Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-30@14:37:08 GMT

سکانس آخر « فرهنگ»

تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۴۲۳۳۷

سکانس آخر « فرهنگ»

به گزارش برنا از اراک ، با وجود اینکه مردم استان مرکزی و خصوصا شهر اراک با سرانه پایین نشاط اجتماعی و امید به زندگی رو به رو هستند و همچنین با کمبود شدید اماکن فرهنگی و تفریحی مواجه شده اند، از دست دادن یکی از مراکز مهم تفریحی و فرهنگی شهر نیز باعث دغدغه ذهنی افکار عمومی شده است.

تعطیلی سینما، به مثابه از دست دادن یک امکان و ظرفیت فرهنگی است

سعید رجبی فروتن منتقد سینما در خصوص بسته شدن سینما فرهنگ  گفت: با توجه به بی تفاوتی و بی انگیزگی مالکان سینما فرهنگ، دور ازانتظار نبود که سینما به چنین سرنوشت تلخ و محتومی دچار شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیش از اقدام دادستانی هم اداره کل راه و شهرسازی بنا و تاسیسات سینما را فاقد استحکام دانسته بود و عملا بازسازی سینما به شکلی که برای خیلی از سینماها اتفاق می افتد، عملی نبود. سازه ضعیف و فرسوده سینما ممکن بود تهدیداتی را متوجه تماشاگران کند و خطر ساز بشود‌. به هر حال سینما فرهنگ بر خلاف سینما عصر جدید نتوانست از کمک های بلاعوض و قابل توجه سازمان سینمایی بهره ببرد.

رجبی فروتن در ادامه گفت: این سینما به خاطر شرایط رفاهی بد در یک دهه اخیر به جز فیلم های پرمخاطب، تماشاگران زیادی به خود ندید و به مرور با ریزش تماشاگر مواجه شد و خیلی از کسانی که از این سینما در عمر 59 ساله اش خاطرات خوبی داشتند، برای همیشه به آن پشت کردند‌.

وی افزود: در شهری که فاقد زیرساخت های لازم و متنوع برای تفریح و گذران اوقات فراغت مردم است، تعطیلی سینما به مثابه از دست دادن یک امکان و ظرفیت فرهنگی است؛ از دولت هم کار زیادی برای جلوگیری از این واقعه برنمی آید زیرا مالکان سینما درگذشته و وراث امروز آنها در خارج از کشور سکونت داشتند و علاقه ای به سینما داری نداشتند و ندارند.

این منتقد سینما تصریح کرد: تعطیلی این سینما باعث نمی شود که علاقه مندان، فیلم های روز سینمای ایران را نبییند زیرا با وجود سه سالن کوچک سینما عصر جدید، شبکه نمایش خانگی و وجود اپلیکیشن های مرجع فیلم و سریال در فضای مجازی این نقیصه کاملا قابل رفع است‌. آنچه که در این میان قابل جبران نیست از دست رفتن فرصت و امکانی است که مردم را به یک تفریح جمعی و تماشای فیلم در قالب یک آیین گروهی دعوت می کرد. تفریحی که برای خود آدابی داشت و در مدت رفت و برگشت به خانه می توانست به توسعه هنجارها و رفتارهای اجتماعی دامن بزند و زیست متمدنانه را تقویت نماید.

 کرکره فرهنگِ اراک را پایین کشیدند

صابر خلیلی یکی از فعالان فرهنگی و از کارگردانان استان مرکزی  ضمن اشاره به قدمت تاریخی و سابقه سینما فرهنگ گفت: سینما فرهنگ شناسنامه شهر اراک است ، این سینما سهم بزرگی از خاطرات دوران کودکی اکثر جوانان اراکی را به خود اختصاص داده است به صورتی که می توان گفت کودکی آنها با این سینما عجین شده وقتی که میبینم کره کره های این سینما پایین کشیده شده،  به نظر می رسد کرکره فرهنگ اراک پایین کشیده شده است.

خلیلی در ادامه بیان کرد: در حالی که اراک نام کلان شهر را یدک می کشد اما متاسفانه در بحث های خرد و کلان فرهنگی به این جایگاه نرسیده ایم، مسئولان این شهر به جای حل مشکلات مختلف فرهنگی و غیر فرهنگی بدون در نظر گرفتن پیامد ها صورت مسئله را پاک می کنند؛ وقتی یک مکان فرهنگی در شهری مانند اراک، بسته شود پیامد های زیادی در زمینه های مختلف را به همراه خواهد داشت. برای مثال خانواده هایی که می خواهند برای سپری کردن اوقات فراغت خود زمانی را در سینما بگذرانند با بسته شدن سینما ها باید به مکان هایی مانند پارک ها بروند که مردم باهمه جور سلیقه و تفکر و سطح فرهنگی حضور می یابند و مشکلاتی را ایجاد می کنند. همچنین عدم اکران فیلم های شاخصی که در سینما فرهنگ پخش می شد، باعث شده بسیاری از علاقمندان به حوزه فیلم و سینما برای تماشای این فیلم ها به شهرهای اطراف مانند تهران بروند که معضلاتی را در بعد مسافتی و اقتصادی ایجاد کرده است.

وی ادامه داد: سینما فرهنگ اراک مکانی است که بسیاری از اتفاقات بزرگ فرهنگی اراک در آنجا رقم می خورد، فیلم های بزرگ سینمای ایران معمولا در این سینما پخش می شد و از گذشته تا کنون اکران های خصوصی بسیاری، در این  سینما انجام شده و کارگردانان و افرادسرشناس فراوانی در این سینما حضور یافته بودند؛ استان مرکزی زادگاه بسیاری از بزرگان سینما ایران است که نشان دهنده ظرفیت واستعداد بالای شهروندان استان در این حوزه فرهنگی است، وجود سینما فرهنگ در اراک موجب افزایش اعتماد به نفس علاقمندان به سینما و انگیزه آنها در رشد و پیشرفت در این حوزه است.

این کارگردان در پایان تصریح کرد: هرچند که وضعیت ساختمان و تجهیزات این سینما اصلا مساعد نیست اما وجود پردیس سینمایی در اراک بسیار مهم و ضروری  است و امیدواریم که شاهد بازگشایی این سینما با امکانات و تجهیزات به روز تر باشیم. تعطیلی این ساختمان اتفاق ناگوار و باعث سرشکستی استان مرکزی است و بعد تبلیغاتی بسیار منفی برای اراک به همراه دارد.

پردیس های سینمایی در استان مرکزی تنها نامی از پردیس را یدک می کشند

یکی از فعالان فرهنگی شهر اراک نیز در خصوص بسته شدن سینما فرهنگ  گفت: باید به این موضوع توجه کرد که چند درصد مردم برای تماشای فیلم به سینما می رفتند، آیا با وجود بسته شدن سینماهای اراک مردم برای تماشای فیلم با مشکلی رو به رو شده اند؟ پاسخ این پرسش ها نشان می دهد که بسته شدن این اماکن مشکلات خاصی را برای جامعه و شهروندان اراکی ایجاد نکرده است چرا که می توان شرایطی را فراهم کرد که فیلم ها را در پردیس سینمایی دیگری پخش کرد اما قطعا کاهش امکانات در هر حوزه و نه فقط در حوزه های فرهنگی تاثیرات مخربی را به دنبال خواهد داشت.

وی تصریح کرد: در شهر های بزرگ پردیس های سینمایی یک مرکز کاملا فرهنگی و محل تجمع فرهنگیان آن شهرها است، که مرجع بسیاری از اتفاقات بزرگ فرهنگی و تفریحی در آن شهر ها می شود ولی متاسفانه در اراک با کمبود چنین مکانی رو به رو هستیم چرا که پردیس های سینمایی در استان تنها نامی از پردیس را یدک می کشند؛ در نتیجه مخاطبان پردیس سینمایی در اراک فقط  برای تماشای فیلم می روند پس خدشه چندانی با تعطیل شدن سینما به تماشای فیلم آنها وارد نمی شود.

این فعال فرهنگی ادامه داد: از سوی دیگر مشاهده پس رفت در حوزه فرهنگ در کلان شهر اراک تاثیرات منفی زیادی را از لحاظ روانی برای اهالی فرهنگ ایجاد کرده است که امید را در دل آنها از بین برده است.

وی در پایان گفت: برای پیگیری موضوع سینما فرهنگ بهتر است که به بررسی موضوعات مهمتری در حوزه فرهنگ  بپردازیم، چرا که اگر مسائل مهم فرهنگی رفع شود معضلات سینما نیز از میان می رود. امید است که این مسئله شروع کننده مباحث عمیق تر فرهنگی باشد چرا که سرعت نزول فرهنگی در اراک بسیار سریع است و مطمئنا به زودی شاهد اتفاقات خیلی ناخوشایند تری در اراک خواهیم بود.

 

خبرنگار :زهرا صفرزاده

 

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اداره کل راه استان مرکزی اعتماد به نفس جامعه دولت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۴۲۳۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر فرهنگ: در خلیج فارس همه منابع غنی انرژی را داریم

به گزارش صدای ایران از ایسنا، وی افزود: امروز، روز ملی خلیج فارس است؛ شاید عده‌ای تصور کنند در موضوع خلج فارس یک اختلاف قومی و تاریخی داریم. در چنین روزی یکی از سرداران بزرگ ایرانی، پرتغالی‌ها را بعد از ۱۰۰ سال از اینجا اخراج کرد. روز دهم اردیبهشت روز اخراج غربی‌های استعمارگر از پهنه همیشه سرافراز خلیج فارس است.

اسماعیلی با تاکید بر اینکه ما به خلیج فارس تنها به عنوان یک بخشی از سرزمین جغرافیایی نگاه نمی‌کنیم، بیان کرد: خلیج فارس بخشی از هویت تاریخی و فرهنگی ماست. در خلیج فارس همه منابع غنی انرژی را داریم که یک آبراه عظیم بین‌المللی در آن قرا دارد، ولی از آن بالاتر این است که خلیج فارس از استوانه‌های هویتی جامعه ایرانی است.


وی تاکید کرد: در هیچ بخشی از خلیج فارس چیزی جز عظمت فرهنگی ایران نمی‌بینیم. مدتی قبل به یکی از کشور‌های همسایه خلبج فارس رفتم و از چند موزه مهم آنجا، بازدید کردم هرچه توضیح می‌دادند، جز تاریخ پر افتخار ایران نبود. بخش مهمی از حوزه فرهنگی در جنوب خلیج فارس متاثر از ایران فرهنگی بزرگ ماست.

وزیر فرهنگ اظهار کرد: ایران فرهنگی در مرز‌های جغرافیایی محصور نیست؛ یک سمت این ایران فرهنگی تا عمق چین نفوذ کرده و همه شبه قاره هند، افغانستان، آسیای مرکزی، قفقاز جنوبی تا غرب مدیترانه و شمال آفریقا را در بر می‌گیرد و ما وقتی از خلیج نام می‌بریم از یک تاریخ چندهزار ساله یاد می‌کنیم.

اسماعیلی با تاکید بر اینکه ما به خلیج فارس می‌بالیم، اظهار کرد: خلیج همیشه فارس ما یکی از مهم‌ترین حوزه‌های تمدنی است. در این نقطه افتخارات بزرگی در حمایت و صیانت از ایران عزیز و فرهنگ غنی آن تجربه کردیم. در ۷ آذر ۱۳۵۹ غیور مردان نیروی دریایی با پشتیبانی نیروی هوایی توانستند، تمام تاسیسات دریایی و ناوگان دریایی رژیم بعث عراق را از بین ببرند. فاجعه تاریخی سقوط هواپیمای مسافربری توسط آمریکا در این نقطه رخ داد و ده‌ها اتفاق افتخار آمیز دیگر در این منطقه رخ داده است.

وی افزود: سال قبل با مدیریت امیر ایرانی افتخاری بزرگ آفریده شد و کره زمین را با ناوگان کاملا ایرانی دور زدند.

وزیر فرهنگ ادامه داد: نسل جوان باید با گذشته پر افتخار خود آشنا شوند. توصیه می‌کنم کتاب ایرج افشار سیستانی درباره خلیج فارس را بخوانند تا با همه داشته‌های تاریخی آشنا شوند. با هیچ‌کس درباره خلیج فارس اختلاف نظر نداریم چراکه خلیج فارس تا ابد خلیج فارس است و ان‌شاءالله به عنوان یک بخش جداناپذیر از تاریخ کشور ما خواهد درخشید.

وی در پایان، گفت: قصد داشتیم روز قبل با کاری ابتکاری به جزیره ابوموسی برویم که میسر نشد، اما ان‌شاءالله با حضور اصحاب فرهنگ و هنر مراسمی در این منطقه برگزار خواهیم کرد. این جزیره در خلیج فارس به عنوان یکی از نقاط مهم ایران شناخته می‌شود.

در پایان این برنامه با حضور امیر ایرانی (فرمانده نیروی دریایی)، محمود سالاری (معاون هنری وزارت ارشاد)، محمد خراسانی‌زاده (مدیرکل دفتر هنر‌های تجسمی)، سید مجید پوراحمدی (رئیس صندوق اعتباری هنر)، سیدمجید امامی (دبیر شورای فرهنگ عمومی) و هنرمندانی همچون داریوش ارجمند، رضا ناجی، انسیه شاه‌حسینی، رضا بنفشه‌خواه، جلیل فرجاد، محمد فیلی و... از پوستر خلیج فارس رونمایی شد.

دیگر خبرها

  • اعلام اولویت‌های تولیدی از سوی رییس سازمان سینمایی
  • اثرگذاری فرهنگی اساتید در دانشگاه آزاد بیشتر می‌شود
  • سکانس‌هایی از فیلم تورقوزآباد
  • وزیر فرهنگ: در خلیج فارس همه منابع غنی انرژی را داریم
  • دو انتصاب جدید در جشنواره اتقان
  • اصفهان؛ تلألؤ تاریخ، فرهنگ و هنر + فیلم
  • نگاه ویژه شورای ششم به فعالیت‌های فرهنگی در مشهدالرضا
  • راه حل مسائل فرهنگی بازگشت به سیاست و سیاستگذاری
  • سکانس‌هایی از فیلم های پاور
  • یاری شهروندان به پلیس در اجرای قانون حجاب