Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-09@13:17:12 GMT

عربستان راهی طولانی تا احترام به منزلت انسانی دارد

تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۴۸۵۶۶

عربستان راهی طولانی تا احترام به منزلت انسانی دارد

روزنامه واشنگتن پست در گزارشی تدابیر اخیر حکومت عربستان در راستای اعطای آزادی‌های بیشتر به زنان این کشور را به رغم جدید بودن آن در راستای احقاق حقوق زنان ناکافی خوانده و نوشته است: حقوق بشر زیورآلات کاخ پادشاهی نیست که ولیعهد در زمان احتیاجش آن را خرج کند.

به گزارش ایسنا، واشنگتن پست در این مطلب خود می‌نویسد: "اقدامات اخیر حکومت عربستان برای کاستن کنترل مردانه بر زنان این کشور و اعطای اختیارات بیشتر به زنان را می‌توان تحسین و تشویق کرد اما  این اقدامات حکومت عربستان توجه ما را  همچنان به آن چه که از این زنان در این کشور دریغ شده جلب می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نظام حاکمیت مردان بر زندگی زنان در عربستان موجب می‌شود که زنان عربستانی مجبور باشند برای دست زدن به طیفی از فعالیت‌ها از مردان محرم خود مجوز دریافت کنند.

با این حال احکام جدید حکومت عربستان یک بخش از موارد الزامی دریافت مجوز از محارم را در خصوص دریافت پاسپورت برداشته و به این ترتیب زنان عربستانی می‌تواند به اختیار خودشان پاسپورت دریافت کنند.

در عین حال شاهزاده ریما بنت بندر، سفیر عربستان در واشنگتن در توییتر عنوان کرد: زنان عربستانی همچنین اجازه پیدا کردند که به صورت مستقل و بدون نیاز به دریافت مجوز از محارم مرد خود به سفرهای خارجی بروند و این نیز همچون موضوع دریافت پاسپورت اهمیت دارد و یک گام رو به جلو محسوب می‌شود.

با این حال این سوال پیش می‌آید اگر محمد بن سلمان ولیعهد عربستان اکنون به عنوان رهبر دو فاکتوی این کشور می‌تواند تدابیری را اجرا کند چرا پس کاملا زنان عربستانی را از قید و بندهای  این نظام حاکمیت مردان بر آنها رها نمی‌سازد؟ چرا زنان عربستانی اکنون باید همچنان برای موضوعات دیگر نظیر ازدواج کردن، خارج شدن از زندان و یا طی کردن تحصیلات عالی از محارم مرد خود مجوز دریافت کنند. چه توجیهی وجود داشته که تنها در حال حاضر تعداد کمی تغییرات در خصوص حقوق زنان در عربستان اجرا شود.

حکومت عربستان یک حکومت دیکتاتوری است و این شاهزاده عربستانی نیز طبق میل خود تغییرات را اعمال می‌کند. این تصمیم جدید برای زنان زندانی در عربستان شامل لجین الهذلول که در شب ۱۵ مه ۲۰۱۸ در خانه‌اش به اتهام جسارت برای احقاق حقوق بیشتر زنان از جلمه حق رانندگی دستگیر شد، تلخ و شیرین است. اگر عربستان واقعا در زمینه کمک به زنان به منظور دستیابی به پتانسیل کامل خود جدی است پس باید اکنون هذلول و زنان دیگر فعال حامی حقوق زنان عربستان را از زندان آزاد کرده و علاوه بر آنها مردانی همچون رائف بدوی وبلاگ نویس مخالف حکومت را نیز که از آنها حمایت می‌کردند، هم آزاد کند.

این در حالی است که ولیعهد عربستان بیشتر تمایل دارد موضوع صحبت را عوض کرده و صرف موضوع دورنمای توسعه ۲۰۳۰ در راستای جذب سرمایه گذاران خارجی کند. با این حال این تغییرات موجب نمی‌شود که صفحه‌های تاریک لقب خورده در زمان حکومت وی بسته شده و ناپدید شود. اتفاقات تاریکی شامل قتل جمال خاشقجی روزنامه نگار اصالتا عربستانی واشنگتن پست و تداوم سرکوب آزادی بیان و سرکوب مخالفان و تداوم جنگ غلط در یمن.

حقوق بشر زیورآلات کاخ پادشاهی نیست که یک ولیعهد بخواهد در زمانی که احتیاج به بهتر کردن روابط عمومی خود دارد آن را رعایت کند.

یک سری ارزش‌های جهانی هستند که متعلق به همه انسان‌ها هستند در حال حاضر در عربستان همچنان در سطح وسیعی از این ارزش‌ها سوءاستفاده می‌شود و حکومت عربستان مسیری طولانی تا زمان احترام به منزلت انسانی دارد."

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: زنان در عربستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۴۸۵۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس سازمان اوقاف: فناوری منزلت می‌آورد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا،حجت الاسلام سید مهدی خاموشی رئيس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور از نمایشگاه اینوتکس بازدید کرد.

وی در حاشیه بازدید خود از این نمایشگاه گفت: اصولا علم و دانش در هر کشوری مولفه قدرت آن کشور است و عزت ملی و اقتدارملی را بالا می‌برد همانطور که در گام دوم به آن توصیه شده است.

وی به تاثیر برپایی هر ساله نمایشگاه اینوتکس بر تقویت علمی جوانان و نقش آن در گسترش تولیدات داخلی اشاره داشت و افزود: ما نمونه این توجه بر علم و نوآوری در کشور را در وعده صادق که ترکیب چندعلم و تخصص کشور بود دیدیم و این بر اقتدار کشور ما در جهان افزود.

خاموشی تصریح کرد: فناوری منزلت می‌آورد و موجب عدم ارزبری از کشور و ارزآوری به داخل می‌شود. تکیه کشور نباید بر نفت خام باشد و تولید محصولات توسط پژوهشگران چندین برابر می‌تواند ارزآوری داشته باشد.

وی با اشاره به نمایشگاه امسال و آخرین دستاورد‌های به‌نمایش گذاشته شده گفت: من به پژوهشگران کشورمان تبریک می‌گویم و خوشحالم دانشگاه‌هایمان توانسته‌اند در سطحی گسترده به تولید بپردازند و دولت وظیفه حمایت از آنها را دارد و این مهم به تثبیت اقتدار کشور و فخر ملی ما کمک می‌کند.

وی ادامه داد:  برپایی نمایشگاه اینوتکس به افزایش فخر ملی کمک می‌کند و جایگاه ایران در جهان خیلی بهتر خواهد شد.شرکت‌ها در تمام ملیت‌ها می‌آیند تا در این نمایشگاه غرفه بگیرند و به تبادل دانش بپردازند و صد‌ها جلسه و کنفرانس علمی برپا می‌شود و این به رشد بازار ما کمک می‌کند.

وی ادامه داد: رئیس جمهور چند سال پیش مطرح کرد ما با دیپلماسی دانش‌بنیان بحث می‌کنیم و این بدان معناست که قدرت سیاسی و اقتدار در دانش نوین است و قدرت نمایی ما در عرصه دانش بنیان مسلط‌ترین نوع دیپلماسی است.

وی به نقش پارک فناوری پردیس در این انسجام و وحدت نخبگان و دانش پژوهان اشاره کرد و اظهارداشت: تاریخچه پارک پردیس نشان می‌دهد که این رویداد سال به سال رو به رشد است.

وی در خصوص استفاده این نهاد از فناوری‌های تولید کشور گفت: سازمان اوقاف خودش را موظف می‌کند در مولدسازی‌ها دنبال دانش‌بنیان‌ها برود و ما می‌توانیم در سهام دانش‌بنیان‌ها مشارکت کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مارکو رویس علاقه‌ای به پول باشگاه‌های عربستانی ندارد
  • امباپه در راه لیگ عربستان؟
  • دسایی: امباپه به جای رئال مادرید، راهی لیگ عربستان می شود
  • گزارش سازمان حقوق بشری از جنایت‌های رژیم صهیونیستی در رفح
  • واکنش جشنواره کن به اعتصاب‌ فراگیر کارکنانش | حقوق ناکافی، ساعات طولانی کار بدون بیمه بیکاری | ما شما را را درک می‌کنیم، اما...
  • تشکیل زنجیره انسانی مردم کرمان در حمایت از طرح نور پلیس
  • روایت‌های ممنوعه از جنگ جهانی دوم/ تجاوز جنسی؛ راهی برای نشان دادن برتری آمریکایی‌ها بر فرانسه
  • ماجرای «میدان گازی آرش» در آستانه پیچیدگی؛ چه باید بکنیم؟
  • رئیس سازمان اوقاف: فناوری منزلت می‌آورد
  • افزایش حقوق سه دسته از ایثارگران در سال ۱۴۰۳