Web Analytics Made Easy - Statcounter

لیلی گلستان مدیر گالری گلستان به بهانه گفتگو درباره رویداد «صد اثر صد هنرمند» که هرساله در این گالری برگزار می شود به خبرنگار ایرنا گفت: بسیاری از هنرمندان جوان و هنرمندان صاحب نام کشور در مواجهه با عملکرد غیرحرفه ای گالری ها گله‌مند هستند و  هنرمندان مختلفی برای من نقل کردند که رفتار این گالری داران با جوانان بسیار غیر محترمانه است و به آثار آنان به مثابه کالا نگاه می کنند؛ آثار را به صورت نقدی می‌فروشند و به صورت اقساط به هنرمند پرداخت می کنند در حالی که فعالیت در فضای هنری شعور فرهنگی می خواهد و باید به جوانان و مخاطبان هنر احترام گذاشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با انتقاد از شیوه مدیریت در گالری ها افزود: حدود ۲۰۰ گالری در تهران فعالیت می‌کنند که به صورت قاطع کمتر از ۱۵ گالری دار هستند که قدرت فهم فرهنگ و هنر کشور را دارند و مابقی تنها در افزایش تعداد آمار کمّی گالری ها مشارکت دارند و در افزایش سطح هنر کشور منفعل هستند.

گلستان ادامه داد: عملکرد غیر حرفه ای این گالری ها را می توان با اهداف مختلف تقسیم بندی کرد؛ برخی در این فضاها به دنبال گذراندن وقت خود در دورهمی های دوستانه و خانوادگی هستند و بخش دیگر که معضل این حوزه به شمار می آیند افرادی هستند که گالری ها را تنها برای پول درآوردن انتخاب کردند و همین افراد بزرگترین آسیب را به هنر و هنرمندان کشور وارد می کنند.

مدیر گالری گلستان با اشاره به نقش گالری خود در  اقتصاد هنر گفت: امسال موفق شدیم رویداد «صد اثر صد هنرمند» را آغاز کنیم که در فراخوان این رویداد 380 اثر برای گالری ارسال و در نهایت 228 اثر انتخاب شد. هرچند شاهد حضور پیشکسوتانی همچون پرویز کلانتری، غلامحسین نامی، ابراهیم جعفری، حسین ماهر، یدالله کابلی خوانساری، جلیل رسولی و نصرالله افجه ای هستیم ولی در این دوره اولویت ما انتخاب آثار جوانان بود.

شگفتی سازی هنرمندان شهرستانی، نشان دهنده باور ماست

گلستان با اشاره به نقش جوانان در هنر ایران گفت: یکی از مهمترین اهداف این رویداد کشف استعدادها در نقاط مختلف و دور افتاده ایران است و امسال با وسواس همیشگی آثار را مشاهده کردیم و با شگفتی هایی از شهرهایی همچون اصفهان، مشهد و شیراز روبرو شدیم که این نشان دهنده باور ما به هنرمندان جوان بیرون از پایتخت است.

مدیر گالری گلستان گفت: رویداد «صد اثر صد هنرمند» عصر جمعه ۱۱ مرداد در گالری گلستان میان استقبال اهالی هنر آغاز به کار کرد و در اولین روز خود موفق شد ۳۵ اثر را به فروش رساند.

وی با انتقاد از قیمت های غیر منطقی آثار هنری در حراج ها و گالری ها گفت: قیمت آثار «صد اثر صد هنرمند» قیمت های عقلانی و متکی بر وضعیت اقتصادی امروز جامعه ایران است. در این رویداد قیمت آثار از ۲۰۰ هزار تومان تا ۸۰ میلیون تومان متغیر است که با رضایت مخاطبان روبه‌رو شدیم چون قیمت ها را به نحوی انتخاب کردیم که مخاطبان بتوانند به خرید آثار فکر کنند.

متاسفانه در بسیاری از حراج ها معیارهای نادرستی مبنای قیمت گذاری قرار گرفته که معمولاً سبب شده قیمت های کاذب و غیر واقعی روی آثار گذاشته شود. در این رویداد تلاش کردم به صورت مستقل، فارغ از تمامی جوهای موجود قیمت هایی را انتخاب کنم که هنرمندان شاهد فروش آثارشان باشند.

این هنرمند پیشکسوت به جوانان توصیه کرد: قیمت گذاری بالا به کار شما اعتبار نمی دهد بلکه زمانی کار شما معتبر می شود که بر دیوار خانه مردم آویخته شود.

بیست و هفت سال از آغاز رویداد «صد اثر صد هنرمند» به عنوان  قدیمی‌ترین رویداد تجسمی ایران به میزبانی گالری گلستان می گذرد. این رویداد  هرسال بستری برای حضور هنرمندانی از نسل های مختلف معاصر هنر ایران است.

نمایشگاه «صد اثر، صد هنرمند» قدیمی ترین رویداد تجسمی است که مردادماه ۱۳۷۱ توسط لیلی گلستان پایه گذاری شد و  از بدو تاسیس، توجه خاص به اقتصاد هنر داشت و با ارائه آثار هنری متنوع با قیمت های مختلف توانست امکان خرید آثار هنری برای قشرهای مختلف مخاطبان هنر را فراهم کند.

طبق رسم این نمایشگاه، در روز افتتاحیه از هر هنرمند یک اثر به نمایش درمی آید و پس از فروش رفتن هر اثر، کار دیگری از همان هنرمند جایگزین آن می شود. رویداد «صد اثر، صد هنرمند» همیشه میزبان آثاری بوده که در سبک ها و تکنیک های مختلف توسط هنرمندانی در سطوح متفاوت خلق شده اند و به همین دلیل امکان جلب رضایت سلایق مختلف را دارند.

این رویداد شامل هنرهای تجسمی همچون نقاشی و حجم، عصر  جمعه ۱۱ مرداد در گالری گلستان افتتاح شد  و تا چهارشنبه ۳۰ مرداد به نشانی خیابان دروس، خیابان کماسایی، پلاک ۳۴ ادامه خواهد داشت.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: هنرهای تجسمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۳۹۳۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هنری که لاکچری شده!

گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، مصطفی میرزاباقری ـ مسئله گرانی موضوعی نیست که کسی از آن خبر نداشته باشد و حتی پولدار‌ها هم از وضعیت گرانی می‌نالند. هر روز یک کالایی گران می‌شود، یک روز گوشت، یک روز نوبت مرغ است، یک روز نوبت میوه و روز دیگر گرانی مسکن و. هر روز یک موضوع در اقتصاد ما مطرح و به چالش تبدیل می‌شود.

این گرانی‌ها به فرهنگ هم رسوخ پیدا کرده و به کنسرت‌ها هم کشیده شده است. بلیت کنسرت‌ها از روز‌های اول سال به حدود یک میلیون تومان هم رسیده و این سوال مطرح است که طی یک ماه گذشته مگر چه اتفاقی افتاده که بلیت کنسرت به صورت چراغ خاموش این همه افزایش قیمت داشته است؟

برگزاری کنسرت در بسیاری از جوامع امری رایج به شمار می‌رود و سالانه هنرمندان مطرح موسیقی در فصول مختلف سال در فستیوال‌ها و یا تور‌های کنسرت خود روی صحنه می‌روند؛ بدین ترتیب مردم می‌توانند با حضور در این کنسرت‌ها اوقات خوشی را تجربه کنند. هرچند که کنسرت رفتن حداقل در ژانر‌های عامه‌پسند در سایر کشور‌ها امری عادی به شمار می‌رود و کنسرت رفتن بجز در ژانر‌های اپرا یا کلاسیک کالایی لوکس به شمار نمی‌آید، اما با بالا رفتن نرخ تورم، مردم عادی کمتر می‌توانند در یک کنسرت شرکت کنند.

نکته تلخ ماجرا اینجاست که گرانی‌ها وافزایش نامتعارف هزینه‌ها از سبد فرهنگی خانواده‌های ایرانی کاسته و بیشترین ضربه را به اهالی فرهنگ و هنر وارد کرده و کنسرت‌های چند صد هزار تومانی باعث شده خیلی از خانواده‌ها خط قرمزی دور اینگونه برنامه‌های فرهنگی و شاد بکشند. در حال حاضر ارتباط با موسیقی فقط با دانلود و شنیدن آهنگ از سایت‌های رسمی و غیررسمی اتفاق میفتد و فقط کسانی که توانایی مالی دارند می‌توانند به کنسرت بروند.

باید قبول کرد که کنسرت هم به کالایی لوکس و لاکچری تبدیل شده که دیگر همگان امکان استفاده از این شرایط را ندارند و افزایش قیمت بلیط باعث شده مخاطبان بالقوه کنسرت‌هاهرگز به مخاطب فعال بدل نشوند و نیز از مخاطبان بالفعل موسیقی کاسته شود که در دراز مدت به نفع هیچکسی نیست.

وقتی بلیت کنسرتی حدود ۹۰۰ هزارتومان باشد، یک خانواده چهار نفره باید سه میلیون و ۶۰۰ هزارتومان هزینه کند. با احتساب پایه حقوق یک کارمند یا کارگر مطابق با پایه دستمزد وزارت کار، این رقم یک سوم میزان حقوقشان است.

گران شدنی هر کالایی منجر به ریزش مخاطبان آن کالا یا خدمات است، اما مردم مجبورند خود را با این شرایط وفق دهند و خود را با این شرایط سازگار کند نه اینکه عادت کنند و افزایش قیمت‌ها باعث حذف کالای فرهنگی از سبد خانوار‌ها شده است.

به هر حال با توجه به شعار امسال امیدواریم حتی مردم در صحنه هنر هم دخیل شوند و حتی برگزاری جشنواره‎‌های موسیقی هم به بخش خصوصی واگذار شود و ارگان‌ها، بنیاد‌ها و سازمان‌های مربوطه با توجه به نام‌گذاری سال ۱۴۰۳ به عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» از سوی رهبر انقلاب برای کمک به تولید آثار ارزشمند هنری قدم برداردند.

اگر هزینه فعالیت‌های فرهنگی بالا رود و اگر سینما و موسیقی کشور تعطیل شود، چه چیزی از فرهنگ باقی می‌ماند؟

البته همه تقصیر‌ها را نباید به گردن قیمت بلیت کنسرت انداخت و باید فرآیند اقتصادی برگزاری کنسرت‌ها هم اصلاح شود تا شاهد حضور همه اقشار جامعه در کنسرت‌ها باشیم.

باید قبول کرد که کنسرت‌ها تثیر بالایی در شادی‌بخشی دارند و باید پیش از هر چیزی برای ایجاد این شادی زیرساخت‌های اصلی مانند سالن‌های مناسب ایجاد شود و سپس با حمایت‌های دولتی نرخ قیمت بلیت‌ها را کنترل کرد تا عامه مردم بتوانند حداقل سالی دو بار به کنسرت بروند و از شادی‌های جمعی محروم نشوند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رویداد هنری بنت الهدی در البرز برگزار شد
  • بیش از ۶۰۰ کانون فرهنگی مساجد در اردبیل فعالیت می کنند
  • هنری که لاکچری شده!
  • نمایشگاه کاریکاتور "فرهنگ شهروندی" در اردبیل
  • نمایش 600 اثر هنرمندان ایرانی در دبی
  • ۶۰۰ اثر از هنرمندان ایرانی در نمایشگاه هنر جهانی دبی به نمایش درآمد
  • خودنمایی سیاه قلمهای بانوان کردستانی در گالری سوره سنندج
  • چشم طبیعت، نمایشگاهی با الهام از زیبایی‌های طبیعت
  • خودنمایی ‌سیاه قلم‌های بانوان کردستانی در گالری سوره سنندج
  • خودنمایی «سیاه قلم‌های بانوان» کردستانی در گالری سوره سنندج