Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@05:27:28 GMT

عزیزی: دانشگاهها باید به سمت مهارت آموزی بروند

تاریخ انتشار: ۶ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۶۵۹۳۹

عزیزی: دانشگاهها باید به سمت مهارت آموزی بروند

سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: در مقطعی که بیکاری دو رقمی است با صدای بلند فریاد می زنیم که دانشگاه‌های کشور باید به سمت مهارت آموزی بروند.

به گزارش ایسنا، عبدالرضا عزیزی در مراسم روز ملی کارآفرینی و آموزشهای فنی و حرفه ای اظهار کرد: از مجلس نهم پیگیر تصویب قانون نظام جامع مهارت آموزی بودیم و با تلاش هایی که انجام دادیم توانستیم در برنامه ششم توسعه، آموزش مهارتی و فنی و حرفه‌ای را بگنجانیم چرا که هدف تقویت و تمرکز بر مهارت آموزی بوده است و خوشبختانه به دنبال آن شورای عالی آموزش فنی و حرفه ای هم به ریاست معاون اول رییس جمهور تشکیل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 وی افزود: برای آنکه بر بیکاری غلبه کنیم باید در دانشگاه ها مهارت افزایی را توسعه دهیم. اکنون مهارت تنها کافی نیست بلکه زمان عرض اندام استارت آپ‌ها و شرکت های دانش بنیان است.

سخنگو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با انتقاد از رواج پدیده پشت میز نشینی گفت: همه فکر می کنند که باید پشت میزنشین باشند در حالی که به این فکر نمی کنیم که خود ما هم می توانیم تولید کننده باشیم.

وی ادامه داد: در این مقطع از زمان به شدت به مهارت آموزی نیاز داریم، در این مقطع که بیکاری دو رقمی است، فریاد زدیم و می زنیم که دانشگاهها باید به سمت مهارت آموزی بروند. دانشجوی پزشکی و پیراپزشکی مشکل کار ندارد چون پس از دو ترم در بیمارستان ها آموزش های مهارتی را می بینند.

عزیزی گفت: سال گذشته شش میلیارد دلار  صادرات از برزیل داشتیم همین حالا در کشورمان یک عشایر با صد گوسفند با شیوه سنتی می تواند سالانه ۴۰۰ میلیون تومان درآمد داشته باشد ولی آیا یک کارمند می‌تواند این اندازه درآمد داشته باشد؟ پس اگر تلاش کنیم می توانیم این شش میلیارد دلار صادرات را با توانمندیهای خود داخلی کنیم.

محمدمهدی زاهدی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم تفکر پزشک شدن دانش آموزان را برای آینده کشور خطرناک دانست و گفت: در حوزه آموزش و پژوهش وضعیت خوبی داریم اما فارغ التحصیلان دانشگاهی نمی توانند برای خود کار پیدا کنند و دنبال میز نشینی هستند.

وی گفت: دانش آموزان خوشبختی را در رشته های پزشکی می دانند در حالی که این تفکر برای آینده کشور تفکر خطرناکی است که بچه های نخبه تنها بخواهند پزشک شوند.

زاهدی ادامه داد: اینکه بیش از ۷۰ درصد دانش آموزان علاقمند به رشته تجربی هستند یک آفت در آموزش و پرورش است. متاسفانه به رشته های علوم انسانی توجه لازم را نکردیم شاید چون درآمد زیادی نداشته و جایگاه اجتماعی بالایی هم ندارد ولی باید به رشته های مهارتی و علوم انسانی جایگاه و منزلت اجتماعی با حقوق مناسب بدهیم.

به اعتقاد وی، زمانی که آموزش و پرورش درست شود جامعه هم درست می شود و فارغ التحصیلان دیگر به دنبال میز نشینی نمی روند.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات  مجلس شورای اسلامی در پایان گفت:در برنامه ششم توسعه برای حمایت از آموزش مهارتی تلاش بسیاری صورت گرفته و ما در قانون گذاری مشکل نداریم اما تنگناهایی در عرصه عمل داریم که باید برطرف شوند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مهارت آموزی اشتغال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۶۵۹۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آموزش‌های فنی و حرفه‌ای مقدمه‌ای برای ایجاد اشتغال جوانان است

به گزارش خبرنگار مهر، فرزاد پیشکاری شامگاه دوشنبه کردستان در نشست معاون وزیر کار و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور با نماینده ولی فقیه در استان با تبریک هفته کار و کارگر، آموزش های فنی و حرفه ای را مقدمه‌ای برای مهارت آموزی و توانمندی سازی جوانان برای ایجاد اشتغال خواند و اظهار کرد: با گذراندن این دوره ها و تلاش و همت شبانه روزی، زمینه اشتغال در جامعه فراهم خواهد شد.

پیشکاری آموزش و مهارت آموزی کارگران را نیز از مهمترین اولویت های وزارت کار و لازم وضروری عنوان کرد و با بیان اینکه این آموزش ها موجب مهارت آموزی و ارتقای سطح علمی در کارگران به ویژه کارگران ساختمانی خواهد شد، اظهار داشت: با آموزش و مهارت آموزی کارگران، شاهد کاهش حوادث کارگری و جلو گیری از آسیب های اجتماعی خواهیم بود.

مدیر کل کار کردستان با بیان اینکه مهارت آموزی و تربیت نیروی کار حرفه‌ای و ماهر موجب ایجاد اشتغال پایدار در کشور می شود، خواستار آموزش بیشتر کارگران ساختمانی در بحث ایمنی و حفاظت فردی شد و گفت: ایمنی نقش موثری در دستیابی به ارتقاء سطح سلامت کارگران در جامعه دارد.

رئیس شورای هماهنگی ادارات تابعه وزارت کار در استان با بیان اینکه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی یکی از دستگاه‌هایی است که در خط مقدم ارتباط با مردم و خدمت‌رسانی قرار دارد، گفت: بیش از ۷۰ درصد جامعه تحت پوشش خدمات این وزارتخانه هستند و مدیران تابعه وزارت کار در کردستان توانسته اند با همدلی و هماهنگی مقدمات رضایتمندی مردم را فراهم آورند.

پیشکاری عملکرد ادارات تابعه وزارت کار در کردستان را رضایت بخش خواند و گفت: خوشبختانه ادارات تابعه وزارت کار در کردستان شبانه روزی در راستای خدمت رسانی به جامعه مخاطب تلاش کرده و تعامل بسیار خوبی با هم و سایر ادارات در استان دارند که این خود نقطه عطفی برای پیشبرد سیاست های دولت مردمی و وزارت کار در کردستان است.

کد خبر 6092571

دیگر خبرها

  • آموزش‌های فنی و حرفه‌ای مقدمه‌ای برای ایجاد اشتغال جوانان است
  • رشته‌های فنی باید در شهرستان معمولان ارتقا یابد
  • اولین مرکز مهارت‌آموزی سربازان وظیفه خوزستان راه‌اندازی شد
  • آغاز طرح آموزش شنا به دانش آموزان کهگیلویه و بویراحمد
  • آیین‌نامه توسعه و تقویت مهارت‌آموزی دانش‌آموزان تصویب شد
  • ۶۰ هزار تارک تحصیل سال گذشته به چرخه آموزش بازگشتند
  • بازگشت به تحصیل ۶۰ هزار تارک تحصیل در کشور
  • مهارت‌آموزی دانش‌آموزان به تصویب رسید‌
  • آموزش ۳۰۰ ساعت مهارت‌آموزی به دانش‌آموزان متوسطه نظری
  • مهارت آموزی ۱۵۰۰ بانوی بیرجندی در رشته‌های فنی و حرفه‌ای