Web Analytics Made Easy - Statcounter

فصل تابستان است و به رغم وجود انواع میوه‌ها در بازار، اما میوه‌های وارداتی در بازار جولان می‌دهند که برای واردات آن‌ها ارز‌های زیادی را از دست می‌دهیم.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، امروز قیمت ۵۹ قلم میوه و سبزی میدان مرکزی میوه و تره‌بار تهران توسط سه نهاد ناظر تعیین و ابلاغ شد، کارشناس اتحادیه بارفروشان، کارشناس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی تهران و مسئول واحد بازرسی و نظارت اصناف میدان مرکزی پس از بررسی قیمت‌های جدید را برای سه روز آینده ابلاغ کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این قیمت‌ها بر اساس استعلام روزانه از بارفروشان معتمد میدان مرکزی میوه و اعمال نظر کارشناسان اتحادیه بارفروشان و اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی تهران تعیین شده و به تأیید مسئول واحد بازرسی و نظارت می‌رسد. فروشندگان باید فاکتور سربرگ‌دار به نام صاحب حجره پس از مهر و امضا به خریدار تحویل دهند.

میدان مرکزی میوه و تره‌بار تهران در جنوبی‌ترین نقطه تهران منطقه ۱۹ در کنار اتوبان آزادگان قرار دارد. روزانه هزاران تن میوه از شهر‌های مختلف به این منطقه سرازیر می‌شود و حجره‌داران این میدان به عنوان امانت فروش محصولات را به خریداران عمده که عموماً مغازه‌داران هستند می‌فروشند و بخشی هم به شهرستان‌ها و استان‌های دیگر ارسال می‌شود.  
*عدم نظارت بر قیمت میوه‌های سطح شهر

گزارش میدانی فارس نشان می‌دهد قیمت‌های سطح شهر بسیار بالاتر از قیمت‌های میدان مرکزی میوه و تره‌بار است. در حالی که بر اساس قانون مغازه‌های سطح شهر مجازند تنها تا ۳۰ درصد به قیمت‌های میدان مرکزی اضافه کنند.

*جولان میوه‌های وارداتی در میدان مرکزی میوه/آناناس کارتنی تا ۳۱۵ هزار تومان

موضوع دوم قیمت‌های سر به فلک کشیده میوه‌های وارداتی در میدان مرکزی میوه و تره بار است هر آناناس کارتنی از ۲۰۰ هزار تا ۳۱۵ هزار تومان عرضه می‌شود.

این میوه‌ها وارداتی است و تنها قشر بسیار خاصی توان خرید این میوه‌ها را دارند. اصلاً این جای سؤال است که با وجود تنوع انواع میوه‌های تابستانی چه لزومی به واردات میوه‌های گران قیمت وجود دارد؟

انبه هم کیلویی ۱۴ تا ۲۲ هزار تومان عرضه می‌شود. این میوه هم وارداتی است و خاص مناطق حاره‌ای و گرم است. در سال‌های گذشته با ورود بی‌مورد این گونه میوه‌ها ذائقه مردم را عوض کرده‌اند و با وجود انواع میوه‌ها همچنان ارز زیادی را برای واردات این گونه میوه‌ها اختصاص می‌دهند و به جای جیب کشاورزان داخلی جیب کشاورزان خارجی را پر می‌کنند.

*رب سه برابر قیمت/گوجه پایین آمد رب گوجه نه

نکته دیگر اینکه قیمت گوجه‌فرنگی در میدان مرکزی میوه و تره‌بار کیلویی ۱۵۰۰ تومان است در حالی که قیمت هر کیلو رب ۱۸ هزار تومان عرضه می‌شود. معمولاً از هر ۴ کیلوگرم گوجه یک کیلوگرم رب به دست می‌آید. یعنی با گوجه‌فرنگی ۱۵۰۰ تومانی (گوجه فرنگی‌های ربی حتی هزار تومان هم به فروش می‌رود) می‌توان یک کیلو رب به ارزش ۶ هزار تومان به دست آورد و سه برابر قیمت رب در بازار هیچ توجیهی ندارد. پیش از این هم وزارت صمت اعلام کرد که قیمت رب در بازار بسیار بالاست و وارد تنظیم قیمت رب خواهد شد.

*قیمت هندوانه کیلویی ۴۰۰ تومان و ضرر کشاورزان به دلیل عدم اجرای الگوی کشت

نکته بعدی اینکه فروش هندوانه به کیلویی ۴۰۰ تومان است این قیمت نشان می‌دهد کشاورزان هندوانه‌کار امسال کاملاً ضرر کرده‌اند.

این مشکل که یک سال کشاورز آنقدر می‌کارد تا هندوانه به کیلویی ۴۰۰ تومان برسد و برخی سال نمی‌کارد و قیمت به کیلویی ۲ هزار تومان و بالاتر می‌رود به دلیل عدم اجرای الگوی کشت در بخش کشاورزی است.

*طرح الگوی کشت بیش از یک دهه روی میز دولت

طرح الگوی کشت یک دهه است روی میز دولت مانده و هیچ اقدام عملی نشده است. قول‌های مکرر مسئولان وزارت جهاد کشاورزی درباره اجرای این طرح هم بی‌نتیجه مانده در نتیجه تعداد زیادی از کشاورزان هر ساله ضرر می‌کنند یک سال هندوانه‌کاران، سال دیگر صیفی‌کاران و سال بعد سیب‌زمینی‌کاران و این چرخه همچنان تکرار می‌شود. نتیجه فقط ضرر و زیان کشاورز نیست بلکه سرمایه ملی است که هدر می‌رود و جبران آن هم بسیار سخت است.

*موز از یک قاره دیگر می‌آید، اما ارزانتر از سیب زمینی است

نکته بعدی فروش موز کیلویی ۹ هزار تومان است؛ این محصول وارداتی است و برای اینکه به کشور برسد باید ماه‌ها با کشتی از قاره‌ای دیگر حمل شود، با این وصف قیمت موز نسبت به بسیاری از میوه‌های داخلی ارزان‌تر است و تا چند هفته پیش از سیب زمینی هم ارزانتر بود.

سالانه بیش از ۵ میلیون تن تولید سیب زمینی در کشور تولید می‌شود و ایران جایگاه سیزدهم دنیا را از نظر تولید این محصول دارد زمانی که قیمت این محصول وحشتناک افزایش می‌یابد و حتی گران‌تر از موز می‌شود باید علل آن را در سوءمدیریت جست‌وجو کرد.

*سیب زمینی نو به بازار آمد

نکته دیگر اینکه سیب‌زمینی تازه به بازار رسیده و در میدان مرکزی کیلویی ۳۵۰۰ تومان عرضه می‌شود و این شاید نوید کاهش قیمت آن در بازار طی روز‌های آتی باشد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: قیمت آناناس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۵۹۰۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی، ارتباط چندانی با بانک مرکزی ندارد

سید حمید حسینی، دبیرکل اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق در گفت وگو با مهر گفت: زمانی که شوک یا تنش سیاسی در کشور رخ می‌دهد مردم نه از روی نیاز بلکه به علت نگرانی از افزایش قیمت دلار در آینده اقدام به خرید ارز می‌کنند، درگیری‌های سیاسی ایران و منطقه خاورمیانه باعث افزایش موقتی نرخ دلار شد؛ البته این موضوع به ایران محدود نمی‌شود بلکه درگیری سیاسی در هر کشوری باعث ایجاد التهاب در بازارهای مالی آن کشور می‌شود.

وی افزود: رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی به عملکرد بانک مرکزی ارتباط چندانی ندارد؛ چون این بانک بیشتر بر رفع نیازهای قانونی از طریق مرکز مبادله ارز و طلای ایران تمرکز دارد.

دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق با اشاره به این موضوع که افزایش نرخ دلار صرفاً سیاسی است و به عملکرد اقتصادی دولت و بانک مرکزی مرتبط نیست، اظهار داشت: از گذشته تاکنون بازارسازی و فضاسازی وجود داشته به طوری که عده‌ای با سواستفاده از شرایط ایجاد شده اقدام به نرخ سازی می‌کنند و با دامن زدن به التهابات منافع بسیاری به دست می‌آورند.

حسینی در پاسخ به این پرسش که برای آینده دلار چه چشم‌اندازی را تصور می‌کنید، بیان کرد: در کنار مسائل سیاسی ایجاد شده، درآمدهای ارزی نیز نقش مهمی در کنترل نرخ ارز دارند؛ چون در سال گذشته نیز وضعیت درآمدهای ارزی دولت خوب بود؛ درواقع بازار ارز سال ۱۴۰۲ را نسبتاً با ثبات طی کرده و اگر دولت امسال نیز بتواند درآمدهای ارزی پایدار نسبتاً خوبی داشته باشد احتمال دارد نوسانات نرخ ارز به حداقل برسد.

دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق در پایان تاکید کرد: بانک مرکزی نیاز واردکنندگان را با نرخ نیما پاسخ می‌دهد؛ بنابراین به طور طبیعی نباید افزایش نرخ در بازار غیررسمی اثری بر قیمت‌ها داشته باشد و از بُعد دیگر دولت کالابرگ الکترونیک را راه اندازی کرده تا یارانه به مصرف کننده نهایی برسد و نوسانات نرخ دلار روی قیمت کالاهای اساسی اثری نگذارد.

کد خبر 6089250 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی، ارتباط چندانی با بانک مرکزی ندارد
  • پیش‌بینی قیمت‌ها در بازار خودرو؛ وارداتی‌ها گران‌تر می‌شوند؟!
  • توزیع روزانه پیاز به ۴۰۰ تن رسید
  • روزانه ۳۰۰ تن گوشت گرم وارداتی در تهران و البرز توزیع می شود
  • حراج شمش طلا در مرکز مبادله توانسته به قیمت بازار آزاد کمک کند؟
  • قیمت جدید برنج اعلام شد
  • قیمت برنج ایرانی و خارجی در میادین تره بار
  • قیمت برنج در میادین و بازارهای میوه و تره بار
  • قیمت برنج در میادین و بازارهای میوه و تره‌بار اعلام شد
  • پیاز ارزان می شود | اعلام زمان عرضه گسترده نوبرانه ها در بازار | جدیدترین قیمت ملون، طالبی، توت‌ فرنگی، سیب و موز را ببینید