Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-30@05:50:32 GMT

پیوندهایی سیاه به نام ازدواج سفید

تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۲۶۸۱۰

پیوندهایی سیاه به نام ازدواج سفید

حمید فدایی ده‌چشمه، جامعه‌شناس و مدرس دانشگاه پیام‌‌نور شهرکرد در گفت و گو با ایکنا از چهارمحال و بختیاری، در خصوص علت اصلی نداشتن تمایل به ازدواج از سوی بسیاری از دختران و پسران، اظهار کرد: مواردی نظیر استقلال مالی، بالا رفتن سطح تحصیلات، اطلاع و آگاهی در خصوص نیازها و مدرنیته شدن دنیای امروزی می‌تواند به مرور زمان باعث شود دختران برای رسیدن به آرزوهایشان دست به کار شوند و ازدواج را بر اساس ملاک‌ها و معیارهای مهم‌تری در برنامه زندگی خود جای دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: شهرنشینی و گسترش ابزار اطلاعات عمومی و مهاجرت از روستاها به شهرها و شهرستان‌ها به شهرهای بزرگ همواره با تحولات و تغییرات زیادی همراه بوده است که یکی از چندین عوامل تأثیر گذار بر عدم تمایل به ازدواج از سوی دختران می‌تواند محسوب شود.

فدایی در خصوص عدم تمایل پسران به ازدواج، تصریح کرد: علاوه بر عوامل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی فرد، باید گفت تغییر شرایط اجتماعی و اقتصادی جامعه و تغییر رفتارهای فرهنگی نظیر آزادانه‌تر شدن روابط میان دختران و پسران باعث شده پسرها روابط خود را محدود به ازدواج نکنند و از سوی دیگر از بین رفتن تابوهایی که مثلا در دهه 60 در جامعه و روابط میان دختر وپسر حاکم بود، جای خود را به روابط پایدار ودوستی‌‎هایی داده است که هر دو جنس تنها با ازدواج و شیوه های سنتی‌ آن تصمیم به ازدواج نمی‌گیرند.

این مدرس دانشگاه ادامه داد: در جامعه فعلی با توجه به بازتر بودن روابط، پسرها نیازهای اساسی خود را ت ارضا می‌کنند و ابایی از داشتن رابطه بدون تعهد ندارند و در نتیجه هر پسری که بتواند نیاز جسمی خود را تامین کند دیرتر به سمت تعهد زناشویی قدم بر می‌دارد.

تاثیر مشکلات اقتصادی و تجملات بر عدم گرایش به ازدواج

وی در خصوص تأثیر تجملات، مشکلات اقتصادی و نداشتن شغل بر به تأخیر انداختن ازدواج، گفت: بدیهی است که ازدواج یک مسئولیت چند جانبه است که برای تشکیل آن الزاماتی باید وجود داشته باشد، در جامعه ما از قدیم اینگونه تصور و باورهای فرهنگی شکل گرفته است که زن و مرد هر کدام برای کاری ساخته شده‌اند.

فدایی ادامه داد: زن‌ها باید امور مربوط به خانه‌داری و زناشویی و بزرگ کردن فرزندان را عهده‌دار شوند و در طرف دیگر مردها موظف به تأمین کلیه نیازهای یک زندگی اعم از خوراک، پوشاک، مسکن، رفاه عمومی خانواده و بسیاری از مسائل دیگر هستند ولی امروزه با پیشرفت تکنولوژی و تغییرات فرهنگی در خصوص تشکیل خانواده و تغییر باورهای عمومی در خصوص تأمین نیازهای زندگی از سوی مرد، زنان دوشادوش مردان در جامعه حضور دارند و به کار و فعالیت و تقسیم وظایف پرداخته اند.

وی تاکید کرد: از طرفی رواج رفتارهای فرهنگی نظیر برگزاری جشن‌های مجلل و خاص بر تأخیر افتادن ازدواج تأثیر بسزایی دارد.

این جامعه شناس با بیان اینکه نداشتن شغل، بدون شک می‌تواند تأثیر کاملا منفی برای شروع تصمیم ازدواج بر مردان داشته باشد، گفت: نگرانی از عدم توانایی تأمین نیاز های اقتصادی و مسؤلیت‌پذیری در خصوص هزینه‌های یک زندگی مشترک باعث شده ریسک تصمیم به ازدواج و پرهیز از ازدواج در سنین پایین با شرایط خاصی نظیر نداشتن شغل و یا عدم تمکن مالی بسیار بالا باشد در نتیجه تأخیر ازدواج را که در این مورد ناشی از مشکلات اقتصادی است، منجر شود.

چرایی ازدواج سفید

وی در ادامه به ازدواج سفید اشاره کرد و گفت: در واقع ازدواج سفید در جامعه ما پاسخی است به پدیده تأخر فرهنگی که در آن تکنولوژی و عناصر آن به فرهنگ یک جامعه وارد شده است اما فرهنگ استفاده از آن هنوز به حد مطلوبی وارد نشده است.

فدایی ادامه داد: جوان‌ها با بهره‌گیری از آموزش‌های غیر اصولی از فیلم‌های ماهواره و تعمیم دادن آن به زندگی شخصی خود تصمیم به ایجاد روابطی با شکل و سیاق غیر قابل اصولی و غیر عرف می‌کنند که در آن هیچ‌گونه تعهدی برای پسر و دختر به همراه ندارد و آن‌ها آزادانه می‌‎توانند با یکدیگر ازدواج سفید داشته باشند تا زمانی که از پس نیازهای مادی و عاطفی و جنسی یکدیگر بر آیند.

این جامعه شناس تاکید کرد: در واقع این نوع پدیده و رواج آن در جامعه منجر به از بین رفتن نظام ارزشی خانواده به عنوان مقدس‌ترین پایگاه زندگی و اجتماعی خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه علل و عوامل بسیار زیادی در خصوص تشکیل ازدواج سفید از جمله مسائل اجتماعی، مشکلات اقتصادی و باورهای قومیتی در خصوص ازدواج آسان، وجود آداب و رسوم و مراسمات دست و پا گیر، عدم وجود روابط مناسب میان والدین و فرزندان وجود دارد، گفت: گاهی عدم وجود روابط مناسب میان فرزندان و والدین در سن بلوغ و تحقیر و کنترل‌های بی‌شائبه والدین زمینه را برای فرار جوان از خانه و اقدام به ازدواج سفید تنها به دلیل یافتن امنیت بیشتر فراهم می‌کند که در این رابطه دختران بیشترین آسیب را به لحاظ روحی و موقعیت اجتماعی خواهند داشت.
نقش خانواده‌ها در کاهش تمایل به ازدواج جوانان

فدایی در ادامه با اشاره به نقش خانواده‌ها در خصوص کاهش تمایل به ازدواج، گفت: وجود فشار های روحی بر جوانان برای تشکیل زندگی مشترک ( سن ازدواج و نوع آن ) و وجود مراسم‌های پر هزینه که گاهی از سوی خانواده‌ها به جوانان تحمیل می‌شود مانند برگزاری جشن‌های پر هزینه و چشم و هم چشمی برای اجرای مراسم‌ها و تحت فشار قرار دادن جوانان از جمله این موارد هستند.

وی ادامه داد: گاهی خانواده‌ها تا سنین بالا همچنان مسؤلیت زندگی فرزندانشان را خودشان عهده‌دار می‌شوند و جوان تا سن بالا همچنان نمی‌تواند احساس مسؤلیت انفرادی داشته باشد و اقدام به تشکیل خانواده کند و ترجیح می‌دهد نیاز خود را بیرون از خانه (با دوستی‌های موقت) تأمین کرده و از طرف دیگر بهره‌مندی از امتیازات خانواده باعث می‌شود از ازدواج به موقع سر باز ‌زند.

این جامعه شناس گفت: دعواهای والدین و وجود رفتارهای پرخاش‌آمیز و عدم وجود فضای عاطفی مناسب خانه، جوانان را از برقراری ارتباط با جنس مخالف و تصمیم به ازدواج دور نگه می‌دارد که نقش خانواده برای ساختن دیدگاه‌های یک جوان از زندگی آینده و ازدواج موفق تغییر می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه عدم وجود حمایت عاطفی ازسوی خانواده و یا برعکس حمایت بیش از حد خانواده نیز می‌تواند تأثیر زیادی بر ازدواج دیر هنگام و یا کاهش تمایل به ازدواج داشته باشد، اضافه کرد: خانواده‌هایی که پدر سالار یا مادر سالاری به شیوه مستبدانه را دارند نیز موجبات کاهش تمایل به ازدواج را برای فرزندان خود ایجاد می‌کنند.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا چهارمحال و بختیاری ازدواج سفید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۲۶۸۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حادثه‌ای که زندگی ژوزه را تغییر داد؛ مورایس چگونه مسلمان شد

به گزارش قدس آنلاین، مربی پرتغالی سپاهان، به لحاظ اخلاقی بی‌تردید یکی از متفاوت‌ترین مربیان خارجی است که در سال‌های اخیر به فوتبال ایران آمده است. فارغ از آرامش و ادبیات مودبانه‌ای که او در برابر سوالات غالباً چالشی، یکی از ویژگی‌های قابل تحسین او، علاقه‌ای است که نسبت به فرهنگ، هنر و موسیقی ایرانی بروز می‌دهد. 
این طرز تفکر، دقیقاً نقطه مقابل برخی مربیان اروپایی است که حتی با وجود سال‌ها حضور در ایران، نگاه بالا به پایین و اظهارنظرهای توأم با نیش و کنایه را حفظ می‌کنند.

* حادثه‌ای که زندگی مورایس را تغییر داد
به گفته برخی نزدیکان این مربی، ماجرای عجیبی زندگی او را تحت تاثیر قرار داده است. ماجرایی که کمتر درباره آن صحبت شده است.
او پیش از اینکه پیشنهاد سپاهان را بپذیرد و به ایران سفر کند، در یک سانحه رانندگی دچار وضعیتی شبیه بیهوشی و کما می‌شود و پس از بهبودی، نوع نگاه وی به زندگی به کلی متفاوت شده است.

* می‌خواهم مسلمان شوم
اما آنچه مدیران باشگاه سپاهان را شگفت زده کرد، این بود که مورایس چندی پیش به باشگاه مراجعه کرده و می‌گوید: «من می‌خواهم مسلمان شوم. باید از کجا شروع کنم؟»
به منظور راهنمایی این مربی پرتغالی، ابتدا از طریق بخش فرهنگی باشگاه سپاهان، مسائلی در خصوص عرف، شرع و قانون در ایران و دین اسلام برای وی توضیح داده شده و بلافاصله مقدمات شرعی تشرف مورایس به دین مبین اسلام انجام شده است. وی همچنین در محضر یکی از علما، شهادتین را به زبان جاری ساخته و شرعا مشرف به دین اسلام شد و شیعه گردیده است.
نکته دیگر اینکه به موازات این اقدامات، یک مشاور مذهبی با آشنایی کامل به زبان انگلیسی در کنار وی، فرایند آشنایی و آموزش مبانی اعتقادی و نیز پاسخگویی به سوالات مورایس را برعهده داشته است.

* ازدواج با دختر ایرانی
از مدت‌ها قبل زمزمه‌هایی مبنی بر ازدواج قریب الوقوع مورایس با یک بانوی ایرانی در جریان بود. موضوعی که همراه با خبر تشرف او به دین اسلام، پررنگ‌تر شد و رسانه‌ها نیز درباره آن صحبت کردند.
در این خصوص گفته می‌شود مسائل شرعی ازدواج مورایس با همسر ایرانی‌اش اتفاق افتاده و طی چند روز آینده این مراسم به صورت رسمی برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • برپایی جشن ازدواج ۲۳ پاسدار در سردشت
  • ۱۸ درصد جمعیت جامعه عشایری ایلام در شهرستان آبدانان زندگی می‌کنند
  • نقش زنان در معنابخشی به زندگی خانوادگی و اجتماعی
  • اتفاقی که باعث شد مورایس مسلمان شود
  • ماجرای مسلمان شدن مورایس؛ ازدواج با دختر ایرانی
  • بهره‌مندی ۳۶۰ هزار نفر از خدمات روانشناختی در مازندران ‌
  • عروسی‌هایی بدون تالار و تشریفات
  • بهره مندی بیش از ۳۶۰ هزار نفر از خدمات روانشناختی و مشاوره بهزیستی مازندران
  • حادثه‌ای که زندگی ژوزه را تغییر داد؛ مورایس چگونه مسلمان شد
  • بهره‌مندی بیش از ۳۶۰ هزار نفر از خدمات مشاوره بهزیستی مازندران