Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس اداره منابع‌طبیعی شهرستان سروآباد گفت: متأسفانه حجم کل شیره سقز برداشت‌شده از جنگل‌های این شهرستان نسبت به سال گذشته ۱۳۶ درصد کاهش یافت. ۱۰ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۵:۳۵ استانها کردستان نظرات - اخبار استانها -

سید آزاد محبت در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در سروآباد از برداشت شیره سقز از درختان بنه در سطح جنگل‌های این شهرستان خبر داد و اظهار داشت: در فصول گرم سال یعنی از اواخر خرداد و اوایل تیر برداشت شیره سقز آغازشده و این کار تا اوایل شهریورماه ادامه خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: متأسفانه حجم کل شیره سقز برداشت‌شده در جنگل‌های شهرستان سروآباد نسبت به سال گذشته 136 درصد کاهش داشته است.

رئیس اداره منابع‌طبیعی شهرستان سروآباد به شیوه صدور مجوز برای فعالان این عرصه اشاره و تصریح کرد: پس از بررسی‌های لازم در جنگل‌های بنه توسط کارشناسان اداره منابع طبیعی با بهره‌بردان محلی، جهت برداشت شیره سقز قراردادی منعقد می‌گردد تا مجوز برداشت و بهره‌برداری به‌صورت قانونی و در چهارچوب اصولی صادر شود.

وی در مورد نحوه چگونگی برداشت شیره از درختان بنه توضیح داد: بهره‌برداران در هوای گرم اقدام به تیغ زدن پوسته درختان بنه آن‌هم به تعداد 2 تا 3 مورد و به فواصل 30 تا 40 سانتی‌متر از هم می‌کنند، سپس با خاک رس کاسه‌های گلی کوچکی درست کرده و در زیر زخم‌های ایجادشده بر روی درخت نصب می‏کنند.

محبت با بیان اینکه میزان شیرابه یا صمغ خارج‌شده از هر درخت با توجه به شادابی درخت بنه، توان، قطر و ارتفاع آن متغیر و از چند گرم تا چند صد گرم است، گفت: جمع‌آوری این شیرابه‌ها باید در هوای خنک صورت گیرد چراکه هوای سرد موجب انسجام شیرابه و برداشت راحت‌تر آن از درون کاسه می‌شود.

وی با اشاره به اینکه امسال بهره‌برداری از جنگل‌های 13 روستای این شهرستان پیش‌بینی‌شده است، اظهار کرد: برای این کار 29 فقره قرارداد به مجریان و بهره‌برداران محلی واگذار شده است.

لرستان|قوانین امور اراضی جهاد کشاورزی نیازمند بازنگری استبخش کشاورزی زمینه اشتغال 5000 نفر را در اردبیل فراهم کرده استاصفهان| عدالت در توزیع نهاده‌های کشاورزی رعایت شود

رئیس اداره منابع‌طبیعی شهرستان سروآباد با بیان اینکه حجم شیره برداشت‌شده در درختان بنه متفاوت است، ادامه داد: مجموع شیره سقز برداشت‌شده در سال‌جاری 923.5 کیلوگرم است.

وی یادآور شد: براساس دستورالعمل وزارتی و تعیین برآورد قیمتی در نرخ فروش آن محصول در سال، 20 درصد آن یعنی برابر 24 هزار تومان برای هر کیلو شیرابه که جزو بهره مالکانه و حقوقات دولتی است، به‌حساب خزانه دولت پرداخت می‌شود.

رئیس اداره منابع‌طبیعی سروآباد با بیان اینکه سال گذشته دو هزار و 182 کیلوگرم شیره سقز از سطح جنگل‌های درختان بنه 23 روستای این شهرستان برداشت شد، تصریح کرد: براساس دستورالعمل ابلاغی از کمیته فنی، هرساله جنگل‌ها مورد بررسی و بازدید فنی قرار می‌گیرد اما امسال به‌دلیل مشکلات مربوط به ریز گردها، کم‌آبی و وضعیت رویش‌گاه‌ها میزان بهره‌برداری با کاهش مواجه شد.

وی مهم‌ترین مزیت بهره‌برداری شیره سقز از درختان بنه را اشتغال‌زایی و ایجاد درآمد برای روستانشینان شهرستان عنوان کرد و افزود: شیره خام جمع‌آوری‌شده علاوه بر استفاده در صنعت آدامس‌سازی و فواید دارویی، کاربرد صنعتی و بهداشتی نیز دارد.

محبت خواستار رعایت دستورالعمل‌های ارائه‌شده از سوی اداره منابع طبیعی شد و اذعان کرد: در صورت برداشت نامعقول و بی‌رویه شیره سقز، به‌دلیل فشار فیزیولوژیکی واردشده به درختان و کاهش توان و شادابی آنان میزان شیرابه تولیدشده در سال‌های آتی کاهش خواهد یافت.

رئیس اداره منابع‌طبیعی شهرستان سروآباد گفت: باید پس از بهره‌برداری از این درختان به مدت سه سال به آنان جهت بازسازی استراحت داده شود و هیچ‌گونه برداشتی صورت نگیرد و در صورت رعایت نکردن این امر، بهره‌برداری کاهش و احتمال خشک شدن درخت بنه وجود دارد.

انتهای پیام/ن

R7848/P/S6,66/CT2

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۱۳۷۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۰ هزار تن گندم در استان بوشهر برداشت می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، کبری توکلی ظهر یکشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به خسارت به مزارع گندم به سبب تداوم خشکسالی و کاهش بارش باران اظهار داشت: به علت خشکسالی و عدم بارندگی در فصل کشت همه سطوح بیمه شده گندم دیم به میزان ۱۴۰ هزار هکتار خسارت دیده است.

وی خسارات به سطوح گندم آبی را مورد اشاره قرار داده و بیان کرد: از ۱۸ هزار هکتار مزارع گندم آبی استان بوشهر به سبب کاهش بارش باران در فصل کشت حدود ۴ هزار هکتار آن خسارت دیده است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان بوشهر پرداخت غرامت خسارت به مزارع گندم را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: بر اساس مناطق کشت شده و ظرفیت تولید و نوع طرح بیمه‌ای غرامت خسارت از یک تا ۳ میلیون تومان در هر هکتار مزارع گندم به کشاورزان پرداخت می‌شود.

کاهش ۷۰ درصدی برداشت

توکلی از برداشت ۱۵ هزار تن گندم از مزارع استان بوشهر خبر داد و خاطرنشان کرد: این میزان گندم تحویل مراکز خرید شده که شامل گندم معمولی و بذر گندم است.

وی با بیان اینکه برداشت گندم تا خرداد ماه ادامه دارد تصریح کرد: پیش‌بینی تولید ۴۰ هزار تن محصول گندم از مزارع استان بوشهر شده که نسبت به تولید ۱۲۵ هزار تنی سال قبل کاهش بیش از ۷۰ درصد کاهش دارد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان بوشهر از خرید گندم توسط ۱۴ مرکز خرید اداره غله و خدمات بازرگانی و مرکز خرید با مشارکت سازمان تعاون روستایی استان بوشهر خبر داد.

کد خبر 6090811

دیگر خبرها

  • اجرای طرح سرشاخه کاری درختان گردو در زارچ
  • آغاز برداشت خوشه‌های طلایی از مزارع کازرون از فردا
  • ۴۰ هزار تن گندم در استان بوشهر برداشت می‌شود
  • کاهش ۲۹ درصدی مصرف نفت سفید در کردستان
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران / بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می‌دهد؟
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران | بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می دهد؟ | ۹۵ درصد حریق ها عامل انسانی دارد
  • قطع درختان و تخریب طبیعت در الیمالات دغدغه مازندرانی‌ها شد + فیلم
  • دستگیری متخلفین برداشت غیرمجاز شن و ماسه در منطقه حفاظت شده تالاب نوروزلو
  • عبور از خام‌فروشی، رشد بهره‎‌وری و توسعه برداشت گاز با حرکت به سمت دانش بنیان شدن
  • عمران وآبادانی روستاهای استان در قالب طرح هادی