Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-02@15:55:28 GMT

شکوفایی شعر  در حضور انجمن‌های ادبی البرز

تاریخ انتشار: ۵ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۴۷۰۲۹

شکوفایی شعر  در حضور انجمن‌های ادبی البرز

ضمن این‌که خواندن شعر و دورهم جمع شدن انگیزه‌ای برای ادامه کار، سرایش و شعر بهتر گفتن و ایجاد حس رقابت بین شعرا و آشنایی با شعرای پرسابقه است. در البرز حدود ۲۰ انجمن شعر وجود دارد، اما خروجی این انجمن‌ها چیست، چند شاعر بزرگ از دل این انجمن‌ها بیرون آمده‌ و چه‌قدر توانسته‌اند در این زمینه موفق باشند.

نقد شعر در انجمن دلشدگان

انجمن دلشدگان یکی از انجمن‌های شعر کرج است که هر یکشنبه جلسات خود را در اداره ارشاد برگزار می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس این انجمن با بیان این‌که انجمن دلشدگان حدود ۲۵ سال است که تشکیل شده است، می‌گوید: تاسیس انجمن دلشدگان به سال ۷۲ بازمی‌گردد که آن زمان به صورت دوره‌ای و با حضور شاعران بزرگ در خانه اعضا تشکیل می‌شد، اما حدود ۸ سال قبل بود که تصمیم گرفتیم جلسات را به صورت تشکیلاتی و منسجم در اداره ارشاد و یا حوزه هنری برگزار کنیم.

حجت‌الاسلام «اکبر حمیدی» می‌افزاید: هر صنفی برای خود تشکیلات و سازمانی دارد و هدف خاصی را دنبال می‌کند، هدف ما نیز ترویج و زنده نگه داشتن ادبیات فارسی و بیان آموزه‌های دینی، فرهنگی، اجتماعی و ... به زبان شعر است. البته در این انجمن از اشعار ترکی، لری، کردی و دیگر اقوام کشور نیز بهره‌مند می‌شویم، اما همان‌طور که گفتم هدف ما پرداختن به موضوعات روز جامعه به زبان شعر است.

وی ادامه می‌دهد: انجمن دلشدگان ترکیبی از شعر و موسیقی است، چراکه به نظر من موسیقی جدای از شعر و ادبیات نیست. ما تعریف خاصی از موسیقی داریم و می‌گوییم موسیقی، جریان هماهنگ طبیعت با خداوند است. البته ما در جلسات از موسیقی فاخر لذت می‌بریم که مورد استقبال شرکت‌کنندگان نیز هست.

حمیدی با اشاره به این‌که هدف ما در انجمن تنها خواندن شعر نیست، ادامه می‌دهد: سعی داریم اشعاری را که خوانده می‌شوند نقد کنیم و حتی از اساتید بزرگ استان هم در این زمینه بهره می‌بریم، زیرا نمی‌خواهیم جلسات نمایشی باشند. این شاعر البرزی اضافه می‌کند: یکی دیگر از ویژگی‌های انجمن دلشدگان این است که هر هفته یا هر ۲ هفته یک‌بار مهمان ویژه داریم که از اطلاعات آنها بهره‌مند می‌شویم.

حمیدی در پاسخ به این‌که استقبال از جلسات انجمن چگونه است می‌گوید: در جلسات ما بیشتر پیشکسوت‌ها هستند اما جوان‌هایی هم هستند که از تجربه آنها بهره‌مند می‌شوند. استقبال هم خوب است و ما مهمان‌هایی از استان‌های مختلف مانند قم، تهران، قزوین و شهرستان‌های مختلف البرز داریم. همچنین خانم‌های بسیاری عضو انجمن هستند و در جلسات شرکت می‌کنند که استعداد زیادی دارند. وی با بیان این‌که اداره ارشاد البرز و حوزه هنری در حد توان خود به انجمن‌ها کمک می‌کنند، می‌افزاید: اما حمایت‌ها باید بیشتر شود، چراکه شاهدیم بسیاری از شعرا و نویسندگان ما برای مطرح و دیده شدن به تهران رفته‌اند، در حالی که هنوز ساکن کرج هستند. حمیدی می‌گوید: جلسه‌های انجمن دلشدگان یکشنبه‌ها ساعت ۱۷ تا ۱۹ در اداره ارشاد کرج برگزار می‌شود که علاقه‌مندان می‌توانند در آن حضور داشته باشند.

پیشبرد و نقد شعر 

یکی از شاعران کرجی و عضو هسته مرکزی انجمن شعر جوان در مورد کارکرد انجمن‌های شعر می‌گوید: انجمن‌ها برای پیشبرد و نقد شعر تشکیل می‌شوند و به نوعی گردهمایی شاعران برای ارائه آثارشان است. «رضا یعقوبی» می‌افزاید: اگر انجمن‌ها کارکرد آموزشی و نقادانه پیدا کنند، تاثیر بسزایی در کیفیت آثار می‌گذارند، اما گاهی حالت شو (نمایش) پیدا می‌کنند که انتظار می‌رود کمتر شود. یکی دیگر از کارکردهای انجمن شعر ایجاد فضایی برای جلسات نقد و رقابت برای روشن نگه داشتن چراغ شعر و ادب است.

وی ادامه می‌دهد: البرز شاعران شاخصی نظیر «علیرضا آذر»، «امید صباغ‌لو»، «هادی خوانساری» و ... دارد حتی شاعر بزرگی چون «علی بهمنی» در کرج بوده است.
یعقوبی اضافه می‌کند: با فعال شدن و ساماندهی انجمن‌های ادبی، شاهد دوران شکوفایی جریان ادبی در فضای عمومی خواهیم بود و برای تعمیق، گسترش و نهادینه کردن شعر، احتیاج جدی به فعالیت انجمن‌های ادبی داریم.

بی‌مهری به اهالی شعر و ادب

رئیس انجمن‌های ادبی استان البرز با بیان این‌که انجمن‌ها ساختارهای مختلفی دارند، می‌گوید: برخی انجمن‌ها پژوهشی هستند، برخی علمی و برخی تحقیقاتی و در واقع هر انجمنی سیستم مشخص خود را دارد. «خسرو عباسی» می‌افزاید: ایده‌آل این است که انجمن‌های ادبی تشکیل شوند و با نقد و آموزش و ادب و اخلاقی که ارائه می‌دهند، به طور جدی به ارتقای شعر کمک کنند، ولی همیشه این ایده‌آل اتفاق نیفتاده است.

وی ادامه می‌دهد: البته تاثیر انجمن‌ها در زمینه‌هایی چون نقد شعر و مسائل فنی آن، گرد هم آمدن شاعران و تبدیل شدنشان به یک صنف انکارناپذیر است. از طرفی خوب است که تعامل میان ظرفیت‌های ادبی دانشگاه‌ها و انجمن‌های ادبی بیشتر شود و مراودات بیشتری وجود داشته باشد.
عباسی با گلایه از این‌که انجمن‌ها به عنوان ساختار قانونی مورد توجه قرار نمی‌گیرد، می‌گوید: اگر اتفاقی در زمینه شعر و ادبیات استان می‌افتد ما هم باید باخبر شویم، اما اینطور نیست. برای مثال اکنون خانه هنرمندان به دست خود هنرمندان رسیده، اما می‌بینیم که شعر و ادب هیچ جایگاهی در این خانهندارد.

وی می‌گوید: حضور در خانه هنرمندان و سهم داشتن در آن حق شاعران و نویسندگان است، چراکه این افراد هم هنرمند هستند اما با وجود نامه‌نگاری‌های بسیار هنوز این اتفاق نیفتاده است. عباسی می‌گوید: از مسئولان حوزه هنری و اداره ارشاد می‌خواهیم بیشتر به اهالی شعر و ادب کمک کند تا آثار فاخری در این زمینه داشته باشیم.

کد خبر 448885 برچسب‌ها استان البرز

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: کرج استان البرز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۴۷۰۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع نیاز‌های فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، محمدصادق خیاطیان، ضمن تأکید بر اینکه صندوق نوآوری، حامی جدی هر اقدامی است که منجر به توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در کشور شود، گفت: شاید یک دهه قبل بیشتر به دنبال رشد و ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان در کشور بودیم؛ اما امروز درباره زیست‌بوم بالغی صحبت می‌کنیم که حدود ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان در حوزه‌های مختلف در آن مشغول فعالیت هستند که میزان فروش این شرکت‌ها در سال گذشته به ۵۳۰ همت (۵۳۰ هزار میلیارد تومان) رسیده است و بیش از  ۳۰۰ هزار نفر نیز در شرکت‌های دانش‌بنیان اشتغال دارند. رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی افزود:درحال حاضر سهم اقتصاد دانش‌بنیان از GDP حدود ۲.۷ درصد است و طبق برنامه‌ریزی باید این سهم تا پایان برنامه هفتم به ۷ درصد برسد. برای دستیابی این هدف باید گام‌های مهمی برداشته شود. به اعتقاد ما، مهم‌ترین رویکرد در این مسیر، توجه به نقش شرکت‌های بزرگ مانند شرکت‌های پتروشیمی، شرکت‌های فولادی مانند فولاد مبارکه یا شرکت‌های صنعتی و معدنی مانند چادرملو در اقتصاد دانش‌بنیان است.  خیاطیان درخصوص ترغیب شرکت های بزرگ برای ورود به حوزه دانش بنیان تأکید کرد: یک راهکار این است که شرکت‌های بزرگ به جای استفاده از محصولات خارجی، نیاز‌های فناورانه خود را از طریق دانش‌بنیان‌ها تامین کنند. شرکت‌های دانش‌بنیان، محصولاتی با استاندارد بالا و در تراز بین‌المللی تولید می‌کنند و راهکار دیگر، قرار گرفتن شرکت‌های دانش‌بنیان در زنجیره ارزش شرکت‌های بزرگ است. وی ، رویکرد سوم را بحث سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در شرکت‌های دانش‌بنیان عنوان کرد و افزود : صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکتی (CVCs) و سایر نهاد‌های تخصصی، یکی از راهکار‌های سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در این حوزه است. قانون‌گذار نیز با تصویب قانون جهش تولید دانش‌بنیان و اعطای اعتبار مالیاتی، از سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در شرکت‌های دانش‌بنیان حمایت کرده است.  رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: حوزه معدن یکی از بخش‌های است که نفوذ فناوری و نوآوری در آن چندان اتفاق نیفتاده است. برگزاری برنامه‌ها و رویداد‌هایی مانند رویداد چادرو (Chadro 2023) ( رویداد جذب ایده‌ها و طرح‌های فناورانه و نوآورانه مرکز نوآوری چادرملو) حاکی از حرکت این صنایع به سمت استفاده بیشتر از فناوری و نوآوری است. خیاطیان گفت : ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان در زنجیره صنایع معدنی و ماشین‌آلات و ... مشغول فعالیت هستند. آمادگی داریم در صندوق نوآوری و شکوفایی با همکاری متقابل، نیاز‌های فناورانه را احصا و به شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در این حوزه ارائه کنیم.  

دیگر خبرها

  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان در تربت حیدریه
  • بازار مبل ظرفیتی مناسب برای شکوفایی شهر مریانج است
  • رفع نیاز‌های فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان
  • تکمیل پروژه مونوریل قم جزو اهداف مهم دولت سیزدهم است
  • حضور ۳۰ هزار دانش‌آموز کرجی در کنکور امسال
  • تمهیدات جدید بانک صادرات برای پشتیبانی از دانش‌بنیان‌ها اعلام شد
  • جدیدترین تمهیدات بانک صادرات برای پشتیبانی از دانش‌بنیان‌ها
  • جلسات دولت و مجلس برای اتخاذ تدابیر ارزی به کجا رسید؟
  • کتابداران دیلم برای جذب دانش آموزان در مدارس حضور یابند
  • کونته کاری می‌کند که در زمین پرواز کنید