و 580 مترمربع بالغ بر 34 میلیارد و 960 میلیون تومان در شهرستان طرقبه و شاندیز خبر داد و گفت: اشخاصی غیرقانونی در اراضی ملی واقع در طرقدر، جاغرق و ابرده علیا شهرستان طرقبه و شاندیز به خاک‌برداری، تخریب، دیوارچینی و نهال‌کاری اقدام کرده بودند.

وی افزود: با پیگیری‌های صورت گرفته و طبق آرای صادره از مراجع قضایی خلع ید 13 هزار و 580 مترمربع از این اراضی صورت گرفت و این اراضی ملی به اداره کل راه و شهرسازی بازگردانده شد.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان رضوی گفت: شهروندان می‌توانند در صورت مشاهده هرگونه تخلف و زمین خواری با شماره تلفن ثابت به شماره 05137650179 و سامانه تلفن گویای 4 رقمی 1656 تماس بگیرند و هرگونه دخل و تصرف یا تعرض و دخالت در اراضی ملی و دولتی را به یگان حفاظت اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی اعلام کنند.

انتهای پیام/282

دیگر خبرها

  • تجلیل از اولین گروه سفیران استاندارد در خراسان رضوی
  • ثبت ۵۰۰ فقره تصادف در شبانه‌روز گذشته در مشهد
  • صفحه اول روزنامه‌های خراسان رضوی ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قطع درختان جنگل فندقلوی نمین صحت ندارد
  • ایجاد ۲۱ چایخانه رضوی در زنجان
  • کلنگ‌زنی چایخانه آستان قدس رضوی در شهر زنجان
  • کلنگ‌زنی چایخانه آستان قدس رضوی در سطح شهر زنجان
  • اراضی ملی در شهرستان طرقبه و شاندیز رفع تصرف شد
  • فیلم/ جاری شدن سیلاب و طغیان رودخانه در استان خراسان رضوی
  • سیلابی شدن رودخانه روستای کبوترکوه گناباد + فیلم