Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدمهدی مفتح عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با فارس، درباره برداشت‌های متعدد دولت از صندوق توسعه ملی به دلایل مختلف گفت: هدف از تاسیس صندوق توسعه ملی که مقام‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ معظم‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ رهبری در زمان تدوین برنامه پنج‌ساله پنجم آن را بیان فرموده‌اند آن بود که چون برداشت ما از ذخایر زیرزمینی نفت و گاز بیش از استحقاق این نفت از این ثروت خدادادی است، دستور تشکیل چنین صندوقی را داده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: برداشت از ذخایر نفت و گاز لازم است، زیرا در دهه‌های آینده به نظر می‌رسد قیمت سوخت‌های فسیلی کاهش پیدا کند، زیرا انرژی‌های مدرن و نو در حال جایگزین شدن است، ضمن اینکه وقتی ذخایر مشترک نفت و گاز با کشورهای همسایه داریم، این برداشت اضافه ایجاب می‌کند و اگر این برداشت صورت نگیرد، کشورهای دیگر سهم ایران را برداشت می‌کنند.

نماینده مردم تویسرکان در مجلس تصریح کرد: این سوال وجود دارد که آیا هرچه از ذخایر نفت و گاز برداشت می‌کنیم باید این نسل از آن استفاده کند؟ در حالی که این امر حق نسل‌های بعدی هم هست که البته این موضوع یکی از دلایل تشکیل صندوق توسعه ملی بوده است.

مفتح اظهار داشت: اصلاح اقتصاد و مستقل شدن بودجه از نفت در کنار بحث لزوم تشکیل صندوق توسعه ملی در راستای اهداف یکدیگر است.

وی خاطرنشان کرد:‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ در صندوق توسعه ملی قرار بر این است که از درآمدهای فروش نفت و گاز هر ساله مقادیری برداشت کرده و بقیه آن را به این صندوق واریز کنیم، ضمن اینکه هر سال نیز این میزان باید 3 درصد افزایش پیدا کند و بر این اساس به دنبال آن هستیم که وابستگی بودجه به نفت کاهش پیدا کند و موجودی صندوق بالاتر رفته و هدف حفظ این ثروت برای نسل‌های آینده، قدرتمند بودن این ثروت در اقتصاد ایران است.

مفتح گفت: برای عدم بلوکه شدن اعتبارات موجود در صندوق توسعه ملی قرار شد افرادی که به دنبال احداث کارخانه صنعتی هستند و از خارج وام ارزی می‌گیرند، بتوانند از این صندوق ارزی دریافت کرده و درنهایت آن را به صورت ارزی به صندوق بازگردانند و با این کار اجازه داده نشد که ثروت صندوق راکد باشد و چرخش لازم در اعتبارات آن را شاهد باشیم. بر همین اساس وام باید به بخش خصوصی داده شود که به صورت بسته‌ای کامل است.

نماینده مردم تویسرکان در مجلس اظهار داشت: این بسته بسیار کامل است اما در مقام اجرا این‌گونه انجام نمی‌شود و برداشت‌ غیرقانونی از صندوق توسعه ملی صورت می‌گیرد که برخلاف برنامه پنجم و ششم توسعه، مصلحت کشور و حقوق نسل‌های آینده بوده و در حقیقت با این کار در جیب آیندگان دست کرده‌ایم.

مفتح گفت: برداشت‌های غیرقانونی از صندوق توسعه ملی کاری توجیه‌پذیر نیست و به هر دلیلی هم این کار صورت گیرد ممنوع است.

وی تصریح کرد: در بودجه به دلیل کمبود درآمدها و برخی اتفاقات از صندوق توسعه ملی مقادیری قرض گرفته شده است که باید دولت آن را به این صندوق بازگرداند.

نماینده مردم تویسرکان در مجلس اظهار داشت: اعطای اعتبار از صندوق توسعه ملی متعلق به بخش خصوصی است ولی وقتی شرایط ویژه‌ای مانند تحریم‌ها به وجود می‌آید از این صندوق قرض گرفته شده و چون حق آینده است باید دولت آن اعتبار را به صندوق بازگرداند.

مفتح گفت: برداشت از صندوق توسعه ارزی خارج از چارچوب‌های مذکور دست کردن در جیب آیندگان است.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۱۸۰۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدئو) نجات ۱۶ توله خرس سیاه در خطر انقراض از استخراج کیسه صفرا

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

فرارو- یک موسسه خیریه حفاظت از محیط زیست، در ۱۹ مارس ۲۰۲۴ شانزده توله خرس سیاه آسیایی که دچار سوء تغذیه بودند را در خانه‌ای در وینتیان، پایتخت لائوس، پیدا شدند که بزرگترین نجات سال عنوان شد.

به گزارش فرارو، خرس سیاه آسیایی یا خرس ماه که لکه سفیدی هلال‌شکل روی سینه‌اش دارد، در فهرست سرخ اتحادیه جهانی حفاظت (IUCN RED LIST) در طبقه در بحران انقراض (CR) قرار دارد و هیچ آمار مشخصی از تعداد اندک باقی‌مانده جمعیت این گونه در دست نیست.

تعداد زیادی از خرس‌های سیاه آسیایی به عنوان حیوان خانگی نگهداری می‌شوند یا برای استخراج صفرا برای استفاده در طب سنتی پرهزینه نگهداری می‌شوند.

مت هانت از مسئولان پناهگاهی که توله‌ها نگهداری می‌شوند گفت که توله‌ها اکنون با بطری تغذیه می‌شوند و باید چندین ماه در پناهگاه بمانند تا به اندازه کافی بزرگ شوند و بتوانند به تنهایی زنده بمانند.

او به رویترز گفت: این احتمالا بزرگترین نجات توله خرس در حال انقراض در سراسر جهان است.

هانت گفت که پلیس لائوس این توله‌ها را در اواخر مارس در جریان یورش به خانه‌ای که متعلق به یک تبعه چینی بود، نجات داد. گروه ۱۰ نر و ۶ ماده را پیدا کردند که بین ۱.۳ تا ۴ کیلوگرم وزن داشتند و گمان می‌رود دو تا چهار ماهگی داشته باشند.

وی افزود: همسایه‌ها با شنیدن صدای گریه توله‌ها به پلیس خبر دادند. زمانی که پلیس توانست آن‌ها را بیرون بکشد، یکی از توله‌ها مرده بود.

هانت گفت: آن‌ها بسیار کوچک هستند و ظاهراً به طور غیرقانونی از شکارچیان در سراسر لائوس شمالی خریداری شده اند... به احتمال زیاد برای استفاده از کیسه صفرا نگهداری می‌شدند.

وی افزود که آنها خیلی خوشحال هستند که شانزده توله از ۱۷ توله زنده هستند و شانس دوباره‌ای برای زندگی بدون ترس و رنج دارند.

استخراج کیسه صفرای خرس‌های سیاه آسیایی در چین قانونی است، اما در لائوس، ویتنام و کامبوج و سایر کشور‌ها غیرقانونی است.

دیگر خبرها

  • (ویدئو) نجات ۱۶ توله خرس سیاه در خطر انقراض از استخراج کیسه صفرا
  • غفلت در بهره‌برداری از میادین مشترک نفت و گاز، چه بر سر آینده اقتصاد می آورد؟
  • اندیشه معلمان چراغ راه آیندگان است
  • موفقیت‌های فولاد اکسین با دستان کارگران گره خورده است / امانت فولاد اکسین را به دست آیندگان برسانیم
  • طرح آمریکا و مکزیک برای سخت‌گیری بیشتر نسبت به مهاجران
  • طرح آمریکا و مکزیک برای سخت گیری بیشتر نسبت به مهاجران
  • ۱۰۰ درخت در ۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی صالحیه قطع شد
  • قطع ۱۰۰ درخت در ۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی صالحیه
  • فرار ناکام ده‌ها مرد اوکراینی از مرزها برای اجتناب از جنگ
  • چرا بانک مسکن قرارداد با صندوق توسعه ملی را امضا نکرد؟