Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-07@05:23:41 GMT

نخاله‌های مزاحم

تاریخ انتشار: ۷ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۸۴۴۳۳

نخاله‌های مزاحم

تخلیه نخاله‌های ساختمانی در اطراف و حریم شهر ایلام سال‌هاست، علاوه بر زشت کردن چهره شهر، باعث بروز مشکلات زیست‌محیطی و بهداشتی نیز شده است. مدیریت نخاله ساختمانی در شهر ایلام از جمله مهم‌ترین ضروریات مدیریت شهری است که به آگاهی از چگونگی جمع‌آوری، دفع و بازیافت نیاز دارد و در حال حاضر رعایت نشدن قانون ایستگاه‌های تخلیه پسماند، کمبود ایستگاه تخلیه و نبود مراکز بازیافت پسماند از عواملی هستند که باعث ایجاد معضل در حاشیه جاده‌ها شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نخاله‌های ساختمانی، علاوه بر مشکلات شهری، می‌توانند به کانون گرد و غبار تبدیل‌ شوند و برای انسان‌ها مشکلات فراوانی را به وجود بیاورند.

همه جای شهر پر از نخاله است

یکی از شهروندان ایلامی در گفت‌وگو با خبرنگار همشهری می‌گوید: متاسفانه در شهر ایلام و اطراف آن و جاده‌های استان موج عظیمی از نخاله‌های ساختمانی را می‌توان مشاهده کرد. «عباس مرادی» می‌افزاید: نخاله‌های ساختمانی در شهر ایلام باعث اختلال در رفت و آمد خودروها نیز شده‌اند. همچنین، با وزش باد شدید، شاهد هستیم که گرد و غبار زیادی از این نخاله‌ها بلند می‌شود. وی بیان می‌کند: کامیون‌های حامل نخاله‌های ساختمانی در اولین فرصت و مکانی که اطراف شهر پیدا می‌کنند، نخاله‌ها را تخلیه می‌کنند، بدون این‌که نظارتی بر کار آنها انجام شود. مرادی می‌گوید: در شهر ایلام بچه‌ها با نخاله‌های ساختمانی موجود در شهر بازی می‌کنند که مشکلات بهداشتی زیادی برای آنها به وجود می‌آورد.

تخلیه نخاله‌ها در حریم شهر ممنوع است

معاون خدمات شهری شهرداری ایلام به خبرنگار همشهری می‌گوید: تخلیه نخاله ساختمانی در حریم شهر ممنوع است و با متخلفان از طریق دستگاه قضایی برخورد خواهد شد. «یاسان مهدوی‌پور» می‌افزاید: برای نظارت و کنترل این موضوع، دوربین‌های پلاک‌خوان در سایت تخلیه نخاله‌های ساختمانی نصب شده است. وی اظهار می‌کند: نخاله‌های ساختمانی، علاوه بر نازیبا کردن ورودی و سطح شهر، تهدیدی برای سلامت شهروندان هستند.

به همین دلیل از دستگاه‌های قضایی، نیروی نظامی و انتظامی، پلیس راهور و پلیس راه خواستار برخورد با متخلفان برابر قانون هستیم و امیدواریم شاهد مشارکت مردم قبل از برخورد این نیروها با آنها باشیم. مهدوی‌پور می‌گوید: بر اساس قانون، کامیونداران و مالکان ساختمان‌های تخریب‌شده مکلفند نخاله‌های ساختمانی را در نقاط مشخص‌شده تخلیه کنند و در صورتی که محل تخلیه آنها معابر عمومی، شهری و بین شهری باشد، طبق قانون با آنها برخورد می‌شود.

ضرورت احداث کارخانه بازیافت پسماندهای ساختمانی

مهدوی‌پور بیان می‌کند: احداث کارخانه بازیافت پسماندهای ساختمانی اعم از خاک و نخاله در شهر ایلام ضروری است که این مهم به سرمایه‌گذاری بخش خصوصی نیاز دارد. وی ادامه می‌دهد: در صورت راه‌اندازی این کارخانه، دیگر به مراکز دفن و دپوی نخاله‌های ساختمانی نیازی نیست، ضمن این‌که به طور قطع این مهم می‌تواند در زمینه درآمدزایی برای استان نیز موثر واقع شود. معاون خدمات شهری شهرداری ایلام می‌گوید: با تحقق این مهم همچنین چهره شهر و ورودی‌های آن به لحاظ بصری از هرگونه آلودگی پاک می‌شود و شاهد زیباسازی سیما و منظر شهری خواهیم بود.

برخورد پلیس با تخلیه‌کنندگان نخاله‌ها

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان نیز در گفت‌وگو با خبرنگار همشهری با هشدار دادن به اشخاصی که مصالح و نخاله‌های ساختمانی را در معابر تخلیه می‌کنند، می‌گوید: پلیس با تخلیه‌کنندگان نخاله‌های ساختمانی در معابر شهری برخورد می‌کند و در صورت وقوع حادثه‌ رانندگی، مقصر شناخته می‌شوند. سرهنگ «ابوالفضل کوهزادی» می‌افزاید: هیچ‌کس اجازه ندارد، به بهانه ساخت و ساز، سطح مفید و قابل تردد خیابان‌ها و کوچه‌ها را با ریختن مصالح ساختمانی و گذاشتن وسایل و تجهیزات مسدود کند.

وی با بیان این‌که صدور مجوز ساخت‌ و ‌ساز از سوی شهرداری دلیلی برای اشغال کردن خیابان و کوچه نیست، اظهار می‌کند: چنانچه به واسطه ساختار خیابان چاره‌ای جز تخلیه مصالح ساختمانی در معابر وجود نداشته باشد، اشغال‌کننده معبر مکلف است با نصب علائم هشداردهنده اطراف مصالح ریخته شده، به ایمن‌سازی محوطه کارگاهی اقدام کنند.

این مقام مسئول با اشاره به مسئولیت تضامنی سازمان‌های نگهدارنده معابر و ایجادکنندگان موانع می‌گوید: به استناد تبصره ۳ ماده ۱۴ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی مصوب سال ۸۹، در صورتی که وسیله نقلیه به علت نبود علائم هشداردهنده با موانع موجود در راه برخورد کند، کارشناسان تصادفات مکلفند سهم قصور متولی راه و یا ایجادکننده مانع را در علت اصلی تصادف لحاظ کنند. سرهنگ کوهزادی از ساخت ‌و ‌سازکنندگان می‌خواهد که پس اتمام عملیات ساخت و ساز، بقایای مصالح ساختمانی را از بخش سواره‌رو معابر پاک‌سازی و از رها کردن آنها در پیاده‌روها و معابر عمومی اجتناب کنند.

چهره نازیبای شهرها

رئیس پلیس راه استان ایلام نیز در گفت‌وگو با خبرنگار همشهری اظهار می‌کند: وسایل نقلیه حامل پسماندهای ساختمانی باید محموله‌ها را صرفا در مکان‌های مجاز و از پیش تعیین‌ شده تخلیه کنند. سرهنگ «رضا همتی‌زاده» می‌گوید: تخلیه پسماندهای ساختمانی در حاشیه راه‌ها باعث ایجاد خطرات و تهدیدهای بالقوه‌ای برای ایمنی حمل ‌و ‌نقل شهروندان می‌شود.

وی می‌افزاید: برابر آیین‌نامه راهنمایی و رانندگی و قانون پسماند، انجام این عمل منع قانونی دارد و متخلفان جریمه نقدی می‌شوند و خودروی آنها نیز از یک تا ۱۰ هفته توقیف خواهد شد. سرهنگ همتی‌زاده تاکید می‌کند: تخلیه زباله‌ها و نخاله‌های ساختمانی، علاوه بر تهدیداتی که برای تردد ایمن وسایل نقلیه ایجاد می‌کند، ‌ باعث ایجاد مشکلات محیط زیستی می‌شود و چهره‌ای ناشایست از فرهنگ عمومی یک شهر را به نمایش می‌گذارد، در ضمن ظاهر شهرها را هم نازیبا می‌کند.

کد خبر 449571 برچسب‌ها استان ایلام

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان ایلام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۸۴۴۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چهار هزار و ۶۰۰ کارگر ساختمانی قم تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند

عباس شیری گفت: در سطح استان قم افزون بر ۱۲ هزار و ۸۰۰ کارگر ساختمانی تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند.

رئیس انجمن صنفی کارگران قم با اشاره به وضعیت بیمه کارگران ساختمانی، ابراز داشت: ۵۰۰ هزار کارگر ساختمانی در کل کشور در صف بیمه هستند در حالی‌که سهمیه ابلاغی امسال بیمه‌شدن ۱۰ هزار کارگر است.

شیری گفت: تمامی کارگران ساختمانی واجد شرایط استان از نظر اشتغال به این حرفه راستی‌آزمایی شده و دارای شناسنامه کاری مشخص هستند.

رئیس انجمن صنفی کارگران قم با انتقاد از قطع مستمر بیمه کارگران ساختمانی، تصریح کرد: کارگران ساختمانی ممکن است به‌خاطر نبود پروژه فعال عمرانی چند روز مشغول کار نباشند و توقع ما این است که بررسی وضعیت بیمه این افراد این است که جلسات مربوطه با حضور نمایندگان انجمن‌های صنفی و بازرسان برگزار شود.

شیری با اشاره به طرح ساماندهی کارگران ساختمانی، تصریح کرد: به‌رغم تمامی پیگیری‌های انجام شده، اما هنوز مجموعه مدیریت شهری قم هیچ سازه و مکان استانداردی جهت استقرار این افراد در شهر پیش‌بینی و طراحی نکرده‌است.

رئیس انجمن صنفی کارگران قم بیان کرد: با توجه به اینکه کارگران ساختمانی کارفرمای ثابتی ندارند به‌رغم مشکلات جاری این صنعت، کارگران ساختمانی از مزایای مشاغل سخت و زیان‌آور بهره‌مند نمی‌شوند.

شیری با بیان اینکه در استان قم کمبود کارگر ساختمانی وجود ندارد، تصریح کرد: مشکل اصلی این صنعت حقوق و مزایای آن است که سبب شده تا کارگران ساختمانی به مشاغل دیگر سوق پیدا کنند.

رئیس انجمن صنفی کارگران قم در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وضعیت مسکن کارگران ساختمانی، گفت: سه‌هزار و ۷۰۰ کارگر ساختمانی قم در این طرح ثبت‌نام کرده‌اند.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • تماس تلفنی هنیه با نخاله/تاکید بر عدم کوتاهی از خواسته‌های مقاومت
  • راه‌اندازی بازارهای روز، راهکار ساماندهی سد معبر و مشاغل مزاحم شهری در ارومیه
  • هفته اول مه؛ از آلرژی های مزاحم تا اثرات ورزش بر سلول‌های بدن
  • کلاهی که بر سر کارگران ساختمانی گذاشته شد
  • شهری عجیب با شهروندانی در یک ساختمان! (+عکس)
  • کلاه بیمه ای بر سر کارگران ساختمانی
  • تأخیر در صدور پروانه ساختمانی موجب مشکلات مالی و نارضایتی مردم می‌شود
  • فیلم جمله جنجال‌ساز کارشناس تلویزیون؛ زن ‌بی‌حجاب، مزاحم شد!
  • چهار هزار و ۶۰۰ کارگر ساختمانی قم تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند
  • «بی‌حجاب، مزاحم ماست، نباید تحمل شود»- طراح لایحۀ حجاب و عفاف/ ابوالفضل اقبالی کیست؟