Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-04-28@16:22:11 GMT

تشریح فعالیت‌های هسته‌های ازدواج در سپاه

تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۰۹۹۸۶

بهنام عبدالهی، مسئول هسته‌های ازدواج سازمان فرهنگی خانواده سپاه، با اشاره به این موفقیت درباره فعالیت هسته‌های ازدواج در سپاه گفت: در دی ماه سال ۹۶ اولین مرحله‌ دستورالعمل فعالیت هسته‌های خودجوش ازدواج و تشکیل خانواده در کارگروه ازدواج سپاه تصویب و توسط فرمانده محترم سپاه پاسداران ابلاغ ‌شد. از این تاریخ تا هشتم خردادماه سال ۹۷ هسته‌‌های ازدواج در سپاه در حال شکل‌گیری بود، پس ازآن رییس ستاد کل نیروهای مسلح همین دستور را برای کل نیروهای مسلح ابلاغ کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: محوریت اصلی اولین ابلاغیه بیشتر در فضایی خودجوش ترسیم شده بود اما ابلاغ بعدی با امضاء رئیس ستاد کل نیروهای مسلح  جنبه ی دستورالعمل به خود گرفت و مقرر گردید مسئولین هسته‌های ازدواج با امعان نظر به ظرفیت‌های عملیاتی و توانمندی های موجود، جهت اجرایی شدن هر دو دستورالعمل از هیچ کوششی دریغ ننمایید. از این رو کار با قوت بیشتری دنبال شد به نحوی که با استفاده از این الگو سال گذشته ما شاهد برگزاری مراسم جشن ازدواج چندین زوج جوان شاغل در ارتش جمهوری اسلامی بودیم.  

مسئول هسته‌های ازدواج سازمان فرهنگی خانواده سپاه خاطرنشان کرد: طبیعتا اولین عاملی که در این زمینه به ما انگیزه کار داد رهنمودها و بیانات مقام معظم رهبری برگرفته از آیات الهی و روایات ائمه معصومین علیهم صلوات‌الله همچنین ابلاغ سیاست‌های کلی جمعیت در تاریخ ۳۰/۲/۹۳ مبنی بر رفع موانع ازدواج، تسهیل نمودن موضوع ازدواج و حمایت از زوج‌های جوان، توانمندسازی آنان در تشکیل خانواده، معیشت وهزینه‌های زندگی، افزایش فرزندآوری و تامین نسلی زنده و کارآمد بود.

عبدالهی تصریح کرد: هسته‌‌های خودجوش ازدواج در حال حاضر فعال شده و هم کفو یابی و معارفه توسط این هسته انجام می‌شود. طی این مدت همزمان با اجرا شدن برنامه‌ها درسراسر کشور، ضمن تشکیل جلسات متعدد با نخبگان جامعه، اساتید دانشگاه و کارشناسان اهل فن، هیئت های همفکری اندیشه‌ورزان فعال بوده و از نظرات تخصصی آنها استفاده شده است.

وی ادامه داد: به منظور تامین بسته‌های تشویقی ازدواج، کارگروه ویژه‌ای در سپاه تشکیل شده و فرماندهان به تناسب ظرفیت‌ها، توانمندی‌ها و امکانات موجود، تدابیر لازم اتخاذ می نمایند.

عبدالهی گفت: اولویت کار هسته‌‌های ازدواج به ترتیب: موضوع ازدواج پاسداران مجرد شاغل، فرزندان در شرف ازدواج شهدا و پاسداران شاغل، و در نهایت فرزندان کارکنان بازنشسته و متوفی است.

وی افزود بسته‌های تشویقی جهت ترغیب پاسداران به اقدام برای تشکیل خانواده قطعا موثر است اما برای فرزندان کارکنان خیلی اغناء کننده نمی باشد. در حقیقت امروزه اگر ازدواج برای فرزند پاسدار از اولویت اول برخوردارنیست حاصل تاثیرات جامعه است چراکه درحال حاضر ازدواج به عنوان یک امر مهم دارای اولویت‌ تلقی نمی شود و در واقع  اهمیت خود را از دست داده و کمرنگ شده است.

وی با تاکید بر اینکه بمنظور ترویج فرهنگ ازدواج در افکار عمومی می بایست اقدامات موثر فرهنگی انجام و به تعبیر دیگر فرهنگ سازی نمود گفت: از جمله اقداماتی که ما می‌توانستیم در این خصوص انجام دهیم این بود که همزمان با سالروز پیوند مبارک حضرت علی علیه السلام و حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها که در تقویم کشور به عنوان روز ازدواج ثبت شده است اقدام به یک کار تبلیغی نماییم. بر این اساس تصمیم گرفته شد نسبت به برگزاری یک جشن عمومی برای پاسدارانی که ظرف یکسال گذشته عقد ازدواج خود را به ثبت رسانده اند، طی روزهای اول تا ششم ذیحجه همزمان با برقراری ایام این پیوند الهی اقدام کنیم.

مسئول هسته‌های ازدواج سازمان فرهنگی خانواده سپاه با بیان اینکه تحقیقات خوبی در زمینه ازدواج توسط مرکز تحقیقات حوزه علمیه اصفهان انجام شده بود. سازمان فرهنگی خانواده با همکاری حوزه علمیه اصفهان یک بسته آموزشی تصویری در زمینه ازدواج شامل مباحث مربوط به روابط عاطفی زوجین با یکدیگر، عشق ورزی و روابط زناشویی و... مناسب برای همه زوج ها خصوصا عروس و داماد هایی که تازه ازدواج کرده اند تهیه کرد که در زمینه کاهش تعارضات زوجین بسیار مفید و کاربردی می باشد. این بسته به عنوان یکی از مشوق های ازدواج در اختیار زوجین قرار می گیرد.

وی همچنین با اشاره به فعالیت‌های مراکز مشاوره شمیم خانواده تصریح کرد: قبل از اینکه هسته‌‌های خودجوش ازدواج شکل‌ بگیرد معاونت مشاوره سازمان فرهنگی خانواده سپاه، به منظور حفظ و صیانت فرهنگی بنیان خانواده اقدام به راه‌اندازی مراکز مشاوره شمیم نمود که در حال حاضرتعداد ۱۳۵ مرکز مشاوره در سراسر کشور فعال بوده و با سازمان‌‌های مختلف در زمینه های کاری خدمت رسانی می نماید. مشاوره قبل، بعد و حین ازدواج، در کلیه زمینه ها از جمله تعارضات زوجین، از سوی این مراکز به هموطنان بویژه خانواده های کارکنان نیروهای مسلح ارائه می شود.

عبدالهی خاطرنشان کرد: به منظور ترویج سنت پسندیده ازدواج آسان قرار است به زودی طرحی از سوی سازمان فرهنگی خانواده با عنوان وساطت خوبان در زمینه ازدواج اجرا گردد و شعار «هر زوج ایرانی، یک واسط» را سرلوحه کار خود قرار دهد. بدین امید که هر خانواده ایرانی خود واسطه امر خیر ازدواج جوانان در سطح کشور شود. بدین ترتیب اگر هر خانواده فقط واسطه یک ازدواج شود بخش عمده ای از مشکلات معارفه، هم‌کفو یابی و وساطت برای ازدواج در جامعه مرتفع می گردد.

وی با اعلام اینکه آمار ازدواج در سپاه در حال افزایش است تصریح کرد: شکل گیری هسته‌های ازدواج سازمان فرهنگی خانواده سپاه منحصر به خانواده سپاه نیست و هر دختر و پسر مذهبی نیز می‌تواند از امکانات این هسته‌‌ها بهره مند شود.

وی تصریح کرد: برابر اعلام سازمان ثبت احوال کشور در سال۱۳۹۰ تعداد ۸۷۵ هزار ازدواج در کشور به ثبت رسیده است. ایران در سال های بعد با کاهش آمار ازدواج مواجه بوده به گونه ای که در سال ۱۳۹۶ این آمار به  ۶۰۹ هزار مورد رسیده است. با اقدامات شایسته مسئولین امر آمار به ثبت رسیده ازدواج در سال ۱۳۹۷ به تعداد۶۱۶ هزار افزایش یافته است و انتظار می رود با تلاش ها و برنامه های در دست اقدام شاهد افزایش چشمگیر آمار ازدواج در سال ۱۳۹۸ باشیم.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۰۹۹۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشریح نشست کمیسیون اصل نود توسط خضریان

علی خضریان در تشریح نشست کمیسیون اصل نودم قانون اساسی که با موضوع عملکرد دستگاه‌های حاکمیتی در ارائه اطلاعات مورد نیاز پایگاه داده اعتباری تحت عنوان سامانه اعتبارسنجی به ریاست حجت‌الاسلام پژمانفر و با حضور مسئولان و مدیران بانک مرکزی، کارگروه تعامل پذیری دولت الکترونیک، قوه قضائیه، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سازمان امور مالیاتی، بیمه مرکزی، فراجا، گمرک، سازمان فناوری اطلاعات، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، سازمان ثبت احوال، سازمان هدفمندی یارانه‌ها، سازمان تأمین اجتماعی، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و بنیاد ملی نخبگان برگزار شد، با بیان اینکه اجرای اعتبارسنجی منسجم و هماهنگ بانکی برای تحقق عدالت تسهیلات دهی، موضوعی است که با گذشت ۱۸ سال از تصویب قانون تسهیل اعطای تسهیلات بانکی در سال ۸۵ که بر اساس این قانون دولت مکلف شده است تا با ایجاد مؤسسات رتبه‌بندی و اعتبارسنجی مشتریان در زمینه اعتبارسنجی، زمینه تسهیل و تسریع اعطای تسهیلات بانکی را فراهم کند. اما متأسفانه تاکنون اجرای این قانون محقق نشده است. 

سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس در تشریح سابقه قانون تسهیل اعطای تسهیلات بانکی افزود: بر اساس این قانون، آیین‌نامه سنجش اعتبار در سال ۱۳۸۶ به تصویب هیأت دولت رسید که طبق آن، یک شرکت اعتبارسنجی با مشارکت مؤسسات اعتباری و شرکت‌های بیمه شکل گرفت. همچنین شورای سنجش اعتبار برای نظارت بر فعالیت شرکت تشکیل شد. این شرکت وظیفه داشت اطلاعات سابقه دریافت تسهیلات بانکی افراد را جمع‌آوری کند و یک نمره اعتباری به افراد اختصاص دهد.

نماینده تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس با بیان اینکه با گذشت سال‌ها، به تدریج اطلاعات تسهیلات بانکی افراد در سامانه این شرکت تجمیع شد و بر اساس آن، یک نمره اعتباری از A تا E به افراد حقیقی و حقوقی اختصاص یافت، ادامه داد: با این حال، همان طور که گفته شد، اطلاعات این سامانه محدود به سوابق عملکرد افرادی بود که سابقه دریافت تسهیلات بانکی را داشتند و معیار‌های آن نیز عمدتاً به همان اطلاعات تسهیلات بانکی محدود بود و اکتفای صرف به اطلاعات تسهیلات بانکی برای تعیین نمره اعتباری، نمی‌توانست انعکاس صحیحی از عملکرد افراد نسبت به تعهدات مالی خود باشد.

خضریان با بیان اینکه در شرایط کنونی اصلی‌ترین سنگ پیش روی اجرایی شدن این موضوع عدم ارائه اطلاعات از سوی دستگاه‌ها است، افزود: در جلسه کمیسیون اصل نود از دستگاه‌هایی که همکاری قابل قبولی برای ارائه اطلاعات به پایگاه داده اعتباری انجام دادند، تشکر شد و مقرر شد اشکالات باقیمانده نیز رفع شود. همچنین دستگاه‌هایی که به دلایل مختلف اطلاعات آنها به پایگاه داده اعتباری ارائه نشده است، تعهد کردند موضوع را در اسرع وقت پیگیری کرده تا با محوریت کارگروه تعامل پذیری دولت الکترونیک، انتقال اطلاعات با رعایت قوانین و مقررات به انجام برسد. 

عضو هیأت رئیسه کمیسیون اصل نود مجلس در تشریح مصوبات کمیسیون اصل نود مجلس در این خصوص گفت: از آنجایی که مطابق اظهارات نماینده بانک مرکزی، اطلاعات پرونده مالیاتی توسط سازمان امور مالیاتی، فهرست مدارک تحصیلی توسط سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، استعلام مددجویان توسط کمیته امداد و مجموع تخلفات و نمره منفی رانندگی توسط فراجا به پایگاه داده اعتباری ارائه شده است. ضمن تشکر از این سازمان‌ها، مقرر شد در صورت بروز اشکال و محدودیت در ارائه اطلاعات، اقدامات لازم انجام شده و در صورت لزوم، گزارش لازم به کمیسیون اصل نود ارائه شود. 

خضریان ادامه داد: درباره اطلاعات تخلفات رانندگی، مقرر شد فراجا همکاری لازم برای ارائه اطلاعات سوابق نوع و حجم تخلفات رانندگی را به پایگاه داده اعتباری داشته باشد تا در مراحل بعدی در تهیه گزارش‌های اعتباری مورد استفاده قرار گیرد. همچنین با توجه به اینکه اطلاعات دهک بندی توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، محکومیت مالی توسط قوه قضائیه و استعلام اعلام رضایت اعتبارسنجی کاربر توسط سازمان فناوری اطلاعات به پایگاه داده اعتباری ارائه شده است، اما سرویس‌های اطلاعاتی فوق، بسیار ناپایدار بوده و زمان پاسخ‌دهی بالا است و این امر منجر به اختلال در ارائه گزارش‌های اعتباری خواهد شد. مقرر شد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، قوه قضائیه و سازمان فناوری اطلاعات همکاری لازم برای رفع مشکل ناپایداری و زمان پاسخ‌دهی را ظرف مدت حداکثر یک ماه انجام دهند.

نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی درباره اخذ رضایت از مشتریان برای ارائه اطلاعات، با توجه به پیشنهاد بانک مرکزی مبنی بر دریافت رضایت از طریق ارسال کد پیامکی (OTP) و با توجه به اظهارات دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات و رئیس کارگروه تعامل پذیری دولت الکترونیک، مقرر شد این موضوع در دستور جلسه کارگروه تعامل پذیری دولت الکترونیک قرار گیرد و در اسرع وقت تعیین تکلیف شود. تأکید کمیسیون اصل نود بر این ا

ست که فرآیند دریافت رضایت افراد به سهولت انجام شود تا فرآیند دریافت گزارش اعتباری با اختلال مواجه نشود. به همین منظور مقرر شد تدابیر لازم توسط کارگروه تعامل پذیری اتخاذ شود. همچنین مطابق اظهارات نماینده وزارت امور اقتصادی و دارایی مبنی بر مکاتبه این دستگاه مبنی بر حذف تیک اعلام رضایت اطلاعات مالیاتی، مراتب در کارگروه تعامل پذیری مورد بررسی قرار خواهد گرفت. 

سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس با بیان اینکه اطلاعات مربوط به سازمان تأمین اجتماعی شامل استعلام بیمه کارگاهی، جمع سابقه بیمه، سابقه بیمه پردازی و بدهی بیمه کارگاهی که توسط سازمان تأمین اجتماعی در بستر GSB پیاده‌سازی شده است، افزود: از آنجایی که این سازمان ارائه رمز برداشت اطلاعات را منوط به امضای توافقنامه محرمانگی (NDA) کرده است؛ و به گفته دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات، امضای توافقنامه، خارج از مصوبات کارگروه تعامل پذیری خلاف قانون است و نباید انجام شود. مقرر شد در اسرع وقت نهایتاً ظرف مهلت یک هفته سازمان تأمین اجتماعی اجازه برداشت اطلاعات به پایگاه داده اعتباری را صادر کند.

خضریان درباره اطلاعات قبوض تلفن همراه، بیان کرد: در این خصوص نماینده سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اظهار داشت تاکنون نامه‌ای در این باره به این سازمان ارجاع نشده است؛ لذا مقرر شد به دلیل غفلت صورت گرفته، تذکر مکتوب به سازمان مذکور داده شود تا پیگیری موضوع با قید فوریت در دستور کار قرار گیرد. همچنین جلسه کارشناسی بررسی تبادل داده بین بانک مرکزی و سازمان تنظیم مقررات رادیویی با محوریت کارگروه تعامل پذیری ظرف مدت دو هفته برگزار شود تا در دستور کار جلسه بعدی کارگروه تعامل پذیری قرار گیرد.

عضو هیأت رئیسه کمیسیون اصل نود مجلس تأکید کرد: ارائه اطلاعات استعلام دریافت یارانه توسط سازمان هدفمندی یارانه‌ها نیز در دستور جلسه کارگروه تعامل پذیری دولت الکترونیک قرار دارد و این مهم بعد از جلسه کارگروه تعامل پذیری، تعیین تکلیف و در اسرع وقت اجرایی شود. همچنین سازمان ثبت احوال نیز سرویس‌های مرتبط با تاریخچه محل اقامت و مشخصات اعضای خانوار را ظرف مدت یک ماه در اختیار پایگاه داده اعتباری قرار دهد. 

نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی پیرامون نحوه ارائه استعلام نخبگی توسط بنیاد ملی نخبگان، گفت: بنا بر گزارش ارایه شده جلسه کارشناسی کارگروه تعامل پذیری در این خصوص انجام شده است، اما ارائه اطلاعات منوط به مجوز مرکز حراست بنیاد ملی نخبگان شده است. در این باره کمیسیون اصل نود تأکید می‌کند که برخورد سلیقه‌ای در این باره خلاف قانون بوده و تخلف محسوب می‌شود. در نهایت مقرر شد مجوز ارائه اطلاعات در دستور کارگروه تعامل پذیری قرار گرفته تا در اسرع وقت تعیین تکلیف شود. 

خضریان با اشاره به تکالیف گمرک در این خصوص گفت: اطلاعات اظهارنامه گمرکی و داشتن بدهی گمرکی به بانک مرکزی ارائه شده است. مقرر شد تا سرویس اطلاعات قاچاق نیز حداکثر تا دو هفته آینده در بستر GSB به بانک مرکزی ارائه شود. همچنین سرویس اطلاعات تخلفات و مبلغ بدهی گمرکی نیز در دست تهیه است و به دلیل مشکلات زیرساختی تاکنون امکان ارائه آن فراهم نشده است. بر همین اساس مقرر شد گمرک حداکثر تلاش برای رفع مشکلات سرویس تخلفات و مبلغ بدهی گمرکی را انجام دهد و حداکثر تا یک ماه آینده مشکل ارائه اطلاعات رفع شود. 

وی با اشاره به تکالیف قانونی بیمه مرکزی، افزود: استعلام سوابق بیمه افراد در دستور جلسه کارگروه تعامل پذیری دولت الکترونیک قرار دارد و در اسرع وقت ارائه خواهد شد. همچنین با توجه به ارائه سرویس‌های اطلاعاتی مختلف به بانک مرکزی، مقرر شد این بانک حداکثر تا یک ماه آینده، فاز اول مدل جدید اعتبارسنجی را برای بهره‌برداری فراهم کند.

سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس در پایان با تأکید بر محرمانگی داده‌های ارسالی از سوی دستگاه‌ها گفت: درباره تعیین تکلیف حفظ، نگهداری و محرمانگی داده‌های ارسالی به شرکت رتبه‌بندی اعتباری ایران و همچنین نوع مالکیت شرکت مذکور، کارگروه تعامل پذیری دولت الکترونیک و شورای سنجش اعتبار، مراتب را ظرف مدت یک هفته مشخص و نتایج حاصله را به این کمیسیون ارسال می‌کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • کارکرد‌های مختلف وقف در نمایشگاه دستاورد‌های این نهاد
  • نقشه فرهنگی کشور درحال بازنویسی است
  • برگزاری جشنواره استعدادیابی «ستاره‌های شهر» در قم
  • معرفی برگزیدگان نخستین جشنواره ملی کیش بهشت خانواده‌ها
  • برنامه‌های هفته عقیدتی سیاسی سپاه در استان تهران تشریح شد
  • تشریح نشست کمیسیون اصل نود توسط خضریان
  • فعالیت مجدد اماکن ورزشی شهرداری یزد
  • تجلیل از خانواده‌های شهدای ورزشکار در رشت
  • کم‌کاری و عملکرد بدِ ۳۲ سازمان مسؤل در زمینه حجاب و عفاف
  • برنامه‌های هفته عقیدتی سیاسی در سپاه علی بن ابی طالب(ع) تشریح شد