Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها گفت:هیأت‌های دانشجویی اگر می‌خواهند واقع بینانه رسالت و اثربخشی خود را رصد کنند، نمی توانند بیانیه گام دوم را نادیده بگیرند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، حجت‌الاسلام محمدمهدی صالحی، معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در نخستین روز برگزاری اولین دوره از نهمین طرح ضیافت رضوی در دانشگاه فردوسی مشهد، از بیانیه گام دوم انقلاب به عنوان بزرگترین مانیفستی که فعالان اجتماعی باید پیش روی خود قرار دهند، نام برد و گفت: هیأت‌های دانشجویی نیز اگر می‌خواهند واقع بینانه رسالت و اثربخشی خود را رصد کنند، نمی توانند این بیانیه را نادیده بگیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه در تبیین چهار کلید واژه مهم این بیانیه تصریح کرد: باید توجه داشته باشیم که این بیانیه حاصل ۴۰سال تجربه فردی است که گذشته از نگاه توحیدی و ولایی، حتی به اذعان مخالفان، به لحاظ هوش فردی اجتماعی و خلاقیت و مدیریت، انسانی عادی محسوب نمی‌شود.

حجت‌الاسلام صالحی، ضرورت خودسازیِ ناظر به جامعه پردازی و نهایتا تمدن‌سازی را نخستین کلیدواژه بیانیه گام دوم انقلاب دانست و ابراز کرد: خودسازی‌ای که کارکرد اجتماعی و جامعه پردازی نداشته باشد، چیزی جز عرفان‌ها و معنویت‌های غرب ساخته نیست و تاثیری در جامعه ندارد.

معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها خاطرنشان کرد: جامعه سازی، نگاه سخت‌افزاری به جامعه است، اما رهبر معظم انقلاب در بیانیه از تعبیر جامعه پردازی استفاده کرده‌اند، بدین معنا که باید به متن جامعه رفت و ضمن همراهی با آن، آن را هدایت کرد، زیرا نمی‌شود جامعه را با نگاه سخت‌افزاری و ابزارهای قدرت و حاکمیت رشد داد.

وی نظریه و خروجی داشتن انقلاب اسلامی طی ۴۰ سال عمر آن را دومین کلیدواژه بیانیه برشمرد و گفت: نکته مهم دیگر این است که همه اینها با تلاش و مجاهدت جوانان مومن اتفاق افتاده و در آینده نیز همینطور خواهد بود.

حجت‌الاسلام صالحی ادامه داد: توجه به زمینه‌ سازی ظهور امام زمان(عج) و ولایت جهانی ایشان به عنوان چشم‌انداز فعالیت‌های جهادی و انقلابی نیز چهارمین کلیدواژه بیانیه گام دوم انقلاب است که نباید مغفول واقع شود.

نقش هیئات مذهبی دانشجویی در تحقق گام دوم انقلاب
معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در ادامه به نقش هیئات مذهبی دانشجویی در تحقق گام دوم انقلاب اشاره و تصریح کرد: از آنجا که هماورد عمده انقلاب اسلامی، تفکر لیبرال دموکرات و تجلی قدرتمند آن در دنیا و آمریکا می‌باشد، مقیاس قابل سنجش ما در عرصه بین‌الملل در مقایسه با بیانیه گام دوم انقلاب، استراتژی‌های امنیت ملی آمریکا است.

وی ضمن رد این ادعا که امروز ایدئولوژی جایگاهی در جهان ندارد، افزود: مدعیان این امر، خود بیش از ما به جایگاه ایدئولوژی اعتقاد دارند، لذا ناظر به تحقق ایدئولوژی، برنامه می‌دهند که از این لحاظ، روحیه برنامه استراتژیک آمریکا، سلطه پذیری و چپاول است، در حالی که روح حاکم بر بیانیه گام دوم انقلاب، خدمت‌رسانی به جامعه جهانی، ایجاد بیداری معنوی و آگاهی‌بخشی و حرکت به سمت تحقق عدالت جهانی است.

بیانیه گام دوم انقلاب، معدل به روز روشنفکری دینی است
حجت‌الاسلام صالحی از بیانیه گام دوم انقلاب به عنوان معدل به‌روز روشنفکری دینی نام برد و گفت: این بیانیه ضمن حفظ اصالت دینی، به دنبال اجتناب از تحریفات متحجرانه و مدرن در عین توجه به تغییرات اجتماعی است.

معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با اشاره به جمع میان دین و دنیا در نظام انقلابی، یادآور شد: طی ۴۰ سال گذشته، هرجا مولفه‌های دینی انقلابی وجود داشته، دستاوردهای نظام در آن عرصه نیز بیشتر بوده است، به عنوان مثال، صنعت نانو که اکنون چهارمین کشور تولیدکننده آن بوده و صادرات داریم، به خاطراین است که این صنعت در فضا و گفتمان انقلاب اسلامی شکل گرفت و مبرا از جناح بازی‌های سیاسی، روحیه انقلابی بر آن حاکم شد.

وی، تعمیق دین در دانشگاه را از دیگر دستاوردهای بزرگ انقلاب اسلامی معرفی کرد و افزود: انقلاب اسلامی را باید با این قبیل مؤلفه‌ها سنجید و آسیب‌های موجود، نباید ما را از توجه به برکات انقلاب غافل کند. هیأت‌های مذهبی بهترین جا برای امیدبخشی و تقابل با نومیدی‌ها در دانشگاه، هستند.

جریان‌سازی جوانان امروز حتی مخالفان را هم به تحسین واداشته است
 صالحی در پاسخ این پرسش که چرا با وجود آسیب‌های اجتماعی متعدد میان نسل جوان، ضرباهنگ بیانیه گام دوم انقلاب، تاکید بر نظام انقلابی، رابطه دین و دنیا، اعتماد و تکیه بر جوانان است؟، گفت: این امر به این دلیل است که امروز با جوانانی روبه‌رو هستیم که معنویت تفسیر شده توسط امام خمینی(ره) و تجربه دفاع مقدس را دیده‌اند و مانند شهید حججی، به مراتب بهتر از جوانان آن زمان جریان‌ساز شده‌اند تا جایی که حتی مخالفان هم در مقابلشان سر تعظیم فرود آورده‌اند.

فعالیت‌های اجتماعی با محوریت نهادهای دینی، ضریب لغزش و انحراف کمتری دارد
معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با اشاره به انگیزه‌های مختلف انسان برای فعالیت اجتماعی (علم و دانش، غریزه، کسب قدرت و اهداف سیاسی و...) به عنوان یک نیاز، خطاب به فعالان هیئات دانشجویی تاکید کرد: خدا را شکر کنید که انگیزه تشکل‌یابی و هویت اجتماعی شما در موثرترین نهاد جوان پایه کشور یعنی دانشگاه، انگیزه‌ای است که جامع اهداف مادی با عیار متصل به امامت و ولایت است.

وی همچنین یادآور شد: کسانی که فعالیت‌های اجتماعی را در زمینه‌های مختلف با محوریت مسجد، هیأت و قرآن شروع می‌کنند، ضریب لغزش و انحرافشان در مسیر فعالیت‌های اجتماعی به مراتب کمتر از کسانی است که با انگیزه‌های مقدس اما در دیگر نهادها پای به عرصه اجتماعی می‌نهند، چرا که پایه و اساس مسجد و هیأت، دلدادگی به انسان کامل و علم و مذاکره معارف اهل بیت(ع) از یک سو و شور و عشق بی غل و غش جوانی از سوی دیگر است.

صالحی ادامه داد: در عین حال باید هوشیار باشید که فرصت‌ها هرچه بزرگتر باشند، تهدیدهایشان هم بزرگتر است؛ به عنوان مثال، عموم مردم، دین و قرآن وعترت را با رفتار فعالان مذهبی تفسیر یا نقد می‌کنند.

گفتنی است نهمین دوره طرح ضیافت رضوی، ویژه فعالان فرهنگی سیاسی دانشگاه‌ها و به همت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها از یازدهم مرداد به مدت یک ماه در مشهد مقدس برگزار می‌شود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: صالحی ضیافت رضوی فعالیت های اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۴۳۹۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور تشکل‌ها با عقاید مختلف در دانشگاه نشان از دموکراسی دارد

دانشجویان در هر دانشگاهی، نبض و شریان اصلی آن دانشگاه محسوب می‌شوند؛ و به بیانی دیگر، دانشجویان جزء مهم‌ترین عناصر مؤثر در جامعه بیرون از دانشگاه نیز هستند و در همانطور که میدانیم، شهید بهشتی از دانشجو، به عنوان مؤذن جامعه یاد کرده و خواب مؤذن در کلام ایشان، برابر با قضا شدن نماز امت است؛ از این حیث، اهمیت جایگاه دانشجو در دانشگاه و جامعه، دارای اهمیت است. دانشجویان می‌بایست جایگاه فعالیت‌ و کنشگری خویش را در قالب و تیم‌هایی که به عنوان تشکل دانشجویی از آن یاد می‌شود، ارائه کنند تا میزان اثر گذاری بیشتری داشته باشند. از این جهت، قصد پرداختن به چیستی و چرایی، آسیب‌شناسی و نحوه فعالیت تشکل‌های دانشجویی را داریم؛ به همین سبب، طی گفت‌وگویی با مرضیه صدیقی از ادوار تشکل جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، به این مسائل خواهیم پرداخت که به شرح ذیل است.

ضرورت وجود تشکل در دانشگاه چیست؟

همان طور که رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند، تشکل‌های دانشجویی، باید نقش حلقه‌های میانی بین حاکمیت و مردم را ایفا کنند؛ برای حل مشکلات، تشکل‌های دانشجویی به عنوان حلقه‌های میانی در کارهای ویژه‌ای مانند عدالتخواهی، مطالبه‌گری، تولید علم، کرسی نقد، نظریه‌پردازی و... نقش مهمی را ایفا می‌کنند، که به غالب این تعاریف که نگاه می‌کنیم، نیازمند نخبگان است؛ که به همین منظور، تربیت کادر و نیروهای نخبه با مولفه‌های انقلابی برای نظام اسلامی و در جهت حفظ دستاوردهای انقلاب اسلامی و حرکت‌های انفرادی، نمی‌توانند چندان نقش چشم‌گیری را در هدایت اجتماعی، داشته باشند با گسترده‌تر شدن فعالیت‌ها تشکل‌های دانشجویی، نقش هدایت‌گری را مؤثرتر و بارزتر می‌سازد که همان تبلور نقش هدایت‌گری نسل دانشجو می‌باشد. همچنین برای تضمین روح اسلامی دانشگاه توسط افرادی از بدنه خود دانشجویان در همه‌ حوزه‌ها، اعم از علمی، سیاسی و فرهنگی ضروری است و ضامن حفظ پویایی انقلاب اسلامی است.

آیا فعالیت در تشکل‌های دانشجویی، در توسعه ابعاد شخصیت فردی و اجتماعی و پیشرفت دانشجویان تأثیر دارد؟

یکی از موضوعات مورد تأکید مقام معظم رهبری، تأثیرگذاری و نقش‌آفرینی جوانان و دانشجویان در سطح جامعه بوده است. تشکل‌های دانشجویی محلی هستند برای تجربه هدفمند آن چه در فردای دانشگاه، انسان با آن روبه‌رو است؛ البته در مقیاس کوچک‌تر و خطاپذیرتر که هزینه کمتری در اشتباهات دارد، مثل مدیریت‌کردن پروژه‌های کاری، برنامه‌ریزی و آینده‌نگری، ارتباط با افراد و نحوه رفتار با سایر اعضای مجموعه و همچنین می‌تواند برای تقویت ویژگی‌هایی که رشد آن‌ها نیاز به تجربه دارد، مانند قدرت تحلیل سیاسی، بصیرت، سعه‌ صدر در سختی‌ها، شجاعت، تحلیل و قدرت تصمیم‌گیری، مدیریت بحران و حتی توکل و توسل، مفید باشد و همین تجربه‌ها اگر آموزش مناسبی پشتوانه آن باشد، انسان را برای مواجهه با مشکلات، توانمند می‌سازد.

پایه فعالیت‌های جامعه اسلامی دانشجویان، بر اساس تفکرات شهید بهشتی، ایدئولوژی شهید مطهری و اجرای منویات مقام معظم رهبری(مدظله‌العالی) است

هدف شما از شرکت و عضویت در تشکل جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، چه بود؟

ما رسالتی برای تمدن‌سازی، بر عهده داریم و نیازمند فهم و تبیین خودآگاهی و رشد ابعاد مختلف هم به لحاظ فردی و شخصی و هم به معنای گروهی و تیمی هستیم؛ و به عنوان یک دانشجو، باید خصلت پیشرو بودن؛ جریان‌ساز بودن و داشتن موضع در جریانات اجتماعی مختلف را حفظ کنیم. خصوصیت بارز جامعه اسلامی دانشجویان، دانشجویی‌ بودن آن است و کلیه فعالیت‌ها از مرحله برنامه‌ریزی تا مرحله اجرا، همه از طریق خود دانشجویان، انجام می‌شود و مجموعه‌های غیردانشجویی، نقش به‌خصوصی در آن ندارند.

تشکل دانشجویی هم باید آزادی عمل لازم را برای فعالیت داشته باشد و هم از اصالت حرکت برخوردار باشد تا در حوزه‌های مختلف کاری سیاسی، اجتماعی،فرهنگی و... از مسیر اصلی خود منحرف نشود؛ در صورتی‌ که افراد از پشتوانه‌های فکری اصیل برخوردار باشند، به گروه‌های بیرونی، وابستگی پیدا نمی‌کنند و به‌راحتی ملعبه دست احزاب بیرونی نمی‌شوند؛ در تشکل جامعه اسلامی دانشجویان، پایه فعالیت‌های تشکیلاتی بر اساس تفکرات شهید بهشتی و مبنای اعتقادی آن، برگرفته از ایدئولوژی شهید مطهری، پایه‌ریزی شده و ولایت‌پذیری و اجرای منویات مقام معظم رهبری(مدظله‌العالی) در دانشگاه، از همان ابتدا تا به امروز در صدر رسالت‌های این تشکل قرار گرفته است.

از دیدگاه مقام معظم رهبری، مهم‌ترین وظیفه و ماموریت تشکل‌های دانشجویی چیست؟

از دیدگاه رهبر معظم انقلاب، حضور فکری و بیانی در مسائل مهم کشور و حضور فیزیکی در مواقع لازم، دفاع صریح و بدون تقیه از نظام اسلامی، تبیین و قانع کردن دل‌ها، افزایش سطح آگاهی سیاسی و دینی، افزایش مخاطبان در سطح دانشجویی، تداوم و توسعه اردوهای جهادی، توجه به سبک ایرانی_اسلامی در اندیشه و عمل، تشکیل یک جبهه واحد ضد آمریکایی و ضد صهیونیستی، پرهیز از اتهام بی‌جا به افراد مبنی بر غیرانقلابی بودن، هم‌افزایی تشکل‌های انقلابی دانشجویی، نگاه راهبردی به انقلاب و تفکر درباره آینده از مهم‌ترین وظایف و مأموریت‌های تشکل‌های دانشجویی است.

فعالیت‌ها و مأموریت‌های تشکل جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد، به چه صورت بوده و در چه قالب‌هایی اجرایی شده است؟

تشکل جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، که این تشکل به اسم مخفف جاد نیز شناخته می‌شود و برگرفته از ابتدای کلمات جامعه اسلامی دانشجویان است؛ تا حد بسیار زیادی در بین مسئولین دانشگاه و حتی حوزه سیاست‌گذاری دانشگاه، اثرگذار بوده؛ و در مسائل دانشگاهی، استانی و کشوری، نظر، ایده و انتقادات خود را به گوش مسئولین رسانده و باعث تغییر و تحولاتی شده است؛ جدای فعالیت‌های اجرایی، کارگاه‌های آموزشی مختلف، حلقه‌های مطالعاتی و کتابخوانی، اردوهای تشکیلاتی و فعالیت‌هایی جهت گرد هم آوردن دانشجویان و ارتقاء مبانی اعتقادی، موضع‌گیری و صدور بیانیه در مسائل مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی صورت گرفته است؛ علاوه بر آن، تلاش شد که تشکل جامعه اسلامی به دانشجویان معرفی شود؛ این قبیل اقدامات شامل عضوگیری و جذب دانشجویان جدیدالورود، مصاحبه، برگزاری دوره، کارگاه و اردو با حضور مسئولین ادواری در قسمت‌های مختلف دانشگاه شامل دانشکده‌ها، خوابگاه و خارج از دانشگاه می‌باشد.

روند اداری موجود در کارها برای دانشجویان تشکل‌ها بعضأ طاقت‌فرسا است

مشکلات و چالش‌های موجود بر سر راه تشکل‌ دانشجویی شما چه بوده است؟

تشکل‌های دانشجویی عرصه مهمی برای تعامل و گفتگو میان دانشجویان و سایر ارکان دانشگاه هستند اخلاق کاری، اخلاق در تعاملات، اخلاق دینی از جمله مواردی هستند که در صورت همراهی دانشگاه و میدان دادن به تشکل‌ها، قطعا در دانشجویان ایجاد و تقویت می‌شود. روند اداری موجود در کارها، برای دانشجویان تشکل‌ها بعضأ طاقت‌فرسا است که با همکاری مسئولین تا حد زیادی تسهیل گری صورت می‌گیرد.

انتظارات مقام معظم رهبری از تشکل‌های دانشجویی چیست؟

رهبر انقلاب اسلامی میفرمایند: محیط دانشجویی باید، شاد، زنده، پرهیجان، مطالبه‌گر و شوق‌آمیز باشد؛ هر پیشنهادی ضمن داشتن عمق تحلیلی و فکری، واقع بینانه و پخته باشد و به گره‌گشایی از مشکلات کمک کند. ایشان می‌فرمایند: من به هیچ وجه به محافظه کاری، انتقاد نکردن و ایراد نگرفتن توصیه نمی‌کنم؛ اما باید در حرف و عمل خود دقت کافی به خرج دهیم. و همانگونه که بارها گفته شد، کار اصلی دانشجو، درس خواندن است، اما در کنار آن نگاه به مردم و جامعه و ارائه راه حل برای مشکلات، جزء وظایف حتمی دانشجو است؛ دانشجویان باید نسبت به آینده فعال و حساس باشند؛ تشکل‌ها باید به‌ویژه در محیط دانشجویی و داخل دانشگاه، اثرگذار باشند، در حالی‌که اندک است. تقویت پشتوانه فکری و نظری در کنار نگاه نقادانه، نگاه سرافرازانه هم در قبال پیشرفت‌های پرشمار بخش‌های مختلف داشته باشند.

نبود رقابت در میان تشکل‌های دانشجویی باعث بی‌تفاوتی آن‌ها می‌شود

وجود همزمان تشکل‌های دانشجویی با عقاید سیاسی مختلف در دانشگاه مفید است یا مضر؟

حضور تشکل‌های دانشجویی با عقاید مختلف و بصورت همزمان نشان از برپایی دموکراسی در جامعه که در اینجا دانشگاه است، دارد و همین مقوله باعث ایجاد محیط رقابتی می‌شود که رقابت در نوع سالم، سبب پویایی در محیط دانشگاه و تشکل‌ها می‌شود. در نتیجه، حضور همزمان تشکل‌های دانشجویی با عقاید مختلف، در دانشگاه بسیار خوب است و اگر این اتفاق رخ ندهد، رقابت در میان تشکل‌ها، از معنای خاصی برخوردار نیست و تشکل‌ها به سمت بی‌تفاوتی سوق پیدا می‌کنند.

خبرنگار: محمدرضا نیازی شهرکی

انتهای پیام/

کد خبر: 1229287 برچسب‌ها تشکل‌های دانشجویی تشکل‌های اسلامی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی

دیگر خبرها

  • نمایندگان شورا در وزارتین علوم، بهداشت و دانشگاه آزاد تعیین شدند
  • حضور تشکل‌ها با عقاید مختلف در دانشگاه نشان از دموکراسی دارد
  • تاثیر اساتید در جامعه باید مثبت و مشهود باشد
  • ۲ انتصاب جدید در دانشگاه آزاد آذربایجان غربی
  • شعبان جولا: دانشجو باید به تقابل تمدنی وارد شود و به بیانیه دادن اکتفا نکند/ حق وتو آمریکا باید سلب شود
  • فرید مرجایی، تحلیل گر مسائل آمریکا و مقیم این کشور: جنبش دانشجویی سپهر غالب بر فضای سیاسی آمریکا را به چالش کشید/ شبکه های اجتماعی امپراطوری رسانه ای را زیر سوال بردند/ تظاهرات دانشجویی خط قرمز انتقاد از اسرائیل را شکسته است
  • بزرگترین تظاهرات دانشجویی یمن در حمایت از غزه و دانشجویان آمریکا
  • رئیس جمهور ۳ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی را ابلاغ کرد
  • رئیسی ۳ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی را ابلاغ کرد
  • چرا تشکل های دانشجویی دانشگاه را اصل نمی دانند؟/ گزارش