Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@04:10:54 GMT

سند توسعه اشتغال پایدار در ۵۸۰ روستا تدوین می‌شود

تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۴۸۵۸۵

سند توسعه اشتغال پایدار در ۵۸۰ روستا تدوین می‌شود

مجید پورعیسی روز یکشنبه در نشست شناسایی ظرفیت‌ها در زمینه توانمندسازی مناطق روستایی استان خراسان جنوبی افزود: براساس بند یک ماده ۲۷ برنامه ششم توسعه مقرر شده سازمان برنامه و بودجه کشور برای پنج هزار روستا سند توسعه اشتغال پایدار تدوین کند.

وی گفت: طبق این ماده قانونی، هر کدام از استان‌ها مکلف شدند تعدادی از روستاهای بالای ۲۰ خانوار را انتخاب و برای آن سند توسعه اشتغال تهیه کنند که سهم خراسان جنوبی در کل برنامه ۵۸۰ روستا در نظر گرفته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان جنوبی با بیان اینکه اکنون ۹۱۶ آبادی بالای ۲۰ خانوار در استان وجود دارد اظهار داشت: سهم استان امسال از طرح مذکور تهیه سند ۱۱۶ روستا است.

وی گفت: در این طرح، تعداد خانوار روستایی، ضریب برخورداری، ظرفیت‌ها و توانمندی‌ها از جمله شاخص‌ها و ملاک‌ انتخاب روستا در نظر گرفته شده است.

پورعیسی با بیان اینکه در اجرای این طرح از توان جهاد دانشگاهی و دانشگاه بیرجند استفاده شده است یادآور شد: همچنین از جمعیت تسهیلگران بسیج در این طرح استفاده شد که توانست فرایند را تا حدود زیادی تسهیل کند.

وی گفت: برای هر دهستان یک تخصص انتخاب شده که برنامه‌های اشتغال براساس آن برنامه‌ریزی و اجرا خواهد شد و فرش، صنایع دستی، بوم‌گردی، دام سبک، پرورش شتر، فرآوری محصولات استراتژیک از جمله زرشک، زعفران و عناب از جمله عمده این فعالیت‌ها در مناطق روستایی شناسایی شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی هم گفت: در حال حاضر ۱۴ روستای هدف گردشگری در استان وجود دارد همچنین ۸۰ روستای دیگر در این زمینه شناسایی شده که در مسیرهای گردشگری قرار دارند یا دارای آثار تاریخی مهم هستند.

حسن رمضانی افزود: همچنین ۱۰ روستای استان قابلیت تبدیل شدن به روستاهای ملی صنایع دستی را دارند که به سازمان میراث فرهنگی کشور معرفی شده‌اند.

وی بیان کرد: پارسال از محل تسهیلات اشتغال روستایی و عشایری ۱۶ میلیارد تومان وام در بخش گردشگری و چهار میلیارد تومان در بخش صنایع دستی روستایی پرداخت شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی ادامه داد: ۱۲۰ واحد اقامتگاه بوم‌گردی در دست ساخت است که به تدریج به بهره‌برداری خواهند رسید.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی هم گفت: اکنون ۷۰ درصد صنایع فرآوری بخش کشاورزی استان در حاشیه شهرها احداث شده در حالیکه برای ماندگاری جمعیت در مناطق روستایی باید روستاها در اولویت باشد.

غلامرضا قوسی افزود: باید در روستاهایی که ظرفیت برخی محصولات استراتژیک را دارند برای راه‌اندازی و احداث صنایع تبدیلی و فراوری با هدف ماندگاری جمعیت استفاده کرد.

وی با بیان اینکه به استفاده از توان مردم روستایی در طرح‌ها کمتر توجه شده است بیان کرد: مسایل و مشکلات روستاها زیاد است و بایستی براساس ظرفیت‌ها و توانمندی‌های هر روستا برنامه عملیاتی اجرا شود.

وی به وجود ۸۲ هزار بهره‌بردار بخش کشاورزی در استان اشاره و اظهار داشت: اطلاعات مربوط به تمامی روستاهای استان از سال ۹۵ تاکنون در سامانه جامع جهاد ثبت و همه ساله به روزرسانی می‌شود.

مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی نیز گفت: تعداد هفت برنامه برای توسعه اشتغال جمعیت هدف از جمله تکمیل زنجیره گوشت قرمز، عرضه شیر و فرآورده‌های لبنی، توسعه صنایع دستی (آموزش، جمع‌آوری و بازار)، کاشت، داشت و بسته‌بندی گیاهان دارویی در اراضی دیم، شیب‌دار و آبی، تقویت صندوق‌های خرد زنان و سایر در دستور کار قرار دارد.

حسین حسین‌پور افزود: در حال حاضر ۴۶ صندوق خرد زنان در مناطق عشایری استان فعال است که از این طریق خدمات خوبی ارایه می‌شود.

وی بیان کرد: بانک اطلاعاتی عشایر استان نسبتا تکمیل است که ظرفیت‌ها، استعدادها و امکانات هر منطقه در این اطلاعات دیده شده است.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان جنوبی هم گفت: عمده جمعیت زیر پوشش این نهاد در روستاها سالمند هستند که ۷۰ درصد جمعیت را شامل می‌شود.

وی با بیان اینکه عمده مددجویان در بازاریابی و بازارشناسی مشکل دارند افزود: در این زمینه کمیته امداد تصمیم گرفت برای کاهش تصدی‌گری به سمت راهبران شغلی سوق پیدا کند که امسال ۲۰ راهبری شغلی از جمله فرش، شتر، شترمرغ، گلیم‌بافی، تراش سنگ‌های قیمتی، محصولات استراتژیک و سایر مدنظر قرار گرفته است.

رضا سلم‌آبادی عنوان کرد: پارسال ۵۲ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال توسط این نهاد در استان پرداخت شد که ۳۲ میلیارد در مناطق روستایی بوده است همچنین ۲۰ درصد طرح‌های اشتغال مربوط به صنایع دستی است که ۹۰ درصد آن در مناطق روستایی بوده است.

وی اظهار داشت: منابع اشتغال استان امسال ۱۵۲ میلیارد تومان است که نسبت به پارسال سه برابر شده است.

مدیرکل کمیته امداد امام (ره) خراسان جنوبی یادآور شد: برای توسعه اشتغال در مناطق روستایی پارسال نصب و راه‌اندازی ۵۷ نیروگاه خورشیدی انجام شد، امسال نیز ۳۰۰ مورد در دستور کار قرار گرفته است.

وی افزود: همچین در طرح پرورش شتر امسال یک هزار و ۲۰۰ فرصت شغلی برای مددجویان ایجاد خواهد شد.

سلم‌آبادی بیان کرد: یکی از دلایلی که سبب شده طرح‌های اشتغال امداد پایدارتر باشد به دلیل نظارت‌های فنی است زیرا هر وامی که پرداخت می‌شود حداقل تا سه سال مورد رصد و پایش قرار می‌گیرد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی هم گفت: در حال حاضر ۹۰۳ تعاونی در استان وجود دارد که ۲۱۱ مورد معادل ۲۵ درصد روستایی است.

عباس رکنی افزود: امسال نیز ۴۹ روستای بالای ۵۰ خانوار برای تشکیل تعاونی در استان شناسایی شده است.

وی اظهار داشت: سال گذشته برای یک هزار و ۷۹۰ طرح اشتغال ۲۵۰ میلیارد تومان تسهیلات پراخت شده است که یکهزار و ۵۰۰ طرح غیرحمایتی بوده است.

۷۵۵۷*۳۰۲۸

منبع: ایرنا

کلیدواژه: تسهیلات اشتغال توسعه روستایی بوم گردی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۴۸۵۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت سیل به زیرساخت‌های خراسان جنوبی تشریح شد

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی، گفت: خسارت سیل به تأسیسات و زیرساخت‌های استان در حال ارزیابی است البته تا دهم اردیبهشت ماه جمع‌بنده شده و همچنان ادامه دارد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، محمدعلی آخوندی امروز با اشاره به ارزیابی‌های صورت گرفته درباره میزان خسارت‌های سیل اخیر در استان، اظهار داشت: در بارندگی‌های اخیر که اکثر نقاط استان را متأثر کرد، ضمن برنامه‌ریزی برای پیگیری و آمادگی دستگاه‌های ذی‌ربط، به مردم و کشاورزان و دامداران نیز اطلاع‌رسانی گسترده صورت گرفت.

وی افزود: علی‌رغم بارندگی‌های بسیار شدید در زمان کم در بعضی نقاط مثل زیرکوه 64 میلی‌متر و خوسف 59 میلی‌متر، اما خوشبختانه خسارت جانی در پی نداشته است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی تصریح کرد: به واسطه سیلاب‌های شدید و بارندگی همزمان با آن، خسارت زیادی به بخش‌های مختلف وارد شده که بیشترین این خسارت‌ها مربوط به زمین‌های کشاورزی، قنوات، جاده بین مزارع، عمران شهری، دیواره‌های حفاظتی و جاده‌های اصلی و فرعی و روستایی در سطح استان است.

آخوندی در گزارشی از میزان خسارت‌های واره به تأسیسات استان اشاره کرد و با بیان اینکه این ارزیابی‌ها تا دهم اردیبهشت‌ماه جمع‌بنده شده و همچنان ادامه دارد، گفت: سیلاب و بارندگی‌های اخیر بر اساس بررسی‌های اولیه به بخشی از زیرساخت‌‌های استان به ویژه کشاورزی و راه‌ها خسارت زد که مجموع ارزش آن 19 هزار و 553 میلیارد ریال برآورد شد.

وی به بیان جزئیات خسارات ناشی از سیل اخیر پرداخت و ادامه داد: سیلاب به 29 کیلومتر کانال انتقال آب در حوزه جهاد کشاورزی به مبلغ 185 میلیارد ریال، 125 استخر ذخیره آب بالغ بر 50 میلیارد ریال، 13 هزار و 200 هکتار باغات و مزارع به مبلغ 458 میلیارد ریال، 126 کیلومتر جاده‌های بین مزارع به مبلغ 480 میلیارد ریال خسارت وارد کرده است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه سیل به 101 رشته قنات به طول 34 کیلومتر به مبلغ 940 میلیارد ریال خسارت زد، عنوان کرد: 849 رأس دام سبک (95 میلیارد ریال) نیز در اثر جاری شدن سیل تلف شدند.

آخوندی به خسارت سیل اخیر به پنج واحد مرغداری و تأسیسات آبیاری و دامی روستایی به مبلغ 140 میلیارد ریال اشاره کرد و گفت: بارندگی اخیر و جاری شدن سیل 130 میلیارد ریال به تأسیسات برق استان خسارت زد.

وی خسارت وارده به 10 بند خاکی و آبخیزداری را بالغ بر 600 میلیارد ریال و به پنج مورد سیل‌بند روستایی را بالغ بر 75 میلیارد ریال برآورد کرد و افزود: در جریان این حوادث 5 هزار و 400 کیلومتر از راه های اصلی، فرعی و روستایی بالغ بر 10 هزار میلیارد ریال خسارت دیده است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی با بیان اینکه میزان خسارات به هزار و 635 ابنیه فنی نظیر  پل، آبنما و غیره بیش از  2 هزار و 200 میلیارد ریال است ادامه داد: این سیل به 4 هزار و 800 کیلومتر ایل راه عشایری بالغ بر 90 میلیارد ریال و 6 طرح هادی روستایی بالغ بر 180 میلیارد ریال و 48 واحد مسکونی حدود 100 میلیارد ریال خسارت زد.

آخوندی بیان کرد: خسارت وارده به 30 کیلومتر خطوط انتقال آب به مبلغ 590 میلیارد ریال و چهار حلقه چاه آب بالغ بر 40 میلیارد ریال است.

به گفته وی؛ براساس برآوردها سیلاب‌های شدید و بارندگی همزمان با آن، به دیواره‌های حفاظتی و لایروبی فوری رودخانه‌‌ها یک‌ هزار و 250 میلیارد ریال و سیل‌بند حفاظتی فرودگاه بیرجند 100 میلیارد ریال و عمران شهری معابر، آسفالت، کانال‌‌ها، پل‌ها و فضای سبز یک‌ هزار و 850 میلیارد ریال خسارت وارد کرده است.

انتهای پیام/ 252/

دیگر خبرها

  • رقم زدن حرکات توسعه‌ای با جذب سرمایه گذار
  • ۱۷۱ معتاد بهبود یافته شاغل شدند
  • اشتغال ۱۷۱ نفربهبودیافته زیرپوشش بهزیستی در خراسان جنوبی
  • اشتغال 171 نفربهبودیافته زیرپوشش بهزیستی در خراسان جنوبی
  • آب‌رسانی به ۴۱ روستا توسط بسیج‌ سازندگی خراسان‌ شمالی
  • تدوین برنامه جامع مدیریت گردشگری برای دزپارت خوزستان
  • ۵۰ واحد مسکونی در خراسان جنوبی بر اثر سیلاب اخیر خسارت دید
  • خسارت سیل به زیرساخت‌های خراسان جنوبی تشریح شد
  • خسارت سیل در خراسان جنوبی چند میلیارد تومان بود؟
  • تولید ۱۳۶۲ مترمربع فرش توسط مددجویان امداد خراسان جنوبی