Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، مسعود ترابی ظهر دوشنبه در نشستی خبری به مناسبت روز ملی انتقال خون در پاسخ به خبرنگار مهر پیرامون نقش تحریم ها در تامین اقلام مورد  نیاز انتقال خون، اظهار کرد: یکی از مواردی که تهیه کیسه های خون و کیت های خون را با مشکل روبه رو ساخته نقش تحریم های ظالمانه دشمنان است که علیرغم ادعای آنان مبنی بر اینکه این محدودیت ها شامل اقلام دارویی و درمانی نمی شود، اما در تهیه این موارد از شرکت های بین المللی با مشکل روبه رو هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با این حال از تامین  کیسه های فیلتردار برای انتقال خون به بیماران تالاسمی ماژور که اغلب در ماه یا سه هفته یکبار نیاز به خون دارند خبر داد و گفت: با اینکه در واردات این کیسه ها برای تالاسمی دچار مشکل هستیم اما هنوز با کمبود جدی روبه رو نشدیم.

ترابی با تصریح اینکه کیسه های فیلتردار با کیسه های معمولی متفاوت است، تاکید کرد: با استفاده از این کیسه ها، میزان حساسیت به خون در بیماران تالاسمی کاهش می یابد.

مدیرکل انتقال خون استان فارس با بیان اینکه رده سنی اهدای خون ۱۸ تا ۶۰ سال است، عنوان کرد: در تلاشیم این محدودیت را به ۶۵ سال ارتقا دهیم و افرادی که توانمندی دارند بتوانند به اهدا خون بپردازند.

آمار زنان اهداکننده خون در فارس ۳.۷ درصد است

وی از کمرنگی حضور بانوان در اهدا خون خبر داد و گفت: آمار زنان اهداکننده خون در فارس ۳.۷ درصد است که از آمار کشوری با میانگین ۵ درصد کمی فاصله دارد درحالیکه این میزبان باید به نسبت آقایان ۵۰ درصد باشد.

مدیرکل انتقال خون فارس با اعلام اینکه نیاز بالای استان گاهی از تولید خون پیشی گرفته افزود: برای این منظور ناچار شدیم از استان های اصفهان، بوشهر و کهکیلویه و بویر احمد خون وارد کنیم اما به اندازه رفع نیاز موقت بوده است.

وی با این حال خون ایرانی ها را یکی از پاک ترین خونها در جهان عنوان کرد که به هیچ وجه نیاز به خون خارجی در کشور را توجیه نمی کند.

ترابی یکی از افتخارات پایگاه انتقال خون فارس را سربلندی در آزمون بزرگ ۸ سال دفاع مقدس دانست و گفت: استان فارس بزرگترین نقش در تهیه خون برای جبهه ها را داشت.

وی در ادامه به دستاوردهای سال جاری انتقال خون استان فارس اشاره کرد و گفت: از دستاوردهای امسال انتقال خون ایجاد پایگاه استقلال در ورودی شهرک استقلال شیراز است که حوزه غرب این شهر را پوشش خواهد داد و خوشبختانه تاکنون ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

کمبود نیرو، بزرگترین چالش پایگاه انتقال خون استقلال

ترابی بزرگترین چالش برای راه اندازی پایگاه انتقال خون استقلال را کمبود نیروی انسانی عنوان کرد که با حمایت مسوولان استانی می شود پرسنل مورد نیاز این پایگاه را تامین کرد.

مدیرکل انتقال خون فارس، گفت: مهمترین دستاورد سال ۱۳۹۸ استان اینکه بزرگترین تولیدکننده خون کشور شدیم، این در حالیست که از سوی دیگر آمار تولید «پلاکت فرز» و «پلاسما فرز» این سازمان در فارس شاهد افزایش است.

وی با بیان اینکه تولید فراورده های یادشده از حد استانداردهای دنیا نیز فراتر رفته است، افزود: در پایگاه زنده یاد دکتر منصور حق شناس که در میدان نمازی شیراز قرار دارد و نخستین پایگاه انتقال خون شیراز به شمار می رود، این امکانات مستقر است و صرفا از اهداکنندگان پلاسما و پلاکت می گیرد.

به گفته مدیرکل انتقال خون فارس، این پیشرفته‌ترین نوع اهدا در جهان است و از دیگر دستاوردهای امسال این که در زمینه اهدای پلاسما و پلاکت رشد ۶۴ درصدی داشتیم که یک رکورد بی‌نظیر است.

وی افزود: پلاکت عموما برای بیماران سرطانی کاربرد دارد که از طریق پلاکت فرز توانسته‌ایم بیش از ۹۰ درصد نیاز مراکز درمانی سرطان را به این فراورده خونی پاسخگو باشیم.

وی در زمینه تولید پلاسما هم اضافه کرد: پلاسما فراورده ای است که از آن برای تهیه آلبومین که داروی ارزشمندی برای درمان بیماران صعب العلاج است استفاده می شود. 

ترابی با بیان اینکه پلاسما برای پیوند کبد مورد استفاده قرار می گیرد، افزود: کاربرد بزرگ آن در درمان بیماران سوختگی است زیرا اینها به صورت عمده برای حفظ تعادل طبیعی مایعات داخل بدن است.

فارس در زمینه تامین پلاسما ۱۰۰ درصد نیاز مراکز درمانی را برطرف کرد

وی یادآوری کرد: پایگاه های انتقال خون فارس در زمینه تامین پلاسما ۱۰۰ درصد نیاز مراکز درمانی را برطرف می کنند و برای مراکز درمانی که به پلاسما نیاز دارند توانستیم با افزایش واحد پلاسما فرسیس نیازشان را برطرف کنیم.

مدیرکل انتقال خون فارس در ادامه یکی دیگر از دستاوردهای بزرگ این مراکز را سطح ایمنی بالای خونی عنوان کرد و گفت: بدین شکل که میزان آلودگی خون برای سومین سال پیاپی در زمینه آمار آلودگی به ویروس «اچ آی وی ایدز» به صفر رسیده است.

وی در عین حال اضافه کرد: در رابطه با ویروس هپاتیت سی و هپاتیت بی میزان آلودگی نزدیک به صفر است و حدود ۵۳ هزارم درصد امکان آلودگی است که تقریبا نزدیک به صفر است،  بنابر این از نظر پاک بودن در بالاترین استانداردهای جهانی قرار داریم.

تهدید ذخایر خون و فراورده های خونی فارس به دلیل آمار بالای تصادفات جاده ای

ترابی با توجه به اینکه فارس قطب پزشکی جنوب کشور است، اعلام کرد: بدین خاطر بزرگترین مصرف کننده فرآورده های خونی به شمار می رویم زیرا از نظر تعداد بیماران تالاسمی بیشترین آمار را داریم که حجم بز گی از مصرف خون را به خود اختصاص می دهند و از سویی حجم زیادی از مصرف خون و فرآورده های آن را مجروحان تصادفات جاده ای استان که کم هم نیستند نیاز دارند، بنابر این مصرف زیاد باعث شده ذخایر خون و فراورده های خونی استان فارس تهدید شود.

وی با تصریح اینکه برای تامین کردن این حجم ذخایر نیاز به اهدا مستمر خون وجود دارد، گفت: در گروه A+ و O- دچار کمبود هستیم.

ترابی درعین حال با یادآوری اینکه خون قابل ذخیره سازی نیست، اعلام کرد: هر کیسه خون تا یکماه قابل استفاده و هر کیسه پلاسما ۵روز، قابل نگهداری است.

امسال ۳۸ هزار نفر موفق به اهدا خون و فراورده های خونی شدند

وی همچنین از مراجعه ۵۳ هزار نفر در سه ماه نخست اول سال جاری خبر داد و گفت: بالای ۵۳هزار نفر مراجعه داشتیم که بیش از ۳۸ هزار نفر موفق به اهدا خون و فراورده های خونی شدند.

ترابی به رشد ۱.۹ درصدی مراجعه کنندگان به پایگاه های انتقال خون فارس اشاره کرد و افزود: آمار تولید فراورده های خونی در استان ۱.۴ درصد رشد داشته است.

وی با اعلام اینکه ۳ پایگاه ثابت انتقال خون در شیراز وجود دارد، گفت: به جز پایگاه بوستان ولی عصر، پایگاه های دکتر حق شناس و ساختمان شماره ۲ از ساعت ۸ صبح تا ۸ شب آماده خدمات هستند، این درحالیست که ۲ تیم سیار علاوه بر این در شیراز اقدام به خون گیری می کنند.

ترابی با اعلام اینکه در ۷ شهرستان فارس پایگاه ثابت انتقال خون وجود دارد، گفت: شهرهای فسا، جهرم، لارستان، داراب، آباده، مرودشت و کازرون دارای پایگاه انتقال خون هستند.

وی در پاسخ به خبرنگار مهر درخصوص اتوبوس اهدا خون واقع در خیابان زند، اعلام کرد: اتوبوس مذکور به پایگاه ولی عصر منتقل شده است و در ادارت و مراکز تجمع مردمی جهت خدمات رسانی مستقر می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، نخستین پایگاه انتقال خون کشور سال ۱۳۵۳ در تهران راه اندازی شد و به فاصله ۳ سال دومین پایگاه انتقال خون در میدان نمازی شیراز آغاز بکار کرد که اکنون بنام دکتر منصور حق شناس، بنیانگذار این پایگاه نامگذاری شده است.

کد خبر 4679626

منبع: مهر

کلیدواژه: شیراز انتقال خون فارس تحریم های ایران دارو بیماران تالاسمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۸۴۵۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا تغییر نام استقلال به استقلال خلیج فارس مشکل‌ساز می‌شود؟

۳ کارشناس حقوق ورزشی کشورمان در مورد افزوده شدن پسوند خلیج فارس به نام باشگاه استقلال اظهارنظر کرده و به ابهامات در این باره پاسخ دادند. - اخبار ورزشی -

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، در روز پنجم اردیبهشت 1403  مالکیت باشگاه استقلال و پرسپولیس رسماً به بخش خصوصی واگذار شد و 85 درصد سهم باشگاه استقلال در اختیار هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس قرار گرفت. این شرکت تصمیم گرفته مانند خیلی دیگر از شرکت‌های زیر مجموعه‌اش  پسوند «خلیج فارس» را به نام استقلال اضافه کند. بعد از موضوع شایعه‌ها و شائبه‌هایی به وجود آمد که نام جدید استقلال ممکن است در رقابت‌های بین‌المللی نظیر لیگ نخبگان (فرمت جدید لیگ قهرمانان آسیا) برای نماینده ایران مشکل ایجاد کند. در همین رابطه خبرگزاری تسنیم به سراغ سه حقوقدان ورزشی رفت و نظر آنها را جویا شد.

رسمی؛ تغییر نام استقلال به استقلال خلیج فارس

رضا شاه منصوری در این باره به تسنیم گفت: طبق ماده 30 و 35 قانون مدنی هر مالکی نسبت به مایملک خود حق همه گونه تصرف و انتفاع دارد. بنابراین وقتی هلدینگ خلیج فارس سهامدار عمده استقلال است می‌تواند نسبت به این دارایی خود، دخل و تصرفاتی داشته باشد. ضمن اینکه الحاق نام خلیج فارس، خدشه‌ای بر برند باشگاه ایجاد نمی‌کند.

کارشناس حقوقی در مورد اینکه آیا اضافه شدن این نام در رقابت‌های لیگ نخبگان آسیا می‌تواند مشکل‌ساز شود، عنوان کرد: در ایران و آسیا نام بسیاری از تیم‌ها طوری است که قید مکان یا شهر در آن وجود دارد. بنابراین من با این استدلال مخالفم که شعار سیاسی است چرا که این نام (خلیج فارس) پیشینه تاریخی دارد و ابداً تحریک آمیز نیست. ضمن اینکه ما در ایران لیگ برتر را با پسوند خلیج فارس برگزار می‌کنیم. این موارد غیرسیاسی است.

وی اظهار داشت: وقتی 2 یا 3 هزار سال، نام خلیج فارس وجود دارد، هیچ تخاصمی وجود نداشته و چرا باید تعبیر سیاسی شود؟ تخاصم زمانی است که تحریک کننده باشد اما نام خلیج فارس دارای این شرایط نیست.

رسول باختر دیگر کارشناس حقوق ورزشی نیزدر این باره به تسنیم گفت:  یکسری الزامات و قواعدی برای تعیین نام داریم که طبیعتاً بر اساس آنها انتخاب نام خلیج فارس مشکلی ندارد؛ بنابراین اگر اسم خلیج فارس به عنوان پسوند تیمی انتخاب شود، نباید مشکلی داشته باشد.

کارشناس حقوق ورزشی خاطرنشان کرد: جامی با نام جعلی بین تیم‌های عربی برگزار می‌شود که سر و صدای زیادی به پا کرده و ما هم به آن معترض شدیم؛ اما اسم آن تغییر نیافت و کنفدراسیون فوتبال آسیا ایرادی به آن مطرح نکرد. در حالی که خلیج فارس اسم تاریخی، درست و صحیح آن است و طبیعتاً نباید به کارگیری اسم اصیل و قدیمی مشکلی داشته باشد.

آرش شکرریز دیگر کارشناس حقوق ورزشی کشور راجع‌ به این موضوع به تسنیم، گفت: در نقشه سازمان ملل و اسناد قدیمی نام خلیج فارس ثبت شده و با توجه به این موضوع ایرادی بر استفاده از نام مذکور وجود ندارد. از طرف دیگر حامی مالی باشگاه که برای تیم هزینه می‌کند، حق دارد در مورد نام آن تیم تصمیم‌گیری کند. فقط در قانون گفته شده نام‌ها تبعیض‌آمیز یا تنفرآمیز نباشند. برای مثال موجب شعاری نباشد که نژادپرستانه محسوب شود.

وی افزود: باشگاه استقلال باید نام جدید خود را در داخل کشور به ثبت رسمی برساند و در بحث بین المللی به منظور شرکت در مسابقات لیگ نخبگان باید به اطلاع کنفدراسیون فوتبال آسیا برساند و آنها نام را تأیید کنند چرا که قرار است این نام در قرعه‌کشی باشد و تاکنون با نام استقلال ایران شناخته می‌شد.

کارشناس حقوقی ورزشی گفت: اسناد قدیمی ثبت شده در سازمان ملل و خلیج فارس که با عنوان Persian Gulf روی نقشه جهانی شناخته می‌شود، ناقض ادعای برخی است. تا زمانی که این موارد تغییر نکند آنها نمی‌توانند موفق باشند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خیرین و مسؤولان در رفع مشکلات مراکز نگهداری معولان کمک کنند
  • قالیباف: دولت هیچ مشکل قانونی برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان ندارد
  • دولت هیچ مشکل قانونی برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان ندارد
  •  تغییر نام استقلال مشکل‌ساز می‌شود؟
  • آیت‌الله حسینی‌بوشهری: طلاب در مسکن و معیشت دچار مشکل هستند
  • آیا تغییر نام استقلال به استقلال خلیج فارس مشکل ساز می شود؟
  • افغانستان حقابه را می دهد؟
  • آیا تغییر نام استقلال به استقلال خلیج فارس مشکل‌ساز می‌شود؟
  • تا رفع مشکل سیل‌زدگان، خدمات‌رسانی نیروی دریایی ارتش انجام می‌شود
  • تا رفع مشکل سیل‌زدگان، خدمات‌رسانی نیروی دریایی ارتش انجام می شود