Web Analytics Made Easy - Statcounter

نخستین روز از مبارزات انتخابات ریاست جمهوری افغانستان با هشدار شماری از نامزدان مبنی بر تحریم انتخابات آغاز شد اما با این حال عبدالله، اشرف غنی و عنایت‌الله حفیظ نیز بطور رسمی کارزارهای انتخاباتی خود را در گردهمایی‌های جداگانه آغاز کردند. ۰۷ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۴:۳۰ بین الملل آسیا-اقیانوسیه نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، مبارزات انتخابات ریاست جمهوری در افغانستان از روز گذشته آغاز شد و کمیسیون انتخابات افغانستان سقف مصارف انتخاباتی برای نامزدان را حدود 6 میلیون دلار تعیین کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین فهرست نشان‌های انتخاباتی نامزدان انتخابات ریاست جمهوری نیز از سوی کمیسیون انتخابات افغانستان منتشر شده است. «رحمت‌الله نبیل» رئیس تیم انتخاباتی «امنیت و عدالت» با نشان «قلم» در راس فهرست قرار دارد.

اشرف غنی و عبدالله با نشان‌های قرآن و ترازو در میانه فهرست و «حنیف اتمر» نیز با نشان کبوتر تقریبا در انتهای این فهرست قرار گرفته است.

آغاز رسمی رقابت‌های انتخاباتی در سایه تحریم

با وجود آغاز رقابت‌های انتخاباتی اما شورای نامزدان انتخابات ریاست جمهوری با صدور بیانیه‌ای رهبران حکومت وحدت ملی را به استفاده از امکانات دولتی و حامیان آنها را به زروگویی متهم کردند.

اعضای این شورا با خودداری از آغاز مبارزات انتخاباتی، هشدار داده‌اند که اگر خواسته‌های آنها تا یک هفته آینده برآورده نشود روند انتخابات ریاست جمهوری این کشور را تحریم خواهند کرد.

مهلت یک هفته‌ای «شورای نامزدان» برای عدم تحریم انتخابات ریاست جمهوری افغانستان

در یک چنین شرایطی اشرف غنی و عبدالله امروز بطور رسمی فعالیت‌های انتخاباتی شان را آغاز کردند، همچنین «عنایت‌الله حفیظ» نیز نیز برخلاف شورای نامزدان، مبارزات انتخاباتی خود را رسما آغاز کرد.

رحمت‌الله نبیل نیز که از اعضای جریان اپوزیسیون و عضو شورای نامزدان انتخابات ریاست جمهوری این کشور است در توییترش نوشت که انتخابات ریاست جمهوری این کشور را تحریم نخواهد کرد.

اشرف غنی؛ تیم انتخاباتی «دولت ساز»

وی کاروزارهای انتخاباتی خود را با کنایه به سایر نامزدان انتخابات ریاست جمهوری آغاز کرد، اشرف غنی در خطاب به مخالفانش گفت: اگر با آرای واقعی مردم برنده انتخابات شدم از راه اندازی اعتراضات در معابر عمومی خودداری کنید زیرا تیم انتخاباتی دولت ساز به کسی امتیاز نمی‌دهد.

اشرف غنی از عملکردش در 5 سال گذشته دفاع کرد و مدعی شد که به سلطه زر و زور پایان داده و ریشه ظلم را تصعیف کرده است و از مردم خواست تا به او رای دهند تا این بار حاکمیت قانون و عدالت را برپا کند.

وی ساخت و ساز مساجد، گشایش راه لاجورد، بندر چابهار، سد سلما، کریدور هوایی را از مهم ترین دستاوردهای حکومت وحدت ملی این کشور عنوان کرد.

ساخت 300 مسجد، خودکفایی در تولید برق و برق رسانی به تمام مناطق دور افتاده در ظرف دو سال، حمایت از تولیدات داخلی، بی نیاز ساختن نیروهای امنیتی از کمک های مالی کشورهای غربی و برقراری صلح از وعده‌های اصلی در سخنرانی مبارزات انتخاباتی اشرف غنی بودند.

عبدالله؛ تیم انتخاباتی «ثبات و همگرایی»

رئیس اجرایی دولت افغانستان نیز خود را در دستاوردهای مهم حکومت وحدت ملی سهیم دانست اما به شدت با انتقاد از اشرف غنی، او را به قانون شکنی متهم کرد.

عبدالله گفت: به آزادی بیان اعتقاد دارد مثل اشرف غنی نیست که اگر کسی از او انتقاد کند توسط محافظان ویژه رئیس جمهوری مورد ضرب و شتم قرار گرفته و از نشست اخراج شود.

وی با اشاره به موضوع «عبدالرزاق وحیدی» اظهار داشت: وحیدی درحالی که از دادگاه حکم برائت گرفته بود اما به صورت غیرقانونی در حبس بسر می‌برد در حالی که اشرف غنی یکی از متهمان ردیف اول در دادستانی را به عنوان معاون در امور عواید گمرکات این کشور تعیین کرده است.

عبدالله تصریح کرد که اشرف غنی به دلیل اینکه کسی را دوست ندارد کل آن اداره لغو کرده و بر خلاف آن نیز برای کسانی که به او نزدیک هستند ادارات جدیدی در دولت ایجاد کرده است.

تلاش برای رسیدن به توافق صلحی با طالبان که برای تمام مردم این کشور پذیرفتنی باشد از مهمترین وعده‌های انتخاباتی رئیس اجرایی دولت این کشور بود.

عبدالله تاکید کرد که در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری، ریاست اجرایی دولت این کشور را منحل نخواهد کرد و در راس آن نیز «انوارالحق احدی» همراه با معاونانش قرار خواهند گرفت.

تهدیدات امنیتی؛ چالش عمده تیم‌های انتخاباتی

مبارزات انتخابات ریاست جمهوری در افغانستان در حالی آغاز شده است که تهدیدات امنیتی حتی در شهرهای بزرگ این کشور به بالاترین حد خود در سالهای اخیر رسیده، حملات طالبان افزایش یافته و اهداف دولتی تقریبا روزانه هدف حملات انفجاری مخالفان مسلح دولت قرار می‌گیرند.

اگر چه نیروهای امنیتی افغان در برابر حملات طالبان در بیشتر نقاط این کشور مقاومت می‌کنند اما تلاش نهادهای امنیتی در مهار حملات انفجاری در شهرهای بزرگ این کشور ناکام مانده است.

20 کشته؛ پایان نخستین روز از رقابت‌های انتخاباتی ریاست جمهوری افغانستان افزایش حملات طالبان همزمان با خواست دولت افغانستان برای کاهش خشونت‌ها وزارت کشور افغانستان اعلام کرد که در راستای محافظت از نامزدان حدود 50 خودروی زرهی و 9 صد نیروی امنیتی در اختیار نامزدان انتخابات ریاست جمهوری این کشور قرار گرفته است.گفتنی است که ستاد انتخاباتی «امرالله صالح» معاون رئیس جمهور غنی در مبارزات انتخاباتی در شهر کابل هدف حمله مهاجمان انتحاری قرار گرفت که بیش از 20 کشته و 50 زخمی برجا گذاشت.

با توجه به اینکه طالبان بارها مخالفت خود را با برگزاری هرگونه انتخابات تا زمان خروج نیروهای خارجی از این کشور اعلام کرده ممکن است این احتمال وجود دارد که تهدیدات علیه این روند افزایش یابد.

انتهای پیام/.

R1447/P/S8,87,1413/CT7 واژه های کاربردی مرتبط اخبار "افغانستان"

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار افغانستان اخبار افغانستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۸۲۲۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه کسی بر صندلی ریاست مجلس دوازدهم تکیه می‌زند؟

با مشخص‌شدن نتایج انتخابات مجلس دوازدهم در بیشتر کرسی‌های نمایندگی،‌ رقابت‌ها برای ریاست بر قوه مقننه شدت گرفته است که شنیده‌ها از محافل سیاسی و راهروی مجلس از لابی‌های پشت‌پرده و برگزاری جلسات گوناگون حکایت دارد.

به گزارش ایسنا،‌ بعد از برگزاری دوازدهمین دوره انتخابات مجلس، تکلیف ۲۴۵ کرسی برای ۴ سال آینده مشخص شد و ۴۵ کرسی باقی‌مانده نیز در ۲۱ اردیبهشت تعیین می‌شوند بنابراین اکنون بیش از دو سوم ترکیب مجلس آینده مشخص شده است.

از همان ابتدای اعلام نتایج انتخابات،‌ موضوع اصلی در محافل سیاسی تعیین «رئیس مجلس دوازدهم» بود. موضوعی که هم در رسانه‌ها پیگیری شد، هم چهره‌های سیاسی داخل و خارج مجلس را به واکنش واداشت و هم زمینه جناح‌بندی‌ها در این باب را فراهم کرد؛ این روند در روزهای پس از برگزاری انتخابات مجلس آنقدر سرعت گرفت که به موازات اعلام نتایج در مهمترین حوزه‌های انتخابیه، اسامی چهره‌هایی برای تکیه‌زدن به صندلی ریاست مجلس شنیده می‎شد. با نزدیک‌شدن به شروع کار مجلس آینده اما این رقابت‌ها رنگ‌وبوی بیشتری گرفته و خبرها حکایت از برگزاری جلسات متعدد رسمی و غیررسمی برای تصمیم‌سازی درباره ریاست مجلس آینده دارد.

برمبنای آنچه برخی منتخبان مجلس آینده می‎‌گویند، افرادی چه به صورت مستقیم و چه غیرمستقیم برای ریاست مجلس اعلام آمادگی کردند که از جمله آنان می توان از «محمدباقر قالیباف»، «منوچهر متکی»، «مجتبی ذوالنوری»، «مرتضی آقاتهرانی»، «حمید رسایی» و «حمیدرضا حاجی‌بابایی» نام برد. شنیده‌ها از راهروی مجلس هم نشان می‌دهد این چهره‌ها برای جلب نظر سایر منتخبان، جلساتی برگزار کرده‌اند؛ روندی که در آن، طرح وعده‌هایی برای گرفتن رای از منتخبان مجلس آینده هم دور از ذهن نیست.

باتوجه به رقابت تنگاتنگ جریان‌های مختلف اصولگرایی در انتخابات مجلس دوازدهم و حضور کاندیداهای آنان در بهارستان، ‌انتظار می‌رود صحنه رقابت نه‌تنها برای کسب کرسی ریاست که برای کرسی نایب رئیسی، سایر اعضای هیأت رئیسه مجلس و حتی رؤسای کمیسیون‌های تخصصی مجلس نیز جدی‌تر شود و در نهایت فضای کلی مجلس دوازدهم را به سمت‌وسویی هدایت کند که در آن کمتر شاهد یک‌دستی‌هایی از نوع مجلس یازدهم باشیم.

در چنین شرایطی، اینکه کاندیداهای هر کدام از این کرسی‎های ریاست، گوشه‌چشمی به نتایج دوره دوم انتخابات مجلس داشته باشند تا با رایزنی‌ها بتوانند نظر آنان را به خود جلب کنند، نه‌تنها تصور بعیدی نیست که به نظر می‌رسد تاثیر سرنوشت‌سازی هم بر ترکیب نهایی هیات رئیسه و روسای کمیسیون‌های مجلس دوازدهم برجای بگذارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۵ رقیب قالیباف برای ریاست مجلس مشخص شدند / این ۵ نفر می‌خواهند قالیباف را ناک اوت کنند
  • چه کسی بر صندلی ریاست مجلس دوازدهم تکیه می‌زند؟
  • پنج سناریوی عجیب انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا
  • آغاز ضبط مناظره‌های تبلیغاتی ۴ نامزد دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی
  • اسموتریچ خواستار ترور رهبران حماس، نابودی کامل غزه و تحریم دولت رام‌الله شد
  • احترام به قانون، اصل رقابت انتخاباتی است
  • مهاجری خطاب به ذوالنور: از رئیسی حساب‌کشی کنید
  • مهاجری خطاب به ذوالنور: از رئیسی و دولت حساب‌کشی کنید
  • رئیس جمهوری با حدود یکصد اتهام
  • کنایه مهاجری به ذوالنور: اگر می‌خواهید همین مجلس ضعیف، ضعیف تر نشود از دولت و شخص رئیس‌جمهور حساب کشی کنید