Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-04-26@05:59:07 GMT

مستندی از متفاوت‌ترین شخصیت جبهه ملی ساخته‌ام

تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۲۲۸۴۶

به گزارش خبرگزاری بسیج، مستند «عشق شمعدانی‌ها» شب گذشته در قالب جشنواره تلویزیونی مستند به روی آنتن شبکه مستند رفت. این مستند که به کارگردانی میلاد محمدی تولید شده است، روایتی متفاوت از ماجرای کودتای 28 مرداد 1332 و دستگیری حسین فاطمی در همین ماجرا است. 

کارگردان این مستند راجع به این مستند، مراحل ساخت آن و پخش آن در جشنواره تلویزیونی صحبت کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این گفتگو در زیر منتشر می‌شود: 

کارگردان فیلم مستند «عشق شمعدانی ها»  درباره سابقه هنری خود گفت: متولد 1366 هستم و در شهر کرد به دنیا آمدم. در رشته کارشناسی کارگردانی تلویزیون و در دانشکده صدا و سیما تحصیل کرده‌ام. پیش از این فیلم، مستند «روز کودتا» را با موضوع کودتای بیست و هشت مرداد برای شبکه دو ساختم. مستند «نخست وزیر پنج روزه» را در خصوص قیام سی تیر و نیز مستند «کفش پاراز» را به صورت مستند پرتره‌ای از بهمن علاءالدین ساختم و بعد از «عشق شمعدانی‌ها» نیز دو فیلم مستند برای شبکه مستند ساختم که یکی مستند پرتره‌ای از دکتر حسابی است و دیگری، مستندی به نام «عدل مظفر». 

کارگردان فیلم عشق شمعدانی‌ها در خصوص ساخت فیلم خود گفت: این فیلم به دکتر حسین فاطمی که شخصیتی بسیار تاثیرگذار در تاریخ ما است پرداخته است. این شخصیت همیشه در پژوهش‌های من برای فیلم‌های قبلی حضور داشته و مرا به خودش علاقمند کرد، چرا که فردی منحصر به فرد بود. ایشان تنها وزیر دکتر مصدق و تنها عضو جبهه ملی بود که تیرباران شد و حتی تیمسار ریاحی که وزیر جنگ بود و با اسلحه مقابل کودتا ایستاد و یا خود دکتر مصدق در دادگاه تنها به سه سال حبس محکوم شدند، اما حسین فاطمی که جوان ترین وزیر کابینه بود و در زمان تیرباران فقط سی و پنج سال سن داشت، اعدام شد. حتی به گفته خود دکتر مصدق، پیشنهاد اولیه ملی شدن صنعت نفت را فاطمی ارائه کرد.

وی در ادامه افزود: همه این ویژگی ها مرا برای ساخت این فیلم کنجکاو کرد. اما جرقه اول ساخت فیلم از فایل صوتی مربوط به گزارش رادیویی ظهر بیست و هشت مرداد شروع شد. در آن فایل، میراشرافی که از افراد تصرف کننده رادیو در آن روز بود، اعلام می‌کند که دولت مصدق سرنگون شد و در انتهای صحبت‌هایش از فاطمی نام می‌برد و می‌گوید، مردم حسین فاطمی را قطعه قطعه کرده‌اند؛ در حالی که در آن روز دستشان به حسین فاطمی نرسید و ایشان یک سال و نیم بعد تیرباران شد. شنیدن این اسم در آن گزارش، مرا نسبت به این موضوع حساس کرد.

کارگردان مستند عشق شمعدانی‌ها در خصوص جشنواره مستند سیما بیان داشت: جشنواره مستند سیما به نظر من خیلی کار خوب و قشنگی است. مهم‌ترین دلیلش هم وجود فیلم‌های گوناگون با سلایق مختلف است و حتی فیلم هایی که در خارج از جشنواره شاید شانس دیده شدن کمتری داشته باشند، در اینجا به نمایش در می‌آیند و این فرصت برای همه هست. قطعا تعداد مخاطب تلویزیون با جشنواره‌های دیگر قابل مقایسه نیست. برگزارکننده‌های جشنواره نیز به خوبی توانسته‌اند بین آثار و سلیقه‌های مختلف، تعادل برقرار کنند و سطح کیفی جشنواره را به واسطه این تنوع و انتخاب‌هایی که شده بالا بیاورند.

محمدی افزود: آرای مردمی هم خیلی خوب است و قرار گرفتن آثار فیلمسازها در مقابل آرای مردمی، بازخوردها و اطلاعات خوبی را به فیلمساز خواهد داد و به نوعی رقابت جذابی ایجاد می‌کند. ضمن اینکه مخاطب شبکه مستند هم نسبت به دیگر شبکه های تلویزیون متفاوت است. این افراد به نظر من مخاطبینی هستند که سطح‌شان قدری از مخاطب عام بالاتر است. کسانی مستند نگاه می‌کنند که بیش‌تر فکر می‌کنند و بیشتر مطالعه دارند و ذائقه‌شان متفاوت است. تنها نقد من به جشنواره مستند سیما، ساعت پخش آثار است. شاید اگر به جای هفت عصر در ساعاتی مانند نه شب یا ده شب پخش می‌شد، تماشاگران بیشتری امکان دیدن فیلم‌ها را پیدا می‌کردند؛ مخصوصا که در فصل تابستان هستیم و مردم قدری دیرتر به خانه می‌روند.

محمدی به معرفی عوامل فیلم خود پرداخت و گفت: تهیه کننده فیلم جناب آقای محمود اربابی که استاد من هستند و بیشتر راهنما و مشوق من در ساخت اثر بودند، تاثیر به سزای در تولید این مستند داشتند به طوری که اگر کمک‌های ایشان نبود این فیلم ساخته نمی شد. انیمیشن‌های فیلم هم به بهتر شدن این مستند خیلی کمک کرد که زحمت ساخت آن‌ها با آقای حسین حسن شاهی است. تصویربرداری و نورپردازی کار آقای کوروش طاهری است که به فضاسازی کار خیلی کمک کرده است و طراحی صحنه و دکور هم در بهتر شدن فیلم خیلی موثر بوده که به عهده خانم‌ها رودابه کاشانی و فروغ آبسالان بوده است.

سومین جشنواره تلویزیونی مستند سیما، از پانزده تیر ماه با پخش آثار راه یافته به مرحله مسابقه، کار خود را آغاز کرده است. فیلم مستند «عشق شمعدانی‌ها» نیز روز سه شنبه سی تیر ساعت 19 از شبکه مستند روی آنتن می‌رود و ساعت 24 و 11 صبح روز بعد بازپخش می‌شود.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۲۲۸۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جبهه مقاومت، میهمان بیست و یکیمین اجلاس پیرغلامان حسینی

حجت‌الاسلام و المسلمین حسن علیدادی‌سلیمانی، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان امروز در نخستین جلسه هماهنگی برگزاری مراسم بیست‌ویکمین اجلاس بین‌المللی پیرغلامان حسینی در کرمان، برگزاری این اجلاس را فرصتی طلایی برای استان کرمان دانست و گفت: کرمان، همواره پیرو امام حسین (ع) بوده است؛ اما این اجلاس فرصت رسمی است که این استان خود را در خدمت دستگاه امام حسین (ع) قرار داده و خدمات خود را در تابلویی بهتر به کشور و جهان نشان دهد.

وی با اشاره به برگزاری ۲۰ دوره اجلاس پیرغلامان حسینی به میزبانی سایر استان‌های کشور، بیان کرد: تجربه بالایی وجود دارد و کرمان زمانی پذیرای این اتفاق مهم فرهنگی شد که تقریبا دو سوم استان‌ها را پشت سر گذاشتیم که می‌تواند فرصت بزرگی برای استان باشد و در این همایش تقریبا همه ظرفیت استان درگیر می‌شوند؛ بنابراین باید بهره فرهنگی آن‌را نیز در استان ببینیم و به گونه‌ای از برکات و تجربیات ۲۰ اجلاس قبلی استفاده کنیم که اثر آن در استان ماندگار شود.

امام جمعه کرمان بر لزوم برنامه‌ریزی برای ماندگاری اثر فرهنگی برگزاری اجلاس پیرغلامان حسینی در کرمان تأکید کرد و ادامه داد: صرف برگزاری مراسم اگرچه خیر و برکت دارد؛ اما سبب می‌شود از این فرصت بهره لازم را نبرده باشیم؛ بنابراین کمیته‌های ستاد باید در این حوزه نیز کار کنند تا اثر آن کل استان را در بر بگیرد و در ذهن مردم ماندگار باشد.

وی تصریح کرد: واقعه کربلا و نهضت امام حسین (ع) در اوج غربت انجام شد؛ اما پس از آن پرده از غربت این جریان برداشته شد و توده‌های مردم   آن را تبدیل به جریانی برای حفظ اسلام ناب کردند. 

حجت الاسلام علیدادی سلیمانی افزود: مردم در طول تاریخ همواره متولی این جریان  بودند و به بهترین وجه آن را انجام دادند و این جریان نسل به نسل تداوم یافت و در طول تاریخ هر دولتی هم که اعتقاد و ارادتی به جریان امامت داشت، مسیر و معبر را برای ترویج جریان امام حسین (ع) باز کرده و کمک دادند.

وی با اشاره به سخنی از امام راحل، جمهوری اسلامی را محصول محرم و صفر دانست و گفت: پیرغلامان حسینی، عصاره جریان مردمی هستند که تجلیل می‌شوند؛ اما باید جریان مردمی بیشتر دیده شود و ارتباط بیشتری با ستاد داشته باشد که در این موضوع نیز باید فکر کرد.

محمدمهدی فداکار، استاندار کرمان نیز در این نشست با بیان اینکه کار برای امام حسین (ع) کار دلی و توفیقی است و باید خدمتگزار این آستان مقدس باشیم، بیان کرد: همه ما باید از این فرصت برای خدمتگزاری استفاده کنیم و برای همه دستگاه تقسیم وظایفی شده که همه باید به وظایف خود عمل کنند.

وی با اشاره به وجود پیرغلامان حسینی و همچنین هیئت‌های با سابقه در کرمان، افزود: امیدواریم برگزاری بیست‌ویکمین اجلاس بین‌المللی پیرغلامان حسینی در کرمان، فرصتی باشد تا پیرغلامان کرمان و هیئت‌های باسابقه را بشناسیم و مراسم تجلیل استانی در سال‌های آینده داشته باشیم.

فداکار با بیان اینکه برگزاری این اجلاس، سبب ایجاد یک فضای امام حسینی پیش از محرم و صفر در کرمان می‌شود، گفت: پشتیبانی آبرومند از این کار امام حسینی یک ضرورت است و کار نباید با ذره‌ای کوتاهی انجام شود و مجموعه‌های مردمی، بخش بزرگی از کار هستند که باید حتما حضور داشته باشند و ما باید کمک کنیم مردم بتوانند از این اجلاسیه نهایت استفاده را ببرند.

همچنین جواد رمضان‌نژاد، رئیس مرکز بسیج صدا و سیمای جمهوری اسلامی در این جلسه گفت: مهمانانی از جبهه مقاومت در بیست و یکیمین اجلاس بین‌المللی پیرغلامان و خادمان حسینی حضور دارند. 

وی از اجلاس بین‌المللی پیرغلامان و خادمان حسینی به‌عنوان مهم ترین اجلاس دینی در کشور نام برد و بیان کرد: این اجلاسیه از نظر برد رسانه‌ای و عمل‌گرایی هم نمونه است. 

رمضان‌نژاد ادامه داد: تاکنون با توجه به ظرفیت‌های اجلاس بین‌المللی پیرغلامان و خادمان حسینی پیشنهاداتی مبنی بر برگزاری همزمان در ایران و عراق و یا برگزاری در زمان اربعین حسینی ارائه شده است.

وی افزود: امیدواریم در بیست و یکمین اجلاس بین‌المللی پیرغلامان و خادمان حسینی در کرمان، شاهد اتفاقات ویژه و دوره کامل و به‌بلوغ رسیده در سطح کشور باشیم ؛ البته ما تجربیات سایر استان‌ها را در اختیار استان کرمان قرار می‌دهیم. 

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • ساخت مستند تصویری شبیه‌سازی حرم مطهر امام حسین (ع) در شیراز
  • سفر پریناز ایزدیار و رضا عطاران به کاخ صدام حسین!
  • جبهه مقاومت، میهمان بیست و یکیمین اجلاس پیرغلامان حسینی
  • روزنامه‌نگاری که دیپلمات نبود
  • «تا اطلاع ثانوی تعطیل»، نگاهی متفاوت به انقلاب فرهنگی!
  • تیزر «بارگادون» منتشر شد/ مستندی درباره آداب خوشه‌چینی انگور
  • بررسی بحران بورس در «ناامیدی سم است»/ ساخت مجموعه مستندی درباره صنعت خودرو در ایران
  • جزییاتی از تازه‌ترین پروژه ابوذر روحی/ این یک نماهنگ متفاوت است
  • نقد تند محمدرضا مقدسیان به «ویلای ساحلی»/ عیاری عاریه ای!؟
  • مستند «ابوجهاد» از رسانه ملی