Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، «مارک اسپر»، وزیر دفاع آمریکا روز چهارشنبه بار دیگر ادعاهای آمادگی برای «گفت‌وگوی بدون پیش‌شرط» با ایران را تکرار کرد. 

اسپر درباره ایران گفت: «ما به دنبال تنش‌زدایی هستیم و همزمان به آنها خیلی روشن پیام می‌دهیم که مایلیم بدون پیش‌شرط، در هر زمان، هرمکان با آنها ملاقات کرده و درباره بازگشت به مذاکره با آنها گفت‌وگو کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

دولت آمریکا بعد از خروج از برجام در اردیبهشت‌ماه سال گذشته سیاستی موسوم به «کارزار فشار حداکثری» را علیه ایران در دستور کار قرار داده است. واشنگتن ادعا کرده هدف از این سیاست رسیدن به توافقی جدید با ایران است که در آن به همه مسائل مورد اختلاف پرداخته می‌شود. 

«دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا خردادماه بعد از چندین هفته صحنه‌آرایی نظامی و تهدید ایران، در یک کنفرانس خبری مشترک با نخست‌وزیر ژاپن گفت که تمایل دارد با تهران وارد مذاکره شود.

مقام‌های جمهوری اسلامی ایران با یادآوری اینکه آمریکا با خروج از توافق هسته‌ای میز مذاکره را ترک کرده هر گونه گفت‌وگوی جدید با دولت این کشور را رد کرده‌اند. 

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، مقام معظم رهبری روز ۸ خرداد پیشنهاد مذاکره را تاکتیک آمریکا برای تکمیل راهبرد فشار علیه ایران توصیف کردند. 

ایشان فرمودند: « آمریکایی‌ها وقتی میخواهند با فشار، چیزی را در کشوری هدف قرار بدهند و مقصود خود را به دست آورند، "فشار" در اینجا برایشان راهبرد است؛ یک تاکتیک هم دارند به اسم مذاکره.»

مقام معظم رهبری تأکید کردند: «فشار می‌آورند تا طرف خسته شود و بعد میگویند حالا مذاکره کنیم. این مذاکره مکمل فشار است و برای آن است که محصول فشارها نقد شود. فشار می‌آورند و بعد میگویند حالا مذاکره کنیم؛ مذاکره این است. راهبردشان مذاکره نیست؛ فشار است. مذاکره یک ذیلی است در راهبرد فشار.»

اسپر در بخش دیگری از سخنانش درباره برنامه‌های آمریکا برای تشکیل ائتلافی در خصوص حمایت از عبور و مرور نفتکش‌ها در خلیج فارس و تنگه هرمز هم اظهارنظر کرد.

او گفت که فعلاً قصد ندارد اعلام کند که ارتش آمریکا کشتی‌های در حال عبور از خلیج [فارس] را اسکورت خواهد کرد. او گفت هفته آینده برای مشخص کردن جزئیات مربوط به برنامه‌های آمریکا در این خصوص به سنت‌کام خواهد رفت. 

وزیر دفاع آمریکا بار دیگر به تلویح مسئولیت حراست از عبور و مرور کشتی‌ها را متوجه کشورهای مختلف دانست و تلاش کرد از آمریکا در این حوزه مسئولیت‌زدایی کند. 

او گفت: «بریتانیایی‌ها تلاش می‌کنند کشتی‌های خودشان را اسکورت کنند، ما هم کشتی‌های خودمان را تا آنجا که مخاطرات ایجاب کنند، اسکورت می‌کنند. فکر می‌کنم کشورهای دیگر هم کشتی‌های خودشان را اسکورت می‌کنند.»

ترامپ در روزهای گذشته در واکنش به تحولات مربوط به عبور و مرور نفتکش‌ها از تنگه هرمز به صراحت مسئولیت حراست از کشتی‌ها را متوجه کشورها دانسته است.

او در یک توئیت روز سوم تیرماه با بیان اینکه چین ۹۱ درصد از نفت خودش را از تنگه هرمز عبور می‌دهد و ژاپن ۶۲ درصد از آنها خواسته خودشان مسئولیت محافظت از نفتکش‌هایشان را به عهده بگیرند.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: وزیر دفاع ایران واشنگتن ژاپن جمهوری اسلامی ایران دولت خلیج فارس تنگه هرمز چین نفت تنگه هرمز واشنگتن وزیر دفاع آمریکا مارک اسپر پیش شرط

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۲۹۲۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

◄ دیدار کنسول هند با 16 خدمه هندی کشتی توقیفیMCS Aries

تین نیوز

مدیر کل بنادر و دریانوردی هرمزگان گفت: طی هماهنگی این اداره کل با دستگاه دیپلماسی کشور، امروز دوشنبه سوم اردیبهشت ماه کنسول هند با 16 خدمه هندی کشتی توقیفی MCS Aries در بندرعباس دیدار و گفت و گو کرد.

 به گزارش تین نیوز به نقل از روابط عمومی اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان، «حسین عباس نژاد» با اشاره به حضور «ای. کی. سودهاکاران» بر روی شناور توقیف شده با پرچم پرتغال در تنگه هرمز و دیدار و گفت و گو با 16 نفر از خدمه های هندی این شناور اظهار کرد : این اقدام در راستای پایبندی  جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون های بین المللی حقوق دریایی و تبعیت از کنوانسیون کار دریایی (MLC) صورت گرفته است.

 وی ادامه داد : کنسول هند نیز در این دیدار از روابط انسان دوستانه جمهوری اسلامی ایران و فراهم کردن مقدمات دیدار و گفت و گو با خدمه های این کشتی ابراز رضایت کرد.

 مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان گفت: هفته گذشته نیز در راستای پایبندی جمهوری اسلامی ایران به منشور اخلاقی و انسانی منبعث از دین مبین اسلام، یک بانوی دریانورد هندی این شناور توقیف شده پس از انجام فرآیند قانونی به کنسولگری هند تحویل داده شد.

 عباس نژاد ادامه داد: در دیدار خدمه های هندی این کشتی انتظاراتی از جمله خدمات پزشکی در کشتی، برقراری تماس با خانواده هایشان و بازگشت به وطن خود داشتند که به آنها اطمینان لازم مبنی بر تحقق انتظارات و خواسته های به حق آنان در کم ترین زمان ممکن و رعایت اصول ایمنی کشتی داده شد.

 وی خاطرنشان کرد : پس از هماهنگی صورت گرفته با وزارت امور خارجه و دستگاه دیپلماسی کشور هندوستان این اقدامات انسان دوستانه برای سایر خدمه های کشتی یاد شده (فلیپین، پاکستان، روسیه و استونی) نیز قابل اجرا خواهد بود و تمامی این خدمه ها پس از طی شدن فرآیند قانونی  می توانند به کشورشان بازگردند.

به گفته مدیر کل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان؛ قبل از حضور سر کنسول هند روز پیش نیز طی دو مرحله ارتباط تلفنی وی با فرمانده کشتی یادشده برقرار شده بود.

 عباس نژاد یادآور شد : اگر چه جمهوری اسلامی ایران با همکاری کشورهای منطقه همواره کوشیده تا ثبات و تسهیل تجارت دریایی در منطقه را در تراز قابل قبولی حفظ کند؛ اما ممانعت با انجام عملی مغایر با قوانین و مقررات بین المللی و حقوق دریایی را بر اساس مسئولیت های حاکمیتی، حقوق حقه خود دانسته و امور مربوط را تا حوصله نتیجه در مجامع بین المللی دریایی دنبال خواهد کرد.

 لازم به ذکر است ؛ کشتی کانتینری به نام MCS Aries با پرچم کشور پرتغال روز شنبه 25 فروردین ماه 1403 با انجام عملیات و تخلیه کارکنان روی عرشه کشتی توسط نیروهای دریایی سپاه توقیف شد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • واکنش مداخله جویانه آمریکا به صدور حکم بدوی برای خواننده رپ زیرزمینی | ادعای مقام آمریکایی برای اعمال فشار بر ایران
  • آیا مذاکرات مستقیم میان ایران و آمریکا در جریان است؟
  • آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران نیستیم
  • کیهان: مذاکره با آمریکا به نفع آمریکا است نه ایران
  • واکنش رسمی آمریکا در خصوص مذکرات احیای برجام | مذاکره مستقیم در حال انجام است؟
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم
  • ◄ دیدار کنسول هند با 16 خدمه هندی کشتی توقیفیMCS Aries
  • دست برتر ایران و روایت وارونه غربگرایان