Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-30@16:17:04 GMT

تولید ۲۰۰ تا ۳۰۰ تن بذر برنج از ارقام اصلاح شده

تاریخ انتشار: ۸ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۹۲۷۹۴

به گزارش اکوفارس به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، معاون کنترل و گواهی بذر موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال گفت: ارقام زراعی محلی و بومی با هدف حفظ این ارقام و بهبود کیفیت بذر تحت نظام گواهی بذر قرار گرفته که دستاورد مهمی برای کشور است.

مهندس صمد مبصر افزود: در دنیا تقریبا هیچ گزینه ای برای گواهی بذر ارقام بومی وجود ندارد و ما تصمیم داریم نظام گواهی خاص ارقام بومی و محلی را به کشورهای جهان معرفی کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار داشت: با مصوبه سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، نظام گواهی برای ارقام بومی و محلی موسوم به گواهی محدود تعریف شده و بر این اساس ما می توانیم بذر ارقام بومی و محلی را گواهی کنیم.

مبصر تصریح کرد: در این نظام گواهی، اصالت و خصوصیات ژنتیکی بذر به طور کامل بر عهده تولید کننده است، اما سایر پارامترهای کیفی بذر مانند قوه نامیه، خلوص فیزیکی و عاری بودن بذر از سایر محصولات بر اساس استاندارد ملی می باشد.

وی ادامه داد: با گواهی بذر ارقام زراعی بومی و محلی و اجرای برخی سیاست های وزارت جهاد کشاورزی برای تشویق تولید بذر، تعداد محصولات تحت نظام گواهی بذر از ۱۴ محصول به ۳۲ محصول افزایش یافته است.

مبصر با بیان این که ارقام بومی و محلی مانند برنج هاشمی و دیلمانی یا خربزه مشهدی در کشور دارای جایگاه هستند، گفت: با توجه به تقاضای مصرف کنندگان، ارقام بومی و محلی از نظام های تولید حذف نشده اند و ما نیز به دنبال ارتقای وضعیت تولید این ارقام در کشور هستیم به طوری که اگر بتوانیم یونجه های بومی کشور را از علف های هرز عاری کنیم و یا قوه نامیه برنج محلی را افزایش دهیم و آن را ضد عفونی شده به دست مصرف کننده برسانیم، گام بزرگی برای پایداری تولید خواهیم برداشت.

معاون کنترل و گواهی بذر موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال وزارت جهاد کشاورزی اذعان داشت: سالانه در کشور حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ تن بذر برنج از ارقام اصلاح شده تولید می‌شد که با ابلاغ آیین نامه نظام گواهی محدود در سال گذشته حدود ۸۰۰ تن بذر برنج تولید شد که نزدیک به ۵۰۰ تن آن مربوط به ارقام محلی و بقیه ارقام اصلاح شده بود.

وی پیش بینی کرد: در سال جاری ۲ هزار تن بذر برنج در کشور گواهی شود که حجم قابل توجهی از آن مربوط به ارقام محلی است.

مبصر با اشاره به عضویت ایران در دو برنامه گواهی بذر سازمان همکاری های اقتصادی و توسعه ای OECD در سال جاری گفت: پیش از این ایران عضو چهار برنامه گواهی بذر این سازمان بین المللی بود.

وی خاطر نشان کرد که سازمان همکاری های اقتصادی و توسعه ای OECD دارای هشت برنامه گواهی بذر است و ایران توانسته در شش برنامه آن عضو شود.

معاون موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال افزود: با عضویت ایران در دو برنامه دیگر این سازمان در زمینه برنامه خانواده کلزا و دانه های روغنی مشابه و همچنین برنامه علوفه ها و بغولات دانه ای و علوفه ای، می توانیم برای بذر همه محصولات زراعی تولید کشور به غیر از بذر سبزی و صیفی گواهی های OECD صادر کنیم.

وی با اذعان به این که گواهی های بذر سازمان OECD قابل قبول در ۶۱ کشور عضو این سازمان است، اظهار داشت: با عضویت ایران در دو برنامه دیگر سازمان OECD یکی از موانع اصلی صادرات بذر کشور مرتفع شده است و از این پس بخش خصوصی باید برای بازاریابی بذر و صادرات آن تلاش کند.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۹۲۷۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز کاشت نشا برنج در شالیزار‌های بابل + فیلم

با فرا رسیدن اردیبهشت ماه کاشت نشا برنج در شالیزار‌های شمال کشور آغاز شده است. بهترین زمان برای کاشت برنج اردیبهشت ماه است و اغلب در شهریور ماه به بار می‌نشیند و آماده برداشت می‌شود.

این روز‌ها شالیزار‌های شمال کشور نمای زیبایی را به طبیعت بخشیده است. شهروند خبرنگار ما فیلمی از شالیزار‌های شهرستان بابل را به نمایش گذاشت که دیدن آن خالی از لطف نیست.

منبع: علی حاجی آقازاده سنگرودی - مازندران

بیشتر بخوانید:

آغاز کاشت نشا دوم در شالیزار‌های روستای سنگرودپی بابل + فیلم و تصاویر

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

برای یادگیری اصول تصویربرداری خبری به صفحه «آموزش تصویربرداری برای شهروندخبرنگاران» مراجعه کنید.

 

 

باشگاه خبرنگاران جوان شهروند خبرنگار شهروند خبرنگار

دیگر خبرها

  • لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم سازوکار مشارکت مردم در بخش مولد را تسهیل خواهد کرد
  • مالیات یا کمیسیون دولت از سفته بازی
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • برگزاری جشنواره بازی‌های محلی و بومی در روستای گورزانگ به مناسبت روز ملی خلیج فارس + تصاویر
  • رویداد بزرگ دشت غذا در تهران برگزار شد
  • ثبت سفارش ۱۳۰ هزارتن برنج در ۲ ماهه ابتدای سال
  • جشنواره بومی محلی در روستای شورجستان آباده
  • بومی سازی کاتالیست‌هایی که در تولید بنزین استفاده می‌شود
  • بومی‌سازی کاتالیست‌هایی کاربردی در تولید بنزین توسط محققان یک شرکت دانش‌بنیان
  • آغاز کاشت نشا برنج در شالیزار‌های بابل + فیلم