Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-26@19:38:54 GMT

علائم اولیه‌ سرطان سینه چیست؟

تاریخ انتشار: ۷ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۷۴۳۹۹

در این مطلب چند علامت اولیه‌ی سرطان سینه را عنوان می‌کنیم و البته خواهشمندیم بدون اینکه بیهوده نگران شوید و یا وحشت کنید، کمی نسبت به علائم مشکوکی که در بدن خود احساس می‌کنید دقت بیشتری داشته باشید. ناطقان: سرطان سینه یکی از رایج‌ترین سرطان‌ها در دنیاست که علائم خود را دارد، اما اکثر افراد نسبت به برخی از این علائمی که بدن بروز می‌دهد بی توجه بوده و اعلام خطر بدن را نادیده می‌گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درست است که نیازی به نگرانی‌های بی مورد و وسواسی در مورد سلامتی نیست، اما نباید علائم جدی را نادیده گرفت.

محققان معتقدند سرطان سینه هر چقدر زودتر تشخیص داده شود، درمان‌ها موثرتر بوده و امکان نجات جان بیمار بیشتر می‌شود. با این حال اولین علائم بیماری در اغلب موارد نادیده گرفته می‌شود و این نوع سرطان معمولا در مرحله پیشرفته تشخیص داده می‌شود. اما توجه به نخستین علائم و بررسی آنها، پزشکان را قادر به مقابله با بیماری می‌سازد.

در این مطلب چند علامت اولیه‌ی سرطان سینه را عنوان می‌کنیم و البته خواهشمندیم بدون اینکه بیهوده نگران شوید و یا وحشت کنید، کمی نسبت به علائم مشکوکی که در بدن خود احساس می‌کنید دقت بیشتری داشته باشید. خیلی از این علائم ممکن است ناشی از استرس و یا مشکلات روحی روانی باشد. بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا خیالتان راحت شود.

۱- کم کردن وزن بدون دلیل
وزن کم کردن بدون دلیل یکی از نشانه‌های سرطان سینه است. درست است که کاهش وزن و لاغری برای خانم‌ها خوشحال کننده است، اما توجه داشته باشید که این لاغری باید در اثر رژیم غذایی درست و تلاش اتفاق بیافتد. کاهش وزن ناگهانی و بدون دلیل می‌تواند نشان دهنده‌ی وجود مشکلی در بدن باشد. اگر به طور ناگهانی و بدون دلیل مشخصی، پنج کیلوگرم و یا بیشتر وزن کم کردید، به پزشک مراجعه کرده و وضعیت خود را بررسی کنید.

بیشتر بخوانید: خبری خوش برای مبتلایان به سرطان سینه

۲- وجود گره‌ها یا ندول در سینه
اکثر گره‌ها یا همان ندول‌ها خوش خیم هستند و مشکلی ایجاد نمی‌کنند. اما بهتر است کمی محتاط‌تر باشید. برخی از خانم‌های همیشه نگران، هر نوع گره‌ای را که در سینه لمس می‌کنند، علامت سرطان پستان می‌دانند. در صورتی که هر گره‌ای نشان دهنده‌ی سرطان نیست و احتمالا علامت وجود کیست پستان است. در هر حال بهتر است یک پزشک متخصص، این قبیل مسائل را بررسی کند.

۳- مشکلات پوستی در ناحیه‌ سینه
در صورت وجود تومور در سینه، پوست این منطقه نیز دچار تغییراتی شده و علائمی در آن ظاهر می‌شود. در بین این علامت‌ها می‌توان به بروز قرمزی، کهیر، تغییر رنگ و یا سلولیت اشاره کرد.

۴- خونریزی‌های غیر طبیعی زنانه
هر نوع خونریزی که خارج از عادت ماهانه بروز کند، باید مورد بررسی پزشکی قرار بگیرد، چون می‌تواند جزو اولین علائم سرطان سینه یا بیماری‌های دیگر باشد.
معمولا خانم‌هایی که دچار چنین مشکلی هستند، تجربه‌ی خونریزی‌های جزئی از ناحیه‌ی نوک سینه‌ها را نیز دارند. در هر صورت اگر دچار خونریزی غیر عادی شده اید، حتما به پزشک مراجعه کنید.

۵- تغییر در شکل یا بافت سینه‌ها
هر گونه تغییر در شکل یا بافت سینه‌ها باید مورد بررسی پزشکی قرار بگیرد. به این ترتیب که هر گونه قرمزی یا بروز فرورفتگی‌های کوچک در پوست پستان و ... می‌تواند نشان دهنده‌ی وجود بیماری سرطان سینه باشد.

سرطان پستان، علائم سرطان سینه، نشانه‌های سرطان سینه خستگی مزمن که پس از استراحت کردن برطرف نشود از نشانه‌های احتمالی سرطان است.

۶- احساس خستگی بیش از حد
یکی دیگر از علائم سرطان احساس خستگی دائم است. بدون شک، زندگی کردن در شهر‌های بزرگ با این میزان ترافیک، آلودگی هوا، استرس، دغدغه‌های روزمره، کار در بیرون منزل و همچنین کار‌های خانه باعث خستگی می‌شود. این نوع خستگی کاملا طبیعی است. اما مشکل زمانی است که این خستگی مزمن شود و حتی بعد از استراحت کافی نیز برطرف نشود. در این صورت بهتر است با یک پزشک مشورت کنید.

۷- درد در سینه‌ها
معمولا در مراحل اولیه‌ی ابتلا به بیماری سرطان سینه، خانم‌ها در حین لمس سینه دردی احساس نمی‌کنند، اما زمانی که بیماری به مرحله‌ی پیشرفته رسیده باشد، سینه‌ها حساس و دردناک می‌شوند. البته حواستان باشد نباید این درد را با درد ناشی از سندرم قاعدگی یا عفونت و ورم پستان اشتباه بگیرید. درد سینه قبل از عادت ماهانه، امری طبیعی است.

۸- ترشحات سینه
در اکثر موارد ترشحاتی که از سینه‌ها خارج می‌شوند، مشکل زا نیستند و بعد از چند روز تمام می‌شوند. اما اکثر خانم‌هایی که دچار سرطان سینه شده اند، تجربه‌ی مشاهده‌ی ترشحات چرکی و بدبویی از نوک سینه‌ها را داشته اند.

۹- تغییراتی در سایز سینه‌ها
تغییرات ایجاد شده در اندازه‌ی سینه‌ها می‌تواند نشان دهنده‌ی وجود سرطان باشد. اگر احساس می‌کنید سینه‌های تان ملتهب و ورم کرده و یا به اندازه غیرعادی در آمده است، بهتر است به پزشک متخصص مراجعه کنید.

عوامل ایجاد کننده‌ سرطان سینه

سرطان سینه بیشتر خانم‌ها را دچار می‌کند، اما در آقایان نیز دیده می‌شود. از بین عوامل ایجادکننده بیماری سرطان سینه می‌توان به سابقه‌ی خانوادگی، افزایش سن (بالای ۳۵ سال)، شروع قاعدگی قبل از ۱۲ سالگی، شروع یائسگی زودهنگام یا دیرهنگام، چاقی مفرط، عدم حاملگی و ... اشاره کرد.

در نهایت اینکه بدانید جای نگرانی و اضطراب وجود ندارد. امروزه پیشرفت علم، پزشکان را قادر ساخته تا اکثر سرطان‌ها را کنترل کنند. مهم این است که همه‌ی ما نسبت به مشاهده‌ی برخی علائم در بدن مان دقت بیشتری داشته باشیم و از مراجعه‌ی به موقع به پزشک متخصص، غفلت نکنیم. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: علائم ، سرطان سینه ، بیماری

منبع: ناطقان

کلیدواژه: علائم سرطان سینه بیماری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۷۴۳۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سندرم ناخن زرد چیست؟

سندرم ناخن زرد (Yellow Nail Syndrome) یک بیماری نادر است که ناخن‌های دست‌ و پا را درگیر می‌کند و معمولا افراد بالای ۵۰ سال به این عارضه دچار می‌شوند.

به گزارش ایسنا، این بیماری در پی تجمع مایع لنفی زیر ناخن که باعث می‌شود به رنگ زرد به نظر برسند، ایجاد می‌شود و می‌تواند نشانه اختلال در سیستم لنفاوی باشد. مبتلایان به این عارضه ممکن است به مرور زمان به بیماری‌های ریوی یا سیستم لنفاوی (مبارزه با عفونت) دچار شوند.

متاسفانه علت این عارضه معمولا ناشناخته است با این حال برخی از دلایل هم مطرح شده‌اند که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم:

ژنتیک - اگر در خانواده شما کسی ناخن‌ زرد دارد، احتمال ابتلا به آن در شما هم بیشتر است.

انوع خاصی از سرطان - این عارضه در مواردی نادر با سرطان مغز استخوان (multiple myeloma)، سرطان ریه، سرطان پستان، سرطان کیسه صفرا، سرطان حنجره و لنفوم و برخی سرطان‌های دیگر همراه بوده است.

سندرم‌های نقص ایمنی - سندرم ناخن زرد در مواردی به دلیل کمبود ایمونوگلوبولین جی (IgG)، نوعی کمبود آنتی‌بادی که در آن بدن ایمونوگلوبین کافی تولید نمی‌کند و همچنین نقص ایمنی متغیر شایع (وضعیتی که با عفونت‌های مکرر مشخص می‌شود) ایجاد می‌شود.

بیماری‌های غده تروئید -  سندرم ناخن زرد گاهی با بیماری هاشیموتو (تیروئید بزرگ‌شده و آسیب‌دیده)، کم‌کاری شدید تیروئید و تیروئید پرکار همراه است.

سندرم نفروتیک - سندرم ناخن زرد خیلی به‌ندرت ممکن است همراه با سندرم نفروتیک (زمانی که کلیه‌ها به‌درستی کار نمی‌کنند) نیز ظاهر شود.

به نوشته ایندیپندنت،‌ اختلالات لنفاوی، آرتریت روماتوئید و کمبود ویتامین E هم می‌تواند زرد شدن ناخن‌ها را به دنبال داشته باشند.

نشانه‌های سندرم ناخن زرد

اگرچه زرد شدن ناخن‌ها از نشانه‌های اولیه این سندرم است، علائم دیگری هم هستند که باید مراقب آن‌ها باشیم.

برخی از این علائم عبارتند از ناخن‌های زرد، ضخیم و منحنی، ناخن‌هایی که رشدشان متوقف شده است، ناخن‌هایی که از بستر زیرینشان جدا شده‌اند، عفونت در بافت نرم اطراف ناخن و از دست دادن کوتیکول (پوسته ناخن).

درمان سندرم ناخن زرد

سندرم ناخن زرد معمولا به ‌عوارض ناشی از این بیماری بستگی دارد و متخصصان درمان‌ها را بر اساس آنچه برای بیمار مشکل ایجاد کرده است، ارایه می‌کند.

برخی از این روش‌های درمانی شامل مصرف آنتی‌بیوتیک برای عفونت‌های تنفسی،‌ ویتامین E برای ناخن، کورتون (کورتیکواستروئید)‌ برای التهاب و جراحی، زمانی که پوشش ریه‌ها و حفره قفسه سینه پر از مایع می‌شود، هستند.

به گزارش وری‌ول‌هلت، در مجموع می‌توان گفت که سندرم ناخن زرد چیزی فراتر از زرد شدن ناخن‌ها است و می‌تواند سیستم تنفسی و غدد لنفاوی را درگیر ‌کند و در مواردی عامل آن ژنتیک یا بیماری‌های مزمن است و در صورت ابتلا به سندرم ناخن زرد، می‌توان از طریق روش‌های درمانی متمرکز بر رفع نشانه‌های این عارضه، آن را کنترل کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سندرم ناخن زرد چیست؟
  • بیماری‌های خودایمنی که باعث ریزش مو می‌شوند
  • حسگر تشخیص زودهنگام سرطان سینه طراحی شد
  • کنترل استرس و روش‌های خاص طب سنتی برای آن
  • تشخیص سه سرطان مرگبار با هوش مصنوعی
  • درد قفسه سینه نشانه چه بیماری است؟
  • توده‌های بدخیم سرطان پستان درد ندارند/ معاینات ماهانه بانوان در منزل بهترین روش برای تشخیص
  • علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟
  • از کجا بفهمیم سرطان معده داریم یا نه؟
  • از کجا بفهمیم سرطان معده داریم؟ + راهنمای کامل