Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-26@14:25:22 GMT

جشنواره تجربه های موفق مدارس یک فرصت است

تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۱۷۷۰۱

جشنواره تجربه های موفق مدارس یک فرصت است

رضوان حکیم زاده معاون آموزش ابتدایی در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص مشکلات این روزهای برخی از اولیا برای ثبت نام فرزندشان در کلاس اول با توجه به محدوده محل سکونت و ظرفیت محدود پذیرش و همچنین تخلف هایی که صورت می گیرد، گفت: ما در معاونت ابتدایی در اجراییات ثبت نام وارد نمی شویم. بخش ارزیابی عملکرد سازمان سیاستگذاری در این خصوص را به عهده دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تا جایی که من می دانم تیم هایی به مناطق اعزام شده است تا موارد را بررسی کند و عموماً هم در تهران و کلان شهرها در ثبت نام مشکلاتی داریم.

وی در پاسخ به این سوال که شاید یکی از موارد مشکل ساز این باشد که تعداد مدارس خوب دولتی در هر محدوده و منطقه بسیار کم است و کیفیتها برابر نیست و برای همین اولیا برای ثبت نام در مدارس خوب، تلاش بسیاری می کنند و اگر ناکام شوند احساس بی عدالتی می کنند، بیان کرد: بله برخی خانواده ها با توجه به بررسی هایی که درباره مدارس می کنند مایل هستند در مدرسه ای فرزندشان را ثبت نام کند که هم به آنها نزدیک باشد و هم بهترین باشد که گاهی این مدارس در مجدوده محل سکونتشان نیست. این موضوع نشان دهنده اهمیت کار مدیران مدارس ماست. مدیریت خوب مسبب تغییرات در یک مدرسه می شود و همین موضوع برای ما مسئولیت ایجاد می کند که برای توانمند سازی سایر مدارس دولتی نیز اقدام کنیم.

حکیم زاده در پاسخ به پرسش دیگری در این خصوص که بسیاری از والدین می گویند برخی قوانین و حرف های مدیران آموزش و پرورش تنها روی کاغذ و حرف اعتبار دارد اما در عمل مدارس هستند که تصمیم گیرنده اصلی هستند و حتی می توانند به راحتی قانون را دور بزنند و دانش آموزان را گلچین کنند، و مدارس برند در این میان بیشتر خودمختار هستند، گفت: من در ابتدا به خانواده ها با اطمینان می گویم که نزدیک ترین مدرسه به محل سکونتشان بهترین مدرسه برای فرزندشان است. رد نمی کنم که واقعاً سیاست هایی هست که روی کاغذ نوشته می شود و در عمل اجرا نمی شود. طبق قانون مدیر باید دانش اموزان در محدوده را ثبت نام کند و حق سرباز زدن از آن را هم ندارد. گاهی هم در برخی مناطق شاهد مهاجرات هستیم که مشکلاتی در اجرای برخی قوانین مثل ظرفیت پذیرش در محدوده ایجاد می کند.

وی ادامه داد: ما به عنوان شهروند خیلی تمرین نکرده ایم که گزارش های مربوطه را به مراجع ذی ربط بدهیم. الان اولیا می توانند تخلفات را در سامانه ثبت کنند. امکان ندارد به آنها رسیدگی نشود. حق دانش آموز است که در محدوده محل سکونتش ثبت نام شود و اگر برخورد خوبی در این خصوص نشود می تواند گزارش بدهد.

برگزاری جشنواره تجربه های موفق مدارس در ۸ آیتم

وی درباره طرح تدبیر که در راستای توانمند سازی مدیران مدرسه و بالا بردن کیفیت مدارس دولتی است نیز گفت: در فرایند طرح تدبیر عملکرد مدیر مدرسه ارزیابی می شود و گزارش های بازخوردی گرفته می شود. اما در عین حال ما برای اولین بار امسال جشنواره تجربه های موفق مدارس را برگزار خواهیم کرد که برای مقطع ابتدایی و یک آیتم ما برای مقطع متوسطه است.

وی در توضیح بیشتر گفت: این جشنواره در ۸ آیتم برگزار می شود و مدیران مدارس حتی مدارس عشایری و روستایی این امکان را دارند تا تجربه های موفق خود را به اشتراک بگذارند و هدف این است که به کارهای ارزشمند ارج بنهیم. مثلاً مدیری که توانسته مشارکت اولیا در امور مدارس را بالا ببرد یا با آگاه سازی والدین و معلمان یک بسته حمایتی خوب برای دانش آموزان فراهم کند می تواند تجربه موفق خود را به این جشنواره بیاورد.

معاون آموزش ابتدایی بیان کرد: فکر می کنم این جشنواره فرصت خوبی است تا ما بتوانیم تجربه مدیران موفق را مستند کنیم و برای مدارس دیگر از آن تجربه ها سود ببریم. در کشورهای پیشرو همیشه برای شرایط دشوار بهترین مدیران را می فرستند.

وی ادامه داد: جشنواره در شهریور برگزار می شود و در حال حاضر مدیران در حال ارسال آثار به استان ها هستند. ما محدودیتی برای نوع مدرسه نگذاشته ایم و یک مدیر مدرسه ای چند پایه نیز می تواند در این جشنواره شرکت کند. خیلی از تجربه ها ناشناخته هستند و ما باید بتوانیم از یکدیگر درس بگیریم. اینکه چطور در عرصه عمل یک مدیر موفق می شود و چه تصمیماتی در این مسیر به او کمک کرده است.

حکیم زاده در پایان در پاسخ به این پرسش که یکی دیگر از گلایه اولیا این است که ظاهراً تجمع نیروی انسانی خوب در مدارس خوب، باعث به هم خوردن تعادل مدارس دولتی شده است، بیان کرد: تنوع مدارس به این مساله دامن می زند. وقتی ما مدارس را به مدارس دولتی، شاهد، هیات امنایی و… تقسیم می کنیم در این تقسیم بندی ممکن است به برخی مدارس منابع انسانی بهتری تعلق بگیرد. البته یک مدیر خوب به هر حال یا نیروهای خوب را جمع می کند یا طوری آنها را راهبری می کند که به نیروی خوب تبدیل شوند. البته هر چه از تهران دورتر شویم شمار معلمان خوبی که در مدارس دولتی به تناسب دارند زحمت می کشند بیشتر است و بسیار تعدادشان زیاد است. من فکر می کنم که والدین نباید نگرانی داشته باشند.

وی در پایان درباره طرح غربالگری کودکان برای پیش از ورود به مدارس که این روزها در حال اجراست نیز گفت: گزارش هایی که از استان ها می رسد بسیار امیدبخش است. من سفری به اردبیل داشتم که پوشش صد در صدی طرح غربالگری را دارند و می دیدم چطور تیم های ارزیاب در عشایر با همان حساسیت و دقتی این کار را می کنند که در تهران صورت می گیرد. خوشحالم که جمهوری اسلامی زمینه این عدالت را فراهم کرده است. تنوع اقلیم و حتی صعب العبور بودن مناطق هم از دقت نظر اجرای این طرح کم نکرده است.

کد خبر 4668852 آزاده سهرابی

منبع: مهر

کلیدواژه: آموزش و پرورش وزارت آموزش و پرورش ثبت نام دانش آموزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۱۷۷۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمامی مدارس بهشهر تک نوبته هستند

به گزارش خبرنگار مهر، سید حسینعلی محمدی متکازینی ظهر چهارشنبه در نشست با خبرنگاران اظهار کرد: بهشهر دارای بیش از ۲۰۰ مدرسه و ۲۸ هزار دانش آموز است که در مقاطع مختلف تحصیل می‌کنند.

وی افزود: مدارس شهرستان بهشهر از لحاظ کیفیت از استان جلوتر است و با تراکم دانش آموزی مواجه هستیم، اما مشکل فضا در بهشهر وجود ندارد.

مدیر آموزش و پرورش بهشهر یادآورشد: از خرداد ۱۴۰۳ دبیرستانی‌ها در هر سه پایه دهم، یازدهم و دوازدهم امتحان نهایی خواهیم داشت و شبه امتحان نهایی برای دانش آموزان برگزار شد.

محمدی گفت: این امتحانات شبه نهایی به‌منظور کاهش استرس دانش‌آموزان دبیرستانی تدوین شده است در مدارس برگزار شد.

مدیر آموزش و پرورش بهشهر از تک نوبته بودن مدارس بهشهر خبر داد و گفت: همه‌مدارس بهشهر در همه‌مقاطع تحصیلی نوبته هستند و هیچ مدرسه دو نوبته ای در بهشهر وجود ندارد.

وی با بیان اینکه آموزش و پرورش خود یک رسانه است، خاطرنشان کرد: با توجه به گستردگی در کشور و استان و شهرستان خانه‌ای نداریم که آموزش و پرورش نباشد و حضور جدی در زندگی مردم دارد و ارتباط ما با خانواده‌ها دو طرفه است.

محمدی متکازینی گفت: در بحث حجاب و عفاف براساس دستگاه نظارتی، بهشهر از جمله شهرهایی است که کمترین چالش را دارد.

وی افزود: حجاب در مدارس اجباری است و قانون است و دانش آموزان باید با پوشش مدرسه حاضر شوند و همه دستگاه‌های فرهنگی باید کمک‌کار ما برای این امر مهم باشند.

کد خبر 6087653

دیگر خبرها

  • شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود
  • افتتاح هفت نیروگاه خورشیدی در مدارس کشور
  • اجتماع دختران دانش آموز در حرم حضرت معصومه (س)
  • مدرسه سازی در سیستان و بلوچستان با مشارکت خیران
  • تجمع حافظان نور در حرم حضرت معصومه (س)
  • نهمین دوره جشنواره خوارزمی در کاشان
  • ساخت ۵۰ مدارس تخریب شده در زلزله‌های خوی
  • تمامی مدارس بهشهر تک نوبته هستند
  • چند درصد ایرانی‌ها سفر می‌روند؟
  • ساخت و افتتاح ۲۷ مدرسه طی ۶ ماه در منطقه تبادکان مشهد