Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، با توجه به رسیدن روز‌های اوج گرما، استفاده از آب‌های بسته بندی در سطح کشور افزایش پیدا می‌کند؛ قطعا همه شما بار‌ها و بار‌ها با ولع خوردن آب خنک بطری‌های پلاستیکی آب را داخل فریزر قرار داده‌اید یا حداقل شاهد چیدن بسته‌های آب معدنی جلوی در مغازه‌‌ها و زیر آفتاب بوده‌اید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اتفاقاتی که از آن صحبت کردیم در نگاه اول بسیار ساده و معمول به  نظر می‌رسد اما شما با جرعه جرعه آبی که از این بطری‌ها می‌خورید شانس ابتلا به سرطان را در وجودتان افزایش می‌دهید؛ بطری‌های پلاستیکی نباید در معرض نور خورشید یا داخل فریزر قرار بگیرند.

مهران ولایی معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره عوارض قرار گرفتن بطری های آب معدنی در معرض آفتاب اظهار کرد: با توجه به افزایش دمای هوا و بالا رفتن میزان استفاده از آب معدنی، خطرات حول این استفاده و احتمال قرار گرفتن بطری‌ها در معرض آفتاب افزایش می‌یابد.

وی تشریح کرد: بطری‌های آب معدنی از ساختاری به نام پلی پروپیل ساخته می‌شود که باید برای استفاده در صنایع غذایی استانداردهای لازم را داشته باشد؛ در اغلب ظرف‌های آب معدنی تولید شده،  از این جنس برای پوشش استفاده می‌شود که باید تحت آزمایش مداوم قرار بگیرد و شاخصه‌های لازم را برای استفاده داشته باشد.

ولایی ادامه داد:‌ این بطری‌ها بعد از تولید و پیش از پر شدن با آب به طور مداوم تحت آزمایش‌ قرار می‌گیرند تا از بروز مشکل و ایجاد بیماری در افراد جامعه جلوگیری کند؛ انجام این آزمایش‌ها بسیار ضروری است و حتما باید بطری‌ها پیش از استفاده مورد بررسی قرار بگیرد.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایران تصریح کرد: با بالا رفتن دمای هوا اغلب شاهد هستیم فروشگاه‌هایی که فضای کمتری برای نگهداری دارند بطری‌های آب معدنی را جلوی مغازه یا در محیط باز در معرض نور خورشید نگهداری می‌کنند که این امر باعث تغییر در ساختار بطری و آزاد شدن رادیکال‌های آزاد در آن می‌شود که از عوامل سرطان‌زا محسوب می‌شوند.

وی افزود: قرار گرفتن بطری‌ها در معرض نور خورشید و برای مدت زمان طولانی باعث آزاد شدن مونومر آزاد که یکی از عوامل اصلی بروز بیماری‌هایی مثل سرطان است، در آب می‌شود.

بیشتر بخوانید: خدمات دندانپزشکی سال آینده تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرد

ولایی بیان کرد:‌ تأثیر مقدار گرما و فضایی که بطری‌ها در آن قرار می‌گیرند،  متفاوت است برای مثال قرار گرفتن بطری‌ها در فضای آزاد در محل‌هایی مثل جنوب و شمال کشور که هوا رطوبت بیشتری داشته و دمای هوا بسیار بالاتر است می‌تواند خطرناک‌تر هم باشد؛ تاریخ تولید و مدت زمان باقی ماندن این بطری‌ها در معرض آفتاب هم بر مقدار آزاد شدن این مواد تأثیر دارد.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایران تأکید کرد: عوارض ذکر شده صرفا برای قرار گرفتن بطری‌های آب معدنی در معرض آفتاب نیست چراکه  عادت غلطی در بین مردم کشور ما قرار دارد که بطری‌های آب معدنی را برای خنک شدن داخل فریزر قرار می‌دهند در حالی که یخ زدن آب و افزایش حجم آن همان تأثیری را در بطری دارد که قرار گرفتن در معرض نور خورشید ایجاد می‌کند.

وی اظهار کرد:‌ از دیگر عادات غلطی که بیشتر مردم آن را تکرار می‌کنند قرار دادن بطری‌ها در داخل ماشین است، قرار گرفتن ماشین در مقابل آفتاب باعث می‌شود دمای داخل فضای خودرو بیشتر از دمای بیرون باشد و گاهی این اختلاف دما به ۱۰ درجه می‌رسد، این گرمای بیش از حد باعث تشدید اثر نور خورشید بر بطری‌های آب معدنی می‌شود.

ولایی با تأکید بر اینکه بطری‌های آب معدنی باید در جای خشک و خنک و دور از برخورد اشعه خورشید قرار بگیرد،‌ بیان کرد: بنا بر قوانین اداره استاندارد باید مقدار مونومرهای موجود در مواد غذایی کمتر از ۱۰ppm باشد؛ علاوه بر مونومرهای ‌آزاد وجود فلزات سنگین هم بر قوانین استاندارد مواد غذایی اهمیت دارد که گاهی در نمونه‌های غیراستاندارد شاهد بالا بودن مقدار آن هستیم.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایران اظهار کرد: از دیگر موضوعات با اهمیتی که در حال حاضر نه تنها در کشور ما بلکه در همه دنیا در حال بررسی و تعیین استاندارد است مقدار دی اکسین موجود در مواد غذایی است، بررسی های انجام شده نشان می‌دهد که این ماده هم آثار سوء زیادی بر سلامت ما دارد.

وی تصریح کرد: در حال حاضر استاندارد مشخصی برای مقدار این ماده در مواد غذایی تعیین نشده اما در حال تحقیق و بررسی برای تعیین استاندارد لازم برای دی اکسین موجود در مواد غذایی هستیم؛ حضور این ماده می‌تواند آثار زیان باری مانند افزایش ریسک ابتلا به سرطان به همراه داشته باشد و از نظر عوارض خواصی شبیه به مونومرهای آزاد دارد.

ولایی بیان کرد: موارد ذکر شده صرفا به آب‌های معدنی مربوط نمی‌شود بلکه هر نوع نوشیدنی یا غذای دیگری مثل آبمیوه‌ها که از ظرف‌های پلی پروپیل استفاده می‌کنند، شامل می‌شود.

راست و دروغ بطری‌های مقاوم در برابر خورشید

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایران درباره ادعای برخی کارخانه‌های روغن مبنی بر بطری‌های محافظ در برابر نور خوشید، تصریح کرد: تاکنون مدرک علمی درباره محافظت این بطری‌ها از مواد غذایی موجود در آنها در برابر نور خورشید به دست ما نرسیده است اما امکان آن وجود دارد که با استفاده از لایه‌های محافظ تأثیر نور خورشید را کاهش دهند اما قطعا به طور کامل قابل کنترل نبوده و این گونه بطری‌ها باید از خورشید دور نگه داشته شوند.

وی با اشاره به تأثیر برخورد نور خورشید بر ماهیت مواد غذایی گفت: تمام مواد غذایی در صورتی که در معرض نور خورشید قرار بگیرند احتمال فساد آنها افزایش پیدا می‌کند حتی اگر مواد غذایی در بسته‌ بندی‌های مناسب قرار بگیرند نور خورشید تأثیر زیادی بر سرعت فساد آنها دارد.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: تاریخ‌ انقضای درج شده روی بسته بندی‌های غذاها مربوط به شرایط استاندارد نگهداری است و در صورتی که در شرایط نامتعارف قرار بگیرند امکان فساد ماده غذایی بیشتر می‌شود.

ولایی درباره تأثیر نور خورشید بر بطری‌های روغن یادآوری کرد:‌ بطری‌های روغنی که از جنس پلی پروپیل ساخته می‌شوند عملکرد مشابهی با بطری‌های آب معدنی دارند اما خود مواد غذایی کمی متفاوت هستند روغن‌های سرخ کردنی مقاومت بیشتری نسبت به گرما دارند اما روغن‌هایی مثل روغن کنجد و روغن زیتون مقاومت کمتری دارند پس بهتر است این دو نوع در شرایط مناسب‌تری مثل فضاهای تاریک و خنک نگهداری شوند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار علمی اخبار سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۰۱۷۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگاه پرکن مایعات چیست و چند نوع هستند

آفتاب‌‌نیوز :

این دستگاه انواع‌های متفاوی دارد که هر نوع آن مختص یک کار می‌باشد، اگر دستگاه اشتباه انتخاب شود خط تولید شوینده از بین خواهد رفت و ضرر‌های مالی بسیاری خواهید دید، انتخاب این دستگاه ممکن است کمی پیچیده باشد برای همین توصیه می‌شود برای انتخاب درست دستگاه حتما با مشاوران رضا ماشین در این زمینه مشورت داشته باشید.

دستگاه پرکن مایعات چیست؟

دستگاه پرکن مایعات یک دستگاهی می‌باشد برای پرکردن حجم یا یک وزن مشخصی از مایعات با حالات و چگالی‌های متفاوت، استفاده میشود.

دستگاه پرکن مایعات چند نوع هستند؟

این دستگاه انواع‌های متفاوتی دارد که در ادامه به معرفی آن‌ها خواهیم پرداخت.

دستگاه پرکن مایعات رقیق: این ماشین آلات در انواع زیر ارائه خواهند شد:

دستگاه پرکن رقیق ثقلی: مناسب برای مایعاتی می‌باشند که رقیق و ساده هستند.

دستگاه پرکن اورفلو یا سرریز: برای مایعات رقیق و نیمه غلیظ که عملکردی پیشرفته دارند.

دستگاه پرکن تری بلوک: برای مایعات رقیق مناسب می‌باشند. همچنین شست و شو دهنده‌های بطری به همراه درب گذار و درب بند را انجام می‌دهند.

دستگاه پرکن منوبلوک: برای مایعات رقیق، دستگاه ترکیبی از پرکن و دربند مناسب می‌باشند.

دستگاه پرکن مایعات غلیظ: در انواع‌های زیر قابل اجرا می‌باشند:

دستگاه پرکن پمپی: مناسب برای مایعات غلیظ با عملکردی ساده می‌باشند.

دستگاه پرکن سیلندر پیستونی: دستگاه پرکن برای مایعات غلیظ با عملکردی پشرفته است.

دستگاه پر کن و درب بند روتاری همرا با لیبل شیرینگ: برای محصولات غلیظ کارایی دارد، دستگاه ترکیبی از پرکن روتاری درب بند و لیبل شیرینک

دستگاه اسپری پر کن: یک دستگاه دستی و نیمه اتومات می‌باشند.

اسپری پر کن خط مستقیم: یک دستگاه تمام اتومات است.

اسپری پر کن رفت و برگشت: یک دستگاه تمام اتومات است.

اسپری پرکن تک روتار: یک دستگاه تمام اتومات است.

دستگاه پر کن ساشه مایعات:مدادی یا استیکی می‌باشد.

دستگاه پر کن وکیومی

دستگاه بشکه پر کن

دستگاه تیوپ پر کن

دستگاه قوطی پر کن مایعات

دستگاه پرکن خط مستقیم: مخصوص مایعات غلیظ و رقیق هستند.

دستگاه پرکن غلیظ روتاری

دستگاه پرکن در ظروف پلاستیکی: مخصوص مایعات غلیظ و رقیق هستند.

 مشکلات خط تولید شوینده و نحوه رفع آن‌ها

خط تولید شوینده یک صنعت مهم است که در زندگی ما جایگاه ویژه‌ای دارد. مواد شوینده شامل محصولات مختلفی است مثل مایع ظرفشویی، مایع دست شویی، شامپو، صابون و بسیاری از محصولات بهداشتی دیگر را شامل می‌شود. در فرآیند تولید این محصولات با مشکلات مختلفی رو به رو خواهید شد که تاثیر مستقیمی روی کیفیت و عملکرد مواد شوینده دارد.

کارخانه‌های خط تولید شوینده انواع محصولات شوینده را تولید می‌کنند که در ابتدای کار ممکن است با مشکلاتی رو به رو شوند، اما امروزه با کسب تجربه افراد‌هایی که قصد شروع این کسب و کار را دارند کمتر دچار مشکل خواهند شد.

دستگاه پرکن مایعات سرریز

در دستگاه پرکن مایعات سرریز آب از منبع وارد یک نازل دو بخشی می‌شود که ورودی آن با رنگ آبی پررنگ مشخص شده. وقتی که آب تا ارتفاع مشخص شده در دستگاه مایعات سرریز پر می‌شود، محصول اضافی و کف داخل بطری از طریق مسیر برگشت که با فلش قرمز مشخص شده اند خارج خواهد شد و دوباره وارد مخزن خواهد شد.

وقتی که نازل اورفلو روی بطری مورد نظر قرار می‌گیرد، مایع به وسیله پمپ یا به صورت ثقلی (با خاصیت گرانوری) وارد بطری شده و بطری‌ها را تا یک ارتفاع یکسان پر می‌کند. مقدار مایع سرریز در این دستگاه‌ها مجدد وارد مخزن اصلی شده و عمل پرکردن مجدد تکرار می‌شود. نازل‌ها به صورت کامل روی دهانه بطری قرار می‌گیرند و مانع خروج هوا از داخل بطری می‌شوند که با این روش از خراب شدن مایع داخل بطری جلوگیری می‌گردد.

 نازل‌های این دستگاه به صورت دوجداره ساخته شده اند که جداره داخلی برای تزریق مایع به داخل ظرف و جداره خارجی نازل برای خروج کامل هوا از بطری و خروج مایعات اضافی می‌باشد، همچنین برای مشخص کردن سطح مواد درون مخزن پرکن، حسگر‌هایی وجود دارند که اگر سطح مواد درون مخزن کاهش یافت، فشار تزریق کاهش نیابد مایع جدید را به محفظه تزریق، پمپ کند.

 در این دستگاه فشار از یک سمت وارد دستگاه می‌شود و با یک اختلاف فشار از سمت دیگر خارج خواهد شد. در نازل‌های این دستگاه از مجرای برگشت برای جلوگیری از کف کردن مایع استفاده می‌شود. بر این اساس از این دستگاه در صنایع آرایشی بهداشتی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کاربرد دستگاه پرکن مایعات سرریز

این دستگاه‌ها برای مایعات با ویسکوزیته کم تا متوسط مناسب است، توجه داشته باشید دستگاه پرکن مایعات سرریز (پرکن مایعات ثقلی) برای پرکردن مواد کف کننده می‌باشد. موادی مانند الکل- آب- عرقیجات- مواد شیمیایی کف کننده و انواع نوشیدنی‌های بدون گاز

مزایا:

· عملکردی بالا

· تمیز کردن آسان

· قابل توسعه با هزینه کم

اکنون می‌توان با توجه به تولید روزانه دستگاه خود را انتخاب کرد.

قابلیت تولید زیر ۱۰۰۰ عدد در روز

در این نوع از دستگاه‌ها معمولا از پمپ برای عملکرد نیمه اتوماتیک دستگاه استفاده می‌شود. پر شدن توسط شیر‌های هوای برقی و پمپ توسط کنترل‌های بکار رفته تنظیم خواهد شد. سیستم بدون توجه به عملکرد اپراتور حجم‌های یکسانی را در بطری‌ها پر می‌کنند.

توضیحات دستگاه:

· مواد استفاده شده از فولاد ضد زنگ – الومینیوم – پلاستیک چگالی بالا

· محفظه نگهداری بطری

· ارتفاع قابل تنظیم برای محدوده ظرف

· قابل نصب بر روی نوار نقاله و اضافه شدن دربند نیمه اتوماتیک

· قابل استفاده برای پرکردن کمتر از ۳۰۰۰ بطری در روز

کمترین هزینه با خروجی بالاتر، برای پرکردن ظرف‌های کوچک تا متوسط به عنوان مثال ۱ الی ۴ لیتری مناسب است. برای کار کردن با دستگاه پرکن مایعات توسط اپراتور انجام می‌شود. دستگاه پرکن ۴ نازله معمولا از پمپ‌های دیافراگمی هوا برای ارائه عملکرد نیمه اتوماتیک استفاده می‌شود، همچنین سیستم بدون توجه به عملکرد اپراتور حجم یکسانی را پر خواهد کرد.

دیگر خبرها

  • رژیم غذایی سالم برای جلوگیری از انواع سرطان
  • دستگاه پرکن مایعات چیست و چند نوع هستند
  • فواید باور نکردنی مصرف روزانه پیاز
  • خطر ۷ نوع آفت در کمین درختان تهران | نحوه مبارزه شهرداری با این خطرات
  • سرو شراب با بطری در سریال پرحاشیه تلویزیون!
  • کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • کیمیای سایه در اهواز/ خورشید در کمین است+فیلم
  • شکار دیدنی مار کبرا با بطری
  • مصرف این ۴ ماده غذایی برای مردان ضروری است