Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در ۲۰ جولای ۱۹۶۹، فضانوردان آپولو۱۱، باز آلدرین و نیل آرمسترانگ اولین کسانی بودند که روی سطح ماه، حدود ۳۸۶۰۰ کیلومتری سطح زمین قدم گذاشتند. در این ۵۰ سال حتما مطالب زیادی درباره این اتفاق بزرگ خوانده اید، اما چه اتفاقی می‌افتد اگر روزی ماه ناپدید شود؟ و چه اتفاقی برای ما می‌افتد؟

تاریکی تاریکتر می‌شود

به سختی می‌توان ترتیب اتفاقات بعد از ناپدیدشدن ماه را درک کرد، اما یکی از اولین تغییراتی که انسان متوجه آن خواهد شد، شب‌های تاریک‌تر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چرا؟ چون ماه نور خورشید را بازتاب می‌کند و وقتی خورشید در طرف دیگر سیاره ماست به زمین روشنی می‌دهد، به خصوص در شب‌هایی که ماه کامل است.

رانندگی خطرناک می‌شود

نتیجه شب‌های تاریک‌تر چه می‌شود؟ اثرات آن در جامعه احساس خواهد شد، در برخی مکان‌ها بیشتر از بقیه. بدون تابش غیرمستقیم خورشید از طریق ماه، رانندگی شبانه در همه مناطقی که به نور مصنوعی دسترسی ندارند، مثل جاده‌های بین شهری یا کمپ‌های جنگلی خطرناک خواهد شد. از سوی دیگر، بدون نور ماه، هیچ مانعی برای لذت بردن از شب‌های پرستاره وجود نخواهد داشت.

جوانب مثبت و منفی برای حیوانات

تاثیر این شب‌های تاریک روی حیوانات چه خواهد بود؟ بستگی به حیوانش دارد. بسیاری از شکارچیان مثل جغد‌ها و شیرها، به تاریکی با کمی نور ماه برای شکار نیاز دارند. بدون ماه، آن‌ها در پیدا کردن غذا به مشکل می‌خورند. از سوی دیگر جوندگان وقتی نور ماه بیشتر باشد، تمایل بیشتری به پنهان شدن دارند، چون شناسایی آن‌ها برای شکارچیان راحت‌تر است. بدون نور ماه، آن‌ها زنده می‌مانند.

جزرومد کمتر می‌شود

جزر و مد زاییده نیروی گرانش ماه است. وقتی ماه به اقیانوس نزدیکتر می‌شود، جزرومد کمی افزایش می‌یابد. مقدار کمی از جزر و مد هم در اثر گرانش خورشید ایجاد می‌شوند، اما بدون ماه، جزرومد بسیار کم می‌شود، حدود یک سوم!

انقراض جمعی

بدون جزرومد، اکوسیستم جزرومدی هم وجود ندارد، یعنی همه حیواناتی که به چنین محیطی وابسته اند، منقرض خواهند شد. جزر و مد همه چیز را در اقیانوس به حرکت وامی‌دارد و به اکوسیستم‌های ساحلی فرصت رشد می‌دهد. خرچنگ‌ها، صدف‌ها، ستاره‌های دریایی و حلزون‌ها برای بقا به جزرو مد وابسته هستند. همچنین این اکوسیستم‌ها غذای پرندگان محلی و مهاجر و همچنین پستاندارانی مثل خرس‌ها، راکون‌ها و گوزن‌ها را تامین می‌کنند.

بدتر شدن تغییرات آب و هوایی

باور کنید یا نه، جزرومد آب و هوای زمین را تثبیت می‌کند. وقتی جزرومد کم شود، آب و هوا غیرقابل پیش‌بینی‌تر از قبل می‌شود. حرکات جزرومدی باعث جریان‌های اقیانوسی هم می‌شود که به نوبه خود الگو‌های آب و هوایی جهانی را ایجاد می‌کنند. بدون آن‌ها، دمای منطقه‌ای شدیدتر می‌شود و رویداد‌های آب و هوایی بزرگی رخ می‌دهد.

شیب نامتعادل

محور زمین حدود ۲۳.۴ درجه انحراف دارد و ماه به ثابت بودن آن کمک می‌کند. سیاره‌های بدون قمر‌های بزرگ، مثل مریخ، ۱۰برابر بیشتر تغییر شیب محور را تجربه می‌کنند. تخمین زده می‌شود که بدون ماه، شیب محور زمین به ۴۵ درجه هم می‌رسد و باعث می‌شود زمین به طرفین بچرخد.

فصل‌های عجیب

چرخیدن زمین به طرفین چه اشکالی دارد؟ قطب‌ها همیشه سرد نخواهند بود، شاید استوا هم همیشه گرم نباشد. بدون ماه که همه چیز را برای ما تثبیت می‌کند، هر چند هزار سال یکبار عصر‌های یخبندان بخش‌های مختلفی از زمین را درگیر می‌کنند. به طور خلاصه، تابستان، بهار، پاییز و زمستان معنایشان را از دست می‌دهند.

روز‌های کوتاه‌تر

ماه مسئول ۲۴ ساعت شبانه‌روز است. زمین بدون ماه کمی سریع‌تر می‌چرخد. گرانش ماه که جزرومد اقیانوس را کنترل می‌کند، موجب اصطکاک آب اقیانوس با بستر دریا هم می‌شود که سرعت چرخش زمین را کم می‌کند و باعث می‌شود روز‌ها به مرور زمان بلندتر شوند. تحقیقات ثابت کرده که ۴۰۰میلیون سال پیش شبانه روز فقط ۲۲ ساعت بوده است. بدون ماه زمین کمی سریع‌تر می‌چرخد، یعنی روز‌ها کوتاه‌تر می‌شوند و تقویم‌ها و ساعت‌های فعلی دیگر هماهنگ نیستند.

فروپاشی سیاره‌ای

این یکی هم ناشی از عدم گرانش ماه روی زمین است. بدون گرانش ماه، ممکن است هسته سیاره تغییرات ناخوشایندی را تجربه کند؛ و اتفاقات بسیار بدی بیشماری مثل آتفشان یا زمین لرزه رخ دهد.

حساسیت بیشتر به سیارات
‌می‌دانید که برخورد یک سیارک بزرگ با زمین در ۶۶میلیون سال پیش باعث انقراض دایناسور‌ها و سایر گونه‌های حیات روی زمین شد. اما شاید ندانید که ماه اولین خط دفاعی ما دربرابر اجسام فضایی است. بدون ماه در معرض خطر برخورد سیارک‌هایی هستیم که در غیراین صورت به زمین می‌رسیدند.

منبع: برترین‌ها

انتهای پیام/

اگر ماه ناپدید شود چه اتفاقی می‌افتد؟

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کره ماه خواندنی ها دانستنی های علمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۳۸۱۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با سازوکارهای اقتصادی فعلی جامعه، کارگر غالباً با مشکل مواجه می‌شود

ایسنا/همدان نماینده‌ ولی فقیه در استان همدان با بیان اینکه با روش‌ها و سازوکارهای اقتصادی فعلی جامعه، کارگر غالباً با مشکل مواجه می‌شود گفت: حمایت از جامعه کارگری فقط به افزایش ۳۰ درصد یا ۴۰ درصد حقوق کارگر نیست، در جامعه‌ای که تورم وجود دارد طبیعتاً کارگر عزیز ما، در خیلی از موارد از تورم عقب می‌ماند؛ باید سازوکارهای اقتصادی طراحی شود که جامعه‌ کارگری ما بتواند خودش سهام‌دار باشد.

آیت الله حبیب‌اله شعبانی‌موثقی، جمعه ۷ اردیبهشت در خطبه‌های نماز جمعه همدان ضمن تبریک روز کارگر و تشکر از زحمات این قشر زحمت‌کش، تأکید کرد: رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر فرمودند «حال خوب کارگر باعث خوب شدن، حال جامعه می‌شود» این یعنی همه باید تلاش کنیم از مسئله‌ کار و کارگری حمایت کنیم.

او همچنین با بیان اینکه عمل به تقوا در مسئولین، همان انجام دادن وظایف قانونی‌شان است؛ اگر مسئولی که در نظام اسلامی مسئولیت دارد به وظایف و مأموریت‌هایی که در قانون برای او تعریف‌ شده عمل کند، تقوا را رعایت کرده است و اگر نسبت‌ به قوانین و مأموریت‌هایی که به او داده شده، کوتاهی کرده و ترک فعل یا تسامح داشته باشد با مسئله تقوا ناسازگار است.

شعبانی‌موثقی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به سفر ریاست جمهور به کشورهای پاکستان و سریلانکا، عنوان کرد: در مسائل روابط بین‌الملل شرق و غرب فرقی ندارد، آن‌چه که مهم هست این است که این سفرها و توافق‌نامه‌ها و تفاهم‌نامه‌ها به نفع منافع اقتصادی کشور باشد. واقعاً اگر این تفاهم‌ها اجرایی شود یک چالش جدی برای تحریم‌ها است ولی به شرط اینکه پیگیری و اجراء شود، مردم باید ببینند این توافق‌نامه‌ها و تفاهم‌نامه‌ها در زندگی روزمره آن‌ها اثر دارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مشارکت ۵ میلیارد دلاری قرارگاه خاتم‌ با خارجی‌ها
  • نگرانی بایرن: شاید این ستاره به بازی رئال نرسد (عکس)
  • احسان یاسین از فلسطین خواند
  • مشکلات مالی، دانشگاه انگلیسی را به مرز نابودی رساند
  • مانع‌تراشی برای فعالیت تولیدکنندگان پذیرفتنی نیست
  • تعویض ششم اوسمار کاملا بی نتیجه بود!
  • مشکلات ثبت نام وام ازدواج در سامانه از زبان زوجین جوان تهرانی
  • با سازوکارهای اقتصادی فعلی جامعه، کارگر غالباً با مشکل مواجه می‌شود
  • پسربچه گمشده به آغوش مادرش بازگردانده شد/ عکس
  • مقام ارشد حماس : اگر کشور فلسطین تشکیل شود سلاح‌ها را زمین می‌گذاریم و به یک حزب سیاسی تبدیل خواهیم شد