Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش   گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ،نوربخش حاتمی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت : آفت سنک کلزا نه تنها به محصول کلزا بلکه به سایر محصولات کشاورزی هم آسیب می‌زند.

وی کمبود بارش‌ها از اردیبهشت ماه به بعد را علت شیوع این آفت عنوان کرد و گفت : این آفت خاک زی، بومی داخل کشور بوده و ربطی به نوع بذر و یا واردات بذر ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت: این آفت با جمعیت خیلی کمتری طی سنوات قبل در مزارع کشاورزی استان وجود داشته است.

این مسئول عنوان کرد: آفت «سنک کلزا» که در داخل خاک زیست می‌کند، از پسماند و ریزش محصول کلزا پس از برداشت و زمانی که درجه حرارت دما بالا می‌رود، استفاده می‌کند.

حاتمی بیان داشت: این آفت با عدم کشت و یا برداشت کلزا از بین نمی‌رود و هم اکنون علاوه بر کلزا به سایر مزارع کشاورزی چون آفتابگردان، ذرت، برنج و گوجه فرنگی روی آورده و محصولات آنها را مورد هجوم قرار داده است.

وی ادامه داد: آفت سنک کلزا حتی به باغات نیز روی آورده و به هر جا که شرایط رطوبت برای آن فراهم باشد، هجوم می‌برد و از میوه، برگ و ساقه استفاده می‌کند و بسیار زیانبار بوده و در حال طغیان است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه تاکید کرد: تمام بهره برداران و کلزا کارانی که مزارع خود را برداشت کرده‌اند نسبت به سمپاشی پس از برداشت اقدام کنند و پس از آن نیز مزارع خود را شخم عمیق بزنند.

حاتمی افزود: با سمپاشی به موقع و پس از برداشت، درصد بالایی از جمعیت این آفت از بین می‌رود.

وی از سمپاشی بیش از ۱۷۰۰ هکتار از مزارع کلزای استان علیه این آفت خبر داد و گفت: سمپاشی در برخی مزارع ۳ تا ۴ بار انجام شده است .

 

 

انتهای پیام/د

آفت سنک کلزا به سایر محصولات کشاورزی هم آسیب می‌زند

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محصولات کشاورزی میادین میوه و تره بار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۱۹۵۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش دو برابری سطح زیرکشت کلزا در اسدآباد

ایسنا/همدان مدیر اداره جهادکشاورزی اسدآباد از افزایش دو برابری سطح زیرکشت کلزا در سال‌جاری در این شهرستان به نسبت سال گذشته خبر داد.

محمدکرم مرادی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در سال گذشته میزان سطح زیرکشت کلزای این شهرستان حدود ۱۴۸ هکتار بوده که این میزان در سال زراعی جاری به ۳۷۰ هکتار افزایش داشته است.

وی با بیان اینکه تعهد کشت کلزا شهرستان اسدآباد در سال‌جاری حدود ۷۰۰ هکتار بوده است، خاطرنشان کرد: از این میزان تعهد بیش از ۵۰ درصد تعهد محقق شده و ۳۷۰ هکتار کشت کلزا در مزارع این شهرستان انجام شد.

مرادی، یکی از جمله مشکلات کشاورزان کلزاکار را سرمازدگی برشمرد و یادآور شد: امسال سرمازدگی سطح زیرکشت کلزا در این شهرستان موجب شد تا از ۳۷۰ هکتار کشت کلزا در مزارع این شهرستان حدود ۲۰ هکتار آن دچار بدسبزی و سرمازدگی و شوک شود که با این اتفاق در حال حاضر سطح زیرکشت موجود حدود ۳۵۰ هکتار است.

وی از پیش‌بینی برداشت ۸۷۵ تا ۱۰۰۰ تن کلزا از مزارع این شهرستان در سال زراعی جاری خبر داد و تصریح کرد: از هر هکتار سطح زیرکشت کلزا میانگین ۲.۵ تا ۳ تن محصول قابل برداشت خواهد بود.

مرادی، تعداد کلزاکاران این شهرستان را ۱۲۸ نفر برشمرد و مطرح کرد: محصول کلزای شهرستان به کارخانه روغن نهاوند ارسال می‌شود، ضمن اینکه از سال گذشته در شهرستان بهار نیز یک سیلو برای تحویل و خرید تضمینی کلزاکاران اسدآبادی اختصاص داده شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • صدور اطلاعیه‌ای نسبت به بارش‌های سنگین به کشاورزان و دامداران
  • افزایش دو برابری سطح زیرکشت کلزا در اسدآباد
  • آغاز برداشت کلزا از مزارع مناطق گرمسیر
  • آغاز برداشت کلزا از مزارع کرمانشاه
  • برداشت ۱۵ هزار تن گندم از مزارع استان بوشهر
  • پیش‌بینی برداشت ۳۰ هزار تن گندم مازاد از مزارع آبدانان
  • برداشت حدود ۹۰ هزار تن چغندر قند از مزارع خوزستان
  • سمپاشی بیش از ۲۳۰ هزار هکتار مزارع کردستان علیه سن غلات
  • تولید کلزا به ۲۵۰ هزارتن می‌رسد
  • تولید بیش از ۱۹ هزار تن دانه‌های روغنی از مزارع کلزا شهرستان دهلران