Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-29@07:53:41 GMT

چالش‌های خانواده‌ها در تربیت جنسی فرزندان

تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۲۴۶۷۴

چالش‌های خانواده‌ها در تربیت جنسی فرزندان

تربیت تحت عنوان رشد تدریجی و هماهنگ همه استعدادهای آدمی تعریف می‌شود و در این میان، حوزه تربیت جنسی بخش تأثیرگذاری از تربیت است. باوجوداینکه سلامت جنسی از بخش‌های ارزنده تربیت جنسی به شمار می‌رود، این تنها بخش کوچکی از برنامه تربیت جنسی است و همین نکته چالش‌هایی را در آموزش جنسی به کودکان و نوجوانان برای والدین ایجاد می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پدران و مادران نمی‌توانند و نباید نسبت به مسائل و سؤالات جنسی فرزندان خود بی‌تفاوت باشند، چراکه بسیاری از دشواری‌های جنسی بزرگ‌سالی، ریشه در دوران کودکی دارد.

به عقیده متخصصان، تربیت جنسی از دشوارترین بخش‌های تربیت است، چراکه ازیک‌طرف والدین در مورد آگاه کردن فرزندان خود در این مسائل در هراس هستند و این تصور را دارند که آگاهی فرزندانشان نسبت به مسائل جنسی، باعث گمراهی آن‌ها خواهد شد و از طرف دیگر، حجب و حیا و شرم والدین نیز در ارائه اطلاعات جنسی به فرزندان، باعث ایجاد چالش برای آنان در این مسئله می‌شود.

سطح اطلاعات نوجوانان از مسائل جنسی، تحت تأثیر عوامل متعدد و به هم پیوسته‌ای شامل عوامل فردی، عوامل خانوادگی، جامعه و عوامل اجتماعی قرار دارد. اما پیشگیری از کسب اطلاعات غلط توسط نوجوانان تنها از طریق افزایش آگاهی و آموزش در مدارس امکان‌پذیر نیست و درواقع، سهم عظیمی از این آموزش‌ها بایستی در خانواده صورت گیرد.

گروهی از محققان دانشگاه شیراز در خصوص این موضوع، مطالعه‌ای پژوهشی را به انجام رسانده‌اند که در آن، چالش‌های والدین در آموزش جنسی به فرزندان مورد بررسی و ارزیابی علمی واقع شده است.

در این مطالعه کیفی، داده‌ها با استفاده از مصاحبه‌های نیمه ساختار یافته فردی جمع‌آوری شد و سپس این اطلاعات مورد تجزیه‌وتحلیل قرار گرفت.

یافته‌های این مطالعه نشان می‌دهد که باوجود تغییرات گسترده فرهنگی در خصوص موضوع آموزش مسائل جنسی در جامعه ایران، همچنان فرهنگ غالب در جامعه و خانواده‌ها، برخورد خاموش و بااحتیاط شدید با این مسائل است.

در این رابطه، نگین بخشی، محقق گروه روان‌شناسی تربیتی دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه شیراز و همکارش می‌گویند: «والدین معمولاً بر این باور هستند که آموزش مسائل جنسی باید با توجه به سن فرزندان صورت گیرد، اما در مورد این‌که در سنین مختلف چه مسائلی مطرح شود، نظرات متعددی وجود دارد. اما درکل عده‌ای باور دارند که سن فرزندشان برای دانستن چنین موضوعاتی بسیار کم است».

این پژوهشگران می‌افزایند: «نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که افزایش اطلاعات نوجوانان در زمینه مسائل جنسی، نه‌تنها منجر به فعالیت‌های جنسی زودهنگام و تعدد شرکای جنسی نمی‌شود، بلکه تربیت جنسی کارآمد و مناسب، بیشتر به خویشتن‌داری و تأخیر در آمیزش می‌انجامد و در موقعیت‌های دشوار تصمیمات عاقلانه‌تری می‌گیرند».

بر اساس یافته‌های تحقیق فوق که در مجله «تحقیقات کیفی در علوم سلامت» منتشر شده‌اند، عوامل تأثیرگذار بر آموزش مسائل جنسی نشان داد که والدین از این‌که مقابل فرزندانشان قرار بگیرند و به ندانستن بعضی مسائل اعتراف کنند، بسیار واهمه داشتند.

به بیان مجریان پژوهش مورد اشاره، لزوم برنامه‌های آموزشی رسمی و غیر رسمی درباره مسائل جنسی برای دختران و پسران احساس می‌شود. درواقع، ازآنجاکه بسیاری از والدین به دلیل شرم نابه‌جا یا عدم آگاهی کافی از ارائه توضیحات دراین‌باره خودداری می‌کنند، ارائه آموزش‌های اجتماعی هم به والدین و هم به نوجوانان، اهمیت دوچندانی می‌یابد.

مجله تحقیقات کیفی در علوم سلامت، متعلق به دانشگاه علوم پزشکی کرمان است.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: خانواده تربیت جنسی کودکان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۲۴۶۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلم انقلابی باید در کشور تربیت شود

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید محمد عبدالنبی موسوی فرد عصر امروز یکشنبه در جلسه شورای اداری خوزستان که در سالن شهید هاشمی استانداری برگزار شد، اظهار کرد: انجام عمل سخت است ولی حفظ و نگهداری آن از انجام عمل سخت‌تر است. در تاریخ نمونه‌ها فراوان است به طور مثال شیطان ۶ هزار سال عبادت کرد اما در یک لحظه آن را بر باد داد.

نماینده ولی فقیه در خوزستان عنوان کرد: روز شهادت شهید مطهری به نام روز معلم نامگذاری شده است زیرا گلوگاه انقلاب اسلامی آموزش و پرورش است و اگر بخواهیم به قله‌های تربیت فرزندان انقلاب راه پیدا کنیم باید معلمی در تراز انقلاب اسلامی که نمونه آن شهید مطهری است، داشته باشیم.

وی افزود: اگر امروز در عرصه معرفتی پیش رفته‌ایم حاصل زحمات حوزه‌های علمیه در سراسر کشور به ویژه قم است که محصول آن امام عظیم‌الشأن، مقام معظم رهبری و پس از آنها علمای بزرگ هستند.

نماینده ولی فقیه در خوزستان اظهار کرد: اگر بخواهیم در انقلاب اسلامی بعد از ۴۵ سال به سمت‌وسویی برویم که نیروهای پا به کار انقلاب را تحویل جامعه بدهیم که یکی از حلقه‌های مفقوده است، باید به آموزش و پرورش توجه ویژه شود.

حجت الاسلام موسوی فرد با بیان اینکه باید در آموزش و پرورش تمام برنامه‌ریزی‌ها انجام شود، تصریح کرد: شخصی که می‌خواهد فرزند ما را تربیت کند باید اول خودش تربیت شده باشد؛ لذا وزیر آموزش و پرورش و مجموعه فعال در این زمینه باید زحمت‌هایی را برای خود متحمل کنند که دستاورد آن را در انقلاب اسلامی ببینیم. در استان خوزستان نیز همین گونه است همه اشخاص باید کمک کنند تا سربازان در تراز انقلاب اسلامی را تحویل جامعه بدهیم.

وی بیان کرد: مجموعه افرادی که در کشور فعالیت می‌کنند، انقلابی هستند به تعبیر حضرت آقا در کل کشور ممکن است در خیلی از مسائل اقتصادی خودشان را نشان ندهند ولیکن من نسبت به عملکرد این دولت خیلی خوشایند هستم.

نماینده ولی فقیه در خوزستان گفت: ۱۰ هزار کارخانه‌های خرد و کلان که در این کشور تعطیل شده بودند به فعالیت برگشتند اما با نقطه مطلوب خیلی فاصله داریم که باید تلاش کنیم در این فرصت باقی مانده بتوانیم برای رسیدن به نقطه مطلوب به کارها شتابی بدهیم. همچنین با توجه به فرمایش آقا که امسال را به نام جهش تولید نامگذاری کرده است اکنون دیگر کارها به تولید بسنده نمی‌شود.

حجت الاسلام موسوی فرد ادامه داد: اگر در این مشارکت تسهیلگری از ناحیه دولتمردان اتفاق بیفتد و مردم را به معنای واقعی سهیم کنیم، امسال می‌توانیم ثمره شعار سال را بچشیم.

وی با بیان اینکه تقریباً ۳۰ شهرستان در خوزستان وجود دارد، اظهار کرد: کارهای خیلی خوبی صورت گرفته اما اگر در هر شهرستان و شهرهای آن در یک تا ۲ نقطه که مورد نظر مردم است، کار محقق شود تا مردم ببیند می‌توانید به عنوان الگو معرفی کنید، لذا شهرداری‌ها و شورای شهر تلاش کنند تا این اتفاق صورت گیرد.

کد خبر 6091536

دیگر خبرها

  • معلم انقلابی باید در کشور تربیت شود
  • برگزاری جشنواره استعدادیابی «ستاره‌های شهر» در قم
  • برگزاری بیش از ۱۵ هزار ملاقات بین فرزندان طلاق و والدین در سال ۱۴۰۲
  • برگزاری ۱۵هزار ملاقات بین فرزندان طلاق و والدین در سال ۱۴۰۲
  • نگاهی به آسیب‌های نوپدید فضای مجازی
  • سندروم استکهلم در مدارس ابتدایی/ کودک آزاری مدرن: تلقین حس ناکافی بودن!
  • دشمن در حال ترویج معضل بی هویتی در جامعه است
  • چالش‌های موجود در ارائه خدمات به زنان سرپرست خانوار
  • بی هویتی جوانان و نوجوانان هدف دشمن است
  • جوانان و نوجوانان هدف ترویج معضل بی هویتی قرار داده شده اند