Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها - هیفاء پردل: نخستین روز از آخرین ماه قمری سالروز پیوندی آسمانی است که تاریخ مانند آن را دیگر ندیده است وقتی برگ برگ تقویم را بازی می‌کنیم به یک واقعه تاریخی شیرین و پر برکتی می‌رسیم و آن اول ماه ذی‌الحجه که است که روز پیوندی مبارک در تاریخ است و آن پیوند حضرت علی علیه السلام و بانوی دو عالم حضرت زهرای مرضیه(س) است که به نام روز ازدواج در تقویم ملی ثبت شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ازدواج سنتی مبارک و حسنه است که مورد تأکید دین اسلام، اهل بیت(ع) و حتی کتاب آسمانی ما قرار گرفته؛ پیوندی که در گذشته‌های دور بدون هیچ تشریفات و تجملاتی با شیرینی خاصی برگزار می‌شد وماندگاری بسیاری داشت.

 ازدواج ساده امروز در سایه شوم تغییر سبک زندگی و رفتن به سمت زندگی‌های لاکچری و تجملاتی رنگ باخته و حتی برکت این ازدواج هم از سفره زندگی مشترک امروز پریده است انگار تعهد طرفین تنها برای مدت اندکی است و گاهی با یک تلنگر کوچکی پاشیده می‌شود.

وقتی پایه صحبت‌های گذشتگان می‌نشینیم همه از شروع زندگی ساده صحبت می‌کنند و امروز شاهد برکت این زندگی ساده هستند؛ امروز سنت‌های غلطی دامن‌گیر ازدواج جوانان شده و باعث شده آن‌ها حسرت یک زندگی مشترک و ساده را کشیده و حتی از نام ازدواج هم فراری باشند.

جهیزیه‌های لوکس و آن‌چنانی، طلای بسیار و تالارهای لاکچری با چند نوع شام و... همه و همه آفت‌هایی است که امروز به ازدواج صدمه وارد کرده است و باعث شده جوانان حتی از نام ازدواج به وحشت افتاده و از آن فراری باشند.

این آفت حتی دامن جوانان قمی را هم گرفته است؛ شهری که نام دومین شهر مذهبی کشور را یدک می‌کشد و در گوشه گوشه آن مراکز مهم فرهنگی و مذهبی معتبری وجود دارند که وظیفه آن‌ها فرهنگ‌سازی در جامعه است در حالی که با یک فرهنگ سازی می‌شد از شرافت تجملات ایمن بود.

روز ازدواج آسمانی مولای متقیان علی علیه السلام و بانوی دوعالم بهانه‌ای شد تا نظر جوانان و مردم را درباره ازدواج و آفت‌هایی که امروز دامن‌گیر آن شده جویا شویم.

تبلیغ برای ازدواج ساده

مادر ۲ دختر جوان دم بخت که یکی را به سختی روانه خانه شوهر کرده و دیگری به قولی دم بخت است در گفت‌وگو با خبرنگار مهر درباره ازدواج می‌گوید: امروز ازدواج از یک سنت حسنه به یک مراسمی برای تجملات و چشم و هم چشمی تبدیل شده است این آفت در شهر قم هم بسیار است کاش متولیان فرهنگی برنامه‌ای برای تبلیغ یک ازدواج ساده داشتند.

آسیه خوش حالت می‌افزاید: وقتی ازدواج اهرمی برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و سالم نگه داشتن جوانان است چرا بر سر این سنت حسنه سنگ اندازی می‌کنیم؛ به خاطر همین سنت‌های اشتباه دخترم را با هزار بدهکاری و قرض روانه خانه بخت کردم، هنوز وام جهیزیه را دارم قسط به قسط می‌پردازم دخترم، وسایلی خواست که فکر کنم تا چند سال دیگر هم از آن استفاده نخواهند کرد.

کادوپیچ کردن جهیزیه برای کسب رضایت دیگران

یک شهروند دیگر قمی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار مهر بیان می‌کند: با وجود نوسان ارزی و فشار اقتصادی وقتی خانواده‌ای تصمیم به شوهر دادن دختر خود می‌کند باید کلی وسایل خریداری کند که شاید مورد نیاز نباشد و طبق یک سنت اشتباه آن را مانند یک نمایشگاه لوازم خانگی برای کسب رضایت دیگران به نمایش بگذارند حال به قیمت رفتن زیر بار وام و قسط‌های هنگفت؛ آیا این سنت در فرهنگ ما جایی دارد؟

محمد فاطمی می‌افزاید: باید هر دو خانواده با هم تفاهم داشته باشند که در کنار مهریه اندک طرف مقابل هم جهیزیه سنگین نخواهد؛ در این شرایط هم می‌شود بهترین نوع ازدواج را داشت، کاش چشم و هم چشمی‌ها کم می‌شد، کاش قم برای دیگر استان‌ها الگو می‌شد.

تغییر زمان ازدواج به دلیل گرانی طلا

با زوج جوانی که در بازار طلافروشان در حال نگاه کردن به ویترین‌های جواهری مغازه‌ها بودند باب گفت‌وگو را باز می‌کنم؛ علی محمدی اظهار می‌کند: اکنون یک سال و نیمی است که به عقد هم هستیم و هر دفعه که تاریخی را برای ازدواج انتخاب می‌کنیم باز به مانع می‌رسیم هر دو خانواده تا اندازه‌ای ازدواج ما را آسان کردند ولی به دلیل گرانی طلا تاریخ ازدواج را عقب انداختیم.

هر دو خانواده با هم تفاهم داشته باشند که در کنار مهریه اندک طرف مقابل هم جهیزیه سنگین نخواهد

مونا اسلامی هم می‌گوید: نمی‌شود طلا را از مراسم ازدواج حذف کرد ولی چه می‌شود کرد طلا گران است و سعی داریم بعد از گرفتن وام تاریخ را عقب انداخته و بعد از خرید طلا تاریخ ازدواجمان را تعیین کنیم اگر طلا نباشد اطرافیان ما را زیر ذره‌بین می‌گذارند.

شاید این طرز فکر امروز دامن‌گیر بسیاری از خانواده‌ها شده است و خود را قربانی تجملات و سنت‌های اشتباهی می‌کنند که در فرهنگ و گذشته ما خبری از آن‌ها نبود و ما را به سمتی برده که حاضریم برای این که خود را به دیگری نشان دهیم زیر بار قرض و بدهی برویم.

چوب حراج به خوشبختی به چه قیمتی

یک کارشناس مسائل اجتماعی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار مهر می‌گوید: با تغییر سبک زندگی خانواده‌ها همه به سوی مصرف گرایی و تجملات در حال سبقت گرفتن هستند این تجملات امروز آفت ازدواج‌های جوانان است و چه بسا در میانه راه باعث جدایی و از هم پاشیدگی آن‌ها می‌شود.

سید رضا رکن آبادی می‌افزاید: این تجملات حتی دامن بسیاری از خانواده‌هایی که درآمد ناچیزی دارند را گرفته و حاضرند جوان و یا دختر دم بخت خود با زیر بارفتن به انواع وام‌ها و بدهی‌ها بفرستند روحیه مصرف گرایی به یک سنت مهمی در ازدواج صدمه زده وقتی پایه ازدواج تنها به لوازم خانگی لوکس، چند نوع غذا و تشریفات متکی باشد مشخص است ازدواج بر چه چیزی استوار است این ازدواج طعم شیرین خوشبختی را ندارد و باید پرسید ازدواج و خوشبختی را با چه قیمتی برای فرزندانمان و جوانان به حراج گذاشته‌ایم.

رسانه ملی باید زندگی ساده و سنتی را تبلیغ کند و متولیان امر برای ازدواج ساده تبلیغ کنند

به گفته این کارشناس مسائل اجتماعی، باید خانواده‌ها به این مهم برسند که افراط و تفریط خوشبختی نمی‌آورد چه بسا خانواده‌هایی که با عروسی چند میلیاردی یک شبه از هم جدا شدند یا برعکس چه ازدواج‌های ساده‌ای که طعم شیرین خوشبختی را چشیده و برکت آن هنوز هم پابرجا مانده است.

وی با انتقاد از رسانه ملی می‌افزاید: رسانه ملی باید تبلیغ زندگی ساده و سنتی دیروز را داشته باشد نه آن که در سریال‌های خود زرق و برق‌های غربی را به رخ مخاطب بکشد؛ باید متولیان امر برای ازدواج ساده تبلیغ کنند، نمی‌گوییم مراسم ازدواج نگیرید ولی مراسمی در حد و ظرفیت توانایی خود بگیرید؛ مهم تفاهم و خوشبختی است.

رکن آبادی در پایان سخنان خود می‌افزاید: باید ازدواج آسان را روحانیون در مساجد، بزرگان محله در بین مردم و هم‌چنین مسئولان و مدیران اجرایی از خود شروع کنند وقتی در تقویم روزی مبارک به نام روز ازدواج حضرت زهرا(س) و حضرت علی (ع) داریم این روز نباید تنها به رسم نامگذاری باشد باید بررسی کنیم چرا زندگی این دو حضرت برکت داشت.

به گفته وی، ما نمی‌گوییم در زندگی امروزی بر خود عرصه را تنگ کنیم بلکه باید با بررسی سیره این دو بزرگوار یاد بگیریم می‌شود به تجملات نه گفت، در کمال قناعت و سادگی یک ازدواج با برکتی گرفت، با وضع فشار اقتصادی امروز باید دختران مهریه معقول طلبیده و پسران هم از خانواده عروس تنها جهیزیه مرسوم و مورد نیاز را بخواهند، خدا را گواه می‌دهم طعم این زندگی را برای همیشه خواهند چشید.

کد خبر 4683333

منبع: مهر

کلیدواژه: قم ازدواج ازدواج آسان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۳۱۴۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پشت پرده مسلمان شدن مورایس سرمربی سپاهان

مربی پرتغالی سپاهان، به لحاظ اخلاقی بی تردید یکی از متفاوت‌ترین مربیان خارجی است که در سال‌های اخیر به فوتبال ایران آمده است. فارغ از آرامش و ادبیات مودبانه‌ای که او در برابر سوالات غالباً چالشی، یکی از ویژگی‌های قابل تحسین او، علاقه‌ای است که نسبت به فرهنگ، هنر و موسیقی ایرانی بروز می‌دهد.

این طرز تفکر، دقیقاً نقطه مقابل برخی مربیان اروپایی است که حتی با وجود سال‌ها حضور در ایران، نگاه بالا به پایین و اظهارنظر‌های توام با نیش و کنایه را حفظ می‌کنند.

 حادثه‌ای که زندگی مورایس را تغییر داد

به گفته برخی نزدیکان این مربی، ماجرای عجیبی زندگی او را تحت تاثیر قرار داده است. ماجرایی که کمتر درباره آن صحبت شده است.

او پیش از اینکه پیشنهاد سپاهان را بپذیرد و به ایران سفر کند، در یک سانحه رانندگی دچار وضعیتی شبیه بیهوشی و کما می‌شود و پس از بهبودی، نوع نگاه وی به زندگی به کلی متفاوت شده است.

می‌خواهم مسلمان شوم

اما آنچه که مدیران باشگاه سپاهان را شگفت زده کرد، این بود که مورایس چندی پیش به باشگاه مراجعه کرده و می‌گوید: «من می‌خواهم مسلمان شوم. باید از کجا شروع کنم؟»

به منظور راهنمایی این مربی پرتغالی، ابتدا از طریق بخش فرهنگی باشگاه سپاهان، مسائلی در خصوص عرف، شرع و قانون در ایران و دین اسلام برای وی توضیح داده شده و بلافاصله مقدمات شرعی تشرف مورایس به دین مبین اسلام انجام شده است. وی همچنین در محضر یکی از علما، شهادتین را به زبان جاری ساخته و شرعا مشرف به دین اسلام شد و شیعه گردیده است.

نکته دیگر اینکه به موازات این اقدامات، یک مشاور مذهبی با آشنایی کامل به زبان انگلیسی در کنار وی، فرآیند آشنایی و آموزش مبانی اعتقادی و نیز پاسخگویی به سوالات مورایس را برعهده داشته است.

ازدواج با دختر ایرانی

از مدت‌ها قبل زمزمه‌هایی مبنی بر ازدواج قریب الوقوع ژوزه مورایس با یک بانوی ایرانی در جریان بود. موضوعی که همراه با خبر تشرف او به دین اسلام، پررنگ‌تر شد و رسانه‌ها نیز درباره آن صحبت کردند.

در این خصوص گفته می‌شود مسائل شرعی ازدواج مورایس با همسر ایرانی اش اتفاق افتاده و طی چند روز آینده این مراسم به صورت رسمی برگزار می‌شود.

منبع: همشهری آنلاین

tags # سپاهان سایر اخبار اسرار تکامل آلت‌ جنسی؛ رابطه جنسی انسان‌های اولیه مثل گوریل‌ها بود؟ (تصاویر) «زو»؛ گاو عقیم و غول‌پیکری که توسط انسان‌ها به وجود آمد! اتفاق عجیب که همزمان با انقراض دایناسورها در زمین رخ داد! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟

دیگر خبرها

  • برپایی جشن ازدواج ۲۳ پاسدار در سردشت
  • کاهش هزینه‌های ازدواج جوانان اولویت طرح وصال شیرین
  • عروس و داماد درچه‌ای راهی خانه بخت شدند
  • اتفاقی که باعث شد مورایس مسلمان شود
  • ماجرای مسلمان شدن مورایس؛ ازدواج با دختر ایرانی
  • بهره‌مندی ۳۶۰ هزار نفر از خدمات روانشناختی در مازندران ‌
  • عروسی‌هایی بدون تالار و تشریفات
  • بهره‌مندی بیش از ۳۶۰ هزار نفر از خدمات مشاوره بهزیستی مازندران
  • ۲۳ درصد پرونده های مشاوره طلاق در مازندران منجر به ساز شد
  • پشت پرده مسلمان شدن مورایس سرمربی سپاهان