Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ اقتصاد بدون نفت با توجه به پایان پذیر بودن این منبع انرژی به رویای بسیاری از کشورهای خاورمیانه از جمله ایران تبدیل شده است. در این میان برخی سیاست‌های کشورهای عضو اوپک نیز در این مسیر ارزیابی می شود. رویترز در همین زمینه گزارش داده است دو سال و نیم است که سازمان اوپک و هم پیمانانش به رهبری روسیه ـ گروهی موسوم به OPEC + ـ میزان تولید نفت را در بازار جهانی محدوده کرده اند تا ذخیره نفت کشورهای صنعتی را به متوسط پنج ساله برسانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از دیدگاه اوپک، حذف مازاد موجودی تعادل بازار نفت را به همراه خواهد داشت.

دوره محدودیت عرضه نفت تا مارس ۲۰۲۰ ادامه خواهد داشت و آژانس بین المللی انرژی و اوپک با توجه به دوره پنج ساله ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸ قوانین و معیارهای جدیدی را برای توازن بازار وضع خواهند کرد.

طبق گفته دو منبع موثق از اوپک، این سازمان آمار سال های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۴ را اساس ارزیابی خود قرار خواهد داد چرا که بین سال های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۶ ذخیره نفت به شکل قابل توجهی افزایش داشت و عربستان سعودی نیز به تبع آن تولید خود را بیشتر کرد و بازار دچار نوسان‌های شدیدی شد، اما در مقابل آژانس بین المللی انرژی تلویحا مخالفت خود را اینگونه اعلام کرد که از روش های متفاوتی استفاده خواهد کرد.

در حال حاضر، شرایط در بازار نفت جهانی تیره و تار شده است و سرمایه گذاران نگران هستند کاهش رشد اقتصاد جهانی، تقاضا برای خرید نفت را نیز کاهش دهد. طبق گزارش یورونیوز، شاخص سلامت اقتصادی بخش تولید (PMI) آمریکا و اروپا از آنچه که پیش بینی می شد نیز ضعیف تر شده ، به طوری که نگرانی ها از رکود رشد اقتصادی با توجه به جنگ تجاری میان آمریکا و چین به واقعیت بدل شده است.

الفونزو اسپارزا، تحلیلگر ارشد OANDA، در مقاله ای نوشت که نگرانی ها درباره رشد جهانی اقتصاد، قیمت نفت را به شکل چشمگیری کاهش داده است و اعزام یک تیم مذاکره تجاری از آمریکا به چین هفته در آینده نیز تغییری در شرایط ایجاد نکرده است.

علاوه بر این، تنش های خاورمیانه پس از توقیف نفتکش های ایران و بریتانیا با توجه به اهمیت تنگه هرمز به عنوان شاهراه انتقال نفت، بازار را به طوری متاثر کرد که هفته گذشته ذخیره نفت خام در آمریکا ۱۱ میلیون بشکه کاهش داشت.


بی ثباتی در بازار نفت و تغییر نگرش منطقه ای

هو فریم، مدیر Frame Funds در سیدنی، در مصاحبه ای شرایط موجود را در نتیجه سیاست کاهش تولید اوپک، خطر سیاسی در خلیج فارس و کاهش اخیر موجودی های نفت خام، در مقابل کاهش رشد جهانی و افزایش تولید نفت در آمریکا اعلام کرد.

واقعیت این است در حالی که کشورهای غربی مانند انگلیس، ایتالیا و فرانسه نگران امنیت خلیج فارس و انتقال نفت در خاورمیانه با توجه به تحریم های اقتصادی آمریکا علیه ایران هستند، ایران به دنبال حرکت به سمت اقتصاد بدون نفت است.


رویای اقتصاد بدون نفت در ایران محقق می شود؟

پیشتر، صمدکریمی، مدیر اداره صادرات بانک مرکزی نیز پیشتر خاطر نشان کرده بود که حجم تجارت بالغ بر ۳۵ میلیارد دلار فقط با کشورهای همسایه است و بیش از ۱۲ میلیارد دلار مازاد تجارت داریم.

وی گفت: “این ساختار نشان می دهد می توانیم اقتصادمان را بدون نفت مدیریت کنیم. سیاست های کشورهای توسعه یافته به سمتی بوده که قیمت نفت، کاهنده باشد پس باید رویکرد دیگری اتخاذ می کردیم و در سه تا چهار ماه اخیر در اوج تحریم ها کشور را بدون نفت و ارز مدیریت و کالاهای اساسی مردم را هم به موقع تامین کردیم.”

تحلیل های بانک مرکزی نشان می دهد با توجه به رویکرد جدید آثار تکان های ارزی ناشی از نوسانات قیمت نفت و اعمال تحریم های جدید در بازار ارز را در دامنه مجاز در یک فاز و بازه مورد اطمینانی قرار می دهد و آینده را بهتر می توانیم پیش بینی کنیم.


عربستان هم به دنبال اقتصاد بدون نفت است

اما این تنها ایران نیست که تمرکز خود را از اقتصاد نفتی به ظرفیت های دیگر انتقال داده است، عربستان نیز به دنبال پایان وابستگی به نفت و دستیابی به درامدهای متنوع اقتصادی-تجاری است. به عبارتی، خاورمیانه دیگر جایگاه پیشین خود را به عنوان نخستین تولیدکننده نفت جهان ندارد. تحول نفت شیل آمریکا را به رتبه نخست تولید نفت رساند و روسیه نیز دومین کشور بزرگ تولید نفت است.

به گزارش Euroasia Review، بازارهای جهانی قصد دارند دیدگاه خود را نسبت به ریسک های ژئوپلیتیکی تغییر دهند. به هرحال، متغیرهای سیاسی مسئله کوچکی نیست و تاجران بین المللی ترجیح می دهند این موضوع را از تصمیمات خود حذف کنند چرا که اینگونه تغییرات تنها نوسانات موقتی در بازار ایجاد می کنند و تاریخ نشان داده بحران ها در گذر زمان فروکش خواهند کرد.

در پایان نباید فراموش کنیم، کشورهای جهان با پدیده گرمایش زمین روبرو هستند و توجه بسیاری بر حفظ محیط زیست متمرکز شده است به طوری که منبع انرژی جهانی به آرامی به سمت منابع غیرکربنی منتقل خواهد شد. بنابراین، برخی تحلیلگران معتقدند دیگر مسائل سیاسی و منطقه ای به مرور زمان نقش کم رنگ تری را در قیمت های نفت خواهد داشت.

منبع: اقتصاد24 برچسب ها: رویداد24 ، اقتصاد نفتی ، اقتصاد بدون نفت ، کشورهای عضو اوپک ، میزان تولید نفت ، تعادل بازار نفت ، محدودیت عرضه نفت ، آژانس بین المللی انرژی ، اوپک ، بازار نفت جهانی ، کاهش رشد اقتصاد جهانی سرگرمی

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 اقتصاد نفتی اقتصاد بدون نفت کشورهای عضو اوپک میزان تولید نفت تعادل بازار نفت محدودیت عرضه نفت آژانس بین المللی انرژی اوپک بازار نفت جهانی کاهش رشد اقتصاد جهانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۵۳۷۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش قیمت طلا در بازار جهانی فلزات گران بها

قیمت جهانی طلا در روز جمعه (۲۶ آوریل) کاهش یافت و با توجه به تمرکز سرمایه‌گذاران به داده‌های کلیدی تورم ایالات‌متحده برای نشانه‌هایی در مسیر نرخ بهره فدرال رزرو، برای کاهش هفتگی تعیین شد.

به گزارش ایسنا، هر اونس طلا با ۰.۱ درصد کاهش به ۲۳۳۱ دلار و ۱۵ سنت رسید. قیمت‌ها تقریباً ۱۰۰ دلار آمریکا نسبت به بالاترین رکورد تاریخ ۲۴۳۱ دلار و ۲۹ سنت در ۱۲ آوریل کاهش یافته است که ناشی از آشفتگی ژئوپلیتیکی است. هر اونس طلای آمریکا بدون تغییر به ۲۳۴۳ دلار و ۵۰ سنت رسید. قیمت شمش در هفته ۲.۵ درصد کاهش یافته است.

اقتصاد ایالات‌متحده در سه ماهه اول با کمترین سرعت خود در نزدیک به دو سال اخیر رشد کرد اما افزایش تورم انتظارات فدرال رزرو را برای کاهش نرخ بهره قبل از سپتامبر تقویت کرد. اظهارات اخیر مقامات فدرال رزرو حاکی از آن است که بانک مرکزی عجله‌ای برای کاهش نرخ بهره ندارد. نرخ‌های بالاتر جذابیت نگهداری طلای بدون بازده را کاهش می‌دهد.

داده‌ها نشان داد که واردات خالص طلای چین از طریق هنگ‌کنگ در ماه مارس ۴۰ درصد نسبت به ماه قبل افزایش یافت. جی پی مورگان اظهار کرد که هدف اوج طلا ۲۶۰۰ دلار آمریکاست. شرکت نیومونت از برآوردهای وال‌استریت برای سود سه ماهه اول پیشی گرفت زیرا بزرگترین معدن طلای جهان از تولید قوی، قیمت‌های بالاتر و هزینه های عملیاتی پایین‌تر بهره‌مند شد.

طبق گزارش رویترز، بانک مرکزی ژاپن قرار است پیش‌بینی کند که تورم در سال‌های آینده نزدیک به هدف دو درصدی خود باقی خواهد ماند و آمادگی خود را برای افزایش نرخ‌ها از نزدیک به صفر نشان می‌دهد.

در بازار سایر فلزات ارزشمند، نقره با ۰.۱ درصد کاهش به ۲۷.۴۰ دلار در هر اونس رسید، پلاتین ۰.۶ درصد افزایش یافت و به ۹۱۹ دلار و ۹۰ سنت رسید، در حالی که پالادیوم با ۱.۱ درصد افزایش به ۹۸۴ دلار و ۷۳ سنت رسید.

دیگر خبرها

  • تشدید روند کاهشی نرخ‌ها در بازار/ دلار بدون خریدار؛ سکه به ۴۰ میلیون تومان رسید
  • آرامش بازار نفت و افول قیمت طلا تا چه زمانی ادامه دارد؟
  • پای نفت برای صعود قیمت بسته می‌شود
  • ریزش میلیونی قیمت‌ها در بازار طلا و سکه/ پیش‌بینی قیمت‌های فردا
  • فرمان کنترل اوپک به دست امارات می‌افتد؟
  • کاهش قیمت طلا در بازار جهانی فلزات گران بها
  • رشد کمتر از انتظار اقتصاد ژاپن
  • کاهش قیمت‌ها در بازار طلا طی هفته اخیر
  • کاهش چشمگیر قیمت سکه و طلا در یک هفته اخیر
  • دلار ریخت، طلا جهش کرد/ ورق در بازار طلا و ارز برگشت؟