Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها - حسین احمدی: دپوی زباله در حاشیه دریای خزر و جنگل‌های هیرکانی قصه هولناکی بوده که هر رهگذری را متحیر می‌کند اما دلخراش‌تر آنکه مسئولان امر هنوز خودشان را به خواب زده اند. چرا که مدیریت پسماند با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم می‌کند، و زباله‌های عفونی نیز قوز بالای قوز شده و سلامت جامعه را در معرض تهدید و خطر قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چنانچه آژیر زباله‌های عفونی در مازندران به صدا درآمده و متأسفانه هیچیک از دستگاه‌های متولی زیر بار این مسئولیت نرفته و نمی‌روند! و توپ را در زمین دیگری می‌اندازند. سالهاست مراکز کلینیکی، آزمایشگاه‌ها و مطب‌ها زباله‌هایشان را همانند من و شما، جلوی درب محل کارشان قرار می‌دهند تا با زباله‌های عادی به مراکز دفن برود و ترسی از آلوده شدن مردم و محیط زیست ندارند.

اگر سری به مراکز دفن پسماند در شهرهای مازندران بزنید، می‌بینید زباله‌های عفونی در کنار زباله‌های عادی، همنشینی خطرناکی به راه انداخته و نهادهای متولی تنها نظاره گرند و برخوردی با متخلفان ندارند و متأسفانه دانشگاه علوم پزشکی، محیط زیست، سازمان نظام پزشکی و شهرداری‌ها هر کدام ساز خودشان را زده و دیگری را مسئول دانستند و شانه خالی کردند.

نظارت با دانشگاه علوم پزشکی است

در این راستا با رئیس سازمان نظام پزشکی مازندران که متولی رسیدگی به امور پزشکان است به گفتگو نشستیم و دکتر محمد خورشیدی بار دیگر تاکید می‌کند که فقط نظارت بر رعایت بی خطرسازی زباله‌های عفونی با دانشگاه علوم پزشکی است.

وی با اشاره به اینکه دانشگاه علوم پزشکی ابزارهای نظارتی بر مراکز کلینیکی و آزمایشگاهی را در اختیار دارد، به خبرنگار مهر می‌گوید: اگر دانشگاه تخلفی را از سوی مطب‌ها اعلام کند با آن برخورد خواهیم کرد.

رئیس سازمان نظام پزشکی مازندران با اعلام اینکه تولیدکننده زباله عفونی موظف است تا با شرکت‌های بی خطرسازی قرارداد ببندد، از صاحبان این مراکز خواست به تعهدشان در رابطه با بی خطرسازی زباله‌ها پایبند باشند.

با تمامی بیمارستان‌ها مکاتبه کردیم تا از ظرفیت‌های خالی شأن برای بی خطرسازی زباله‌های عفونی مراکز کلینیکی اقدام کنند

دکتر خورشیدی با بیان اینکه در حال حاضر برای صدور مجوز فعالیت، قرارداد با مرکز بی خطرسازی زباله‌های عفونی باید ضمیمه پرونده باشد تا مجوز صادر شود، اضافه می‌کند: با تمامی بیمارستان‌ها مکاتبه کردیم تا از ظرفیت‌های خالی شأن برای بی خطرسازی زباله‌های عفونی مراکز کلینیکی اقدام کنند.

وی از راه اندازی ۳ مرکز خصوصی بی خطرسازی زباله‌های عفونی در شهرهای قائم شهر، بهشهر و آمل خبر می‌دهد و می‌افزاید: تاکنون ۲۰۰ مؤسسه با این شرکت‌ها قرارداد منعقد کردند.

رئیس سازمان نظام پزشکی مازندران اضافه می‌کند: مراکز کلینیکی علاوه بر قرارداد با مراکز بی خطرسازی می‌توانند با بیمارستان‌ها قرارداد بسته و زباله‌هایشان رابه آنها بسپارند.

ناتوانی در ساماندهی پسماند عفونی

همچنین مدیرکل امورشهری وشوراهای استانداری مازندران در گفتگو با خبرنگا مهر می‌گوید: محیط زیست دبیر کارگروه پسماند بوده و معاونت عمرانی استانداری رئیس کارگروه است و ما نیز به نیابت از معاونت عمرانی، مساله پسماندهای عفونی را پیگیری می‌کنیم.

سیدمحمد محمدی تاکامی با بیان اینکه طبق آئین نامه اجرایی پسماند، مدیریت پسماندهای بهداشتی با وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی است، می‌افزاید: متأسفانه ناتوانی در اجرای این کار وجود داشت و به خاطر دغدغه مان وارد ماجرا شده تا این معضل برای همیشه حل شود.

وی با اعلام اینکه در رابطه با بی خطرسازی زباله‌های عفونی چند تکنولوژی پیشنهاد شده است که یکی از روش‌های مناسب را انتخاب کرده‌ایم، اضافه می‌کند: بی خطرسازی در شهرهای قائم شهر و آمل درحال انجام بوده و در بهشهر نیز تجهیزات خریداری شد و درحال جانمایی هستند تا آنها را نصب کنند.

مدیرکل امورشهری وشوراهای استانداری مازندران با اشاره به اینکه در ساری قرارداد این کار منعقد شد، یادآور می‌شود: برای سایر شهرها در حال پیگیری هستیم تا زمین مناسب برای بی خطرسازی زباله‌های عفونی درنظر گرفته شود.

محمدی با اشاره به اینکه پسماندهای خاص از جمله پسماندهای کشاورزی، عفونی و ویژه هرکدام متولی خودشان را دارند، می‌گوید: وظیفه شهرداری‌ها ساماندهی زباله‌های عفونی نیست اما با ترغیب و تشویق تلاش کردیم از این ظرفیت استفاده کنیم.

وی می‌افزاید: به عنوان نمونه سرمایه گذار بی خطرسازی در قائم شهر میزان زباله‌های عفونی را مقرون به صرفه نمی‌داند و در تلاش هستیم تا زباله‌های شهرهای همجوار نیز به این شرکت تحویل شود.

بی خطرسازی زباله‌های عفونی ۵۵ درصد مراکز کلینیکی

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه بی خطرسازی زباله‌های عفونی در تمام بیمارستان‌های استان صورت می‌گیرد، می‌گوید: زباله‌های غیر بیمارستانی در مطب‌ها، کلینیک‌ها و آزمایشگاه‌ها تولید می‌شود.

دکتر محسن اعرابی با اشاره به اینکه بر اساس ماده ۷ قانون پسماند، تولیدکننده زباله عفونی موظف است به نحو استاندارد نسبت به بی خطرسازی اینگونه زباله‌ها اقدام کند، می‌افزاید: کارگروه پسماند استان مصوبه‌ای را تصویب کرد که در ۹ نقطه که پسماند عادی ساماندهی می‌شود، ۲۰۰ تا ۵۰۰ مترمربع زمین در اختیار شهرداری‌ها قرار گیرد تا آنها با بکارگیری بخش خصوصی نسبت به بی خطرسازی زباله‌های عفونی اقدام کنند.

وی با اعلام اینکه مدیریت پسماند به عهده استانداری است، یادآور می‌شود: در شهرهای بهشهر و قائم شهر زمین‌های موردنظر به شهرداری‌ها تحویل و آنان نیز نسبت به انعقاد قرارداد با شرکت‌های مذکور برای بی خطرسازی اقدام کردند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه در شهرهای ساری، آمل، تنکابن و بابل زمین موردنظر در اختیار شهرداری‌ها قرار نگرفت، تصریح می‌کند: اداره کل امور شهری و شوراهای استانداری تسهیل کننده این موضوع بوده و باید مقدمات انجام این کار را فراهم کند.

اعرابی با اشاره به اینکه بخش خصوصی آمادگی ساماندهی زباله‌های عفونی استان را داشته و درحال دریافت مجوز از محیط زیست است، خاطرنشان می‌کند: افق بی خطرسازی زباله‌های عفونی روشن بوده و با همکاری همه بخش‌های مرتبط این مسئله محقق خواهد شد.

عدم بی خطرسازی مابقی زباله‌های عفونی ناشی از نبود زیرساخت هاست و باید این ظرفیت برای بی خطرسازی ایجاد شود

وی با اعلام اینکه ۵۵ درصد زباله‌ها عفونی مراکز کلینیکی و مطب‌ها به روش درست جمع آوری و بی خطرسازی می‌شود، می‌گوید: عدم بی خطرسازی مابقی زباله‌های عفونی ناشی از نبود زیرساخت هاست و باید این ظرفیت برای بی خطرسازی ایجاد شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران یادآور می‌شود: در سال گذشته ۶۰ مطب و درمانگاه که با مراکز بی خطرسازی زباله‌های عفونی قرارداد نداشتند و نکات بهداشتی را رعایت نمی‌کردند، به مراجع قضائی معرفی شدند.

اعرابی با بیان اینکه پسماند معضلی جدی در مازندران است، تاکید می‌کند: باید به این مسئله نگاه ملی داشت و اعتبارات ملی برای مازندران درنظر گرفت تا فرآیند پسماند بصورت کلی در استان ساماندهی شود.

وی با اعلام اینکه چرخه معیوب پسماند در استان باید بازنگری شود، از عقب ماندگی در حوزه پسماند گفت و گفت: این واقعیت را باید بپذیریم که حوزه پسماند همانند مساله دفع بهداشتی فاضلاب و تأمین آب آشامیدنی از یک عقب ماندگی برخوردار است.

اعرابی می‌افزاید: در حوزه دفع بهداشتی فاضلاب کمتر از ۱۵ درصد استان تحت پوشش قرار دارد درحالیکه میانگین کشور ۵۰ درصد است. همچنین در حوزه تأمین آب، عمده آب‌های استحصالی از چاه‌های عمیق است درحالیکه باید از مدل موفق تأمین آب از آب‌های سطحی و سدها پیروی کرد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به اینکه سازمان نظام پزشکی تسهیل کننده بین تولیدکنندگان زباله‌های عفونی و شرکت‌های بی خطرساز است، اضافه می‌کند: سازمان نظام پزشکی می‌تواند با آموزش اعضا و ایجاد بسترهای لازم در حل این معضل تلاش و با استفاده از ابزارهای قانونی، مطب‌ها و کلینیک‌های متخلف را تعطیل کند.

سال‌هاست که مازندران سرسبز بابیماری زباله دست و پنجه نرم می‌کند و متأسفانه هر روز بخش‌هایی ازاین سرزمین، محصور زباله می‌شود و هیچ درمانگری نتوانسته نسخه شفابخشی را برای این درد بپیچد.

مدیران ارشد استانی و ملی نیز موفق نشدند به کشمکش‌های زباله‌ای پایان دهند و در حال حاضر زباله‌های قاتل، پیروز این میدان هستند. نگاه ملی به مسئله پسماند در مازندران و همکاری و همدلی مدیران بخش‌های مرتبط، تنها نوشداروی این درد بوده تا پسماندهای خطرناک بیشتر از این جولان ندهند.

کد خبر 4675913

منبع: مهر

کلیدواژه: زباله علوم پزشکی مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۳۲۱۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش نگرانی اسرائیل از قرار گرفتن در لیست سیاه سازمان ملل

رسانه‌های عبری اعلام کردند که تل‌آویو نگران است سازمان ملل نام اسرائیل را به خاطر کشتار کودکان غزه در لیست سیاه در کنار گروه‌های تروریستی همچون داعش و القاعده قرار دهد که عواقب سنگین بین‌المللی برای این رژیم خواهد داشت. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در سایه تداوم تجاوزات وحشیانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه و بی‌توجهی این رژیم به همه درخواست‌های بین‌المللی جهت توقف جنگ و همچنین با توجه به احتمال صدور حکم بازداشت مقامات صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری رسانه‌های عبری اعلام کردند که اسرائیل نگران قرار گرفتن نام خود در لیست سیاه سازمان ملل متحد در آینده نزدیک است؛ زیرا سازمان ملل به زودی گزارشی درباره کشورها و سازمان‌هایی که به کودکان آسیب می‌زنند و حقوق آنها را نقض می‌کنند منتشر خواهد کرد.

در شرایطی که انتظار می‌رود ماه آینده سازمان ملل گزارشی درباره ناقضان حقوق کودکان در جهان منتشر کند، رژیم اشغالگر که تنها طی 7 ماه جنگ بیش از 15 هزار کودک را در نوار غزه قتل عام کرده و غزه را تبدیل به گورستان و جهنم کودکان کرده است، نگران قرار گرفتن در لیست سیاه سازمان ملل بوده و بر همین اساس به دنبال انجام اقدامی پیشگیرانه است و در پشت صحنه تلاش می‌کند تا سازمان ملل را متقاعد سازد که این رژیم را در لیست سیاه قرار ندهد.

در این زمینه روزنامه عبری یدیعوت آحارانوت امروز پنجشنبه گزارش داد که اظهارات مکرر «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد درباره حملات اسرائیل در نوار غزه، ترس اسرائیل را از قرار گرفتن در لیست سیاه سازمان ملل بیشتر می‌کند.

بر اساس این گزارش برآوردهای اسرائیلی‌ها حاکی از آن است که ممکن است سازمان ملل نام اسرائیل را در کنار گروه‌های تروریستی داعش و القاعده و بوکوحرام و ... در لیست سیاه قرار دهد.

جنگ اسرائیل علیه کودکان غزههشدار یونیسف درباره 2 برابر شدن میزان مرگ و میر کودکان غزهیونیسف: 17هزار کودک در غزه از خانواده خود دور افتاده‌اند/ وضعیت دلخراش نوزادان در بیمارستان‌ها

بر اساس گزارش این رسانه صهیونیستی کشورها و طرف‌ها و سازمان‌هایی که در لیست سیاه سازمان ملل قرار دارند با تحریم‌های فوری مواجه نمی‌شوند اما نگرانی اصلی اسرائیل این است که قرار گرفتن آن در لیست سیاه منجر به انجام اقدامات بین‌المللی دیگر علیه آن همچون تحریم شرکت‌های تجاری یا اسلحه سازی اسرائیل شود.

البته این اولین بار نیست که رژیم صهیونیستی در این موقعیت قرار می‌گیرد؛ زیرا در سال‌های قبل هم به دلیل جنایت‌های مستمری که این رژیم علیه کودکان فلسطینی انجام می‌داد در معرض خطر قرار گرفتن در لیست سیاه سازمان ملل بود اما استانداردهای دوگانه حاکم بر جامعه بین‌المللی و سازمان ملل و سیطره آمریکا بر این سازمان موجب شد تا هر بار اسرائیل از قرار گرفتن در این لیست فرار کند.

در پیش‌نویس گزارش سال 2022 سازمان ملل در این زمینه آمده بود که اسرائیل به صدها کودک فلسطینی زیر 18 سال آسیب رسانده و دست کم 50 کودک فلسطینی را به طور مستقیم با شلیک گلوله‌های واقعی به قتل رسانده است. علاوه بر این در آن گزارش سازمان ملل آمده بود که اسرائیلی‌ها بیش از 800 کودک فلسطینی را بازداشت کرده‌اند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مرد بدهکار از من فیلم سیاه گرفت تا شکایت نکنم
  • علت اصلی سیاه شدن لثه و درمان فوری تیرگی لثه با طب سنتی
  • افزایش نگرانی اسرائیل از قرار گرفتن در لیست سیاه سازمان ملل
  • سه فرد گرفتار در ارتفاعات کوه سیاه لنده نجات یافتند
  • اعتبارات درمان ایثارگران ۱۰۰ درصد افزایش یافت
  • حمایت درمانی خانواده شهدا ۱۰۰ درصد افزایش یافت
  • از لزوم جدیت در تفکیک زباله، تا سهم فاضلاب خانگی در آلودگی رودخانه های رشت
  • چپ کردن کامیون حمل زباله در برزیل + فیلم
  • خشونت بی‌منطق علیه حق‌طلبی دانشجویان آمریکا دردی از ظالمان دوا نمی‌کند
  • یک گیاه ضد باکتری برای درمان برخی بیماری‌های عفونی