Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@21:34:31 GMT

ساختمان‌هایی با شناسنامه‌های پولی

تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۱۸۸۹۷

ساختمان‌هایی با شناسنامه‌های پولی

روزنامه ایران در قسمتی از این گزارش آورده است: یکی از نکاتی که در حادثه پلاسکو، موجب از دست دادن زمان زیادی برای ادامه عملیات امداد و نجات شد، نبود شناسنامه فنی- ملکی بود. خلأیی که به‌گفته شاهدان برای یافتنش تا ۱۰ ساعت زمان صرف شد. این شناسنامه قرار بود جای تأسیسات و نقاط مختلف سازه را نشان دهد. دریافت شناسنامه فنی- ملکی البته یک الزام قانونی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما آن چیزی که تاکنون اجرا شده آنهم در موارد محدود، به‌صورت صوری و فرمالیته بوده است. «سازمان نظام مهندسی هزینه‌های مربوط به آن را می‌گیرد، اما در قبالش خدماتی به مردم ارائه نمی‌دهد.» این را محمد سالاری، یکی از اعضای شورای شهر تهران می‌گوید. خریداران هم عمدتاً از وجود چنین شناسنامه‌ای بی‌خبرند. به گفته سازندگان، تنها نکته مهم خرید این روزهای ملک، قیمت و البته ظاهر بزک کرده است!


هزینه‌هایی که به جیب نظام مهندسی واریز می‌شود
محمد رضا آراسته، معاون شهرسازی و معماری شهرداری منطقه ۴ با تأکید بر اینکه از ابتدای سال تاکنون برای ۳۴۰ ملک در منطقه ۴، پروانه ساخت صادر شده است، به «ایران» می‌گوید: شناسنامه فنی- ملکی این ۳۴۰ پروانه باید از سوی سازمان نظام مهندسی صادر شود. برخلاف آنچه گفته می‌شود، شهرداری تهران هیچ نقشی در دریافت هزینه‌های مربوط به شناسنامه فنی- ملکی ندارد و مالک باید هزینه را مستقیماً به حساب سازمان نظام مهندسی واریز کند. چون مرجع صدور آنها هستند و حتی شماره حساب هم به‌نام آنهاست. وی با تأکید بر اینکه ضوابط صدور پروانه با ابلاغ طرح تفصیلی کاملاً مشخص است، ادامه می‌دهد: اما برخی مالکین و سازنده‌ها می‌خواهند ضوابط را با توجه به وضعیت ملکشان تغییر دهند. مثلاً شیب رمپ پارکینگ را از ۱۵ به ۱۵.۵ درصد تغییر دهند، خب همین تغییر کوچک، پرونده را از روال عادی خارج می‌کند. این مشکل شهرداری نیست، مشکل آنهاست. به هرحال هر نوع تغییری برنامه زمانبندی را تغییر می‌دهد و مالکین و سازنده‌ها بدون توجه به این موضوع از طولانی شدن پروسه صدور پروانه انتقاد می‌کنند.

یا مثلاً برخی ایرادات و تغییرات به سازمان‌های دیگر مربوط است و نباید همه را به حساب شهرداری گذاشت. به‌گفته وی، اگر نقشه‌ها هیچ ایرادی نداشته باشد، مشکلی برای صدور جواز وجود ندارد و حتی می‌توان طی ۳۰ روز و کمتر هم جواز صادر کرد. چون پروسه دستور نقشه و رسید نقشه ظرف ۳-۲ هفته قابل انجام است، اما در مرحله پیش‌نویس پروانه به استعلامات لازم نیاز است. آراسته همچنین انتقادی هم به‌عدم اطلاع و آگاهی برخی سازندگان و مهندسین درباره ضوابط و مقررات دارد و می‌گوید: بخشی از طولانی شدن این پروسه به همین علت است. وی با اشاره به اقدامات شهردار اسبق تهران می‌گوید: تبصره‌های مناطق در دوره ایشان جمع شد و معیار تنها طرح تفصیلی قرار گرفت. از طرفی در شورای معماری مناطق همه چیز به‌صورت مکانیزه درآمد تا امکان فساد و زدوبند به حداقل برسد. هم‌اکنون مشخصات تمام قراردادها و پروانه‌ها روی سامانه شفافیت قرار می‌گیرد و مردم و نهادهای نظارتی می‌توانند مشاهده کنند. ما هم‌اکنون دیگر پروانه دستی نداریم و کار کاملاً سیستمی انجام می‌شود. آراسته با رد هرگونه امضای طلایی در صدور پروانه ساخت و پایان‌کاردر شهرداری تهران می‌گوید: تخلفات نسبت به گذشته کاهش چشمگیری داشته است. در واقع شرایط نسبت به گذشته بهتر شده اگرچه صددرصد خوب نیست.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: تهران شهرداری تهران إيران شهرداری ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۱۸۸۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساختمان‌های بحرانی منطقه ۱۲ تهران به‌زودی تعیین تکلیف می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، وضعیت ساختمان‌های ناایمن، پرخطر وبحرانی منطقه ۱۲ با حضور مهدی بابایی رئیس کمیته ایمنی شورای اسلامی شهر تهران، وحیدرضاانارکی محمدی شهردار منطقه ۱۲، مدیر عامل سازمان آتش‌نشانی شهرتهران، معاون خدمات شهری و محیط زیست منطقه ۱۲، دبیر ستاد مدیریت بحران و شهرداران نواحی ۱،۲،و ۳ در شورای اسلامی شهر تهران بررسی شد.

در این جلسه ضمن ارائه گزارش در خصوص تعداد اماکن ناایمن و پرخطر در این منطقه، اهتمام بر ایمن سازی و تعیین تکلیف وضعیت ساختمان‌های نا ایمن و بحرانی اولویت دار در دستور کار قرار گرفت.

وحید رضا انارکی محمدی با تاکید بر حساسیت موضوع ساختمان‌های نا ایمن و نگرانی‌های مردم مبنی بر خطرآفرین بودن این ساختمان‌ها گفت: با توجه به فرسوده بودن بافت منطقه ۱۲ نسبت به سایر مناطق شهر، تاکنون بیش از ۴۰ جلسه کمیته ایمنی تشکیل شده و رفع ایمنی ساختمان‌ها و نوسازی بافت فرسوده از دغدغه‌های مدیریت شهری منطقه است.

وی با اشاره به اولویت ایمن سازی مجتمع‌های مسکونی ناایمن، با توجه به جدی بودن امنیت جان شهروندان یادآور شد: این مهم در دستور کار شهرداری است و با برگزاری جلسات هیأت امنایی و صدور اخطاریه و ارائه آموزش و در همکاری با سازمان آتش نشانی اقدامات لازم از سوی شهرداری انجام می‌شود.

وحیدرضا انارکی محمدی شهردار منطقه ۱۲ با اشاره به اینکه ایمن سازی منطقه ۱۲ با محدودیت‌های میراث فرهنگی و اوقاف مواجه است، گفت: می‌بایست بر اساس برنامه اقدام جامع مشترک، و بهره مندی از نظرات مشاوران، برنامه ایمن سازی منطقه ۱۲ را گام به گام و بر اساس اولویت‌های مهم جلو ببریم که متأسفانه به علت عدم همکاری این سازمان‌ها و در برخی موارد کسبه، در مورد ایمن سازی ۵ سرای ناایمن اقدامی نشده است.

مهدی بابایی نیز با تاکید بر اهمیت هم افزایی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران و سازمان آتش نشانی در خدمت رسانی به شهروندان گفت: بازوان اجرایی مدیریت شهری در مبحث بحران اعضای ستاد بحران می‌باشند که کمیته‌های ایمنی را در مناطق تشکیل می‌دهند که ارزیابی‌های ماهیانه از نواحی به منظور ایمن سازی ساختمان‌های پرخطر باید با صدور اخطاریه و در مرحله آخر قطع انشعابات مالکین را ملزم به رعایت ایمنی کرد.

وی با تاکید بر لزوم نظارت و تداوم پیگیری همه جانبه نهادهای متولی در خصوص رسیدگی به ساختمان‌های ناایمن، بر تعیین تکلیف ساختمان‌های بحرانی منطقه ۱۲ در نیمه اول سال تاکید کرد و افزود: با مشخص شدن مختصات و نوع ناایمنی و بحران، نهاد قضائی در کنار دستگاه‌های اجرایی برای ضمانت اجرای رفع ناایمنی ساختمان‌ها در این مناطق مشارکت و تمهیدات لازم اتخاذ خواهد شد.

مدیر عامل سازمان آتش‌نشانی شهر تهران همچنین در این نشست، گفت: با پیگیری‌های صورت گرفته در ۱.۵ سال اخیر و با کمک دستگاه قضائی و پای کار آمدن دادستانی تهران، تمامی مالکان ساختمان‌های پرخطر و بحرانی دعوت و تذکرات و اخطارهای لازم را دریافت کردند که در نهایت خروجی این پیگیری و تلاش‌ها، کاهش تعداد ساختمان‌های ناایمن است.

کد خبر 6096001

دیگر خبرها

  • طعم شیرین افزایش تولید با کاهش فواصل بهداشتی
  • بسته‌های تشویقی شهرداری جهت رغبت در نوسازی بافت‌های فرسوده!
  • سازمان نظام مهندسی بازوی تخصصی راه وشهرسازی آذربایجان غربی
  • کاهش تعداد ساختمان‌های فرسوده پایتخت
  • ساختمان‌های بحرانی منطقه ۱۲ تهران به‌زودی تعیین تکلیف می‌شود
  • حضور برخی از سفیران در بیست و هشتمین همایش و نمایشگاه ملی ژئوماتیک
  • رونمایی از ماکت عمارت تاریخی پست گیلان در شهرداری رشت
  • مهار آتش در آپارتمان چهار طبقه در زاهدان
  • صدور سند ۴۵ هکتار از زمین‌های شهرک صنعتی فجر قشم
  • صدور سند ۴۵ هکتار از زمین های شهرک صنعتی فجر قشم