Web Analytics Made Easy - Statcounter

بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی زنجان با انتشار نامه‌ای به نمایندگان مجلس، دلایل مخالفت جامعه‌ علوم پزشکی نسبت به طرح دو فوریتی افزایش ظرفیت رشته‌های علوم پزشکی به میزان دو برابر را اعلام کرد.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی زنجان طی ارائه‌ طرح دوفوریتی افزایش دوبرابری ظرفیت رشته‌های علوم پزشکی در سال ۹۸-۹۹، در صحبت‌هایی که روز گذشته با نمایندگان استان زنجان در مجلس شورای اسلامی داشت، صدای مخالفت دانشجویان علوم پزشکی را به گوش این نمایندگان رساند و دلایل و مستندات خود را که نشان از زیان بار بودن این طرح بود را ارائه کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این تشکل از روز نخست سعی در اقناع نمایندگان مجلس شورای اسلامی به جهت زیان بار بودن این طرح داشت که طبق آخرین صحبت‌های انجام شده میان این تشکل و فریدون احمدی، یکی از نمایندگان موافق این طرح از استان زنجان، این نماینده نسبت به مضرات این طرح قانع شده و قول دادند که امضای خود را پس بگیرد.

پیرامون این مساله، تشکل بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی زنجان، به عنوان نماینده دانشجویان با انتشار نامه‌ای خطاب به نمایندگان مجلس شورای اسلامی دلایل مخالفت جامعه‌ی علوم پزشکی نسبت به طرح دو فوریتی افزایش ظرفیت رشته‌های علوم پزشکی در سال تحصیلی ۹۸-۹۹ به میزان دو برابر را اعلام کرد.

متن کامل این نامه به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی

ضمن عرض سلام و خسته نباشید، تشکل بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی زنجان، به عنوان نماینده دانشجویان، دلایل مخالفت جامعه‌ی علوم پزشکی نسبت به طرح دو فوریتی افزایش ظرفیت رشته‌های علوم پزشکی در سال تحصیلی ۹۸-۹۹ به میزان دو برابر را خدمت شما اعلام میکند.

اول: ایراد بزرگ این طرح در نظر نگرفتن زیرساخت‌های لازم برای افزایش ظرفیت می‌باشد. امکانات موجود دانشگاه‌های علوم پزشکی، نظیر امکانات رفاهی (خوابگاه، غذای مناسب و...) امکانات آموزشی (بیمارستان‌های آموزشی، کلاس و فضای آموزشی دانشکده ها، تعداد کافی هیئت علمی، مواد مصرفی آزمایشگاه ها، جسد تشریح و...) و... کفاف همین تعداد دانشجو را نمیدهد. حال با دوبرابر شدن دانشجویان در مهرماه سال ۹۸، دانشگاه چگونه پاسخگوی این نیاز‌ها خواهد بود؟

دوم: طرح به صورت کلی تمامی رشته‌های علوم پزشکی را شامل می‌شود، درصورتی که هم اکنون در بسیاری از این رشته‌ها فارغ التحصیل بیکار وجود دارد. بهتر است جهت جلوگیری از افزایش نرخ بیکاری، طرح به صورت دقیق تر، رشته‌های نیازمند را، به تفکیک شهر و دانشگاه محاسبه کرده و نیز با محاسبه‌ی دقیق، تعداد نیروی مورد نیاز را نیز محاسبه کرده و سپس به رای گذاشته شود.

سوم: ماه عسل تمام شد، بدون تعارف عرض می‌کنم، پول نداریم. جمله‌ای که وزیر بهداشت چندی پیش گفت. حال در این بلبشوی اقتصادی که برای تامین بودجه، دانشگاه مجبور به کم کردن فعالیت‌های فرهنگی، پژوهشی و عمرانی خود، افزایش دریافت دانشجوی پردیس بین الملل و کاهش کیفیت امکانات رفاهی نظیر غذا و دیرکرد چندماهه در پرداخت حقوق کارکنان دانشگاه می‌شود، دو برابر کردن جمعیت دانشجو چه پشتوانه‌ی منطقی دارد؟

چهارم: بهتر است در ابتدا فکری برای به کار گرفتن چهل هزار پزشکی شود که یا بیکارند و یا در شغل دیگری مشغولند. البته آمار مابقی رشته‌های علوم پزشکی نیز دست کمی از این تعداد ندارد. افزایش ظرفیت رشته‌های علوم پزشکی فقط باعث افزایش این اعداد می‌شود.
مشکل موجود در جامعه‌ی درمانی ما، مشکل عدم توزیع مناسب پزشکان می‌باشد نه کمبود آنها.

پنجم: تعداد زیادی از رشته‌های علوم پزشکی، هم اکنون در حال اشباع شدن می‌باشند؛ با افزایش دوبرابری ظرفیت فقط رقابت کاذب در بین کادر درمان به وجود می‌آید که باعث میشود جامعه‌ی پزشکی، به چشم کسب ثروت به بیمار نگاه کند نه به چشم بیمار!

ششم: با تصویب این طرح، زمینه برای ورود افسارگسیخته‌ی دانشگاه‌های آزاد و پیام نور به بخش درمانی باز می‌شود. با وجود کمبود امکانات ذکر شده در دانشگاه‌های سراسری، دانشگاه‌های آزاد و پیام نور چگونه پاسخگوی این نیاز‌های رشته‌های علوم پزشکی خواهند بود. آیا نتیجه‌ی این ورود چیزی جز تربیت پزشکانی با سطح آموزشی پایین خواهد بود که قطعا برای سلامت کشور مخرب خواهد بود؟

هفتم: با صدور اجازه‌ی انتقال محصلان خارج از کشور به دانشگاه‌های علوم پزشکی، چیزی جز لکه دار شدن عدالت آموزشی نصیب کشور نخواهد شد.
به راستی چه کسانی قادر به پرداخت هزینه‌های سنگین تحصیل در کشوری دیگر هستند. آیا جز این است که با تصویب این طرح، صندلی‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی فقط نصیب آقازاده‌ها می‌شود؟

درپایان خواسته‌ی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی از شما این است که شجاعانه در برابر اینگونه طرح‌های زیان بار بایستید و از تصویب طرح‌هایی که صدمات هنگفتی به بیت المال مسلمین می‌زند جلوگیری کنید.

والسلام علیکم و رحمت الله
بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی زنجان

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: نمایندگان مجلس شورای اسلامی افزایش ظرفیت رشته های علوم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی زنجان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۸۲۹۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انعقاد تفاهم‌نامه همکاری سه‌جانبه دانشگاه آزاد با دانشگاه باهنر و علوم پزشکی کرمان

علیرضا منظری‌توکلی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کرمان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا از انعقاد تفاهم‌نامه همکاری و مشارکت سه‌جانبه این دانشگاه با دانشگاه باهنر و علوم پزشکی خبر داد و اظهار کرد:‌ این تفاهم‌نامه به‌منظور بهره‌گیری از ظرفیت‌های طرفین برای ارتقا سطح همکاری‌های علمی، آموزشی و پژوهشی برای استمرار ارتباط سازمان‌یافته بین دانشگاه‌ها به‌منظور برطرف کردن نیاز‌های متقابل و تلاش در شناسایی استعداد‌های درخشان مراکز علمی است.

وی با اشاره به همکاری‌های طرفین توضیح داد: از دیرباز در زمینه‌های مختلف همکاری‌های خوبی وجود داشته؛ اما با این تفاهم‌نامه راه برای استفاده بهتر از ظرفیت‌های طرفین، استفاده از امکانات آزمایشگاهی و پژوهشی، اشتراک منابع علمی و مراکز اطلاع‌رسانی، مشارکت در تهیه مقالات و پایان‌نامه‌ها و طرح‌های مشترک، تدوین و انتشار کتب، مجلات و برگزاری دوره‌های کوتاه‌مدت مشترک هموار کرده است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کرمان هم‌افزایی علمی را هدف والای این تفاهم‌نامه عنوان کرد و گفت: انجام همایش‌های علمی و پژوهشی مشترک، بازدید‌های علمی متقابل و ایجاد شرایط برای فرصت‌های مطالعاتی و پژوهشی پسادکتری، برگزاری ژورنال کلاب و جلسات مشترک برای مبادله نتایج پژوهشی از مواد تفاهم‌نامه مذکور است.

منظری‌توکلی ابراز امیدواری کرد که انعقاد این تفاهم‌نامه در راستای شعار سال و مشارکت مردم برای افزایش تولید کارگشا و مثمر ثمر باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کمبود بیش از ۳۰۰۰۰ کمک‌پرستار در کشور
  • مجازات دریافت وجه اضافی از بیماران چیست؟
  • اعضای بیمار مرگ مغزی در مشهد جان چهار نفر را نجات داد
  • افزایش تعداد رشته‌های دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه
  • ضرورت جبران کمبود دانشجو در دانشگاه آزاد
  • مراجعه بیش از ۱۰۰۰ بیمار تنفسی به مراکز درمانی خوزستان
  • مراجعه بیش از یک هزار بیمار تنفسی به مراکز درمانی خوزستان
  • انعقاد تفاهم‌نامه همکاری سه‌جانبه دانشگاه آزاد با دانشگاه باهنر و علوم پزشکی کرمان
  • طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است
  • دکتر طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است