Web Analytics Made Easy - Statcounter

احزاب مخالف دولت پاکستان که چهار روز پیش (25 ژوئیه) به مناسبت اولین سالگرد برگزاری انتخابات در مناطق قبایلی این کشور (سوم مرداد 97) در اعتراض به آنچه را که تقلب بزرگ در انتخابات عنوان می کردند، دست به تجمع زده و 'روز سیاه' برگزار کردند.

با توجه به نتایج بدست آمده از شمارش آرای اولین انتخابات میان دوره ای ایالتی در شهرستان های جدید الحاق شده به ایالت «خیبرپختونخوا» در شمال غرب پاکستان (مناطق قبایلی قدیم)، حزب تحریک انصاف (حزب حاکم کشور) و نامزدهای مستقل موفق به کسب کرسی های بیشتری شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خواسته اصلی این احزاب برگزاری انتخابات مجدد است و مدعی هستند دولت بر اساس نتایج جعلی در انتخابات پایه گذاری شده است، اتهامی که عمران خان نخست وزیر و سایر رهبران حزب حاکم پاکستان آن را رد کرده و می گویند که مخالفان برای نجات از پرونده های فساد اذهان عمومی را منحرف کرده و فقط به دنبال تحت فشار قرار دادن دولت هستند.

رسانه های پاکستانی روز دوشنبه گزارش دادند: احزاب مخالف دولت شامل مسلم لیگ نواز، مردم و جمعیت علمای اسلام (شاخه فضل) بار دیگر ائتلاف خود علیه دولت عمران خان را تقویت کرده و این بار دولت را تهدید به برگزاری تظاهرات میلیونی در شهر اسلام آباد پایتخت پاکستان کردند.

«مولانا فضل الرحمان» رئیس حزب جمعیت علمای اسلام طی سخنرانی در جمع هواداران این حزب در شهر کویته گفت: اگر دولت عمران خان استعفا نکند شهر اسلام آباد در ماه اکتبر امسال شاهد تظاهرات میلیونی مخالفان خواهد بود.

وی که مدعی تقلب در انتخابات عمومی سال 1397 و عدم شایستگی دولت عمران خان برای اداره کشور است، تصریح کرد: مردم با تورم، گرانی و مالیات های سرسام آور مواجه هستند و دلیلی برای ماندن دولت فعلی نمی بینند.

مولانا فضل الرحمان همچنین با انتقاد از عملکرد دیوان ملی احتساب -که مامور رسیدگی به پرونده های فساد و پولشویی رهبران ارشد سیاسی و سایر مقامات پاکستانی است- افزود: دولت باید در ماه جاری به کار خود پایان دهد در غیر این صورت همه احزاب سیاسی مخالف به خیابان ها می آیند.

در همین حال سناتور «مشاهد الله خان» نائب رئیس حزب مسلم لیگ نواز نیز اعلام کرد: ائتلاف مخالفان سیاسی برای سرنگونی دولت به زودی در اسلام آباد تظاهرات خواهند کرد.

دعوای سیاسی میان دولت و جناح مخالف در پاکستان در حالی به اوج خود رسیده که عمران خان در جریان سفر اخیرش به آمریکا در جمع هزاران نفر از حامیان خود در واشنگتن بار دیگر رهبران جناح مخالف را مورد انتقاد قرار داد و اعلام کرد: وی به هیچ قیمتی دست از پیگرد قانونی و قضایی مفسدان مالی و افرادی که به خزانه دولت و منافع ملی کشور ضربه زدند، نخواهد کشید.

رهبران احزاب جناح مخالف در پاکستان اوایل تیرماہ امسال و پس از مدت ھا تعیین ضرب الاجل برای تشکیل جبهه مشترک علیه دولت «عمران خان»، توافق کردند تا حزب حاکم را به چالش بکشند.

در عین حال نخست وزیر پاکستان هر گونه نرمش در قبال پرونده‌های اختلاس مالی سیاسیون وابسته به احزاب مخالف را رد کرده و گفته است که دولت وی هرگز در برابر مفسدان مالی کوتاه نمی‌آید.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۷۶۸۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا در بحث فلسطین در حال تحول است

  با دکتر فواد ایزدی،استاددانشگاه وتحلیلگرمسائل آمریکا دراین زمینه گفت‌وگو کرده‌ایم. او تاکیددارد این جنبش‌ها نشان‌می‌دهد آمریکا درزمینه فلسطین درحال تحول است ودرطولانی مدت شاهد توقف  یا کاهش حمایت‌های آمریکا از رژیم صهیونیستی خواهیم بود. 

سرکوب اعتراض دانشجویان آمریکایی از سوی پلیس این کشور و گسترش موج اعتراضات را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
جنبش اعتراضی دانشجویان در آمریکا و تحولاتی که این روزها در این کشور در حال وقوع است، بسیار مهم بوده و از ابعاد مختلف باید بررسی شود.درواقع باید گفت این اعتراضات وسرکوب آن از سوی پلیس آمریکا یک تأثیر کوتاه مدت دارد و یک تأثیر بلند مدت که تأثیر کوتاه مدت آن می‌تواند طی چند ماه آینده و احتمالا در انتخابات ریاست‌جمهوری آتی نمود کند و تأثیرات بلندمدت آن به تحول عمیق‌تر در آمریکا منجر خواهد شد. 

در مورد تأثیر کوتاه مدت این تحولات بیشتر توضیح می‌دهید. تأثیر آن بر انتخابات ریاست‌جمهوری آینده چه خواهد بود؟
افرادی که در این تظاهرات شرکت می‌کنند معمولا در انتخابات به دموکرات‌ها رأی می‌دهند. برخورد شدید پلیس با این افراد در نحوه فعالیت‌ آنها در انتخابات آتی تأثیر خواهد گذاشت.البته آنها در انتخابات آینده به جمهوریخواهان رأی نخواهند داد اما این تحولات باعث می‌شود در خانه بنشینند و اصلا در انتخابات شرکت نکنند و همین ضربه بزرگی به جو بایدن و دموکرات‌ها می‌زند. 

تأثیرات بلند مدت این تحولات به چه شکلی خواهد بود و چه تأثیری بر آینده آمریکا می‌گذارد؟
در بلند مدت باید گفت آمریکا در بحث فلسطین در حال تحول است. دانشگاه‌هایی که این روزها درگیر تظاهرات در حمایت از فلسطین هستند ازجمله دانشگاه کلمبیا، ییل، پرینستون و...درزمره۱۰دانشگاه برتر آمریکاهستند وبه صورت سنتی،کار این دانشگاه‌ها تربیت نیرو برای آمریکا بوده است.افرادی که اکنون در این دانشگا‌ه‌ها در حال تظاهرات علیه اسرائیل و حمایت از فلسطین هستند، بچه‌های مسئولان فعلی آمریکا هستند. این ماجرا ما را یاد داستان حضرت موسی(ع) می‌اندازد که در خانه فرعون بزرگ شد و به نظر می‌رسد این داستان اکنون درحال تکرار است و دانشگاه‌هایی که باید نسل بعد مسئولان آمریکایی را تربیت کنند اکنون به محلی برای حمایت ازفلسطین تبدیل شده‌اند.دانشجویانی که اکنون درحال تظاهرات هستند در واقع آقازاده‌های آمریکایی‌اند و فرزندان مسئولان آمریکایی، اغلب به این دانشگاه‌ها می‌روند و اکنون مشاهده می‌کنیم همین دانشجویان برای حمایت از فلسطین تظاهرات می‌کنند و دستگیر و اخراج می‌شوند. 
 
آیا چنین حرکتی از سوی دانشجویان آمریکایی مسبوق به سابقه است؟

این اتفاق عجیب و جالب و بسیار مهم است. اززمان اعتراض‌های جنگ ویتنام در محیط‌های دانشگاهی، این حجم از اعتراض‌ها بی‌سابقه است. آقای مایک جانسون،رئیس مجلس نمایندگان آمریکاکه برای حمایت از جریان صهیونیست در دانشگاه کلمبیا سخنرانی کرده، گفته بود بیش از ۲۰۰دانشگاه درگیر این تظاهرات است. البته این آمار مربوط به ‌روز پنجشنبه است و اکنون بسیار بیشتر شده است. بنابراین با موضوع بسیار مهم و تأثیرگذاری روبه‌رو هستیم و در آینده این افراد، مسیر آمریکا را تعیین خواهند کرد. آینده فلسطین روشن است و حمایت رژیم آمریکا از رژیم‌صهیونیستی در درازمدت با این اتفاقاتی که در حال وقوع است متوقف خواهد شد یا بسیار کاهش پیدا خواهد کرد. 

آیا تظاهرات اخیر ممکن است در کوتاه‌مدت در تصمیم‌گیری دولت آمریکا درخصوص جنگ غزه تأثیر بگذارد؟
از همین الان شاهد تأثیرات آن در مواضع دولت بایدن بوده‌ایم، البته ازبعدمنافقانه. دولت بایدن مجبور است برای آرام کردن جمعیتی که این روزها در حال اعتراض هستند حرف‌هایی بزند. بایدن در عمل به صورت تمام‌قد از رژیم‌صهیونیستی حمایت می‌کند اما نقش پلیس خوب را بازی می‌کند. سیاست حمایت از رژیم‌صهیونیستی در دولت بایدن عوض نمی‌شود ولی مجبور هستند عملیات روانی انجام بدهند. اما در دراز‌مدت این حرکت ادامه پیدا خواهد کرد و چارچوبی که در آمریکا درخصوص رژیم‌صهیونیستی سعی کردند ایجاد کنند ترک خورده و این مهم است و در آینده شاهد تأثیرات آن خواهیم بود. 


دیگر خبرها

  • خودشان بهتر می‌دانند، اهل تهدید پوچ نیستم!
  • اعلام زمان بندی انتخابات عضویت در کمیسیون فراقوه‌ای احزاب
  • زمان بندی انتخابات عضویت در کمیسیون فراقوه‌ای احزاب اعلام شد
  • فیلم/ آخرین وضعیت فهرست های احزاب برای دور دوم انتخابات مجلس
  • آمریکا در بحث فلسطین در حال تحول است
  • همراهی پدر دانشجو با دخترش در تظاهرات حمایت از فلسطین
  • زندان را به سازش با کسانی که پاکستان را به بندکشیدند،ترجیح می‌دهم
  • عرضه زمین راهگشا برای استفاده از ظرفیت‌های مردمی در ساخت مسکن است
  • دریافت وام قرض الحسنه 10 تا 100 میلیونی برای یارانه بگیران
  • مردم نباید به انتخابات دور دوم مجلس بی‌اعتنا باشند