Web Analytics Made Easy - Statcounter

اتحادیه ناشران در تازه‌ترین اقدام خود از معاون اول رئیس جمهور خواسته تا مسائل اداری حاکم بر معافیت مالیاتی ناشران را که موجب سردرگمی و قرائت خاص مودیان مالیاتی می‌شود،‌ حذف کند. ۰۶ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۷ فرهنگی ادبیات و نشر نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،‌ تابستان که می‌شود‌، برای بسیاری فصل آسایش و آرامش است اما برای صنوف و مودیان مالیاتی فصل تلاش و رفت‌ و آمدهای بسیار،‌ صنف نشر نیز گرچه در سال‌های گذشته به مدد اجرایی شدن قانون معافیت مالیاتی ناشران و گتابفروشان اندک آرامشی را تجربه کرده بود،‌ اما اکنون با مشکلات بسیاری مواجه شده است،‌ باز هم در حساب و کتاب‌های مالیاتی برخی قرائت‌های خاص مودیات مالیاتی موجب شده است که معافیت مالیاتی ناشران و کتابفروشان به طور کامل اجرایی نشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر روز خبر‌های جدیدی از مالیات در نظر گرفته شده برای این ناشر و آن ناشر به گوش می‌رسد‌، این مشکلات تا اندازه‌ای بوده که اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران برای حل آن دست به دامان معاون اول رئیس جمهور شد.

اتحادیه در نامه‌ای به جهانگیری جهت جلوگیری از برداشت‌هایی که معافیت صریح مالیات ناشران و کتابفروشان را مخدوش می‌کند، درخواست مساعدت کرد. البته پیش از آن نیز در جریان بازدید جهانگیری از نمایشگاه کتاب تهران گروهی از ناشران مذاکرات حضوری را آغاز کرده و مشکلات مالیاتی خود را مطرح کرده بودند.

مدتی پس از ارسال نامه‌ اتحادیه، یعنی دقیقاً 10 روز بعد‌، معاون هماهنگی و نظارت فرهنگی اجتماعی همکاری‌های منطقه‌ای معاون اول رئیس جمهوری در نامه‌ای خطاب به رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور خواستار رفع مشکل ناشران شد.

با این حال مشکل هم‌چنان باقی است و در تازه‌ترین اقدام مودیان مالیاتی به وضع مالیات برای سال‌های 92 ‌، 93 که ناشر در آن‌سال‌ها کلیه اقدامات قانونی خود برای معافیت را انجام داده بود،‌ پرداخته‌اند.

قانون معافیت مالیاتی ناشران و کتابفروشان در سال 1380 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید، بر اساس بند «ل» ماده 139 قانون معافیت مالیات‌های مستقیم، ناشران و کتابفروشی‌ها مشاغل در ردیف بند «ج» (مشاغل با گردش‌مالی سالانه کمتر از یک میلیارد تومان) بودند و براساس این بند از قانون، مشمولان معافیت مالیاتی در زمان بررسی وضعیت مالیاتی موظف به ارائه اظهارنامه‌ای رسمی به مأموران مالیاتی بودند و طبق همین اظهارنامه از پرداخت مالیات معاف شدند. پس از آن نیز با دستورالعمل اصلاحی موضوع ماده 12 آئین‌نامه اجرایی تبصره 3 ماده 139 قانون مالیات‌های مستقیم که ناظر بر آخرین تغییرات اعمال شده در روند معافیت مالیاتی ناشران و کتافروشان است کتابفروشان نیز همانند ناشران در صورتی که مجوزهای لازم برای فعالیت از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را دارا باشند از پرداخت مالیات معاف شدند.

با وجود گذشت سال‌ها از تصویب و اجرایی شدن قانون در کشور هر ساله ناهماهنگی‌هایی در اجرایی شدن این قانون وجود دارد،‌ اما مشکل کجاست؟ هومان حسن‌پور رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران مشکل را در سوء برداشت‌ها و برورکراسی اداری حاکم بر این موضوع می داند و می‌گوید:  متاسفانه صنف نشر اکنون  توانایی تحمل این فشارها را ندارد،‌ این صنعت به اندازه کافی تحت فشار است و همه همتش در این است که این سرمایه حفظ شود، اینگونه فشارها می‌تواند صنف را از میان ببرد.

وی به مذاکرات ناشران با جهانگیری در جریان بازدید از نمایشگاه کتاب تهران اشاره کرده و می‌گوید: آقای جهانگیری موافقت‌هایی کرد و گفت که موضوع را حل می‌کند‌، پیگیری‌هایی نیز انجام شد و نامه‌هایی رد و بدل شد،‌ اما تاکنون نتیجه‌ای حاصل نشده است.

حسن‌پور با اشاره به بروکراسی حاکم بر روند اداری معافیت مالیاتی ناشران گفت:‌ سازمان امور مالیاتی برای ناشران شروطی مانند  تسلیم اظهارنامه مالیاتی و محاسبه دفاتر را گذاشته است. هم‌چنین مودیان مالیاتی در بررسی‌های خود سخت‌گیری‌هایی چون راه‌اندازی سیستم مالی را اعمال می‌کنند،‌خب اگر ناشر بخواهد سیستم مالی راه‌بیندازد باید متحمل هزینه‌ای دیگر شود که بیشتر از پرداخت مالیات است و در صورت پرداخت آن هزینه اساسا معافیت برایش معنا ندارد،‌ ما در آخرین مذاکرات خواستار حذف این سخت‌گیری‌ها شدیم.

نامه اتحادیه ناشران به جهانگیری درباره معافیت مالیاتی ناشراندستور دولت به رئیس سازمان مالیاتی برای رفع مشکل ناشران

وی افزود: اینکه دوستان اظهارنامه را تحویل دهند، کفایت می‌کند‌‌، این موضوع در مذاکرات با آقای جهانگیری مورد موافقت قرار گرفت،‌ هفته گذشته نیز در جلسه‌ای با مسئول دفتر معاون اول رئیس جمهور این موضوع را مطرح کردیم و خواستار حذف مسائل اداری برای معافیت مالیاتی ناشران شدیم.قرار شد تا این هفته پاسخ نهایی به دست ما برسد.

حسن‌پور اظهار امیدواری کرد که با جواب مثبت معاون اول رئیس جمهور قانون معافیت مالیاتی ناشران و کتابفروشان با سهولت بیشتری اجرایی شود.

انتهای پیام/

R1013198/P/S4,35/CT7 واژه های کاربردی مرتبط اتحادیه ناشران و کتابفروشان مالیات

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اتحادیه ناشران و کتابفروشان مالیات اتحادیه ناشران و کتابفروشان مالیات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۶۴۹۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرار مالیاتی با دفتر ویترینی

هر قدر که سیاست‌های مالیاتی برای اخذ مالیات گسترده‌تر می‌شود، ترفند‌های برخی از مؤدیان مالیاتی که به دنبال کاهش مالیات پرداختی خود هستند، سریع‌تر به‌روزرسانی می‌شود.

به گزارش دنیای اقتصاد، البته این یک وجه ماجرا است، وجه دیگر این است که سیاستگذار باید فضایی به‌وجود آورد که بنگاه‌ها منفعت پرداخت مالیات را درک کنند و محل مخارج مالیاتی برای مؤدیان مشخص شود. علاوه بر این در گزارشی دیگر، آخرین عملکرد مالیاتی در پایان سال گذشته و ابتدای سال جاری مورد بررسی قرار گرفت.

سازمان امور مالیاتی گزارش عملکرد خود در سال ۱۴۰۲ را به‌روز و از عملکرد فروردین‌ماه ۱۴۰۳ رونمایی کرد. بر این اساس، مالیات‌های وصول‌شده در سال ۱۴۰۲ به حدود ۸۰۶ هزار میلیارد تومان بالغ شده است که با توجه به عدد ۸۳۸ هزار میلیارد تومانی قانون بودجه ۱۴۰۲، از تحقق ۹۶.۱ درصدی درآمد‌های مالیاتی حکایت دارد. در فروردین‌ماه نیز درآمد‌های مالیاتی وصول‌شده از ۵۶ هزار میلیارد تومان عبور کرد. بررسی دقیق‌تر مالیات‌های دریافت‌شده در سال ۱۴۰۲ نشان می‌دهد که مالیات اشخاص حقوقی به ۳۱۳ هزار میلیارد تومان رسیده و مالیات بر درآمد نیز از سطح ۱۴۲ هزار میلیارد تومان عبور کرد.

مالیات بر ثروت نیز به ۲۸ هزار میلیارد تومان رسید تا مجموع مالیات‌های مستقیم از ۴۸۴ هزار میلیارد تومان عبور کند. به این ترتیب ۶۰ درصد درآمد‌های مالیاتی به مالیات‌های مستقیم اختصاص دارد. در نهایت مالیات بر کالا‌ها و خدمات نیز در ۱۲ ماه سال ۱۴۰۲ به ۳۲۱ هزار میلیارد تومان رسید تا پازل مالیاتی سال ۱۴۰۲ تکمیل شود.

سازمان امور مالیاتی، گزارش مالیات محقق‌شده در سال ۱۴۰۲ را منتشر کرد و به این ترتیب پرونده عملکرد مالیاتی در قانون بودجه ۱۴۰۲ را بست. بر این اساس بیش از ۹۶ درصد از درآمد‌های مالیاتی پیش‌بینی‌شده در قانون بودجه محقق شد که جزئیات آن در این گزارش تشریح می‌شود. از سوی دیگر، آمار‌های مالیاتی فروردین‌ماه نشان می‌‎دهد که مالیات وصول‌شده در اولین ماه سال جدید از سطح ۵۶ هزار میلیارد تومان عبور کرده است.

جزئیات مالیات‌های مستقیم

بررسی آمار‌های ۱۲ ماه نشان می‌دهد که ۶۰ درصد از کل مالیات‌های وصول‌شده در سال ۱۴۰۲ مربوط به مالیات‌های مستقیم است. این بخش شامل سه گروه مالیات اشخاص حقوقی، مالیات بر درآمد‌ها و مالیات بر ثروت می‌شود. در مجموع بیش از ۴۵۶ هزار میلیارد تومان مالیات مستقیم در قانون بودجه سال ۱۴۰۲ در نظر گرفته شده بود؛ اما مالیات محقق‌شده از این عدد فراتر رفت و به بیش از ۴۸۴ هزار میلیارد تومان رسید. بر این اساس میزان تحقق مالیات‌های مستقیم از ۱۰۶ درصد فراتر رفت تا سهم این بخش از درآمد‌های مالیاتی دولت در سال ۱۴۰۲ به بیش از ۶۰ درصد برسد.

اشخاص حقوقی غیر دولتی در صدر

بررسی دقیق‌تر مالیات اشخاص حقوقی نشان می‌دهد که عمده درآمد‌های این بخش به مالیات اشخاص حقوقی غیر دولتی تعلق دارد. بر این اساس، از کل ۲۹۶ هزار میلیارد تومان مالیات در نظر گرفته‌شده در قانون بودجه، ۲۵۸ هزار میلیارد تومان آن به این گروه تعلق دارد. از این مقدار، بیش از ۲۵۵ هزار میلیارد تومان محقق شده است که عملکرد ۹۹ درصدی این بخش را نشان می‌دهد. مالیات بر عملکرد شرکت‌های دولتی دومین بخش قابل‌‎توجه این بخش است که در قانون بودجه ۲۰.۵ هزار میلیارد تومان مالیات برای آن پیش‌بینی شده که در عمل ۲۱.۶ هزار میلیارد تومان محقق شده و عملکرد حدودا ۱۲۰ درصدی را از خود بر جای گذاشته است. در مجموع ۳۱۳ هزار میلیارد تومان مقدار محقق‌شده مالیات اشخاص حقوقی است که از تحقق ۱۰۵.۸ درصدی آن خبر می‌دهد.

مالیات بر درآمد، فراتر از انتظار

در حالی‌که در قانون بودجه مالیات بر درآمد معادل ۱۲۲ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده بود، آمار‌های منتشر شده نشان می‎دهد مقدار محقق‌شده مالیات بر درآمد در سال ۱۴۰۲ از سطح ۱۴۲ هزار میلیارد تومان عبور کرده است که از تحقق ۱۱۶.۳ درصدی آن حکایت دارد. بررسی جزئیات این بخش نشان می‌دهد مالیات حقوق کارکنان بخش خصوصی بیشترین مقدار تحقق را داشته و عملکرد ۱۲۵.۲ درصدی را بر جای گذاشته است. مالیات بر مشاغل نیز بخش دیگری است که عملکرد بالایی را برجای گذاشته و مقدار محقق‌شده آن در سال ۱۴۰۲ به ۱۲۵ درصد رسیده است.

ناکامی در مالیات از ثروت

در میان بخش‌های اصلی مالیات‌های مستقیم، مالیات بر ثروت بدترین عملکرد را داشته است. بر این اساس، در حالی‌که ۳۷.۶ هزار میلیارد تومان مالیات بر ثروت در قانون بودجه در نظر گرفته شده بود، ۲۸.۷ تومان مالیات بر ثروت محقق شد. بر این اساس عملکرد سازمان مالیاتی در این بخش به ۷۶.۲ درصد می‌رسد. یکی از شکست‌های بزرگ سازمان مالیاتی در این بخش به مالیات بر واحد‌های مسکونی خالی از سکنه و واحد‌های مسکونی گران‌قیمت بازمی‌گردد.

بر این اساس، میزان تحقق مالیات بر واحد‌های مسکونی خالی از سکنه تنها ۰.۳ درصد بوده و در بخش واحد‌های مسکونی گران‌قیمت تنها ۱۴.۵ درصد محقق شده است. این در حالی است که مالیات بر کالا‌ها و خدمات در بودجه ۱۴۰۲ معادل ۲۵۲.۹ در نظر گرفته شده بود، عملکرد این بخش به بیش از ۳۲۱ هزار میلیارد تومان رسید و میزان تحقق ۱۲۷ درصدی را به ثبت رساند.

دیگر خبرها

  • فرار مالیاتی با دفتر ویترینی
  • رئیس اتحادیه طلای تهران: اعتصاب طلافروش ها در واکنش به مقررات مالیاتی دولت/ بازار طلا در تهران نیمه تعطیل است
  • اقساط مالیاتی اصناف بلندمدت‌تر می‌شود
  • معافیت‌های هدفمند مالیاتی منجر به افزایش مشارکت مردم در تولید کشور خواهد شد
  • مالیات بر سوداگری، صیاد دلالان نه مردم عادی
  • معافیت‌های خودرو در طرح مالیات بر عایدی سرمایه
  • چه کسانی از پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه معاف شدند؟
  • شروط مجلس برای معافیت مالیات بر سرمایه در انتقال املاک
  • اشخاص غیرتجاری مشمول معافیت از مالیات بر عایدی سرمایه شدند
  • شروط معافیت از مالیات بر عایدی سرمایه در انتقال املاک تعیین شد