Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-04@06:31:42 GMT

آیا تحریم برنامه نویسان ایرانی ادامه دارد؟

تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۳۸۹۹۶

آیا تحریم برنامه نویسان ایرانی ادامه دارد؟

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایران، گفتنی است مسدودسازی اکانت برنامه نویسان ایرانی، تنها از طریق ایمیل به آنها اطلاع‌رسانی شده است و این کاربران پیش از آن، هیچ هشداری دریافت نکرده بودند. گفته می‌شود ایران به‌دلیل قانون تجاری امریکا هدف این تحریم‌ها قرار گرفته است و البته باید گفت فقط برنامه نویسان ایرانی نیستند که هدف این مسدودسازی هستند و کاربران حاضر در کوبا، کره‌ شمالی، سوریه و کریمه نیز در تیررس این تحریم قرار گرفته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شبکه‌های اجتماعی همچنان پرقدرت

اما مسدودسازی دسترسی برنامه‌نویسان ایرانی به «گیت‌هاب» چه دردسرهایی برای آنها ایجاد می‌کند؟ کاظم فلاحی، فعال استارتاپی در این خصوص گفت: با این تحریم، دسترسی حدود 5هزار برنامه‌نویس ایرانی به «گیت‌هاب» به‌عنوان بزرگ‌ترین سرور میزبان کدهای منبع در جهان و جایی که برنامه نویسان کدهای متن باز و همچنین خصوصی را برای همکاری در پروژه‌های مختلف ذخیره می‌کنند، قطع شد. البته لازم به ذکر است که برنامه نویسان با فیلتر شکن هم موفق نشدند به اطلاعات و دیتای اکانت‌های خود دسترسی پیدا کنند و از آن پشتیبان بگیرند. این قطع دسترسی بر اساس آی‌پی افراد در هنگام ثبت‌نام در «گیت هاب» صورت گرفته و به‌همین دلیل حتی ایرانی‌های مقیم خارج از کشور که در یک سال گذشته با آی‌پی ایرانی در این پلتفرم ثبت‌نام کرده بودند نیز هدف این تحریم قرار گرفتند.

فلاحی البته با اشاره به قدرت شبکه‌های اجتماعی می‌گوید: قطع دسترسی برنامه نویسان ایرانی به «گیت‌هاب»، در توئیتر بازتاب گسترده‌ای داشت و مسئولان این پلتفرم در اثر این فشارها مجبور شدند تا حدودی عقب نشینی کنند تا جایی که دسترسی ایرانی‌های مقیم خارج از کشور به این پلتفرم آزاد شد. از سوی دیگر ازآنجا که این تحریم، اکانت‌های پولی و خصوصی «گیت هاب» را نشانه گرفته است، این پلتفرم به برنامه نویسان ایرانی اجازه داد اکانت خصوصی خود را برای لحظاتی به اکانت عمومی(public) تبدیل کنند و به این ترتیب بتوانند از اطلاعات و دیتای خود پشتیبان بگیرند.

وی با اشاره به اینکه مسدودسازی اکانت کلاود آمازون برای برنامه نویسان ایرانی هنوز ابعاد گسترده‌ای ندارد و باید منتظر ماند و دید این تحریم تا چه حد جدی است، گفت: با توجه به شرایط سیاسی، احتمال اینکه هر سرویس امریکایی مشکلاتی برای ارائه خدمات به فعالان عرصه فناوری ایرانی ایجاد کنند وجود دارد. به نظر من برنامه‌نویسان ایرانی باید اطلاعات خود را از سرویس‌های امریکایی خارج کنند یا اینکه حداقل از اطلاعات خود پشتیبان گرفته و در فضایی همچون «گیت‌لب»(Gitlab) آن را ذخیره کنند.

نسخه‌های جایگزین «گیت هاب»

مهدی جعفری استاد دانشکده کامپیوتر دانشگاه شریف اما با بیان اینکه انتظار این تحریم را نداشتم گفت: من گمان می‌کردم این پلتفرم مربوط به بنیان‌های اپن سورس باشد چون آنها معمولاً با چنین جریان‌های سیاسی همراهی نمی‌کنند ولی اگر می‌دانستم که «گیت هاب» توسط مایکروسافت خریداری شده احتمال این مسدودسازی را می‌دادم چون به هرحال مایکروسافت مثل هر شرکت تجاری بزرگ دیگری تحت قانون تجاری و وزارت خزانه‌ داری امریکا فعالیت می‌کند.

وی همچنین با اشاره به امکانات خوب «گیت هاب» افزود: به هرحال برنامه نویسان ما مجبور شدند از این پلتفرم خارج شوند که تا حدی امکان همکاری گروهی از بین می‌رود. ما مجبور شدیم کدها را روی سرورهای آزمایشگاه خودمان منتقل کنیم یعنی کدهای خصوصی خود را به‌صورت عمومی درآوردیم تا بتوانیم ازآن بکاپ بگیریم.

جعفری در پاسخ به این سؤال که چرا برنامه نویسان پیش از این به فکر ایجاد جایگزین برای «گیت هاب» نبوده‌اند هم گفت: شاید دلیش این باشد که «گیت لب» نسخه لوکال دارد که می‌توانید آن را روی سرور خودتان نصب کنید و درواقع برای شرکت یا دانشگاه خودتان یک سرور مجزا راه بیندازید. ما هم از این نسخه استفاده کردیم و حالا کدهایمان روی آن ذخیره شده است، برنامه نویسان خیلی به طور جدی به جایگزین فکر نکرده‌اند.

وی البته یادآور شد که «گیت لب» هم مشکل فیلتر دارد و هرچند بخوبی «گیت هاب» نیست ولی چون امکانات خوبی دارد تا حدی برنامه نویسان از آن استقبال می‌کنند. این استاد دانشگاه ادامه داد: به هرحال توان توسعه دهنده‌های نرم افزار ما بسیار بالاست و مطمئناً می‌توانند چنین فضایی را ایجاد کنند ولی موضوع، اعتماد به آن شرکت یا مجموعه آدم هایی است که این کدهای ارزشمند را نگهداری می‌کنند. ابتدا باید چنین اعتمادی ایجاد شود تا برنامه‌نویسان به ذخیره کدهای خود روی پلتفرم داخلی ترغیب شوند.

داستان تکراری بی‌اعتمادی

 رهام حیدری فعال حوزه توسعه نرم‌افزار اما تحریم برنامه نویسان را بیشتر برخورنده و توهین‌آمیز می‌داند و معتقد است که این موضوع از لحاظ روانی آزاردهنده است تا اینکه مشکل خاصی برای برنامه نویسان ایجاد شده باشد. وی ادامه داد: به هرحال جایگزین‌هایی همچون«گیت لب» برای «گیت هاب» وجود دارد و حالا هم با تبدیل اکانت خصوصی به عمومی موفق شدیم از دیتای خود بکاپ بگیریم.

وی در پاسخ به این سؤال که اگر «گیت لب» هم به این سرنوشت دچار شود چه باید کرد و اینکه آیا نباید یک نمونه داخلی مشابه «گیت‌هاب» داشته باشیم هم گفت: توسعه دهنده‌های(Developers) ایرانی علاقه چندانی به حضور در یک پلتفرم داخلی ندارند که دیتای جدی خود را در آن قرار دهند و مشکل هم همان موضوع همیشگی یعنی بی‌اعتمادی است. نه اینکه شرکت‌های خارجی کاملاً قابل اعتماد باشند ولی برنامه نویسان معتقدند وقتی همه دنیا از یک پلتفرم استفاده می‌کنند، آن شرکت حداقل به خاطر وجهه جهانی و ترس از سقوط سهام خود، همه تلاشش را به کار می‌گیرد تا مانع لو رفتن اطلاعات شود. اگر هم دیتا مورد دستبرد قرار بگیرد موضوع به‌عنوان یک رسوایی، رسانه‌ای می‌شود.

به هرحال مشکل برنامه نویسان ایرانی با استفاده از ظرفیت شبکه‌های اجتماعی ازجمله توئیتر که اکنون در ایران فیلتر است تا حدودی حل شد. اما در اینجا موضوعی که خودنمایی می‌کند این است که اگر این شبکه اجتماعی فیلتر نبود و تعداد بیشتری از کاربران می‌توانستند از ظرفیت آن استفاده کنند برنامه نویسان ایرانی از پشتیبانی بیشتری برخوردار می‌شدند و شاید دامنه مشکلات آنها نیز کمتر می‌شد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: شبکه اجتماعی مایکروسافت استارت آپ برنامه نویسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۳۸۹۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودکشی ایرانی ها، کمتر از میانگین جهانی

بنا به این گزارش، عبدالرضا پازوکی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران، از برگزاری همایش ملی پیشگیری از خودکشی، در 25 و 26 شهریور 1403 در سالن همایش‌های بین‌المللی رازی خبر داد و گفت: شمار خودکشی در ایران کم‌تر از میانگین جهانی و 6.8 مورد در 100 هزار نفر جمعیت است.رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران، در نشست مقدماتی برگزاری این همایش، با ابراز خرسندی از اینکه با وجود سیاه‌نمایی رسانه‌های معاند شمار خودکشی در ایران کم‌تر از متوسط جهانی است، در ادامه اظهار کرد: براساس آمارهای جهانی میانگین خودکشی در دنیا 11 در 100 هزار نفر جمعیت و در ایران 6.8 در 100هزار نفر جمعیت است، با این وجود در کشور مسلمان حتی یک مورد خودکشی هم گناه است. وی با اشاره به آمار خودکشی در کشورهای اسکاندیناوی به‌علت شرایط خاص جغرافیایی، محیطی و نور کم در این کشورها گفت: این نشست مقدمات اجرایی برای تحقق کارهای علمی در همایش ملی پیشگیری از خودکشی در شهریور1403 است تا برای پیشگیری از خودکشی با تبعات فراوان برای خانواده و جامعه، اقدام موثری انجام شود. رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران، با اشاره به آیه 32 سوره مائده درباره اهمیت نجات جان انسان‌ها، خاطرنشان کرد: براساس توصیه‌های الهی و دین مبین اسلام بحث نجات انسان و پیشگیری از خودکشی برای دانشگاه‌های علوم پزشکی با وظیفه حفظ و ارتقاء بهداشت و درمان در کشور یک تکلیف است.تأکید بر ضرورت حفظ تقسیم کار برای پیشگیری از خودکشی در کشور

در ادامه این نشست، حمید یعقوبی، رئیس جمعیت علمی پیشگیری از خودکشی، با تشریح اهداف همایش ملی پیشگیری از خودکشی در ادامه تصریح کرد: یکی از اهداف برگزاری این همایش تهیه نقشه بومی پیشگیری از خودکشی با استفاده از تجارب جهانی است، در عین‌حال باید علل خودکشی در ایران بیشتر شناسایی شوند که این همایش می‌تواند زمینه‌ساز این مسأله باشد. وی، با اشاره به مقایسه آمار جدید خودکشی در ایران نسبت به سال‌های گذشته در ادامه بر ضرورت تقویت پیشگیری از خودکشی تأکید و تصریح کرد: براین اساس باید برای کاهش پدیده خودکشی در کشور تقسیم کار ملی انجام شود که باید در این زمینه سازمان ملی صدا و سیما، حوزه علمیه و سازمان تبلیغات اسلامی وارد عمل شوند. خودکشی در 23 کشور دنیا جرم و اجرای کامل سند ملی خودکشی در ایران ضروری استحمید پیروی، رئیس مرکز مشاوره دانشگاه علوم پزشکی ایران، هم با اشاره به اهمیت برگزاری همایش ملی پیشگیری از خودکشی در آگاهی‌بخشی و افزایش سطح سواد جامعه درباره این پدیده شوم در ادامه اهداف و بخش‌های مختلف این همایش را تشریح و خاطرنشان کرد: آمار خودکشی در ایالات متحده آمریکا بیش از متوسط جهانی و  14.4 در 100هزار نفر جمعیت است، اما با وجود آمار اندک خودکشی در ایران (کم‌تر از میانگین جهانی) دانشگاه علوم پزشکی ایران همواره می‌کوشد تا شیب این آمار را کاهش دهد، برگزاری همایش ملی پیشگیری از خودکشی نمونه بارزی از این اقدامات است. وی، خودکشی را در 23 کشور دنیا جرم دانست و در ادامه بر ضرورت اجرای کامل سند ملی خودکشی ابلاغ‌شده در سال 1400 تأکید کرد.30 نهاد مسئول کاهش آسیب‌های اجتماعی در کشور

در ادامه این نشست، غلام‌عباس ترکی، معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادستانی کل کشور، با تشریح سیاست‌های دادستانی کل کشور گفت: دستگاه قضایی براساس قانون اساسی وظیفه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در کنار مسئولیت رسیدگی به جرائم را بر عهده دارد، با این وجود پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی یک اقدام بین‌بخشی است، و بسیاری از آسیب‌های اجتماعی در اختیار قوه قضائیه نیست. وی با بیان این‌که در قانون برنامه ششم توسعه، بر پیشگیری از 5 آسیب‌ اجتماعی حاشیه‌نشینی، اعتیاد، بیکاری و ... تأکید شده تا آمار این آسیب‌ها به 25 درصد کاهش یابد، افزود: بر این‌ اساس مولفه‌های اقتصادی و معیشتی در کاهش آسیب‌های اجتماعی تأثیر بسزایی دارد و به‌نوعی 30 نهاد در این زمینه مسئولند. معاون دادستانی کل کشور، ادامه داد: با وجود شمار اندک پدیده خودکشی در ایران، نسبت به میانگین جهانی، اما در مقایسه با آمار سال‌های گذشته باید اقدامات پیشگیرانه‌تری لحاظ شود، که بر این اساس ارزیابی و به‌روزرسانی سند ملی خودکشی پیشنهاد می‌شود.ترکی در ادامه آمارهای مرتبط با حوزه خودکشی در کشور را براساس سن جمعیتی و میزان مداخلات فوری تشریح کرد. خودکشی در ایران بدون تعقیب کیفری محمدحسین صادقی، مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم و آسیب‌های اجتماعی دادستانی کل کشور، هم با اشاره به اهمیت برگزاری همایش ملی پیشگیری از خودکشی با استفاده از ظرفیت دستگاه‌ها و انجمن‌های علمی در ادامه مداخله در حوزه آسیب‌های اجتماعی را از وظایف و دغدغه‌های جدی مقام معظم رهبری برشمرد و افزود: براین اساس این موضوع برای همه یک تکلیف است.

وی جایگاه ایران در زمینه آمار پدیده خودکشی را مطلوب اما نه ایده‌آل دانست و در ادامه بر ضرورت تلاش بیشتر در این حوزه تأکید و خاطرنشان کرد: براساس آموزه‌های دینی و قرآنی حتی یک خودکشی در کشور نباید رخ دهد. با این وجود جرم خودکشی در ایران تعقیب کیفری ندارد و این در حالی است که در برخی کشورها چنین نیست. مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم و آسیب‌های اجتماعی دادستانی کل کشور، با اشاره به رویکرد قوانین جزائی در تعریف حبس با درجات متعدد برای افرادی که ارتکاب خودکشی را ترغیب می‌کنند، یادآور شد: بازتاب‌های رسانه‌ای در افزایش خودکشی تأثیر بسزایی دارد.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • انتقاد یک امام جمعه از مشروب‌خوری برخی پزشکان ایرانی
  • راهبردهای رهبر انقلاب در حوزه آموزش‌وپرورش بر روی کاغذ باقی نماند
  • فیل فودن بهترین بازیکن فصل ۲۴-۲۰۲۳ لیگ برتر انگلیس از نگاه انجمن فوتبال‌نویسان
  • «شب نغمه‌های اذان ایرانی» روی صحنه می‌رود
  • شب نغمه‌های اذان ایرانی روی صحنه می‌رود
  • جزئیات تماس تلفنی بورل و امیرعبداللهیان
  • درخواست ایران برای انتشار بیانیه ایپس آسیا درمحکومیت اسرائیل
  • میدان‌داری شرکت‌های ایرانی در میدان‌های نفت و گاز غرب کارون
  • جمهوری اسلامی با جنگ‌ها و تحریم‌ها قوی‌تر می‌شود | حمله به اسرائیل همه جهان را آرام کرد | در عملیات وعده صادق هیچ ایرانی از واکنش دشمن نترسید
  • خودکشی ایرانی ها، کمتر از میانگین جهانی