Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز٬ کمبود امکانات دانشگاهی یکی از عوامل مهمی است که باعث می‌شود دانشگاه‌ها در روند انجام پژوهش های علمی دچار مشکل شوند. همچنین دانشگاه‌های موجود در کشور برای افزایش کارآمدی خود باید به سمت تخصص گرایی بروند. تخصص گرایی در کنار تمرکز بر روی ماموریت گرایی دانشگاه‌ها باعث می‌شود کارآمدی جامعه علمی بالا رفته و کیفیت آموزش نیز بالا رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لطف‌الله خواجه پور عضو هیئت علمی دانشگاه شهیدچمران اهواز در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز درباره راه‌های تامین امکانات برای دانشگاه‌های کشور گفت: بودجه دولت اصلی‌ترین منبع برای رفع کمبود در تجهیزات دانشگاه‌های کشور است همچنین ارتباط دانشگاه با صنعت به عنوان دومین راه برای تامین امکانات جامعه علمی شناخته می‌شود. دانشگاه‌ها می‌توانند از طریق قراردادهایی که با نهادهای صنعتی می‌بندند، تجهیزات مورد نیاز خود را تامین کنند.

وی با تاکید بر اینکه حمایت‌های دولت از دانشگاه‌ها برای افزایش انجام پژوهش در کشور بسیار ضروری است اظهار‌کرد: نرخ تجهیزات دانشگاهی که از خارج وارد می شوند با نوسان ارزش دلار گران شده که این اتفاق تاثیرات مستقیمی بر عملکرد مراکز علمی دارد. دانشگاه‌ها در شرایط تحریم برای خرید تجهیزات مورد نیاز خود به حمایت های دولت نیاز دارند.

خواجه پور در ادامه به راه دیگری برای تامین تجهیزات دانشگاهی اشاره کرد و گفت: دانشگاه‌ها می‌توانند تجهیزات خود را از تولیدات داخلی تامین کنند و پژوهش‌های دانشگاهی با استفاده از تولیدات داخلی انجام شود. همچنین مراکز علمی باید نیازهای خود را اعلام و سازمان‌ها و نهادهای توانمند تجهیزات مورد نیاز آن‌ها را تامین کنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران به ضرورت ماموریت‌گرا شدن دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: برنامه جامع آمایش علمی کشور بر اهمیت ماموریت‌گرا شدن ددانشگا‌ها تاکید دارد اما در برخی مواقع فشارهای خارجی از عملیاتی شدن این برنامه جلوگیری می‌کنند. فشارهای خارجی در برخی موارد مسیر دانشگاه را تغییر می‌دهند و از حیطه اختیارات وزارت علوم خارج است.

وی با بیان اینکه تراکم دانشگاه‌ها یکی از مشکلات اساسی جامعه علمی است اظهار کرد: تلاش‌هایی برای تجمیع دانشگاه‌ها صورت گرفته اما به نتیجه نرسیده است. دانشگاه‌ها باید توسعه یابند اما تحت تاثیر عوامل داخلی و خارجی مشکلاتی برای آن‌ها به وجود می‌آید.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران به ماموریت گرا کردن دانشگاه‌ها تاکید کرد و گفت: رشد و توسعه دانشگاه ماموریت گرا در نتیجه به سمت اشتغالزایی برای دانشجویان منجر شده و مراکز علمی باید در زمینه تخصصی خود پیشرفت کنند.

خواجه پور به برنامه جامع آمایش علمی کشور اشاره کرد و گفت: برنامه‌ای مهم برای تحول جامعه علمی کشور وجود دارد اما برای تحقق آن نیاز به عزمی ملی است. آموزش عالی باید از وضعیت کنونی خارج شود تا کیفیت دانشگاه‌ها ارتقا یابد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا وجود مراکز پژوهشی در کنار دانشگاه‌ها باعث ارتقای آموزش علمی کشور می شود اظهارکرد: مراکز پژوهشی کارکرد دانشگاه‌ها را بالا برده و تخصص گرا بودن جامعه علمی را تقویت می‌کنند. دانشگاه‌ها وظیفه دارند تا به سمت انجام پژوهش در حوزه‌های تخصصی بروند اما فشارهای خارجی مانع از انجام چنین فعالیت‌هایی می‌شود.

به گفته خواجه پور دانشگاه‌ها با انجام پژوهش‌های تخصصی رشد می‌کنند همچنین افت کیفیت پژوهش و توجه به کمیت بر روی سطح علمی دانشگاه تاثیرگذار خواهد بود.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اظهار کرد: دانشگاه‌های ماموریت محور باید فعالیت‌های تخصصی خود را انجام دهند. بودجه پژوهشی زمانی از مسیر خود خارج می‌شود که در دانشگاه رشته‌های غیر ضروری تدریس شود و اصلاح برنامه‌های مدون علمی کیفیت و کمیت را در دانشگاه‌ها بالا می‌برد.

انتهای پیام/

171 / 320 تجهیزات دانشگاه دانشگاه دولت مجلس شورای اسلامی بودجه

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: تجهیزات دانشگاه دانشگاه دولت مجلس شورای اسلامی بودجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۱۷۳۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهرام عظیمی خبر داد: بدنبال سهم بیشتر تولیدات داخلی با استفاده از توان بالای هموطنان در مناطق روستایی و عشایری هستیم

سرپرست دفتر توسعه ورزش روستایی و عشایری وزارت ورزش گفت: با عنایت به مصرف بیش از شش هزار نوع کالای ورزشی در کشور که بالای ۵۰ درصد آن از طریق واردات تامین می‌شود و گردش بالای مالی در این حوزه، بدنبال سهم بیشتر تولیدات داخلی با استفاده از توان بالای هموطنان در مناطق روستایی و عشایری هستیم.

به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، شهرام عظیمی با اشاره به این موضوع که دفتر توسعه ورزش روستایی و عشایری با تمام توان در جهت تحقق منویات رهبر انقلاب و شعار سال برنامه‌ریزی خواهد کرد اظهار داشت: درحال جمع‌آوری اطلاعات به منظور مشارکت حداکثری روستاییان در رونق تولید تجهیزات و لوازم ورزشی براساس آمایش سرزمین هستیم و همچنین بدنبـال شناسایی ظرفیت روستائیان و عشایـر سراسرکشور در این حوزه‌ایم.

وی افزود: با عنایت به مصرف بیش از شش هزار نوع کالای ورزشی در کشور که بالای ۵۰ درصد آن از طریق واردات تامین می‌شود و گردش بالای مالی در این حوزه، بدنبال سهم بیشتر تولیدات داخلی با استفاده از توان بالای هموطنان در مناطق روستایی و عشایری هستیم. براین اساس درآمد و اقتصاد روستا با تولید لوازم ورزشی پایدار و چند هدف دیگر نیز تامین خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: مشارکت هموطنان ساکن روستا می‌تواند به رونق تولید لوازم ورزشی کمک کرده چرا که هزینه تمام شده آن پایین‌تر است.
در نظر داریم همزمان، با برگزاری جشنواره‌های بومی، محلی در سراسر کشور، بازارچه‌های محلی جهت عرضه تولیدات ورزشی روستائیان احداث شود.

سرپرست دفتر توسعه ورزش روستایی و عشایری وزارت ورزش و جوانان اظهار داشت: قطعاً برگزاری بیش از هزار جشنواره در کشور فرصتی مغتنم برای عرضه لوازم و تجهیزات ورزشی تولید شده توسط ساکنین روستا‌ها خواهد بود. درحال حاضر ۱۵۰ هزار نفر در زمینه تولیدات ورزشی مشغول به کار هستند که با فراهم کردن زمینه ورود روستانشینان و عشایر این آمار توسعه خواهد یافت.

انتهای پیام/

وزارت ورزش و جوانان

دیگر خبرها

  • گلایه اهالی روستای کالدشت بالا از کمبود امکانات رفاهی + فیلم و تصاویر
  • حضور بیش از ۶۵۰ شرکت دانش‌بنیان داخلی و خارجی در نمایشگاه ایران‌هلث ۱۴۰۳
  • تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • راهکار توسعه اقتصادی و تقویت منابع ارزی؛ تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • آمار قابل توجه حوادث کوهستان در کرمانشاه
  • وقوع ۳۰ حادثه کوهستان در کرمانشاه/ استان دوم کشور در حوادث کوهستان هستیم
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها آغاز شد
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها از امروز آغاز شد
  • شهرام عظیمی خبر داد: بدنبال سهم بیشتر تولیدات داخلی با استفاده از توان بالای هموطنان در مناطق روستایی و عشایری هستیم
  • شرایط کشاورزان دیم کار مطلوب است