Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@20:52:05 GMT

اهدای سالانه ۷۵ هزار واحد خون در کرمان

تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۱۰۷۰۲

اهدای سالانه ۷۵ هزار واحد خون در کرمان

مدیرکل انتقال خون استان کرمان گفت: در استان کرمان سالانه حدود ۷۵ هزار واحد خون اهدا می شود که 62 درصد آن مربوط به اهداکنندگان مستمر است که به لحاظ سطح کیفی و سلامت خون، بالاترین سلامت خون اهدایی مربوط به این افراد است زیرا این افراد حداقل سالی ۲ بار خون اهدا می کنند.

به گزارش ایسنا ، دکتر"روح اله میرزایی" در جمع خبرنگاران با اشاره به 9 مرداد سالروز تاسیس سازمان انتقال خون اظهار کرد: با هر اهدای خون می توان جان سه نفر را از مرگ نجات داد و اهدای خون یک امر حیاتی برای نجات جان نیازمندان به خون است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: استان کرمان به دلایل متعدد یکی از استان‌های پرمصرف در زمینه مصرف خون و فرآورده های خونی است و آمار بالای کم خونی ژنتیکی تالاسمی را شاهد هستیم که حدود 8 درصد بیماران تالاسمی وابسته به تزریق خون در استان ما هستند.

میرزایی تصریح کرد: بیماران سرطانی، آمار بالای تصادفات جاده ای استان، پیوند سلول بنیادی که در استان انجام می گیرد، مصرف توسط مادران و نوزادان در بخشهای زنان و زایمان، اعمال جراحی تخصصی و فوق تخصصی که در مراکز درمانی صورت می گیرد و موارد دیگر از مثال هایی هستند که نشان دهنده میزان بالای نیاز به خون و فرآورده های خونی در استان کرمان هستند بنابراین اهدای خون یک امر بسیار ضروری برای نجات این بیماران است.

وی با اشاره به فرآیند ایمن و سالم اهدای خون بیان کرد: از هر واحد خون اهدایی سه فرآورده اصلی شامل گلبول قرمز، پلاکت و پلاسما تولید می شود و علاوه بر این فرآورده هایی دیگر نیز وجود دارد که با انجام فرایندهایی روی این فرآورده های اصلی به دست می آیند و بسیار برای بیماران نیازمند ارزشمند هستند. به عنوان مثال فرآورده کم لوکوسیت یا فیلتر شده (که برای بیماران خصوصا بیماران تالاسمی بسیار مفید است)، فراورده اشعه دیده (برای بیماران پیوندی، نوزادان و بیماران دچار نقص ایمنی بسیار مفید است) و پلاکت تهیه شده به روش فرسیس.

پذیره نویسی سلول بنیادی در پایگاه های انتقال خون استان

مدیرکل انتقال خون استان کرمان گفت: پذیره نویسی سلول بنیادی در پایگاه های انتقال خون استان انجام می گیرد و کسانی که تمایل دارند اهدا سلول بنیادی برای بیماران سرطانی داشته باشند با نام نویسی در پایگاه ها به عنوان اهداکننده سلول بنیادی علاوه بر اینکه خون خود را اهدا می کنند در لیست اهداکنندگان سلول بنیادی نیز قرار می گیرند و هر زمان که بیماری نیاز به پیوند سلول بنیادی داشت، از اهداکننده درخواست می شود که با اهدا سلول بنیادی که فرایندی مشابه اهدا خون است، نجات‌بخش بیمار نیازمند باشد.

وی افزود: در استان کرمان سالانه حدود ۷۵ هزار واحد خون اهدا می شود که 62 درصد آن مربوط به اهداکنندگان مستمر است که به لحاظ سطح کیفی و سلامت خون، بالاترین سلامت خون اهدایی مربو به این افراد است زیرا این افراد حداقل سالی ۲ بار خون اهدا می کنند.

میرزایی اظهار کرد: انتقال خون همیشه یک ذخیره استاندارد و تعریف شده دارد و هرزمان که این ذخیره از حد استاندارد و تعریف شده خارج شود با اطلاع رسانی به مردم و فراخوان اهداکنندگان از این افراد خواسته می شود که جهت اهدای خون به پایگاه‌ها مراجعه کنند و با لطف اهداکنندگان ذخیره به حد استاندارد رسانده می شود، به همین دلیل هیچ گونه کمبود خون و فراورده های خونی وجود ندارد.

وی تصریح کرد: از مهمترین دستاوردها و پیشرفت های سازمان انتقال خون ایران که به برکت انقلاب و خون شهدا حاصل شده است می توان به اهدای خون کاملا داوطلبانه اشاره کرد. زیرا در گذشته اهدای خون جایگزینی و زمان های خیلی دور انگیزه های مالی برای اهدا وجود داشت که سلامت خون را به خطر می انداخت اما در حال حاضر اهدای خون کاملا داوطلبانه است و هیچ انگیزه ای به جز رضایت قلبی اهداکننده و رضایت خدا وجود ندارد.

هیچ گونه خون وارداتی وجود ندارد

مدیرکل انتقال خون استان کرمان بیان کرد: خوشبختانه علی رغم تحریم های ظالمانه ای که بر کشور ما حاکم است در تامین خون کافی و سالم کاملا خودکفا هستیم به طوری که هیچ گونه خون وارداتی وجود ندارد و از طرفی کیفیت و سلامت خون و فراورده های خونی ایران همطراز کشورهای اروپایی و حتی بهتر از جامعه امریکا می باشد، نیز از دیگر دستاوردهای سازمان است.

وی افزود: همچنین شاخص اهدای خون در کشورهای در حال توسعه ۱۶ واحد به ازاء هر یک هزار نفر جمعیت است اما ایران علی رغم اینکه جزء کشور های در حال توسعه است، شاخص اهدای خونی معادل کشور های توسعه یافته یعنی ۲۷ واحد به ازای هر یک هزار نفر جمعیت است.

میرزایی اظهار کرد: در گذشته دارو های مشتق از پلاسما مانند داروهای ضد هموفیلی کاملا منشا خارجی داشت و هزینه زیادی برای خرید این داروها صرف می شد اما درحال حاضر ماده خام اولیه برای تولید این داروها که پلاسما است و سطح کیفیت بسیار بالایی دارد، توسط سازمان انتقال خون ایران تامین می شود و این کار از خارج شدن سرسام اور ارز از کشور نیز جلوگیری می کند.

تولید فرآورده های معمولی گلبول قرمز، پلاکت و پلاسما با کیفیت در استان کرمان

وی افزود: پایگاه انتقال خون کرمان از جمله پایگاه هایی در کشور است که پلاسمای آن برای تولید داروهای مشتق از پلاسما جهت مصارف درمانی در ایران استفاده می شود و در استان کرمان علاوه بر فرآورده های معمولی گلبول قرمز، پلاکت و پلاسما، فرآورده های با کیفیت بسیار بالاتری نیز تولید و دراختیار بیماران قرا می گیرد.

مدیرکل انتقال خون استان کرمان با درخواست از مردم برای اهداء خون مستمر اظهار کرد: علی رغم اینکه خانم ها مشارکت بسیار خوبی در تمامی فعالیت های کشور دارند اما در اهداء خون مشارکت بسیار کم رنگی دارند بطوریکه فقط 5 تا 6 درصد اهداکنندگان خون در استان بانوان هستند.

  5 تا 6 درصد اهداکنندگان خون در استان بانوان هستند

وی افزود: این مسئله می تواند به علت تصورات اشتباهی باشد که در ذهن خانمها وجود دارد مثل ترس از کم خونی یا ضعیف شدن و ... باشد، در صورتی که چنین تصوراتی کاملا اشتباه است و در پایگاه های انتقال خون پزشکان دوره دیده ای وجود دارد که قبل از اهدا خون، اهدا کننده را معاینه می کنند و اگر شرایط اهدا را داشتند می توانند خون اهدا کنند و چنانچه شرایط اهدا را نداشتند از انها خونگیری نمی شود.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه آمار مصرف خون در استان کرمان به دلایلی که اشاره شد بالاست بنابراین نیاز به خون همیشگی است و مختص روزها یا فصول خاصی از سال نیست و به همه گروههای خونی نیاز داریم.
 


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استان کرمان شاخص اهدای خون اهداي خون تالاسمي پایگاه انتقال خون کرمان گلبول قرمز سازمان انتقال خون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۱۰۷۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سالانه ۳۰ هزار تن کشمش در خنداب تولید می شود

حمید قلی پور در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به ظرفیت‌های کشاورزی شهرستان خنداب گفت: ۱۳ هزار هکتار باغ در این شهرستان وجود دارد که ۷۲۰۰ هکتار آن تاکستان انگور است.

مدیر جهاد کشاورزی خنداب گفت: با توجه به ظرفیت بالای تولید انگور در این شهرستان، کارگاه‌های آموزشی در طول سال به منظور افزایش دانش کشاورزان، ارزآوری برای کشور و شهرستان و افزایش میزان تولید محصولات باغی به فراخور زمان برگزار می‌شود.

قلی پور افزود: اواخر سال گذشته، نخستین همایش تخصصی انگور با حضور یک پژوهشگر برتر متخصص حوزه انگور کشور و عضو مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس در غالب کارگاه، به صورت تئوری و عملی با حضور باغداران در روستای ای جان برگزار شد که خوشبختانه بازخورد قابل قبولی به همراه داشت.

وی با اشاره به محتویات آموزشی این همایش گفت: اصول تغذیه، اصول کود دهی، فرم دهی، مبارزه با هرس و ایجاد باغات داربستی بخشی از موارد آموزشی این کارگاه بود.

۱۳ هزار تن گندم مازاد تولید شد

مدیر جهاد کشاورزی خنداب تصریح کرد: در سال ۱۴۰۱-۱۴۰۲، نزدیک به ۱۳ هزار تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان، تولید شد که توسط مراکز خرید این شهرستان خریداری شد و خوشبختانه رکورد خوبی در حوزه تولید محصولات زارعی (گندم) بود.

قلی پور با اشاره به کشت پاییزه در شهرستان خنداب گفت: در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۳، به میزان ۳ هزار تن گندم آبی، ۵۷۰۰ هکتار گندم دیم، ۳ هزار هکتار جوآبی و نزدیک به ۹۰ هکتار کلزا کشت شد.

وی با بیان اینکه شهرستان خنداب در حوزه کشاورزی جایگاه ویژه ای دارد، گفت: در صورت نبود بلایای طبیعی سالیانه به طور میانگین ۲۵ تا ۳۰ هزارتن کشمش برداشت می‌شود و این میزان تولید شهرستان خنداب را در سطح کشور حائز رتبه کرده است.

فعالیت ۲ مرکز فعال صنایع تبدیلی در خنداب

مدیر جهاد کشاورزی خنداب در خصوص مراکز صنایع تولیدی در این شهرستان گفت: در سطح شهرستان خنداب ۲ مرکز فعال صنایع تبدیلی با ظرفیت ۷ هزار تن مستقر است اما تولید محصول در این شهرستان، بیش از ظرفیت این صنایع تبدیلی است که در این راستا یک واحد صنایع تبدیلی در روستای آغداش در حال ساخت است.

قلی پور ادامه داد: ۲ واحد صنایع تبدیلی نیمه کاره نیز در حال ساخت است که امید می‌رود از محل تبصره ماده ۱۸ که امسال ابلاغ می‌شود این واحدها تکمیل و وارد چرخه تولید شوند.

وی در خصوص فعالیت کارگاه‌های میوه خشک کن در شهرستان خنداب نیز گفت: این کارگاه‌ها در غالب مشاغل خرد خانگی در سطح شهرستان در حال احداث است که کار فرآوری کشمش را انجام می‌دهند.

مدیر جهاد کشاورزی خنداب افزود: همچنین در خصوص سایر فرآورده‌ها همچون شیره انگور اقدامات خوبی در حال انجام است و علاوه بر کارگاه‌هایی که در غالب مشاغل خانگی خرد در حوزه شیره انگور فعال هستند، یک واحد تولیدی شیره انگور و سایر فرآورده‌های آن در حال راه اندازی است.

صادرات کشمش از طریق ۲ واحد تولیدی

مدیر جهاد کشاورزی خنداب گفت: صادرات کشمش از طریق ۲ واحد تولیدی که در سطح شهرستان فعال هستند، انجام می‌شود که به طور حتم ارز آوری بالایی برای شهر و کشور خواهد داشت.

قلی پور افزود: ظرفیت تولید این ۲ واحد تولیدی حداقل ۷ هزار تن است اما تولید شهرستان بیش از این مقدار است که به کشورهای روسیه، ترکمنستان و حاشیه خلیج فارس صادر می‌شود.

وی ادامه داد: یکی از اقدامات قابل توجه در راستای حمایت از منافع کشاورزان و هویت بخشی کشاورزان، راه اندازی اتاق صنف کشاورزان این شهرستان است که با این اقدام، نماینده این قشر می‌تواند در مجامع ملی و استانی به منظور پیگیری مشکلات آنها حضور داشته باشد و مسؤولان به عنوان تسهیلگر در کنار باغداران خواهند بود.

مدیر جهاد کشاورزی خنداب همچنین از راه اندازی اتاق فکر کشاورزان در محل جهاد کشاورزی این شهرستان با حضور کشاورزان پیشرو و عضو اتحادیه در بهار امسال به منظور حمایت از بخش کشاورزی این شهرستان خبر داد.

کد خبر 6097736

دیگر خبرها

  • اهدای بیش از ۲ میلیون واحد خون در سال گذشته
  • سالانه ۳هزار بیمار به بیماران صعب العلاج گلستان اضافه می شود
  • اهدای بیش از ۲ میلیون واحد خون در سال ۱۴۰۲
  • یک آموزگار هدایای روز معلم را به کودکان سرطانی اهدا کرد
  • نیاز روزانه به ۱۵۰۰ اهداکننده خون در تهران
  • نیاز روزانه به ۱۵۰۰ اهداکننده خون در تهران / ثبت اطلاعات گروه‌های خونی نادر برای مواقع ضروری
  • تبادل مرگ و زندگی در جریان اهدای عضو
  • سالانه ۳۰ هزار تن کشمش در خنداب تولید می شود
  • ۱۵۵ اصفهانی همزمان با سالروز شهادت امام صادق (ع) خون اهدا کردند
  • ثبت پنجمین اهدای عضو طی سالجاری درچهارمحال وبختیاری