Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت 24-این دیپلمات باسابقه کشورمان در ادامه پیشنهادات خود برای حل بحران به وجود آمده در منطقه تصریح کرد: در چارچوب بند ۸ قطعنامه ۵۹۸ شورای امنیت سازمان ملل و به منظور مهار تنش‌های موجود در خلیج فارس، تامین امنیت انرژی و ممانعت از بروز حوادث اتفاقی زمینه‌ساز تقابلات نظامی، تشکیل “گروه تماس ۱۳” شامل هشت کشور حاشیه خلیج فارس و پنج قدرت جهانی عضو دائم شورای امنیت ضروری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک دیپلمات پیشین کشورمان گفت: امنیت در خلیج فارس نیازمند تعامل و همکاری قدرت‌های منطقه و جهانی است که بدون گفتگو و همکاری مستقیم هشت کشور حاشیه خلیج فارس به ویژه ایران و عربستان ممکن نخواهد بود.


 سید حسین موسویان در مقاله‌ای در مجله دانشمندان اتمی آمریکا با اشاره به تصور بانیان خروج ترامپ از برجام نوشت: آن‌ها فکر می‌کردند با اعمال فشار حداکثری و به صفر رساندن روابط بانکی و مالی و صادرات نفت ایران، اقتصاد ایران از هم خواهد پاشید، شورش‌های مردمی سراسر ایران را فراخواهد گرفت، ایران قدرت و نفوذ منطقه‌ای خود را از دست خواهد داد و در نتیجه حاکمیت فعلی ایران از هم خواهد پاشید یا حداقل ایران از موضع ضعف به پای میز مذاکره خواهد آمد.

وی گفت: من از اولین روزهای ریاست جمهوری ترامپ، مکرر تاکید کردم که این یک آرزوی تخیلی و توهمی بیش‌تر نیست و خروج ترامپ از برجام عواقب ناگواری فراتر از روابط دوجانبه ایران و آمریکا در سطح منطقه‌ای و جهانی خواهد داشت. دو سال و نیم از ریاست جمهوری ترامپ و سیاست اعمال تحریم‌های حداکثری گذشته است، نه تنها اقتصاد ایران از هم نپاشیده و قدرت و نفوذ منطقه‌ای ایران کاهش نیافته، بلکه ایران پیشرفته‌ترین پهپاد آمریکا را بر فراز آب‌های خلیج فارس ساقط کرد و کشتی نفتکش انگلیس را توقیف کرد. پهپادهای حوثی‌ها لوله‌های نفت عربستان را مورد حمله قرار دادند، امارات تصمیم به عقب نشینی از یمن گرفت و سایر تحولاتی که نشان از بروز یک بحران بزرگ منطقه‌ای و جهانی است که با خروج ترامپ از برجام کلید خورده است.

این دیپلمات پیشین کشورمان ادامه داد: تا این مرحله نه تنها ترامپ به خواسته‌های خود نرسیده بلکه روند به ضرر صلح و امنیت جهانی به پیش می‌رود. با این وجود معتقدم که می‌توان مسیر را تغییر داد به شرطی که ترامپ قدم‌هایی را بردارد تا ورق به نفع صلح و امنیت جهانی برگردد.

موسویان پیشنهاد داد: به دعوت دبیر کل سازمان ملل، جلسه وزرای خارجه کشورهای ایران و گروه ۱+۵ (چین، روسیه، امریکا، المان، انگلیس و فرانسه) با هدف دستیابی به توافقی جهت کاهش تشنجات فعلی و مهار روندی که می‌تواند به جنگ ختم شود، تشکیل شود. در این نشست تحریم‌های غیر قانونی ترامپ موقتا برداشته شود تا زمینه یک مباحثه و گفت‌وگوی سازنده بین ایران و آمریکا فراهم شود. حسن نیت‌های متقابل مثل تبادل زندانیان می‌تواند مسیر را تسهیل و تنش را کاهش دهد.

وی افزود: همه قدرت‌های جهانی منهای آمریکا معتقدند که برجام جامع‌ترین سند هسته‌ای جهانی است و باید احیا شود. طبق گزارش‌های رسمی و معتبر جهان، برجام در مورد اعتماد جهانی به عدم دستیابی ایران به بمب هسته‌ای، کارآمد بود. ترامپ مکرر گفته که خواهان دستیابی به توافقی جهت اطمینان از عدم دستیابی ایران به بمب هسته‌ای است. برجام دربرگیرنده جامع‌ترین و محکم‌ترین مکانیزم‌های بازرسی و شفافیت هسته‌ای جهانی در مورد عدم انحراف به سمت ساخت بمب هسته‌ای است. از این رو اگر آمریکا در مورد عدم اشاعه سلاح هسته‌ای جدی است باید با ایران و سایر قدرت‌های منطقه‌ای و جهانی همکاری کند تا اصول برجام منطقه‌ای شده و عدم وجود بمب هسته‌ای در ایران و کل منطقه تضمین شود. عاری‌سازی خاورمیانه از سلاح‌های هسته‌ای تنها راه حل پایدار است که برجام آن را پایه‌گذاری کرده است.

این دیپلمات باسابقه کشورمان در ادامه پیشهادات خود برای حل بحران به وجود آمده در منطقه تصریح کرد: در چارچوب بند ۸ قطعنامه ۵۹۸ شورای امنیت سازمان ملل و به منظور مهار تنش‌های موجود در خلیج فارس، تامین امنیت انرژی و ممانعت از بروز حوادث اتفاقی زمینه‌ساز تقابلات نظامی، تشکیل “گروه تماس ۱۳” شامل هشت کشور حاشیه خلیج فارس و پنج قدرت جهانی عضو دائم شورای امنیت ضروری است. امنیت در خلیج فارس نیازمند تعامل و همکاری قدرت‌های منطقه و جهانی است که بدون گفتگو و همکاری مستقیم هشت کشور حاشیه خلیج فارس به ویژه ایران و عربستان ممکن نخواهد بود.

منبع: ایسنا

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۹۳۵۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری جشن «خیلی دخترونه» در دریاچه خلیج فارس

به گزارش خبرگزاری مهر، دومین جشن «خیلی دخترونه» به مناسبت میلاد حضرت معصومه(س) و روزدختر با حضور بیش از ۲ هزار دختر فردا چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت توسط شهرداری و باشگاه دختران منطقه ۲۲، فرهنگسرای تهران، سپاه ناحیه عماریاسر و مجموعه فرهنگی دریاچه خلیج فارس در دریاچه خلیج فارس برگزار می‌شود.

تجلیل از دختران نمونه، سخنرانی، مولودی خوانی، مسابقه و اهدای جوایز، برپایی غرفه‌های فرهنگی (نقاشی، خوشنویسی ، واقعیت مجازی ، طب سنتی، اوریگامی، گریم) از بخش‌های این‌مراسم هستند.

برنامه مورد اشاره فردا چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت از ساعت ۱۶ تا ۱۸ در آمفی تئاتر غربی دریاچه خلیج فارس برگزار می شود.

کد خبر 6099515 الناز رحمت نژاد

دیگر خبرها

  • خلیج فارس توفانی می‌شود
  • برگزاری جشن «خیلی دخترونه» در دریاچه خلیج فارس
  • معرفی تیم‌های برتر مسابقات هندبال گرامیداشت روز ملی خلیج فارس
  • ناگفته‌هایی درباره سهم کشورمان از یک میدان گازی در شمال خلیج‌فارس
  • تأمین مالی  ۲ میلیارد دلاری  برای انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان
  • افتتاح دو نمایشگاه نقشه های تاریخی و کهن خلیج فارس و عروسک های بومی اقوام ایرانی برای اولین بار در خوزستان
  • استان بوشهر نماد مقاومت در حوزه خلیج‌ فارس است
  • بندر شهید بهشتی ـ چابهار
  • پشت پرده برکناری علی خطیر/ چه کسی مدیرعامل باشگاه استقلال می‌شود؟
  • پیشنهادات امیرعبداللهیان به دبیرکل سازمان همکاری اسلامی