Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- استاد پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی گفت: در حال حاضر آپارتمان‌های بلند‌مرتبه در بسیاری از مناطق جنوبی و جنوب غربی تهران در معرض فرونشست زمین قرار دارند. تاریخ انتشار: 03:00 - 07 مرداد 1398 - کد خبر: ۵۳۶۹۷۵

مهدی زارع، استاد پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی در گفتگو با خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری میزان، اظهار داشت: کلیه رصد‌های دقیق نقشه برداری نشانه دهنده تداوم فرونشست‌های زمین در تهران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زارع برداشت بی رویه از چاه‌های عمیق در اطراف تهران را عامل اصلی فرونشست زمین عنوان کرد و افزود: طبق برآوردها، بیش از دو هزار چاه عمیق در منطقه جنوب و جنوب غربی تهران حفر شده و این مسئله باعث فرونشست زمین در شهریار و دشت ورامین به اندازه ۳۵ سانتی متر و ۲۵ سانتی متر در سال شده است.

استاد پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی در رابطه با تأثیر فرونشست‌ها بر شهر تهران گفت: فرونشست ۳۵ و ۲۵ سانتی متری در سال در خود محدوده شهری تهران اتفاق نمی‌افتد. مقدار کمتری از آن در مناطق مختلف تهران به ویژه جنوب، جنوب غرب و بخش‌هایی از جنوب شرق، بین یک تا پنج سانتی متر در سال و در برخی موارد تا ۹ سانتی متر نیز گزارش شده که به محور مرکزی تهران هم رسیده است.

زارع با بیان اینکه تمرکز امکانات در شهر تهران باعث مهاجرت بسیاری از مردم از شهر‌ها و استان‌های دیگر به تهران و سکونت در مناطق حاشیه و ورامین شده است گفت: در حال حاضر آپارتمان‌های بلندمرتبه در بسیاری از مناطق جنوبی و جنوب غربی تهران در معرض فرونشست زمین قرار دارند.

استاد پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله تأکید کرد: مردم از اتفاقاتی که منجر به فرونشست می‌شود خودداری کنند و توصیه می‌شود اگر در شهر دیگری سکونتگاهی دارند بهتر است به همان شهر بازگردند.

وی با اشاره به دیگر عوامل موثر در فرونشست زمین در تهران بیان داشت: عملیات‌های زیرزمینی در تهران مانند احداث تونل مترو و کانال فاضلاب و دیگر امور در فرونشست‌ها تاثیر دارند کمااینکه از سال ۱۳۸۴ تا به الان مردم شاهد چندین فروچاله بودند.

زارع فرونشست زمین را یک مسئله چندوجهی دانست و مطرح کرد: راهی جز کاهش بار جمعیتی تهران و تغییر نوع سبک زندگی و استفاده مردم از منابع آب و طبیعی نداریم.

وی با انتقاد از ادامه ساخت و ساز‌های غلط در تهران و توسعه مناطق روی پهنه‌های خطرناک و گسل گفت: برای افزایش تاب آوری و ایمن سازی تهران باید فکر اساسی کرد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: زلزله حادثه فرونشست زمین شهر تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۷۴۶۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واقعیت فرونشست زمین در دریاچه مهارلو از دریچه دوربین مهر؛

دریافت 15 MB

به گزارش خبرنگار مهر، چند روز اخیر فیلمی در فضای مجازی در حال انتشار است که در آن فردی با اشاره به چاله و گودالی عظیم که در حال بلعیدن آب است ادعا می‌کند به علت برداشت بی رویه آب‌های زیرمینی، دریاچه مهارلو در حال فرونشست است و آب‌ها را در دل خود فرو می‌برد.

خبرنگار مهر به این دلیل که فیلم مربوطه فاقد زمان مشخصی است به محدوده مورد نظر رفت تا از صحت و سقم این خبر مطلع شود.

با وجود پیگیری‌های تیم اعزامی مهر، اثری از مشاهدات موجود در فیلم یافت نشد و به نظر می‌رسد این فیلم مربوط به گذشته باشد اما فروچاله‌هایی مشابه این فیلم که در آن حجم اندکی آب در حال ورود به گودال و فروچاله‌هایی است در اطراف روستای گشنکان (بهاران) بین سروستان و کفترک و در محدوده دریاچه مهارلو مشاهده شد.

بررسی‌های اولیه نشان می‌دهد این فروچاله و گودال‌هایی از این دست در اطراف مهارلو از گذشته تا به امروز وجود داشته اما منشأ دقیق آنها مشخص نیست و نیازمند بررسی کارشناسی سازمان‌ها و نهادهای ذیربط به ویژه محیط زیست و سازمان آب منطقه‌ای است.

پیگیری خبرنگار مهر تا حصول واقعیت امر همچنان ادامه دارد.

دریاچه نمک یا مهارلو که به نام دریاچه صورتی نیز مشهور است در ۲۰ کیلومتری جنوب شرق شیراز و بین این کلان‌شهر و سروستان قرار دارد.

کد خبر 6097373

دیگر خبرها

  • بهره‌برداری از ۱۲۶۷ پروژه در مناطق در قالب پویش امیدوافتخار
  • تداوم بارش‌ها در تهران و این مناطق تا جمعه
  • تداوم بارش‌ها در تهران و این مناطق تا جمعه | شدت بارش‌ها در ۲ استان ؛ هوا سردتر می‌شود | سامانه بارشی جدید در راه ایران
  • هشدار در دشت تبریز؛ کدام بناهای تاریخی در خطرند؟
  • تکرار نشست زمین در خیابان شهیدان کاظمی/عمق فرونشست ۴ متر است
  • ترک‌خوردگی‌ها و فرونشست عجیب نقش جهان
  • بازگشت سرما به این مناطق از امروز | رگبار باران و رعد و برق در چندین استان | تهران هم بارانی می‌شود
  • فاضلاب خانگی عامل ریزش قنات‌ و فرونشست زمین در یزد است
  • واقعیت فرونشست زمین در دریاچه مهارلو از دریچه دوربین مهر؛
  • تبیین نقشه راه سال ۱۴۰۳ مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران