Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴  بعد از جهش ارزی در سال گذشته قیمت دلار طی هفته‌های گذشته در کانال ۱۱ تا ۱۲ هزار تومان در رفت و برگشت است، موضوعی که نشان از یک ثبات نسبی در بازار ارز دارد، اما آیا این ثبات دوام خواهد آورد و یا حتی باید منتظر قیمت‌های پایین‌تر هم بود؟

حسن روحانی رئیس جمهوری طی چند روز گذشته گفته بود می‌توانیم قیمت دلار را پایین‌تر بیاوریم، اما بر مبنای احتیاط نسبت به آینده است که گام برمی‌داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اظهارات البته در حالی بیان شد که برخی کارشناسان معتقدند پایین آمدن قیمت ارز چندان تاثیری در بهبود شرایط اقتصادی نخواهد داشت. ضمن اینکه دولت تنها به مدت کوتاهی می‌تواند بر بازار تاثیر بگذارد.

میثم رادپور کارشناس بازار ارز و سرمایه در گفتگو با اقتصاد۲۴ می‌گوید: باید دید ادعای دولت مبنی بر پایین آوردن قیمت ارز و دلار تا چه مدت دوام خواهد داشت. با توجه به مشکلات ارزی موجود در کشور، مشکل صادرات نفت و کسری بودجه بی سابقه در کشور تنها می‌توان به صورت کوتاه مدت قیمت ارز را از این مقدار فعلی پایین‌تر آورد.

وی می‌افزاید: دولت در معرض استقراض از بانک مرکزی است و با پایین آوردن قیمت دلار فشار شدیدتری را متحمل خواهد شد.

قیمت کالا‌ها با پایین آمدن قیمت دلار کاهشی نمی‌شود
این کارشناس اقتصادی همچنین با اشاره به بی اثر بودن کاهش نرخ ارز گفت: باید توجه داشت که دولت تنها می‌تواند در بازه زمانی کوتاهی در بازار نقش ایفا کند. ضمن اینکه باید پرسید که پایین آوردن قیمت دلار در شرایط فعلی چه نفعی برای اقتصاد ایران خواهد داشت؟

وی تصریح کرد: هیچ کالا و خدماتی با وجود چسبندگی قیمت‌ها در ایران، با کاهش نرخ ارز پایین نمی‌آید. ما هیچ گاه شاهد کاهش قیمت در کشور نبوده‌ایم، اما رفتن در دوران رکود بعد از یک شوک قیمتی را چندین بار تجربه کرده ایم.

بازار ارز تا آخر امسال چگونه خواهد بود؟
در اقتصاد کشور بار‌ها تجربه شوک ارزی و یا البته به تبع آن شوک در بازار‌های دیگر را به تناوب داشته ایم. اما به نظر می‌رسد حالا بعد از یک شوک دیگر، وارد دوره رکود شده باشیم. هر چند ممکن است در این دوره تفاوت‌هایی را با دوره‌های قبل داشته باشیم.

میثم رادپور در این خصوص به اقتصاد۲۴ گفت: آرامش فعلی بازار چندان ربطی به نقش آفرینی دولت نداشته است، بلکه بعد از یک شوک ارزی و تضعیف نقدینگی وارد دوران رکود شده ایم.

وی یادآور شد: اگر انتظار قیمت‌های بیشتر قیمت ارز را داشته باشیم باید گفت که شرایط اقتصادی پتانسیل آن را دارد، اما این اتفاق در کوتاه مدت رخ نخواهد داد. به نظر می‌رسد شرایط بازار تا آخر امسال به همین شکل به پیش خواهد رفت.

باید منتظر یک شوک و جهش ارزی بود؟
این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه دوره وقوع جهش ارزی کوتاه شده است، افزود: احتمال اینکه جهش ارزی بعدی در فاصله نه چندان دور رخ دهد وجود دارد، اما این اتفاق در سال جاری رخ نخواهد داد.

وی خاطرنشان کرد: معمولاً همزمان با این جهش‌ها کنترل از دست دولت نیز خارج خواهد شد، چنانکه در دولت نهم و دهم حدود ۷ سال طول کشید تا جهش ارزی رخ داد و در دولت یازدهم این جهش بعد از حدود ۴ سال به وقوع پیوست و احتمال اینکه جهش بعدی با فاصله کمتری نسبت به گذشته رخ دهد؛ وجود دارد.

رادپور تصریح کرد: اتفاق بد این است که در دوره‌ای هستیم که فرصت ایجاد نقدینگی بدون پشتوانه بیشتر از سایر دوره‌هاست. در ساختار اقتصادی ما خود به خود سرعت خلق پول زیاد است که این مشکل از بهره وری پایین و ساختار دولتی اقتصاد ناشی می‌شود. در کنار آن کسری بودجه‌ای که ممکن است در سال آینده نیز ادامه داشته باشد، نشانه‌ای بر وقوع بحران ارزی در آینده نزدیک خواهد بود.

رکود گریبان بازار سرمایه را هم خواهد گرفت؟
این کارشناس اقتصادی در خصوص آینده بازار سرمایه نیز گفت: اینکه گفته می‌شود نقدینگی به سمت بازار سرمایه می‌رود البته چندان گزاره درستی نیست چرا که تنها تفاوت بازار سرمایه با سایر بازار‌ها در این است که شوک‌های ناشی از بالا رفتن قیمت ارز با تاخیر اثراتش را بر این بازار خواهد گذاشت. این در حالی است که بازار سرمایه هم مانند سایر بازار‌ها می‌تواند وارد دوره رکود اقتصادی فعلی شود.

 

 

منبع: اقتصاد24 برچسب ها: رویداد24 ، بازار ارز ، جهش ارزی ، قیمت دلار ، قیمت ارز ، پیش بینی قیمت ارز ، بازر سرمایه سرگرمی

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 بازار ارز جهش ارزی قیمت دلار قیمت ارز پیش بینی قیمت ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۵۸۲۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهارت آموزی ۲ هزار و ۱۹۸ نفر در فروردین امسال

مطابق آمارهای سازمان فنی و حرفه ای در فروردین ماه ۱۴۰۳, حدود ۲هزار و۱۹۸ نفر مهارت دیدند و حدود ۱هزار و ۱۹۲نفر واحد پذیرنده در این طرح شرکت کرده اند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگاراقتصادی خبرگزاری تسنیم، سیاست‌های بازار کار بیانگر خط‌مشی و تصمیم‌گیری‌های دولت در استقرار و استمرار فرآیندهای توسعه بازار کار است. این تصمیم گیری ها از طریق ایجاد زیرساخت­ ها و بهبود عملکرد وظایف حاکمیتی دولت در بازار کار و اقدامات حمایتی برای بهبود فضای کسب ‌و ‌کار و همچنین تقویت و نهادینه‌سازی فـرآیند پایداری و توسعـه اشتغـال انجام می شود.

وزارت کار، برای تحرک بخشی به بازارکار و ایجاد فرصت­ های شغلی به ­ویژه برای جوانان و فارغ ­التحصـیلان دانشگاهی، زنان و خـانواده‌های کم درآمد در طول اجرای برنامه ششم، اقدامات و برنامه‌هایی را در دستور کار خود قرار داده است که ضمن حفظ اشتغال موجود و صیانت از مشاغل آسیب پذیر از طریق توانمند­سازی و ارائه آموزش­ های شغلی و مهارتی، کمک‌های بلاعوض و استفاده از منابع و هزینه­‌های جاری و سرمایه در گردش؛ به توسعه اشتغال جدید و پایدار کمک کرده است. یکی از این طرح‌ها و برنامه‌ها، طرح مهارت آموزی در محیط کار واقعی است.

مطابق آمارهای سازمان فنی و حرفه ای  از آمار محیط واقعی کار بیانگر این است که تعداد شاغلین بنگاه های اقتصادی در دولت سیزدهم  در بازه زمانی 30ماهه حدود 340هزار و 199 نفر دوره یا به عبارتی 45میلیون و126هزار و 845 نفر ساعت است که نسبت به دوره قبلی یعنی در دولت دوازدهم حدود 85درصد رشد داشته است. در دولت دوازدهم حدود 183هزار و 547 نفر دوره در بازه زمانی 30ماهه آموزش دیده اند.

در فروردین ماه 1403 در سراسر کشور حدود 2هزار و198 نفر مهارت دیدند و حدود 1هزار و 192نفر واحد پذیرنده در این طرح شرکت کرده اند.

انتهای پیام/

 

 

دیگر خبرها

  • سیگنال پشت خطی به قیمت دلار/ خبر خوش ارزی چیست؟
  • مدیریت «بازار دارو» یکی از اولویت‌های دولت است
  • حملات تند به نماینده مجلس و مرکز پژوهش های مجلس در رسانه دولت / چرا قیمت دلار را بین ۶۵ تا ۷۵ هزار تومان نگه داریم؟
  • مهارت آموزی ۲ هزار و ۱۹۸ نفر در فروردین امسال
  • آرامش بازار نفت و افول قیمت طلا تا چه زمانی ادامه دارد؟
  • رصد بازار حبوبات در استان یزد
  • انتقاد یک نماینده مجلس از سیاست های نادرست ارزی دولت/ کالاهای اساسی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • کالا‌های اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • کالاهای اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت 2 تا 3 برابری به دست مردم می رسد/ شرایط کنونی یعنی دولت منطقا باید در سیاست ارزی خود تجدیدنظر کند
  • قیمت دو برابری کالا‌های اساسی با جود تخصیص ارز ترجیحی