Web Analytics Made Easy - Statcounter

نایب رییس اتحادیه صنف مشاوران املاک کشور گفت: تاثیر اخذ مالیات بر عایدی مسکن بسیار مهم‌تر از وضع مالیات برای خانه‌های خالی است. مالیات بر عایدی مسکن یا مالیات بر عایدی سرمایه می‌تواند مهم‌ترین نقش را در کنترل قیمت مسکن بر عهده بگیرد.

حسام عقبایی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به قانون مالیات بر خانه‌های مسکونی خالی، اظهار کرد: تا زمانی که سامانه ملی املاک و اسکان کشور در وزارت راه و شهرسازی تشکیل نشود، نمی‌توانیم خانه‌های خالی را تشخیص دهیم و از آنها مالیات بگیریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: هر شخصی با هر فعالیت اقتصادی و شغلی باید مالیات بر درآمد خود را پرداخت کند اما کسانی هستند که با میلیاردها تومان آورده وارد بازارهای سرمایه ای همچون طلا و ارز می شوند و منفعت‌های کلانی نیز کسب می‌کنند بدون اینکه هیچ گونه مالیاتی پرداخت کنند. برای مثال فردی با ۲۰ میلیارد تومان سرمایه وارد مسکن می شود و پس از چند ماه ۸۰ میلیارد تومان سود به دست می آورد اما مالیاتی از او اخذ نمی شود.

نایب رییس اتحادیه صنف مشاوران املاک خاطر نشان کرد: پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه می‌تواند نقش کنترل کننده‌ای برای جلوگیری از افزایش قیمت‌ها در بازار داشته باشد. در سال ۱۳۹۲ و ۱۳۹۳ این موضوع در مجلس شورای اسلامی مطرح شد اما به صورت ناگهانی از دستور کار مجلس خارج شد. اگر این قانون در همان سال توسط مجلس شورای اسلامی تصویب شده بود اکنون در سال ۱۳۹۸ شاهد افزایش ۱۰۰ درصدی قیمت مسکن در بازار نبودیم.

عقبایی افزود: قانون مالیات بر عایدی مسکن باید تصویب تا از افزایش قیمت ناگهانی و بدون دلیل در بازار مسکن جلوگیری شود.

سازمان امور مالیاتی پیگیر اجرای قانون مالیات بر خانه‌های خالی نیست

وی اضافه کرد: قانون مالیات بر عایدی مسکن و وضع مالیات بر خانه‌های خالی در بسیاری از کشورهای جهان اجرا می شود. مالیات خانه های باید اجرا شود زیرا تصویب شده اما سازمان امور مالیاتی بودجه ای برای اجرای این قانون دریافت نکرده است. در این حوزه دو نوع مالیات وجود دارد؛ نوع اول مالیات ها درآمدی برای خزانه دولت است و نوع دوم آنها به جهت تنظیم بازار و از بین بردن فاصله طبقاتی از مردم اخذ می شود.

وی یادآور شد: در این حوزه دو نوع مالیات وجود دارد؛ نوع اول به منظور کسب درآمد برای خزانه دولت است و نوع دوم به دلیل تنظیم بازار و از بین بردن فاصله طبقاتی، از مردم اخذ می شود.

نایب رییس اتحادیه صنف مشاوران املاک با بیان اینکه هدف مجلس از تصویب این قوانین حذف منفعت سرمایه گذاران از سرمایه گذاری در بازار نبوده بلکه قصد داشته توازنی میان عرضه و تقاضا در بازار مسکن به وجود بیاورد، گفت: مالیات بر خانه‌های خالی از دسته دوم مالیات‌ها است. سازمان امور مالیاتی مدعی است که اگر کارشناسی را برای شناسایی خانه‌های خالی به‌کار بگیرد در صورتی هم که مالیات به طور کامل اخذ شود، میزان آن از دستمزد کارشناس کمتر خواهد بود بر همین اساس سازمان امورمالیاتی به‌طور جدی به دنبال اجرای این قانون نیست.

بهترین راه کنترل قیمت‌ها مالیات بر عایدی مسکن است

عقبایی افزود: بانک اطلاعاتی قوی و مناسبی در بخش مسکن کشور وجود ندارد و وزارت راه و شهرسازی نیز برای راه اندازی یک بانک اطلاعاتی جامع اقدام نمی کند. هیچ اطلاعاتی در مورد اینکه چه کسی مستاجر و چه کسی مالک مسکن است در کشور وجود ندارد. تشخیص خانه‌های خالی بدون مستاجر و عبور از ترفندهای مردم بسیار سخت است.

وی یادآور شد: برای اثبات خالی بودن خانه‌ها در کشور به یک بانک اطلاعاتی مناسب و قوی نیاز داریم که مجلس شورای اسلامی نیز ساز و کار آن را تصویب و در سال ۱۳۹۴ دستور راه‌اندازی سامانه املاک و مستغلات کشور را به وزارت راه و شهرسازی ابلاغ کرده است اما این سامانه هنوز در وزارت راه و شهرسازی شکل نگرفته است.

نایب رییس اتحادیه صنف مشاوران املاک کشور، بهترین راه برای کنترل قیمت مسکن در کشور را مالیات بر عایدی مسکن دانست و خاطر نشان کرد: بر اساس آخرین اطلاعات از مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، دو میلیون و ۴۰۰ هزار واحد مسکونی خالی در کشور وجود دارد و این میزان خانه خالی تقریبا ۱۰ درصد از کل خانه‌های کشور را تشکیل می‌دهد.

عقبایی یادآور شد: اغلب خانه‌های خالی، واحدهای مسکونی لوکس و مدرن در مناطق مرفه نشین شهرهای بزرگ است که اگر عرضه هم بشود، دهک‌های ضعیف و متوسط جامعه توانایی اجاره کردن انباری آنها را هم ندارند. وجود چنین خانه‌هایی موجب ایجاد موج‌های گرانی در جامعه می شود. باید مالیات‌های سنگینی از این نوع واحدهای مسکونی اخذ شود نه مالیات‌های ناچیز ۱۰ یا ۲۰ میلیون تومانی.

وی اضافه کرد: شارژ تعدادی از واحدهای مسکونی مذکور ماهی شش تاهشت میلیون تومان است و دولت باید با در نظر گرفتن مالیات‌های سنگین برای این نوع واحدهای مسکونی، نگهداری بدون استفاده از خانه را به یک ضرر بزرگ برای مالکان تبدیل کند. در صورتی که این اقدام صورت گیرد توازنی میان عرضه و تقاضا و قیمت در بازار شکل می گیرد.

به گزارش ایمنا، طبق ماده ۵۴ مکرر اصلاحیه قانون مالیات‌های مستقیم واحدهای مسکونی واقع در شهرهای با جمعیت بیش از ۱۰۰ هزار نفر که به استناد سامانه ملی املاک و اسکان کشور به عنوان واحد خالی شناسایی می شود، از سال دوم به بعد مشمول مالیات معادل مالیات بر اجاره خواهند بود، به این ترتیب که صاحبان این خانه‌ها موظف‌اند، در سال دوم معادل یک دوم مالیات متعلقه، در سال سوم معادل مالیات متعلقه و از سال چهارم به بعد معادل یک ونیم برابر مالیات متعلقه را بپردازند.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: بازار مسکن خانه خالی رهن و اجاره مسکن ساخت مسکن قیمت مسکن در سال 98 مسکن مسکن در سال ۹۸ مشاور املاک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۹۲۵۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت مسکن کارگری در یزد/ خانه دار شدن همه کارگران

فاطمی استاندار یزد در نشست شورای مسکن استان یزد با اشاره به اینکه با سه نوع شرط برای خانه دار شدن کارگران تدابیری اندیشیده شده است، گفت: کارگرانی که زمین دارند ولی آورده اولیه، برای شروع ساخت و ساز ندارند مقرر شده تا تسهیلاتی در اختیار آنها قرار گیرد تا به محض پیدا کردن تمکن مالی شروع به ساخت مسکن کنند.

وی افزود: کارگرانی هم که شرایط ساخت را دارند، ولی زمین ندارند که برای این افراد هم مقرر شده تا زمین طرح نهضت ملی مسکن در قالب مسکن کارگری به آنها تعلق بگیرد و کار ساخت نیز برای آنها صورت گیرد.

فاطمی خاطرنشان کرد: برای کارگرانی هم که دارای زمین هستند و نیاز به تسهیلات دارند مقرر شده همان تسهیلات ۵۵۰ میلیون تومانی در اختیارشان قرار گیرد تا شروع به ساخت کنند.

 استاندار با اشاره به اینکه بزودی فرایند اجرایی تهیه و واگذاری و ساخت مسکن کارگری در استان یزد اعلام می‌شود، افزود: قرار است در کارگروهی با حضور معاونت عمرانی، اداره کل راه و شهرسازی، اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و خانه کارگر جمع بندی‌های لازم صورت گیرد تا بتوانیم همه کارگران واجد شرایط مسکن کارگری را ساماندهی کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی از وضعیت بازار اجاره‌بها/ رشد قیمت در راه است یا بازار مهار می‌شود؟
  • سلامی : مالیات باید بر عایدی سرمایه باشد و نه بر تورم/ طرحی به نام حمایت از محرومان، به کام یک درصد مرفه جامعه /هشدار نسبت به تشدید بحران در بازار مسکن
  • مآخذ مالیات برعایدی سرمایه در ایران برعکس دنیاست
  • کابوس تورم در تعقیب متقاضیان طرح نهضت ملی
  • با اجرای مالیات برعایدی سرمایه بساط سفته بازی جمع می‌شود
  • ۹ میلیون خانه خالی در ژاپن! / گاردین: تا یک دهه آینده ۳۰ درصد خانه‌ها در ژاپن خالی خواهند بود
  • جلوگیری از درج آگهی جعلی مسکن/ کنترل بازار با مالیات
  • ماجرای مالیات بر عایدی سرمایه چیست؟/ ببینید وقتی قانون تصویب شود چقدر باید مالیات بدهید؟ (فیلم)
  • دانشجو‌های خانه به دوش! / جای خالی خانه دانشجویی در پازل زندگی زوج‌های دانشجو
  • ساخت مسکن کارگری در یزد/ خانه دار شدن همه کارگران