Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-29@09:53:39 GMT

کتب‌ دینی ضعیف‌ترین حوزه نشر را در کردستان دارد

تاریخ انتشار: ۴ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۴۱۸۵۰

کتب‌ دینی ضعیف‌ترین حوزه نشر را در کردستان دارد

احمد احمدیان، زبان‌شناس و شاعر مهابادی در گفت‌وگو با ایکنا از کردستان، اظهار کرد: وضعیت کتاب در حالت بحرانی است، در سال‌های اخیر سرانه مطالعه و خواندن کتاب از دو دقیقه تا ۱۲۰ دقیقه بوده و در حال حاضر با ورود فضای مجازی و صفحات اجتماعی، سرانه مطالعه و کتابخوانی به هشت دقیقه رسیده است.

این شاعر مهابادی با اشاره به مشکل نویسندگان و ناشران برای چاپ کتاب و کاهش مطالعه کتاب، عنوان کرد: امروزه آثار برجسته و شاهکاری مانند «فرهنگ معین» و «فرهنگ دهخدا» که نوشتن و چاپ آن بیش از سی سال طول می‌کشد بسیار کم تألیف می‌شود، عاری از آثار فاخر و برجسته و شاهکار برای معرفی به جوانان امروزی هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نبود کتاب‌های فاخر و شاهکار کُردی

وی بیان کرد: مسائل ژئوپولتیک، اقتصادی، فرهنگی و اقامت کُردها دلیل اصلی تداوم نداشتن نوشتن کتاب‌های فاخر و شاهکار کُردی توسط نویسندگان کُرد است و زمینه برای نوشتن چنین کتاب‌های ضروری است.

احمدیان افزود: یکی دیگر از مشکلات کتاب‌های خوب، نبود ویراستار برجسته و منتقد دانا است و متاسفانه این مشکل همچنان باعث عدم کیفیت کتاب‌ها شده است.

وی با بیان اینکه کتاب‌های دینی ضعیف‌ترین حوزه در انتشار کردستان را دارند، گفت: با وجود علمای مشهور و برجسته و علاقه‌مندی‌های زیاد و تلفیق شدن دین و عرفان با انسان کُرد، ولی متاسفانه آثار شاخصی تالیف و چاپ نشده است و فقط در حوزه ترجمه تألیفاتی بوده که آن هم ضعیف است.

تولید آثار برای نوجوانان و جوانان مورد توجه قرار گیرد

احمدیان بیان کرد: نویسندگان و ناشران کردستان در حوزه نوجوان و جوانان عملکرد خوبی نداشتند و تولید اثر برای حوزه نوجوان و جوانان یک نیاز ضروری است.

این دکترای زبان‌شناسی یادآور شد: نویسندگان و ناشران با توجه به این خلأ باید به تولید اثر در حوزه جوانان و نوجوانان بیشتر توجه کنند.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۴۱۸۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یاس و ناامیدی موجب از هم پاشیدگی بنیان خانواده می شود

به گزارش حوزه استان ها خبرگزاری تقریب، ماموستا "رسول احمدسیوچ" امام جمعه موقت شهربانه در خطبه های عبادی سیاسی جمعه این هفته در جمع نمازگزاران و مومنان شهر بانه با اشاره به مشکل و معضل و بلای خانمان سوز یاس و ناامیدی که متاسفانه سایه خود را بعضا بر جامعه ما گسترانده اظهار داشت: یکی از معضلاتی که متاسفانه موجب ویرانی زندگی خانواده ها و از هم گسیختگی و از هم پاشیدگی خانواده ها شده است، یاس و ناامیدی در زندگی است؛خداوند متعال در قرآن کریم در شش جا امر فرموده که ای انسانها مایوس نشوید از رحمت و مغفرت پروردگار متعال.

وی گفت: متاسفانه یاس و ناامیدی در زندگی  موجب نابودی زندگی بسیاری از افراد و جوانان شده و بسیاری از خانواده ها را از هم پاشیده است و جوانان به دلیل اینکه از زندگی خود مایوس و ناامید شده اند و رحمت و الطاف خداوند متعال در دل آنها نفوذ نمی کند به زندگی خود پایان می دهند که از نظر شریعت اسلام کاری بسیار ناروا و ناشایست است.

ماموستا احمدسیوچ در ادامه افزود: صفت یاس و ناامیدی صفت انسان مومن و ایماندار نیست بلکه باید بسیار مواظب باشیم که این صفت انسان‌های گمراه و کافر و بی دین است.

وی به آثار یاس و ناامیدی اشاره کرد و اظهار داشت: عواقب و آثار یاس و ناامیدی که از صفات بارز کفار و گمراهان است یکی از آثار یاس و ناامیدی بی ادبی در حق پروردگار است و طبق نظر اجماع علمای اسلام، مایوس بودن عملی حرام است و فرد مرتکب از اسلام بیرون می شود و از جوانان خواست که خدای نکرده با یاس و ناامیدی در دل و درون خود ، خودشان را از اسلام بیرون نکنند و مایوس نشوند و یکی دیگر از آثار یاس این است که خداوند را به درستی نمی شناسند و همچنین یکی از عواقب یاس، زیاده روی از ترس است که نباید از رحمت و الطاف بیکران خداوند غافل شویم.

خطیب نماز جمعه شهرستان بانه تصریح کرد: عامل و مسبب یاس و ناامیدی رفاقت و دوستی با افراد ناباب و ناسالم است و یکی دیگری تعلقات به مسایل دنیوی است که شکرانه خداوند را به جای نمی آورند.

ماموستا احمدسیوچ خاطر نشان کرد: باید تلاش کنیم صبر پیشه کنیم و از خداوند و توکل به او غافل نشویم و در تنگناها و مشکلات از خداوند یاری بخواهیم و دلبستگی به تعلقات زندگی دنیوی یکی دیگر از مشکلات جامعه بشری است که خود از آثار مهم  یاس و ناامیدی است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توجه ویژه جشنواره «رضوان» به جوانان صاحب ایده/ توسل به فرهنگ رضوی
  • برای تقویت میدان کتاب کودک و نوجوان چه باید کرد؟
  • دولت در حوزه اقتصادی از ابتدا ضعیف بود | به انتخابات آمریکا نزدیک شویم ارز صعودی می‌شود
  • ضرورت بازنگری حریم عمارت خسروآباد سنندج
  • یاس و ناامیدی موجب از هم پاشیدگی بنیان خانواده می شود
  • نمایشگاه کتاب و آثار خط و نقاشی در هرات
  • فوتبال جوانان کافا؛ برتری دختران ایران برابر تاجیکستان
  • آمادگی هند برای تولید کتاب‌های صوتی با هوش مصنوعی
  • صنعت نشر هند برای تولید کتاب‌های صوتی با هوش مصنوعی آماده می‌شود
  • جوانان آثار شهید مطهری را مطالعه کنند